Nominaties Online Radio Awards 2022 bekend

Zojuist zijn de nominaties voor de Online Radio Awards 2022 bekend gemaakt. 

Met de Online Radio Awards, een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl, worden voor de vierde maal in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor online radiomakers en podcasters. In de stemperiode zijn er in totaal 18.176 stemmen binnengekomen. De online radiostations, podcasts en de presentatoren met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd.

Dit zijn de genomineerden per categorie:

Beste Podcast:

Beste Presentator:

Beste Online Radiostation:

Jury 2022
Uit de bovenstaande genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaar. De jury van editie 2022 bestaat uit:

  • Peter Contant (Max Magazine/ CLASSY Lifestyle en voorzitter v-OR)
  • Richard Otto (XS2Content/ Tens Media uitgever van Spreekbuis.nl)
  • Pierre Papa (Radiocoach)
  • Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer)
  • Mischa Blok (Radio- en podcastmaakster NPO Radio 1)

Richard Otto (uitgever Spreekbuis.nl): “Ook dit jaar hebben we weer grote variatie aan genomineerden, met de onlangs in opspraak geraakte Johan Derksen als opvallende nominatie. Het laat goed zien dat de audiowereld nog steeds razend actueel is.”  

Peter Contant (voorzitter verenigde-Online Radiostations): “Uit ons nieuwe onderzoek naar het luistergedrag van podcasts blijkt goed dat het medium podcast nog steeds volop in beweging is. Zo accepteren 70% van de luisteraars advertenties in podcasts en is 40% bereid om voor podcasts te betalen. Dat laatste geeft de stijgende populariteit van de podcast aan.”

Congres en awardshow
De Online Radio Awards 2022 bestaan uit podcastsworkshops voor scholieren, een congres en de awardshow. Het congres met als thema ´Vernieuwing´ wordt ditmaal gepresenteerd door Mischa Blok. Naast sessies over audio innovaties kan ook het publiek deelnemen aan verschillende stellingen over online radio en podcasting. Tevens kijken Arjan Snijders, Marcel van Roosmalen en Ron Vergouwen in de toekomst met de live podcast ´Dit Wordt De Radio´.

Na het congres start direct de awardshow voor online radiomakers en podcasters, die na een coronapauze, weer feestelijk kunnen worden uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waarbij ook diverse verrassende acts op het podium staan. De awardshow wordt gepresenteerd door radio-icoon Erik de Zwart.

Het congres en de uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats in Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op donderdag 19 mei. Meer informatie over dit event is te vinden op onlineradioawards.nl.

 * Aangezien jurylid Vincent Bijlo ook een programma presenteert op JINX is zijn jurydeelname in de categorie Beste Online Station uitgesloten. 

1 Trackback / Pingback

  1. TPO Podcast en Roderick Veelo genomineerd voor Online Radio Award 2022 | ThePostOnline

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*