Patrick Kicken: De Top 40 keert terug bij 538, op vrijdag voor Coen en Sander

[BLOG] Nou nou, poe poe, het hoge woord is er eindelijk uit: Coen en Sander gaan latten. Niet helemaal uit elkaar, nog één keer in de week samen eten op vrijdagmiddag. Sander Lantinga gaat zoals eerder gemeld hier richting Radio Veronica, Coen gaat zoals eerder gemeld hier de lunchshow doen op Radio 538. Nu roept dit een aantal vragen op die ik graag ook weer even beantwoord, gaan we:

Aangezien Coen en Sander in de nieuwe 538 programmering op vrijdag 16-19u gaan doen, komen we natuurlijk in de knoop met de 538 Top 50 die daar nu geprogrammeerd zit tussen 14 en 18u. Je zou je kunnen afvragen of een hitlijst nog iets van deze tijd is (mwoah), maar dé perfecte oplossing voor het tijdvak ervoor, 12-16u is natuurlijk De Top 40 terughalen. En dat gaat gebeuren: Meesterschaker Dave Minneboo heeft niet alleen het meest humane voor C&S bedacht, hij is ook van plan de Top 40 terug te halen. Hoe ik dat zo zeker weet? Hij en Erik de Zwart zijn dikke maatjes. De Zwart heeft nog wat goed te maken met John de Mol. En Minneboo mag dan wel tot oktober nog op ‘non-actief’ staan volgens zijn vorige werkgever Qmusic, de wandelgangen zeggen dat het al lang beklonken is: De Top 40 keert terug bij de groen/paarse radiofabriek. Ook voor De Zwart natuurlijk een opsteker, hij heeft het station mede opgericht. En eerlijk is eerlijk: De Top 40 hoort thuis bij het station dat uit Veronica voortkwam: 538.

Paar voordelen: we zijn van Domien Verschuuren af die toch eigenlijk te licht is om zo’n hitlijst te dragen. 538 deelt weer een klap uit aan haar grootste concurrent Qmusic. En Mark Labrand, hitlijstfan in hart en nieren en nu de 538 Top 50 deejay, ligt zich met een erectie de rest van de week te verheugen dat hij de Nationale Vrijdagmiddaggebeurtenis mag gaan presenteren. Win/win. Zo krijgt 538 ook de befaamde Alamschijf terug, die natuurlijk eigenlijk niet thuishoort bij die rode marketingmachine genaamd Q. Ik weet dat ik de laatste maanden flink afgegeven heb op 538 en diens leiding, maar deze beslissingen die nu genomen worden (door miljonair to be Minneboo, op de achtergrond) zijn alleen maar toe te juichen. Overigens zou ik het zelf wel cool vinden als een grote naam als Wessel van Diepen de Top 40 weer gaat doen op 538.

Dan even naar de man die nu ‘op vakantie is’ en de laatste tijd 12-14u presenteerde op 538, wiens dagen in de dagprogrammering ook geteld lijken nu Dave terugkeert op de Bergweg in Hilversum: Niek van der Bruggen. Die naam gonst in het rond voor de middagshift van 16-19u bij 3FM, op maandag t/m donderdag. Ik zeg bewust maandag t/m donderdag, want als je voor deze gast kiest, al dan niet in combinatie met de briljante sidekick Alex Oosterveen, dan zou ik op vrijdag iets anders programmeren tegenover Coen en Sander. Ik heb zijn naam hier al vaker genoemd, omdat het een vakman is, maar wat dacht je van Eddy Keur op die plek? Gewoon apenkooienradio, zoals hij dat Hemelvaartsdag ook weer laat horen als hij Ruud de Wild vervangt op NPO Radio 2. Je zal toch iets aparts moeten programmeren op de vrijdag bij 3FM om Coen en Sander tegenwicht te bieden.

Effe denken of ik de spons nu weer helemaal leeg geknepen heb die zich de afgelopen weken weer volgezogen heeft met de laatste radionieuwtjes. Ohja, ik zou bijna vergeten te melden wie dan nu op de plek van Coen en Sander komt. Dat weten we ook al een paar weken toch, zoals hier 16 dagen geleden gemeld: Frank Dane gaat de middagshow doen op 538. Hopelijk zonder Hannelore Zwitserlood. Laat die meid Jo die nu bij Coen en Sander zit maar lekker het nieuws blijven doen, ondanks dat een nieuwslezeres een lange boer horen laten op de zender nu wel eens afgelopen moet zijn. Maar dat mogen we dan op het conto van Lantinga en Swijnenberg schrijven. Benieuwd of Stenders die banale ongein van Lantinga ook ziet zitten trouwens op Veronica? Mag wel een tandje minder.

