Patrick Kicken: Frank Dane blijft bij 538, op de plek van Coen en Sander

[BLOG] Als columnist heb je het maar te doen met de dingen die je ingefluisterd worden. Soms uit rancune, soms uit onvrede, soms uit ‘lekker even roddelen’. Uiteindelijk houden al deze verhalen onze bedrijfstak, die al jaren stilstaat, nog een beetje spannend en kunnen we blij zijn dat er überhaupt nog over dit mooie medium gepraat wordt buiten de 1000 radiofreaks om. Zo gaat al een tijdje het verhaal dat Frank Dane dé gedroomde opvolger is van Skateboard Sander in de ochtend van 3FM. Iets wat ook plausibel leek sinds hij zo abrupt door 538 baas Coco van het ochtendslot daar afgehaald is. Maar: nieuwe monniken, nieuwe kappen. De kaarten lijken nu toch weer heel anders geschud te zijn..

Nu zou je inderdaad als commentaar kunnen geven: die Kicken schrijft iedere week maar wat anders en dat zit er vanzelf wel iets bij dat uiteindelijk blijkt te kloppen. Nogmaals: ik ben hier alleen de boodschapper, de ‘radionar’ zoals MediaCourant me omschrijft en dat klopt wel een beetje: in een business waar iedereen zich te vriend moet houden met de ander want anders ben je die o zo belangrijke gunfactor kwijt wordt natuurlijk nergens hardop gezegd wat we er écht van vinden, want dan lig je eruit en kom er dan nog maar eens in. Ik heb bewust zelf afscheid genomen van het dagelijks live radiomaken, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden. En kan ik dus opschrijven wat ik hoor en wat ik er van vind. Gaan we weer:

Zoals je weet komt Dave Minneboo van Qmusic de zaken weer op orde brengen bij Radio 538. En hij is, naar verluidt, groot fan van de broer van Jensen. Niet voor niets werden hij en Frank Dane gespot in een restaurant zo rondom het gedwongen vertrek van hem uit het 538 ochtendblok. Minnebootje wil Dane koste wat kost behouden voor de toko. Maar op welke plek dan? Al jaren gaat het verhaal dat dit nu toch echt het laatste jaar is dat we op Coen & Sander en hun infantiele items getrakteerd worden, in de middag van ooit ’s lands nummer 1 (en nu nummer 6): 538. Het wordt tijd voor verandering. Voormalig 538 baas Menno de Boer, nu de baas bij 3FM, probeerde er iets aan te doen vlak voor hun contractverlenging maar dat kostte hem zelf de kop. Ook Dane schijnt daarin nog een rolletje te hebben vervuld dus dat blijkt ook niet zo’n hele goede match, de Boer en Frank Dane.

Het verhaal gaat dus nu dat Dane in de nieuwe 538 programmering het middagslot voor zijn rekening mag gaan nemen. Maar wat moet er met Coen & Sander dan? Daarover is al een tijdje bekend dat Rob Stenders ze graag wil hebben voor Radio Veronica. Eerst in de ochtend, toen in de middag. Maar daar is ons aller John de Mol zelf voor gaan liggen, omdat hij het zo’n beetje de enige stabiele factor vond in de 538 programmering. Met de nadruk op vond, wat Minneboo komt niet terug om naar de pijpen van De Mol te dansen, die krijgt (net als Stenders beloofd is) carte blanche. Zal ik nog eens iets geks zeggen? Vooruit: ik zie Coen en Sander niet naar Veronica gaan. Ook niet terug naar 3FM, zoals NPO opperbaas Jurre Bosman graag zou willen, nee, want Menno heeft genoeg gezeik met ze gehad destijds. Oen en Anders gaan naar Radio 10.

