Patrick Kicken: Sander Lantinga naar Radio Veronica, Coen en Sander uit elkaar

[BLOG] Er is een scheiding op komst. Na jarenlang samen de ether onveilig gemaakt te hebben, gaan Coen en Sander uit elkaar. Eerder deze week meldde Spreekbuis al dat Frank Dane bij Radio 538 blijft en het tijdslot van Swijnenberg & Lantinga, ook wel de Coen en Sander Show genaamd, gaat overnemen. Maar wat er dan met het illustere radioduo gaat gebeuren, daar verschilden de meningen nogal over. Dat ze bij Talpa Radio blijven is duidelijk, mede vanwege een peperduur contract dat ze nog hebben met John’s Toko, maar nu is dus ook duidelijk wat er met beide heerschappen gaat gebeuren: ze gaan uit elkaar! Ieder hun eigen weg, op twee zenders.

Het lijkt wel alsof het een virus is dat één keer in de vijf jaar toeslaat. Afgelopen 5 mei was het namelijk precies 5 jaar geleden dat Mattie en Wietze hun verkering verbraken. En nu is het dus de beurt aan Coen en Sander. Een radiohuwelijk waarvan sommige boze tongen al jaren geleden beweerden dat de bromance en de magie over was, nu geven ze er zelf ook aan toe. Gelukkig komen ze allebei goed terecht. Laten we beginnen met de grappigste van het stel: die mag zijn geluk gaan beproeven een verdieping hoger, bij Radio Veronica. Mijn beste bronnen beweren dat Sander de middagshow voor zijn rekening gaat nemen, mét Marisa Heutink, die daar nu ook al zit. En dat is best een puik idee. Man plus vrouw in de middag, waarbij de vrouw de techniek voor haar rekening neemt: het is weer eens wat anders.

En Coen, wat gaat die dan doen? Nou die schijnt aangegeven te hebben dat hij weer eens lekker solo plaatjes wil draaien. Het verhaal gaat dat het tijdvak 12-14u op Radio 538 voor hem gereserveerd is. Prima waterdrager voor overdag, alhoewel ik nog steeds voorstander ben van drie uurs blokken tussen de ochtendshow met Wietze de Jager en de middagshow met Frank Dane. Laat Swijnenberg toch lekker 13-16u doen, kan ie makkelijk. Overigens zie ik de man die nu 12-14u doet op 538 (Niek van der Bruggen) nog wel een belangrijke(re) rol krijgen in de leiding van het hitstation. Er zal toch iemand op de plek van Coco Hermans moeten komen, wiens dagen nu toch echt geteld lijken. Hij zal wel de rechterhand van Dave ‘Miljonair to be’ Minneboo worden en de leiding krijgen over op z’n minst de muziek maar waarschijnlijk nog meer bij ooit ’s lands nummer 1.

Heb je voor de rest nog wat los weten te peuteren bij die o zo waardevolle spionnen van je, Kicken? Ehm ja. Het verhaal Ruud de Wild naar 3FM speelt nog steeds, zeker nu de beoogde transfer van Dane die kant op is afgeketst. Ook de naam van Beelen valt, hij moet het schip waar hij ooit verplicht af moest weer vlot gaan trekken als het aan de leiding ligt. Ik zou zeggen: als leeftijd toch geen rol meer speelt bij het nieuwe 3FM, waarom dan niet ons aller Eddy Keur lekker dagelijks de dag laten openen, dát zou gezellig zijn! Alhoewel, als Ruud naar 3 vertrekt kan hij net zo goed op zijn plek gaan zitten, zijn vervangingen smaken wel naar meer. Voor de rest werd gisteren al bekend dat 538 vormgever Chris Hartgers ook zijn (waarschijnlijk elektrische) auto binnenkort ook op het Mediapark gaat parkeren in plaats van op de Bergweg, hij wordt de adjudant van kersverse 3FM generaal Menno de Boer. Meer nieuws over de radiocaroussel binnenkort! Eerst hier maar weer eens van bij komen.. Coen en Sander uit elkaar.. Er zijn mensen voor minder huilend naar bed gegaan!

Patrick Kicken

28 Comments

 1. Coen en Sander kon ik bij 3FM al niet waarderen, en hebben inderdaad samen te lang op de Radio doorgesukkeld. Eindelijk gaan ze nu hun eigen weg bewandelen, maar ik zal ze niet volgen. Ruud de Wild mag wat mij betreft naar het zinkend schip 3FM, kan hij daar zijn flauwe grappen opnieuw gebruiken die ze daar misschien wel kunnen waarderen!! En neem die afgrijselijke Belgische kip ook gelijk mee…. Ik hoop van Harte dat Eddy Keur de uren van Ruud de Wiild krijgt, dan zet ik m tussen 16:00 en 18:00 weer op NPO Radio2.

