Robbie Kammeijer is de opvolger van Jan de Hoop bij RTL Ontbijtnieuws 

Vanaf september maakt Editie NL-presentator Robbie Kammeijer de overstap naar het RTL Ontbijtnieuws. Robbie zal vier ochtenden per week te zien zijn tussen 06:30 en 09:15 uur bij RTL 4 en vult daarmee het team aan na het vertrek van anchor Jan de Hoop, die op 2 juni 2022 met pensioen gaat. Naast Robbie blijven vaste invallers Meike de Jong en Boyan Ephraim te zien bij het RTL Ontbijtnieuws.  

Hoofdredacteur Ilse Openneer“Met de komst van Robbie is het RTL Ontbijtnieuwsteam weer op volle sterkte. Dat gaat zonder Jan de Hoop onmiskenbaar anders zijn, maar we blijven onverminderd investeren in onze nieuwsvoorziening in de ochtend. Het is een eer om al meer dan dertig jaar een vast onderdeel te zijn van het ochtendritueel van miljoenen Nederlanders.”  

Robbie Kammeijer kijkt uit naar zijn nieuwe plek: “Ik heb met volle overtuiging ‘ja’ gezegd en ik ben erg blij met de kans om het RTL Ontbijtnieuws eigen te mogen maken. Samen met het team ga ik werken aan hoe we onze kijkers zo goed mogelijk kunnen bijpraten aan de ontbijttafel. Met meer live gesprekken, meer duiding en meer ruimte voor de mooie en interessante verhalen die alle collega’s van het RTL Nieuws produceren. Dat is ontzettend leuk om mee bezig te zijn. Pieken zo vroeg op de dag zal voor mij even wennen zijn, ik duik vanaf nu extra vroeg mijn bed in om er tegen die tijd ook zo vroeg uitgeslapen uit te zien.”

Jan de Hoop over de keuze voor Robbie: “Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger Robbie. Hij komt in een warm bad terecht. Ik wens hem en het complete team veel succes.” 

Carrière  

Na de School voor Journalistiek in Utrecht startte Robbie Kammeijer zijn carrière bij het NOS Jeugdjournaal, eerst als redacteur, daarna als verslaggever en presentator. In augustus 2016 maakte Robbie de overstap naar RTL als verslaggever en presentator bij Editie NL. Sinds 2018 valt Robbie in als presentator bij het RTL Ontbijtnieuws en de avonduitzendingen van RTL Nieuws. Vanaf september 2022 zal Robbie zich geheel toeleggen op het RTL Ontbijtnieuws. Wie het team van Editie NL gaat versterken vanaf september is nog niet bekend. 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*