Coen en Sander stoppen met dagelijkse 538-middagshow

De Coen en Sander Show stopt als dagelijks programma op Radio 538. Enkel op vrijdag zal er nog een show gemaakt worden.

Sander Lantinga gaat een programma presenteren op Veronica, Coen neemt de 538-lunchshow voor zijn rekening. Dat kondigden de heren vanmiddag live aan in hun uitzending.

De radio-duo kreeg onlangs te horen dat er een andere invulling was voor het tijdstip waar ze zaten. Het nieuws kwam als een verrassing, zo legden ze vanmiddag uit. Echter al op 11 mei bracht Patrick Kicken het nieuws dat de radio-dj’s uit elkaar zouden gaan.

Coen Swijnenberg: “Het is ontzettend jammer dat we niet verder kunnen met ons dagelijkse radio-avontuur samen, dat ga ik onwijs missen. Maar er komen mooie dingen aan! ‘De Coen en Sander Show’ verhuist naar de vrijdagmiddag, de leukste dag van de week, en op de andere dagen mag ik de lunchshow gaan maken op Radio 538. Veel om straks naar uit te kijken, maar eerst ga ik heel erg genieten van de laatste dagelijkse middagshows met Sander, het team en de beste luisteraars die we ons kunnen wensen.”

Sander Lantinga: “Met pijn in mijn hart, maar vooral met een brede glimlach en opgeheven hoofd neem ik afscheid van de dagelijkse ‘De Coen en Sander Show’. Ik vond het een voorrecht om dit programma zo lang te mogen maken met en voor onze luisteraars. Het zal even wennen zijn om mijn vrouw vaker te zien dan Coen, maar ik heb ontzettend veel zin in de toekomst bij Radio Veronica en op de vrijdag bij Radio 538.”

Coco Hermans, Radio Director 538: “Zeg je radio, dan zeg je Coen en Sander. Een gouden duo, onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Ik vind het mooi en goed dat het illustere duo nu ook los van elkaar nieuwe radiogeschiedenis gaat schrijven. ‘De Coen en Sander Show’ is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Nederland, waar ook ik al sinds jaar en dag met veel plezier naar luister. Ik ben daarom super blij dat we de legendarische ‘De Coen en Sander Show’ op vrijdag behouden op Radio 538 en weet zeker dat dit de leukste start van je weekend gaat zijn.”

Rob Stenders, Radio Director Radio Veronica: “Vanaf dag één dat ik Sander Lantinga bij TMF met een zak op zijn hoofd iets heel onduidelijks zag doen was ik per direct lid van zijn fanclub. We waren daarna collega’s en buren bij 3FM. Daar genoot ik van hem als persoon en van ‘De Coen en Sander Show’. Lantinga maakt alles toch altijd net een tikkie scherper, leuker en origineler. Hij stond dan ook heel hoog op mijn wensenlijstje toen ik bij Veronica kwam, maar ik beschouwde het als vrij utopisch. Maar als er één dj is die helemaal bij het vernieuwde Radio Veronica past is hij het wel, dus ik ben blijven hopen. Hij bleek zijn oren ook regelmatig aan Radio Veronica uit te lenen, dus de liefde was geheel wederzijds. Ik hoef je niet uit te leggen hoe blij ik ben dat Sander onze gelederen komt versterken.”

8 Comments

 1. Ze zagen het niet aankomen, dan hadden ze toch echt wel oogkleppen op de afgelopen jaren. Ze hadden de eer aan zichzelf moeten houden en al eerder zelf uit elkaar moeten gaan. Op het hoogtepunt en daar zijn ze al lang overheen. Ze gaan nu op vrijdag nog samen verder. Helemaal niet goed voor 538. Had daar nou eens een nieuw jong en fris duo neergezet.

  Coen gaat nu een lunchshow doen, lekker saaie radio gaat dat worden. Past helemaal niet bij 538 maar meer bij de regionale omroep.

  Sander is een aanwinst voor Veronica! Hoop hem ook weer wat vaker op tv te zien. Een nieuwe popquiz als Doe maar normaal maar ook formats als Ranking the stars en Beste Kijkers passen goed bij hem.

  En dan Coco weer in de bocht. De vrouw praat management taal in het persbericht maar weet helemaal niet waar ze het over heeft. Zegt ze ook nog 16 jaar i.p.v. 18 jaar. 538 zorg dat je van dit soort mensen af komt en zet daar mensen neer met liefde voor radio en verstand van radio.

  • @Michel; het lijkt inderdaad weer wat schuiven met personen en dan denken dat er honderdduizenden luisteraars bijkomen! Ik denk dat Radio 538 Coen & Sander nog op vrijdagmiddag aanhouden omdat de heren ondanks alle kritiek op deze website een vaste luisterschare heeft die zij ook niet zomaar in een keer kwijt willen.

   Dat is ook gelijk het probleem van Radio 538. Het is geen pionier/vernieuwer meer maar een station net als de concurrentie Vanaf het begin van december 1992 tot zo rond 2010 was Radio 538 een vernieuwer en trendsetter. Het kwam heel veel mensen niet eens op om naar een ander radiostation te luisteren. Behalve voor een specifieke reden.

   Dat zijn na het vertrek van Edwin Evers inmiddels vervlogen tijden. Alleen hier met je rekening blijft een sterke actie waarvoor mensen specifiek naar Radio 538 luisteren. Het lijkt wel of alle creativiteit bij Talpa radio voor dit soort acties verdwenen is? En dat geldt ook voor Coco Hermans. Wat geschuif met namen en programma’s kan iedere luisteraar bedenken en gaat nogmaals geen honderdduizenden luisteraars opleveren.

   Een nieuw fris duo kan heel vernieuwend zijn mits die hun eigen ideeën en gang mogen gaan! Dj’s neerzetten die volgens een bepaald format gedrild zijn(bij Talpa noemde iemand op deze website dat de John de Molisering!) heeft ook geen zin. Dat bewijst NPO3 FM. Daar worden genoeg onbekende jonge dj’s neergezet maar heeft nauwelijks nieuwe luisteraars opgeleverd.

 2. Dus Sander gaat zonder Marisa de middagshow doen op Veronica? Beter,Ik vind Marisa als stationvoice top maar als radiohost niet prettig.

 3. Ik vraag me af wat de meerwaarde van Coen is als duurbetaalde DJ op een station. De Coen en Sander show werd naar mijn mening volledig gedragen door Sander. Hij maakt de grappen, hij is de creatieveling en de gangmaker. Coen startte het plaatje in en stelde een vraag die Sander dan inkleurde.

 4. Ongeacht wie daar komt te zitten tussen 16.00-19.00 op 538.
  Het is toch eigenlijk van te zotte dat 2 stations notabene de programmering moeten om gooien voor 1 persoon terug op de radio krijgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*