Patrick Kicken: Waarom Dennis Ruyer toch bij Radio 538 blijft en alsnog niet naar JOE gaat

[BLOG] Het mag dan wel Blue Monday zijn maar bij Radio 538 zijn ze in ópperbeste stemming: iets wat niet vaak voorkomt in radioland, een deejay die met veel bombarie zijn afscheid aankondigt en alsnog blijft is het geval: deejay Dennis Ruyer had al zijn krabbeltje gezet om voor oldieszender JOE te gaan werken, zusje van grote concurrent Qmusic, maar koos alsnog ervoor om bij zijn oude jeugdliefde 538 te blijven. Dat is op zijn minst opvallend maar toch ook niet geheel onverwacht. Waarom is good old Denman toch zo gaan twijfelen? Laten we het eens op een rijtje zetten..

Vooropgesteld dat ik deze informatie ook maar van derde hand heb he, dus alles met de beroemde slag om de arm. Laten we beginnen met wat ik destilleer uit alles wat ik hoor: waar de programmering van JOE eerst veelbelovend leek, is het na het aantrekken van Coen en Sander voor de ochtend de rest van de spelers een aardig eerste divisie elftal gebleken in plaats van een eredivisiewaardige club. Allemaal mensen die snakten naar een radiobaantje, al ergens in het DPG pand hun tentje hadden opgezet en die voor een habbekrats radio willen komen maken. Dennis moet ook gedacht hebben ‘hier gaan we de wedstrijd niet mee winnen’. Ook muzikaal is gebleken dat iedere week Dancing Queen van Abba je aardig snel de neus uit komt. Tel daarbij op: nog geen fatsoenlijke radiostudio én de kans dat als Talpa de aangekondigde rechtszaak wint JOE alsnog zijn etherfrequenties moet inleveren.

Voorts hoor ik ook het verhaal dat programmaleider bij JOE Iwan Reuvekamp nog voordat de nieuwe discjockey goed en wel begonnen was de duimschroeven al aan het aandraaien is bij zijn kersverse ploeg. DPG heeft koudwatervrees omdat ook zij op social media lezen dat mensen JOE zo lekker vinden wegluisteren vanwege het weinige gepraat en veel muziek. Dus krijgen alle deejays waarschijnlijk nu al te horen dat een talk van 20 seconden al aan de lange kant is. Reuvekamp, die bekend staat om zijn punctuele leidingstijl en Ruyer: ik had er vanaf dag een al een hard hoofd in of dit ging werken. En naar nu blijkt heeft Dennis zich dat dus zelf ook bedacht. Zijn vriendje van Inkel heeft ook met Iwan gewerkt in zijn Qmusic tijd en zal ongetwijfeld ook wat sappige anekdotes hebben gedeeld met hem.

Het terughalen van Edwin Evers naar 538 heeft Dennis ook doen twijfelen, is wat ik hoor. Dat is toch de man die het succes van 538 twintig jaar lang heeft gegarandeerd. Hij was overigens ook zo iemand die zijn afscheid groots aankondigde, met een lach en een traan en toch weer terugkwam bij 538, ware het niet dat daar een jaar of vijf tussenzat. Of dit 538 nu meteen weer de top drie in zwengelt? Nee dat niet natuurlijk, maar het is vooral een mooi plaagstootje in een oorlog tussen Talpa en DPG. Waarbij laatsgenoemde nu gauw het gerucht lanceert dat Timur Perlin er wat komt doen, om wat minder gezichtsverlies te lijden. Overigens denk ik dat Coen en Sander nu wel eerder kunnen beginnen dan 1 mei bij JOE, deze competitieclausule zal gebruikt zijn door 538 richting DPG om Ruyer toch zonder een rechtsgang in huis te kunnen houden.

Patrick Kicken

48 Comments

 1. Zal dit kunnen betekenen dat Ruyer mogelijk ook nog weer iets op Veronica zal kunnen gaan doen? Aangezien Frank (van der Lende) aangaf dat er een serieuze naam naar Veronica komt? Ik weet wel dat het twee verschillende organisaties zijn, maar de banden zijn er. Heb jij daarover een idee, PK?

   • Vraag met toch af of Veronica bij Mediahuis als Talpa die rechtszaak zou winnen. Zou mij niet verbazen als Talpa en Mediahuis dan gewoon een forse schadeclaim bij de Rijkoverheid leggen en dat Veronica terug bij Talpa landt. Hier zal vast over nagedacht zijn bij de verkoop.

    Wat gaat Talpa anders doen met dat vierde station? Noordzee FM terug?

  • Mooi dat radioliefde nog bestaat. Heel verstandig van Dennis om toch niet naar Joe te gaan. Waardeloos format zoals het uitgevoerd wordt. Heel weinig 70 – 76 muziek en geen enkel verrassend nummer. Met zo’n station kun je hele mooie radio maken ipv Het ene bekende nietszeggende deuntje laten horen met veel te jonge stemmen. Dennis succes bij het prachtige 538

   • Precies wat ik ook hoor op Joe. Erg voorspelbaar die muziek. Dan luister ik toch liever naar Nostalgie, daar zit net iets meer verassing in. En het is nog nonstop ook.