Sander Lantinga heeft zelf in een interview bij de podcast ‘Dit Was De Radio’ met o.a. Harm Edens aangegeven dat hij zichzelf in de toekomst wel bij Radio 10 of Veronica ziet. Het weekend van 10 kan wel een opkikker gebruiken. Kunnen ze daar lekker ABBA draaien en lachen om de achternaam van een luisteraar. Een aloude truc om deze dure jocks die toch nog wel even onder contract staan bij Talpa wat extra zendtijd te geven is ze op vrijdag, zaterdag en zondag het middagblok te laten doen. Zo kan Rob van Someren, die ook nog een baan als politieagent heeft, mooi vier dagen in de week werken, waar geen enkele jock vies van is. En doen Coen & Sander 16-19u op de andere drie dagen.

Maar hoe moet dat dan met die gedroomde 3FM programmering waar je zo vol van was Kicken? Dane en De Wild? Het verhaal daarover wat nu gaat is dat er aan ons aller Gieltje Beelen getrokken wordt om zijn oude successtation weer nieuw leven in te blazen. Alle omroepen moeten braaf hun ‘pitch’ komen doen bij kersverse zendercoördinator Menno de Boer. Als je met een grote naam je dagelijkse goede zendtijdslot als omroep veilig kunt stellen dan moet dat maar. Dus de kans dat we ons aller Beelen weer, al dan niet vergezeld van een Poolse prostituee én Ruud de WIld, terug zien in de 3FM studio lijkt niet uitgesloten! Zoals de Fransen zeggen: to be continued..

Patrick Kicken

46 Comments

 1. ik lees altijd met een glimlach je stukjes en dat is beter dan dat ik je laatst s’middags tijdens het zappen op tv zag zitten als een soort van veredelde sitekick. Sorry maar daar kon ik niet serieus naar luisteren. Had overigens niets met het program te maken maar met jou persoon en hoe dat komt ik weet het niet… misschien dat jij het antwoord weet?

  • Ik sluit me hier wederom geheel bij aan.
   Kicken de radionar. De Grote Profeet die het van dingen moet hebben die hij hoort. En dan later ook nog zijn verhaal bijstellen.
   Gelukkig zegt hij het zelf.
   Laat dat nou lekker over aan de Story en Weekend. Als ik in dat soort verhaaltjes zin heb lees ik het wel bij de tandarts. En who cares?
   Te veel aanbod van dit soort tweede hand(s) info. Get a real life.
   En ja, dit is mijn echte naam.
   En nee, geen rancune.
   Je zou me wel moeten kennen, maar ja, vroeger was je ook al een blaaskaak.

   • Ik val in het echt best mee Liesbeth. Laten we de dingen toch niet eens zo serieus nemen. Dat is ook de functie van dit soort columns en online programma’s als Roddelpraat. Even de heren en dames radiomakers en BN’ers weer terug naar planeet aarde halen 🙂

   • Begin dan vooral eens bij jezelf.. Met je standaard ‘niet serieus nemen’. Waarom maak jij er dan verhaaltjes over?! Lekker niet serieus, lullen over anderen vanuit opgevangen, afgeluisterde gesprekken.
    De heren en dames radiomakers en BN’ers gewoon leven en laten leven. ZIJ maken mensen over het algemeen nog blij 🤣

 2. Geen slecht idee om Frank Dane elke maandag-donderdag van 16.00-19.00 de middagshow op radio 538 te laten presenteren! Hij kan dan wel Jelte van der Goot meenemen. Wat ook een voordeel is voor Frank Dane is dat hij niet radiogrootheid Edwin Evers meer hoeft op te volgen. Ik denk dat Patrick Kicken wel gelijk heeft dat veel mensen wel op Coen & Sander zijn uitgekeken. Voor Frank Dane scheelt dat dan wel weer.

  Ik hoop dan wel dat hij een wat uitgebalanceerder team heeft dan zijn ochtendshow. Die was met teveel mensen en te druk. Frank Dane zijn ochtendshow werd een keer tijdens een Olympische Spelen in de middag uitgezonden. Daar vind ik hem beter passen dus wie weet?

 3. Het weekend begint voor mij met de vrijdagmiddag-uitzending van Somertijd. Sowieso luister ik er doordeweeks graag naar. Maar de vrijdag is altijd speciaal met o.a. file-lezen door stemkunstenaar Dingetje. Ik persoonlijk zou het ontzettend jammer vinden als C&S op dit tijdslot zouden komen. Ondanks mijn slechte radiosmaak want ik luister ook graag naar Emily de Wilt, Annemieke Schollaart,Gijs Staverman en Gerard Ekdom. Ja zelfs Spijkers met Koppen is vaste prik op zaterdag.