Patrick Kicken

46 Comments

 1. “538 komt voort uit Veronuca”
  ?
  Dan ben ik dus toch ouder dan Patrick… Dacht altijd dat 192 de frequentie voor Veronica was.
  Dat de Zwart de top40 man wordt genoemd is niet vreemd maar voor mij blijft dat Lex Harding.

  Dat is de vergissing denk ik bij Talpa…ooit was iets een succes en dat wil men dan weer “kopen”.
  Vraag het aan Giel Beelen….dat werkt niet.
  Toch?

 2. Hallo Patrick,

  Hannelore Zwitserlood is nu werkzaam voor omroep Flevoland! Dus die komt waarschijnlijk niet terug op Radio 538. Als Frank Dane slim is neemt hij wel Jelte van der Goot mee! Die vond ik bij Edwin Evers met Evers staat op al een toegevoegde waarde. Met dan nog hooguit een sidekick en nieuwslezer erbij.

  Bij zijn ochtendshow vond ik het qua bezetting te druk overkomen. Ik wil hier een lans breken voor Celine Huijsmans! Celine Huijsmans heeft een ontzettend aangename stem om naar te luisteren en was in mijn beleving toen zij nieuwslezer en/of sidekick bij de radioshow van Wilfred Genee was een toegevoegde waarde. Maar zij lijkt nu opeens bij Talpa geen actieve rol te spelen?

  Als Frank Dane slim is vraagt hij Celine Huijsmans als nieuwslezer en/of sidekick! Daar zal hij heel veel mannelijke luisteraars een plezier mee doen en de diversiteit/inclusiviteitcommissie en woke beweging zijn dan ook tevreden.

 3. Vele gaven af op Patrick Kicken, maar hij heeft dus gewoon gelijk gehad, ik schreef al eerder al dat bezuinigen wat heeft dat 538 opgeleverd, verlies, dat heeft het opgeleverd.

  Dat de formule van vroeger nog gewoon de beste is, dat zie je nu dus ook nog, want het meeste wordt straks weer in ere hersteld.

 4. Mooi dat Patrick het weer bij het rechte eind had! Die middagshow van Sander lijkt dus zonder Marisa te zijn? Hier wordt nergens iets over gezegd in de persberichten, ook niet op de site van Radio Veronica. Aan de ene kant goed, scheelt een hoop spreektijd in die twee uur. Aan de andere kant is de vraag of Sander in zijn eentje de kar kan trekken. Hopelijk zonder te veel flauwekul en onderbroekenlol…Marisa zal dan wel doorschuiven naar 18-20 gok ik. @Patrick wat zegt jouw spons met informatie?

  • Sander kan niet schuiven dus daar komt een andere bekende jock naast. Kom op Pat ga effe rondbellen! Dan heb je hem zo.

 5. Je hebt zeker vaak gelijk en ik lees je stukjes graag. Wat me wel opvalt is dat je vaak programmering suggesties doet met enkel de oude rotten in ‘t vak. Het lijkt vaak of die de enige zijn die een zender kunnen redden. Daar is niets mis mee, maar heb je ook zicht op nieuw talent? Is dat überhaupt nog mogelijk tegenwoordig?

 6. Waarom ontbreken populaire Amerikaanse en Britse radioprogramma’s op de Nederlandse radiozenders? We luisteren naar Engelstalige muziek, we kijken naar Engelstalige series. Doe is gek 538! Koop wat in.

   • Ik zou er eerder voor opperen om in nederland de diensten van Sirius XM gewoon toe te laten, maar dan alleen de webvariant. Satellietradio is hier niet echt een ding volgens mij.

 7. TOP 40? Dat is dus een antiek format uit de tijd dat de radio er nog echt toe deed. Oude knarren radio dus uit vervlogen tijden. Achterhoede gevecht dus

  • Grappig. Het is nog altijd één van de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland en het best beluisterde programma op de vrijdagmiddag. Antiek? Echt niet!