 2. Wat een afgang voor hemzelf, hiermee neemt niemand je meer serieus en 538 gaat dus officieel de ouwe lullen zender uithangen met muziek van nu. De grap is echt compleet. Geen groot gemis voor Joe op deze uren. Is dit nou waar ze Dave zoveel geld voor betalen daar bij Talpa?

 3. Dat het door de muziek en weinig gesproken woord lekker wegluistert, klopt natuurlijk wel, Kickie.

  De muziekluisteraars zitten echt niet te wachten op gepraat van wie dan ook. En ja, die vinden het prima om elke dag Abba te horen.

  Het zijn volgens jou misschien minder bekende namen, het luistert wel lekker weg. Ze doen het wat dat betreft goed.

  Ik luister Joe al een aantal jaar. Het verveelt mij echt niet.

 4. Nou, wat een flater voor met name JOE dit en komen nu met Timur Perlin of all people, al is dat tijdelijk naar het schijnt. Het schijnt dat Dennis ook met een eigen dance zender bezig is op internet, The Beat wat binnenkort van start moet gaan. Misschien onder de vleugels van 538 wellicht.

  • Talpa aast in ieder geval op het terugkrijgen van hun vierde FM frequentie. Dan zal daar toch iets op te horen moeten zijn. The Beat? Veronica? Noordzee?

 5. Volgens mij is de belangrijkste reden dat Dennis gewoon op de fiets naar z’n werk kan. Dat scheelt al snel een uurtje of anderhalf aan reistijd per dag. Maar da’s natuurlijk niet stoer…

   • Waarom? Om op een ouwe lullenzender die wel nieuwe muziek draait op vergane glorie te teren? Dit ziet er ook voor dat Ruyer niet meer hoeft aan te kloppen bij andere radio stations want ik kan je zeggen: dit wordt met hard gelach ontvangen. Is dit nou het grote plan van Dave? Zal de Mol blij mee zijn, zoveel betalen en dan geen enkele innovatie ervoor terug krijgen. Ach dat is Talpa!

    • De Mol is blij met marktaandeel, en dat heeft Talpa. Sky Radio scoort. Radio 10 scoort. Radio 538 is sinds Tim Klijn iets gestegen.

     Veronica steeg ook tot Tim Klijn weg ging. De pijn zit bij Mediahuis en DPG want Veronica zakt weg en Joe maakt geen schijn van kans tegen Radio 10. De ”RADIO 10-KILLER” is meer een vliegje die je als Radio 10 zo platmept met een vliegenmepper.

     Maar deze radiosoap is nog lang niet klaar. Talpa ziet een kans om een vierde frequentie te verkrijgen dus het gaat nog wel even door. Een hoop focus op rechtszaken maar nieuw talent is in de verste verte nog niet te bekennen. Tegenwoordig gaan mensen met talent eigen video’s maken. Waarom zou je afhankelijk willen zijn van een station als je jezelf kan broadcasten op YouTube of je eigen podcast kan plaatsen?

     • Dat komt toch ook door het woke spook. Je ziet dat als je mensen gewoon normaal laat praten er vaak wel iets leuks uit komt. Als je met een kladblok in de studio erbij gaat zitten niet.

 6. De oude vrienden Dave en Dennis hebben het blijkbaar bijgelegd. Niks voor Dave trouwens.., die blijft vaak lang boos.

  Benieuwd op welke plek Dennis terug komt op 538. Is daar al iets over bekend? Zou die nieuwe jongen in de avond, Martijn, weer exit gaan? Vind hem totaal niet bij 538 passen en Dennis deed de avond 19-21 altijd erg goed!

 7. Dit is wel de grootst mogelijke plottwist in jaren in radioland. Ik ken mij nog Rob Stenders herinneren die niet toen niet naar Veronica kwam maar gewoon bij Radio 2 bijtekende maar dit is next level shit. Niet leuk voor JOE maar voor 538 is dit een feestdag kan ik me zo voorstellen. Dave Minneboo steekt een dikke middelvinger op naar de concurrent!

 8. Flink wat beweging in radioland en ja het luistert lekker weg bij Joe weinig gekletst op de zender maar muziek en dat maakt het verschil ik vind Joe beter dan 10 bv maar wat doen Sander en Coen die kletsen er ook graag op los ben benieuwd .

  • Kennelijk laat dat contract het toe om de biezen te pakken nog voor je begint. Wellicht zien we Coen & Sander straks ineens in de middagprogrammering van Veronica, op 3FM of 538?

 9. Mijn god wat een gelul allemaal over wie naar waar gaat, niet te geloven. En we hebben het hier over ‘Joe’, ik heb het even geprobeerd maar het is een kopie van Radio 10, steeds maar weer dezelfde hits, per dag 10x Queen en de andere usual suspects, helemaal klaar mee. En inderdaad, er zit een knop op de radio.

 10. Als ik op mijn werkvloer (geen kleine gemeente) even een steekproef zou doen naar welke zender geluisterd wordt zijn er drie die telkens terugkomen. Radio 10 NPO Radio 2, en Joe (speciaal voor de mannetjes van DWDR JoeJoe).

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*