 4. Gewoon uit nieuwsgierigheid, maar wordt er weleens luisteronderzoek gedaan? Wat willen de luisteraars horen? Wat voor shows missen ze? Maakt dat stuivertje wisselen nou echt het verschil? Ik mis bijvoorbeeld de brutaliteit van Jensen en Paperazzi destijds. Dat kan én mag wellicht niet meer tijdens deze woke-jaren, maar er zijn vast meer frisse ideeën van degenen die de radio elke dag aanzetten.

 5. Ik hoop wel dat coen en sander in de middag als we aan het werk zijn op de radio te horen blijft want bij ons op sociale werkplaats kunnen we enorm lachen om de poep en pies grapjes en zelfs onze sjef houd het niet droog bij deze grapjes

 6. Frank Dane is niet om aan te horen, los van het tijdstip of de zender. Coen en Sander daarentegen is altijd lachen. Maar dat is allebei een mening, natuurlijk.

 7. Leuke stukjes altijd Patrick. Was vroeger op de radio al fan van je, wat ik niet kan zeggen van Dane. Begin altijd met radio 2 vanaf negen uur radio 10. Emily de Wilt is een topper ze verdient meer zendtijd op een prominent tijdstip. Op de plek van die hakkelend over het paard getilde Ruud de Wild bijvoorbeeld. Kan die lekker naar 3fm.

 8. Ik leez het nu pas maar waar maak jullie druk om alles is oke als wij maar wat hooren geen radio veronica dat is niet voor de rest maaken wij ons niet druk of Piet of kees die knopjes in handen heb

 9. Frank Dane is weg bij 538 en blijft de komende tijd weg. Hij is zonder pardon na alle dienstjaren bij 538 op straat gezet omdat zijn manager CoCo vond dat hij niet goed functioneerde. Frank is natuurlijk ook cynisch en lui. Er valt als manager moeilijk mee te werken, tot zover begrijp ik Coco wel. Tot het eind van het jaar mag hij uit coulance nog zijn factuur naar de Bergweg sturen, maar daarna houdt het echt op. De tussentijd mag Frank gebruiken om elders aan de bak te komen.

  Het leek er inderdaad op dat hij terug naar 3FM kon, maar er zijn nu veel andere verhalen over de nieuwe programmering van 3FM waarin Frank Dane geen rol speelt.

  Het laatste wat Frank zelf zou moeten willen is terug naar 538. Hij is ordinair op straat gezet als oud vuil. Dit is onder Coco, maar in het verleden is hij ook al eens op straat gezet door 538 toen hij destijds de middagshow verving (ook toen ging hij naar 3FM). Fijne werkgever is dat 538 toch. Je moet je diep schamen als je daar wil werken.

  Wat een afgang om dan weer terug te gaan. Laat ze er lekker in stikken bij 538, het houdt vanzelf op daar…. ze zijn hard op weg met het wanbeleid van de afgelopen jaren aangevuld door een paar inwisselbare 20-ers als ”diskjockeys”. Ivo, Jaimy, Mark, Danny, Barend, Niek, nu weer Dylan, Iris.. het is allemaal puberaal en nietszeggend. Allemaal voor een appel en een ei op die zender. Je moet je kapot schamen als je er onderdeel van wilt zijn.

  Dan nog even over Frank. Wat een toneelstuk staat hij op te voeren bij Boulevard. Hij sluit niet uit dat hij met hangende pootjes terug gaat naar 538. Wat een ruggengraat, wat een cynisme, wat een vernedering.. de wereld is groter dan alleen 538. Stop met deze flauwekul Frank! We weten allebei dat ze je niet meer willen aan de Bergweg. Nu niet en Dave straks ook niet. Dave is geen fan van je, maar de uitvoerder van John. Zal niks voor je gaan betekenen, hij gaat alleen voor eigen succes. Staat straks weer te roepen dat hij 538 gaat opbouwen en klopt zichzelf hard op de borst als 538 weer iets gaat stijgen in de luistercijfers.

