Patrick Kicken: Veronica DJ Dennis Ruyer keert terug bij 538

[BLOG] Dat de deejaycarrousel op volle toeren rondjes draait is nog een understatement. En dat ze bij 538 een deejaytekort hebben na het vertrek van vier van hun deejays naar 3FM is evident. Toch heeft meesterschaker Dave Minneboo bij Talpa Radio weer een verstandige beslissing genomen: het heeft er alle schijn van dat Veronica DJ Dennis Ruyer (net 50 geworden) terugkeert op zijn oude nest, Radio 538.


Good old Dennis Ruyer. De afgelopen jaren op Radio Veronica gestationeerd, op diverse tijdstippen. De middagshow met Celine Huijsmans (geen familie van Henny Huismans) en de laatste tijd vanaf 09u ’s ochtends solo. Naar verluidt gaat ie dit tijdstip verlaten om het team van 538 te versterken, op vrijdag, zaterdag en zondag. Ook gaat hij de 538 Top 50 presenteren, die naar de zondagmiddag verhuist. En hij zal zeer zeker vaak doordeweeks te horen zijn, als vaste vervanger van bijvoorbeeld Frank Dane.

Ik vind het een slimme zet van 538 en Minneboo. Je brengt hiermee rust en ervaring terug in de tent. Geen jonge jock die zich bij een negatief appje ziekmeldt maar iemand waarop je kunt bouwen en op kunt rekenen. Het type Lindo Duvall, die ook al terugkeerde bij zijn oude liefde 538 na een Veronica avontuur. Leeftijd maakt in deze niet zoveel uit, Ferry Maat klonk op z’n 65e nog als een jonge energieke hond. Tijdje terug wilde en kon Dennis nog naar NPO Radio 2, voor de komst van Stenders.

Ruyer is een teamplayer, hij heeft niet voor niks jarenlang bij het station standgehouden. Ook wel lekker: hij hoeft zich niet zo nodig te bewijzen. Is niet boos als iemand anders een keer voorrang krijgt. Heeft gewoon een gezinnetje, staat dus niet ieder weekend tot ’s ochtends vroeg op de bar om daarna, zonder te slapen nog effe met schorre stem een paar hits weg te pompen. 538 kiest voor betrouwbaarheid en continuïteit, in plaats van het volgende grillige jonge talent de zender op te gooien, zonder garantie voor succes.

Rob Stenders, baas bij Veronica, krijgt ook eindelijk wat lucht. Hij haalt al zijn radiovriendjes terug, jong en oud en nu er eentje vertrekt is er weer plaats. Maar: het eerste wat ik als hem zou doen is die ochtendshow met Tim Klijn, Niels en Rick een uur verlengen. Daar zit potentie in, zeker getuige een filmpje van hun met comedian Rob Scheepers wat massaal viral gaat deze week. Werkelijk overal zie ik deze voorbijkomen, van whatsapp tot facebook.

Patrick Kicken

De viral van Veronica met Rob Scheepers

40 Comments

 1. Zou het stommen zet vinden van dennis klinkt wel erg fijn tussen 9/12 ! Rob scheepers komt toch nog uit de tijd toen giel de ochtend deed ?

  • @Bart – Tja, heeft Dennis eigenlijk hier zelf wat over te bepalen? Zijn die DJ’s niet allemaal in dienst van Talpa radio?
   Ikzelf denk niet dat Dennis het heel erg vindt om terug naar 538 te gaan. In de podcast van (ik dacht) De Broadcast gaf hij zelf aan dat hij meer een 538 mens is dan Veronica. Paar jaar terug was hij nog te oud/uitgerangeerd voor 538 (deed alleen nog Dance department), maar nood breekt wet. Het is hem gegund want hoe goed hij is bij Goud van Oud, DenMan=538.

  • Wat jammer die ochtend van Veronica stond als een huis. Maar ja, alles wat goed is wordt kapot gemaakt bij Talpa. Ik vond Dennis fijn om naar te luisteren. Maar 538, die tijd heb ik gehad.

 2. Dat filmpje kan wel viral gaan, maar die man vindt zichzelf veel te grappig, met z’n bedachte grappen. Los daarvan zie ik niet in wat een ingevlogen grappenmaker te maken heeft met de potentie van de show.

    • We leven in 2022, waarin veel te weinig (ochtend/middag) shows viral gaan met fragmenten. Never ever iets van Ekdom, wel van Somertijd en de Veronica Ochtendshow. Humor is king, is nog veel winst mee te behalen.

     • Maar hoe zorg je er dan voor dat men het item blijft linken aan jouw show. Ik ken iemand die dit item elke week bewust opzoekt en luistert, maar toen ik hem vroeg waar je het op de radio kunt horen, had hij geen idee. Veronica luistert hij nooit naar.

     • Humor in de ochtend was ooit de claim van Evers… Wie claimt NU humor in de ochtend? Kansen kansen kansen!

  • Zeker en ik vind hem een klassieke deejay bij uitstek met dito stem en heel geschikt voor hit-radio voor zoiets als 538. En zo’n transfer is natuurlijk wel een beetje broekzak-vestzak, hij blijft bij Talpa Radio. Maar wie komt er voor terug? Ik hou m’n hart vast na Johan, Tineke en Adje. Dan Chiel Montagne, Jan van Veen, Joost den Draaijer of wordt t oude paard en goede vriend van Rob, Lex Harding van stal gehaald? Nee, dan zou ik Robbie willen adviseren om een broodje met Wil Luikinga te gaan eten in cafetaria Het IJspaleis met als gespreksonderwerp: De terugkeer van Harry de eenarmige bandiet.

   roepie roepie

 3. Ik vind radioshows van 4 uur echt niet te trekken. 3 uur vind ik wel de max.
  Als je op vrijdag naar Wout & Frank (16u-20u) luistert, merk je tweeënhalf uur dat de inspiratie ook wel op is. Ekdom idem dito. Vooral de ochtendshow niet verlengen om succes te waarborgen lijkt me een goed idee.

 4. Jammer dat hij weggaat bij Veronica. Luisterde graag naar hem maar ga niet meeverhuizen naar 538 om hem iedere dag dezelfde plaat aan te horen kondigen. Had van hem meer verwacht dat hij juist naar de publieken zou vertrekken. Zonde zonde! En een meesterzet Pat? Hij loopt in hetzelfde pand. Kwestie van bij het koffie apparaat effe vragen toch?

 5. Dan zou ik Marisa naar de ochtend zetten als ik Stenders was. Zij is een pure muziekliefhebber en kletst niet te veel. Lost gelijk het probleem op waar Marisa naar toe moest na de komst van Sander Lantinga.

 6. Iedergeval geven ze nu ook toe dat de grootste fout van 538 verjongen de grootste fout geweest is.

  En dit moest ze ook geld besparen, ik weet zeker dat het veel geld gekost heeft, en ze hebben ook een groot marktaandeel verloren.

 7. Eigenlijk zou Teun uit Assen gewoon weer in het weekend het land in moeten naar feesten en partijen. Zeker in deze sombere tijd. Een pilot vanaf de Kamasutra beurs ?

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Dit zijn de 5 video's uit radioland die al weken viraal gaan - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*