Patrick Kicken: Dit zijn de vijf video’s uit radioland die al weken viraal gaan

[BLOG] Ik stipte het in de vorige blog van afgelopen vrijdag over de overstap van Dennis Ruyer naar Radio 538 al aan: de ochtendshow van Veronica, waar hij nu nog werkt, scoort de grootste viral op dit moment. Maar er is meer! Radioland wordt eindelijk mondjesmaat wakker en profiteert van het massaal doorsturen van content via whatsapp en andere messageservices. Vandaar dat ik je met trots presenteer: de Viral Top Vijf !

Ja ik liep met veel dingen voorop, dat mag ik nu wel zeggen. In mijn tijd bij 3FM zorgde ik dat audiofragmenten van mijn shows viral gingen via mijn goedbezochte website kicken.com, toen het woord viral nog niet eens bestond, bij Radio Veronica maakte ik naast audiofragmenten ook animaties erbij zodat ze ook op YouTube goed bekeken en gedeeld konden worden. Een fragment uit mijn 3FM tijd (50 vormen van humor) tikte zelfs de 1,5 miljoen views aan! Als het al een voordeel heeft dat er nu standaard camera’s in de radiostudio’s hangen dan is het dat er nu ook mooie video’s viral kunnen gaan.

Dit zijn de stukjes content die momenteel massaal gedeeld worden. Opvallend: twee noteringen voor Talpa’s Radio 10 (de ochtend- én de middagshow, chapeau), twee noteringen voor NPO Radio 1 en een nummer 1 voor Talpa’s Radio Veronica. Werk aan de winkel dus voor de jocks én producers bij Radio 538, NPO Radio 2 en 3FM, zorg dat je content zó spannend en leuk is dat mensen de moeite nemen om het door te sturen! Ja je wil liever dat ze het bekijken op je website, voor de traffic, maar dit soort gratis mond-op-mond reclame is onbetaalbaar! En nee, viral gaan is geen ’toeval’ of ‘lucky shot’, dat valt echt wel te orchestreren als je met aktuele, goede content komt. Ook valt te prijzen dat Radio 10 de enige zender is waarbij de jocks zélf viral gaan, in plaats van een ingehuurde cabaretier of columnist.

Op nummer 5: Pieter Derks bij NPO Radio 1 over de belastingen (gaat nog steeds rond)

Op nummer 4: Gerard Ekdom met zijn Schiphol persiflage (gaat al rond sinds juli van dit jaar)

Op nummer 3: Rob van Someren met een mop over een man uit het bejaardenhuis:

Op nummer 2: NPO Radio 1’s Diederik Smit over de asielcrisis. Het fragment gaat vooral viral in audio (iemand die met zijn telefoon het opgenomen heeft van de radio wordt massaal gedeeld) maar ook in video. Jammer trouwens van de presentator die het op het laatst nog bijna verpest door veel te snel aan te sluiten:

De audio viral versie klinkt zo:

En op nummer 1….. natuurlijk Rob Scheepers bij Radio Veronica over Glennis Grace en Ter Apel:

Oh en hoe ik weet dat deze zo massaal gedeeld worden? Dat heb ik al een keer eerder uitgelegd: als social entertainer zit ik in zo’n 400 whatsappgroepen en heb al zeker 10 jaar een apart telefoonnummer waarop (oud) luisteraars me vanallerlei content sturen en waar ik zelf ook naar zo’n 10.000 mensen dezelfde foto of video kan sturen. Ik snap dat radiostations met allemaal AVG regels zitten waardoor ze de 06 nummers van hun luisteraars niet mogen opslaan nadat ze ge-appt hebben, maar hier moet toch iets op te veriznnen zijn! Welke radiozenders hebben er bijvoorbeeld al een Telegramkanaal waarin zet met duizenden luisteraars tegelijk hunt content kunnen delen? Als Yvonne Coldeweijer het kan, kan jij als radiozender het toch ook mag ik hopen. Jij nog een mooie viral op je telefoon? 0630844222. Of bekijk duizenden viral video’s en foto’s via mijn (gratis) Telegramkanaal: www.kicken.com

Patrick Kicken

5 Comments

  1. Maar dé viral van de week was helaas die schandelijke uitzending van Ongehoord Nederland. Blijf jij daar aanschuiven, Patrick?

    Ik neem toch aan dat je nu (beter laat dan nooit) niets meer met die club te maken wil hebben?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*