 8. Wordt Frank Dane écht de Jaimie Vaes van 538? Zich keihard laten verneuken door Coco en John tijdens kerst 2021… toen kwam het telefoontje dat hij kon vertrekken uit de ochtend omdat John de goedkopere en veel minder talentvollere Wietse de Jager had gestrikt voor de ochtenduurtjes op zijn noodlijdende zender.

  Nu na 6 maanden gaat Frank terug naar 538 voor de middag? Ik zie het als Jaimie Vaes die constant bij Lil Kleine bleef ondanks dat ze keer op keer in elkaar geslagen werd door die kleine smurf.

  Frank, heb je geen moraal? Laat je je zo behandelen door je werkgever? Kom je gewoon weer opdraven als ze je vragen? Het valt me echt tegen.

  Als Frank Dane weer op 538 gaat zitten is hij in mijn ogen alle geloofwaardigheid kwijt. Wat een huichelaar ben je dan. Of heeft je vriendin gezegd ”de hypotheek moet betaald moet worden schat, en ik wil straks nog een 2e kind”?.

  • @Edgar: Beste Edgar, Je hebt helemaal gelijk! Echter heeft Frank Dane bij Talpa radio een contract van rond de € 500.000,- per jaar. Een salaris waarvan heel veel mensen die reacties op deze website alleen maar van kunnen dromen.

   Ik denk dat heel mensen voor een dergelijk salaris hun ego wel even opzij schuiven!

 9. Minneboo heeft hier wel een goede zet gedaan denk ik, met C&S naar de vrijdag en Dane op hun slot. Dane houd Jo van Egmond voor het nieuws, aangevuld met bijvoorbeeld Jelte van der Goot en verder zelf het programma trekken zoals hij vroeger in de avond deed bij 538. Of Lantinga het gaat redden bij Veronica is maar de vraag, een duo met Marisa zie ik niet voor me, die vind ik nog steeds teveel 3Fm klinken. Saai voor de middag. Ik skip altijd naar Q want op saaie radio of onderbroekenlol zit ik niet te wachten na een werkdag. Sowieso mis ik het jong snel en wild gehalte bij Veronica, de muziekkeuze is er niet beter op geworden sinds Stenders daar zit. Of doet Rick Romijn nog steeds de playlisten? Er zijn ook hippe 70’s, 80’s en 90’s platen Rob, gewoon die Veronica vroeger draaide, niet die alternatieve meuk. Of mag dat niet vanwege Radio10? En laat ze de ochtendshow een uurtje langer maken, die is echt prima te nassen met Tim Klein. Ruyer daarna tot 12:00 en klaar.

 10. Als de contracten van beide zijn afgelopen is radio voorbij het zijn dure heren en de top 40 hoort bij 538 hoewel Eric blij was dat hij zijn product bij q kon slijten en nu zal Q music de 40 zomaar niet afstaan de top 40 ooit ontstaan op de golflengte 192 en 538.

 11. Uit betrouwbare bron:

  Niek van der Bruggen gaat de ochtendshow op 3FM doen. Dimitris Kops de middagshow op 3FM.

  Barend van Deelen wordt geen middagshow host, maar reporter bij de 538 ochtend.

  Ivo & Iris gaan de middagshow doen op 538. Barend zal wel weer eens over de zeik zijn, hij is eigenlijk een ”duo” met Iris, maar Ivo klikt nou 1maal beter en laat mooi 1400 – 1600 uur leeg. Daar komt dan weer Lindo Duval zodat Mark Labrand 1900 -2100 uur kan gaan doen op 538.

  Frank Dane komt niet terug op 538.

  • Ik snap die hele hype rond Iris niet. Ze is niet slecht ofzo, maar ze hebben zoveel beter in eigen huis. Of hadden, want ik geloof dat ze Celine Huijsmans hebben weggejaagd met hun lullige voorstellen. Over haar had ik het natuurlijk.
   Zonde, zij is echt goed en heeft veel meer in haar mars dan alleen een beetje sidekicken of nieuwslezen. Misschien dat Dave Minneboo dat ook inziet en haar een eerlijke kans geeft.

   Maar dan wél graag met visual radio. Dan hebben we er allemaal iets aan! 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*