  Of was dat een toneelstukje bij Boulevard om straks bij een rechtbank de hoogste vergoeding te kunnen krijgen??

 10. Giel zal wel gek zijn weer naar de ochtend te gaan.
  Veel meer dan hij nu verdient krijgt hij niet bij de NPO, Radio2 is de nummer 1 van de Radio, hij heeft 5 dagen een toptijd, lekker aan t eind van de dag, valt regelmatig in voor Blokhuis en Van Inkel.

  Met het aantrekken van De Wild en Beelen trek je echt 3FM niet vlot.

  Heb ook geen idee wat de NPO wil met 3FM, de meeste muziek draait Radio2 ook al.

 11. In de tijd dat Ruud de Wild eruit moest, en die 2 clowns ervoor terug kwamen, dat was al de slechtste zet die John de Mol kon doen.

  3FM zwakker maken, maar lange termijn visie gaat dat toch nergens over.

  Ze moesten toen toch zoveel bezuinigen, vele eruit, ik vraag mij echt af, of het juist niet meer gekost heeft dan opgeleverd heeft.

  Eind van het liedje Dave Minneboo moest John weer terug halen om nog iets te redden uit de puinhoop die ze de afgelopen jaren gemaakt hadden bij 538.

  De beste DJ’s zaten bij 538 dan moet je toch echt een onbenul zijn om zo af ver af te zakken.

  Frank in de middag is een goede zaak, dat zou de eerste goede zet zijn van Dave Minneboo.

 12. Ach ja… Coen en Sander. 15 jaar geleden nog leuk, nu is de vraag wie er nog naar ze wil luisteren bij welke zender dan ook. De Radio 10 luisteraar zal niet direct zitten wachten op dit soort poep- en plashumor in het weekend. Frank Dane zal voor een nieuwe middagshow bij 538 wellicht nog een goede onderhandeling kunnen doen als ze hem per se daar willen. Ik had het niet gedaan als ik hem was gezien de manier waarop hij er uit is gezet… De ochtendshow bij QMusic is meer wat voor hem: dan kan Mattie (nu toch weer alleen) naar de middag en Frank zet gelijk 538 een hak. Ik wacht vol spanning op de volgende column Patrick of dit wellicht het scenario wordt!

14 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Sander Lantinga naar Radio Veronica, Coen en Sander uit elkaar - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Coen en Sander in relatietherapie, willen ineens graag sámen verder bij Veronica - Spreekbuis.nl
 3. Patrick Keiken: Quinn and Sander in relationship therapy, they suddenly want to continue together on Veronica
 4. matrix - Todayactu
 5. Патрик Кейкен: Куин и Сандър в терапията на връзката, те изведнъж искат да продължат заедно във Вероника
 6. Patrick Kicken: Coen y Sander en terapia de pareja, de repente quieren continuar juntos en Veronica - Noticias Ultimas
 7. Patrick Kicken: Coen und Sander in Beziehungstherapie, wollen plötzlich gemeinsam bei Veronica weitermachen - Nach Welt
 8. Patrick Kicken : Coen et Sander en thérapie relationnelle, veulent soudainement continuer ensemble chez Veronica - Nouvelles Du Monde
 9. Patrick Kicken: Coen e Sander in terapia relazionale, improvvisamente vogliono continuare insieme a Veronica
 10. Nachedeu - nachedeu.com - Патрик Кикен: Коэн и Сандер в терапии отношений внезапно хотят продолжать вместе в Veronica
 11. Patrick Kicken: De Top 40 keert terug bij 538, op vrijdag voor Coen en Sander - Spreekbuis.nl
 12. Patrick Keiken: Top 40 returns at 538 on Friday for Quinn and Sander
 13. Frank Dane neemt 538-middagshow over van Coen & Sander - Spreekbuis.nl
 14. Top 10 meest gelezen blogs Patrick Kicken van 2022 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*