  • Och het had ooit wel wat, die Coen en Sander show. Maar bij gebrek aan vernieuwing is het maar blijven zitten al die jaren. De bedrijfstak radio staat stil en Swijnenberg plus Lantinga hebben daar lang van kunnen profiteren.

 2. Eddy Keur, de ochtend van 3FM?

  Een oubollige opa (63) met foute sexgrapjes naar een jongerenzender? Verder alles goed Patrick?

  Overigens zal eerder Emmely de Wilt de middagshow doen, die is toe aan dagprogrammering.

  Eddy kan dan wel prima de zat en zon-ochtend doen, lichte infotainment, beetje muziek, gezellgheid kent geen tijd.

  Beelen heeft niets te winnen als ie teruggaat naar de 3FM ochtend, nu heeft ie weinig concurrentie in de avond. Verder denk ik niet dat er luisteraars speciaal meegaan met hem naar 3FM.

 3. Het is radiio Simon. Sinds wanneer hoor je hoe oud iemand is?

  Maar Eddy Keur…3fm

  Ideetje van omroep Max?

  • Je hoort absoluut aan Edddy Keur dat is in de Jaren 70 is blijven hangen, hij herhaalt nog steeds de grappen van Tom Mulder, wat ie ook toegeeft. Zijn manier van radiomaken past prima op Radio2 en 5, maar Eddy Keur op 3FM is al die oom van 63 die aanschuift bij een verjaardagsfeestje met alleen je 18-jarige besties.

   • @Simon: Welnee, Eddy laat alle jongere jocks een poepie ruiken. Hij verstaat het vak, iets wat nog maar weinigen kunnen zeggen. Lopen een beetje de influencer uit te hangen op de radio, alsof het om hun draait en niet om de luisteraar zo goed mogelijk te vermaken.

  • 3 scenario’s mogelijk.

   1. Het is echt paniek in de radiowereld
   2. Iemand houd je steeds voor de gek met al die roddels in de hoop dat je het publiceert
   3. Ze veranderen steeds van koers nadat het uitgelekt wordt om je alsmaar geen gelijk te geven ;D

 4. Lantinga naar Veronica, ik mag hopen van niet. Maar ik luister toch al niet om 16 uur dus eigenlijk maakt het niks uit voor mij. Vind meer dan 1 presentator sowieso niet om aan te horen. Schijtlollig gedoe, bah. Een goed voorbeeld is hinnikende mevrouw Brouwer bij Rob S, die ze adoreert. Waarschijnlijk hangt er een poster van hem boven haar bed.

  • Je bedoelt Caroline? Dat is de grote steun en toeverlaat van Robbie S, zie het als de kruk waar hij niet meer zonder kan. Ik zou hem overigens nog wel eens een échte soloshow willen horen presenteren, die Stenders.

 5. Meestal gaan in de nazomer of herfst de nieuwe programmeringen in bij radiostations. Lang zal het dus niet duren voordat Sander Lantinga op Radio Veronica te horen is. Ook weten we meteen dat Somertijd op Radio 10 geen plaats hoeft te maken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Rob van Someren kan dus nog wel voor een paar jaar bijtekenen. En Sven van Veen tegelijkertijd, zodat hij door kan blijven gaan met zijn dans- discoprogramma. Dat is één van de leukste programma’s van de Nederlandse radio.

  Wat heel onlogisch is om Ruud de Wild en Giel Beelen naar NPO 3FM te halen. Op deze zender moet juist de jonge generatie een kans krijgen om zich te te kunnen ontwikkelen. NPO 3FM is voor jonge mensen, dacht ik. Het is te voorspellen dat Ruud de Wild en Giel Beelen juist meer oudere radioluisteraars aantrekken, al draaien ze alleen maar recente muziek. Als de gemiddelde radioluisteraar steeds ouder wordt, is er in de verre toekomst uiteindelijk voor geen enkele radiozender nog bestaanszekerheid. Ooit wordt die gemiddelde radioluisteraar zo oud dat die zal overlijden. Heel belangrijk is dus om tieners en twintigers te bereiken. Opa’s en oma’s inzetten om jongeren aan te spreken, lijkt mij onverstandig. NPO 3FM heeft met de keuze van de generatie jonge discjockeys, die er nu zitten, de juiste koers ingezet. Ruud de Wild en Giel Beelen horen daar niet bij.

