Frank Dane neemt 538-middagshow over van Coen & Sander

Frank Dane presenteert vanaf maandag 29 augustus de middagshow op Radio 538.

Hij is opvolger van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op, die onlangs bekendmaakten te moeten stoppen met hun dagelijkse show op 538. Dane moest eerder stoppen met zijn 538-ochtendshow. 538 wil hiermee het tij keren en haar luisteraandeel weer opkrikken.

Frank Dane: “Toen ik 22 jaar geleden met radio begon was 538 mijn eerste grote liefde en vandaag kan ik bevestigen, oude liefde roest niet. Vanaf eind augustus ben ik weer thuis en dit keer met een geweldige middagshow. Ik kan niet wachten!”

Coco Hermans, Radio Director 538: “Frank behoort tot de top van Nederlandse radio-dj’s en bevat al sinds 2000 het 538-DNA. Ik ben blij om te melden dat we hem binnenkort weer op onze zender gaan horen. Met Wietze & Klaas, Coen en Frank in de dagprogrammering en Coen en Sander als start van je weekend brengen we onze luisteraars een ijzersterke programmering waar ik nu al naar uitkijk!”. Frank Dane gaat de middagshow samen met sidekick Jelte van der Goot presenteren.

Al begin mei meldde Patrick Kicken in een column dat Frank Dane naar verwachting op de plek van Coen & Sander zou komen.

8 Comments

 1. Ik gun het Frank en hij past heel goed bij een middagshow. Jammer dat hij in deze opzet de vrijdag niet heeft. Zijn programma in het verleden deed het juist altijd heel goed op de zender.

  Los van Frank, is het wel naïef van Coco dat ze denkt dat met wat geschuif met dj’s je het tij wel kunt keren voor de zender. Zie 3FM waar dat al een aantal keren gebeurd is zonder enig effect.

 2. Je zet Coen en Sander aan de kant voor Frank? Ik had echt verwacht dat 538 met wat spannends naar buiten zou komen maar helaas. Ze stellen wederom teleur. Dat geschreeuw van Frank hoe ik niet te horen in de middag.

 3. Coen en Sander luisterde ik dagelijks. Maar Frank Dane kan ik niet naar luisteren vreselijke kerel. Doei 538. Dan maar naar Q of 3FM.

 4. Hij moest uit de ochtend weg, en nu haal je hem naar de middag. Denk dat het geen verschil gaat maken want ondanks dat het tijdstip toch anders is gaat hij toch een zelfde soort programma maken die altijd volgens een vast patroon ingevuld worden.

  • Ik denk dat het wel kan worden, maar Erwin heeft gelijk dat het wel een nieuw programma moet zijn! Met nieuwe items speciaal voor de middag. Alleen kan Jelte van der Goot wel meegenomen worden. Die is nog een toegevoegde waarde. En met een minder drukke bezetting dan in de ochtendshow toen hij die van Edwin Evers overnam. Dus alleen Frank Dane zelf met maximaal 2 sidekicks en eventueel een nieuwslezer en/of sidekick.

   Het voordeel is wel dat Frank Dane nu geen vergelijking met Edwin Evers hoeft te doorstaan. Ik denk dat de vergelijking met de Coen & Sander show nu minder zal zijn.

 5. Oh nee he? Weer die uithalen van hem waar ik gek van werd in de ochtend. Ben toen verhuisd naar 2. En nu de middag? Ik snap deze zet niet. Ik dacht dat Dave grotere veranderingen zou maken en nu zitten we met die langzakken in de middag. Ouwe l@Len zender. Ben ik ook, maar dat wil je niet van 538.

 6. En wat ipeen leuke sidekick voor frank zal wezen Kristel van Eijck, iemand die niet op haar mond is gevalllen en spontan is dat zal denk ik de gouden radio duo in de middag gaan worden, en daar naast Jelte van der Goot als vliegende verslaggever iedere middag op pad om ze de radio weer naar de luisteraars te brengen dank dat dit een leuke show gaat worden, als ze het zo gaan doen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*