   • Hoe gaat NPO 3FM zich dan onderscheiden van NPO Radio 2? Als NPO 3FM geen jongeren-radiostation meer is, voeg het dan samen met NPO Radio 2, is mijn advies dan. Anders maakt NPO 3FM zichzelf overbodig. En het moet niet zenders zoals Radio 10, Radio Veronica en Kink in de weg gaan zitten.

     • Dat is in elk geval een stap in de goede richting. Anders zou de publieke omroep met drie radiozenders, NPO radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, de commerciële radiozenders dwarsliggen.

     • @Erwin; dat zou een prima zaak zijn! Het is eigenlijk een raadsel dat de NPO nog 5 publieke radiozenders heeft! En dan ook nog een aantal digitale themakanalen op de DAB+. Radio 1 voor nieuws en sport, Radio 2 voor popmuziek Radio 4 voor klassieke muziek. Radio 3 zou voor alternatieve muziek kunnen zijn maar daar is eigenlijk Kink al voor. 3 publieke NPO radiozenders is dus eigenlijk voldoende.

      Naast de commerciële radiozenders die hier in de ether zijn te ontvangen zijn er honderdduizenden radiozenders op internet te vinden. Men kan om maar een voorbeeld te noemen jazz radiostations uit Amerika beluisteren. Van alle muzieksoorten is wel een radiostation op internet te vinden dus bovenstaand aantal NPO radiozenders is wel voldoende.

 6. Onzin. 538 gaat niet Coen, een van de duurste jocks van het station, tussen 12-2 uur zetten. Coco heeft daar liever een goedkope kracht zoals Danny, Niek, Mark, Barend, Lindo, Ivo, Jaimy, Dylan, Iris, of 1 van die andere inwisselbare 20-30 euro per uur diskjockeys die ze in huis hebben.

  Daarnaast gaat Sander niet naar Veronica, ook simpel… Sander is te duur voor Veronica.

  Zo lang de heren Coen en Sander nog een contract hebben bij 538 zitten ze samen in de middag. Als het contract afloopt gaan we zien wat er gaat veranderen, tot die tijd blijft alles hetzelfde.

  • Radio 538 gaat ooit een keer vernieuwen in de namiddag. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zitten daar inmiddels al jaren en zijn dus niet nieuw. Er zijn misschien wel gedachten over een andere middagprogrammeringen, waarmee wensen zijn om beter op te boksen tegen Qmusic.

   Het geld hoeft niet altijd leidend te zijn bij het nemen van keuzes. Het kan ook zo zijn Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zelf iets anders willen. Hun contract bij Radio 538, daarover kan naar aanleiding van veranderingen altijd over gesproken worden.

  • Er moet iets gebeuren om met 538 de weg omhoog weer terug te vinden. Dan zal er met name iets moeten gebeuren in de middag omdat dit het grootste probleem is van de zender op dit moment. Dat Coen & Sander dan nog een contract hebben maakt niets uit. In het uiterste geval gaan de heren hun contract thuis op de bank uitzitten. Bedrijven moeten winst maken en 538 is een bedrijf. En als je niet functioneert voor je bedrijf dan moet je weg en komt er iemand anders op die plek.

   Coen & Sander is altijd een miskoop voor 538 geweest. Waren die laatste 2 jaar bij 3FM al over het hoogtepunt heen. 538 had toen beter (voor veel minder geld) Timur & Ramon over kunnen nemen. Ook nog altijd ontzettend stom dat die toen niet de middagshow kregen op 3FM toen C&S vertrokken.

9 Trackbacks / Pingbacks

 1. 'Après 18 ans : Coen Swijnenberg et Sander Lantinga s'arrêtent en duo' - Teknomers Nouvelles
 2. 'Después de 18 años: Coen Swijnenberg y Sander Lantinga se detienen como dúo' - Teknomers Noticias
 3. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stoppen als duo’ - ENTERTAINER BOEKEN of HUREN? - Mentalist Nuno
 4. Coen Swijnenberg and Sander Lantinga stop as a duo - World News | TakeToNews
 5. Patrick Kicken: Coen en Sander in relatietherapie, willen ineens graag sámen verder bij Veronica - Spreekbuis.nl
 6. Patrick Kicken: Coen y Sander en terapia de pareja, de repente quieren continuar juntos en Veronica - Noticias Ultimas
 7. Coen en Sander stoppen met 538-middagshow - Spreekbuis.nl
 8. Patrick Kicken: De Top 40 keert terug bij 538, op vrijdag voor Coen en Sander - Spreekbuis.nl
 9. Patrick Keiken: Top 40 returns at 538 on Friday for Quinn and Sander

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*