Rijk Hofman, Jutta Leerdam, YouTube-serie BOOS en Antoon vallen in de prijzen bij The Best Social Awards 2022

De winnaars in de audience-categorieën van The Best Social Awards 2022 zijn bekendgemaakt. Tijdens de feestelijke digitale uitreiking, live vanuit REM-eiland Amsterdam, mochten onder anderen Rijk Hofman, Antoon, de YouTube-serie BOOS en Jutta Leerdam een award in ontvangst nemen. De winnaars zijn voor vijftig procent bepaald door het oordeel van een deskundige adviesraad en voor vijftig procent door publieksstemmen, waarvan er maar liefst 176.000 zijn ingezonden.

Winnaars Audience
Alle winnaars van The Best Social Awards 2022 in de audiencecategorieën

Beste Podcast
Voor het eerst werd er bij The Best Social Awards een award uitgereikt voor Beste Podcast. Het bleek een razendpopulaire categorie: er werden ruim 14.000 stemmen ingezonden. BROERS (van Rijk en Sam Hofman) ging er met de prijs vandoor. De mannen werden beloond voor hun vermakelijke podcast, maar ook voor de wijze waarop ze social media bij hun podcast weten te betrekken. Zo heeft BROERS een eigen Instagramaccount waar foto’s en filmpjes achter de verhalen uit de podcast gedeeld worden. Daarnaast zoeken ze de interactie op door ingezonden DM’s voor te lezen tijdens de podcast.

BOOS
De YouTube-serie BOOS mocht maar liefst drie awards in ontvangst nemen. Zo won de serie tijdens de businessuitreiking de award voor Beste Merk op YouTube en ging BOOS er tijdens de audienceshow met de titel Beste Positive Impact en Beste YouTuber/YouTube-serie vandoor. De YouTube-serie van BNNVARA is al een aantal jaren bekend en succesvol, maar met de aflevering rondom het The Voice Of Holland-schandaal bereikte het programma een groter publiek dan ooit tevoren. Daarmee heeft het enorm veel teweeggebracht in de gehele creatieve industrie en daarbuiten. Het is overigens niet de eerste keer dat BOOS in de prijzen valt bij The Best Social Awards: in 2018 én 2019 won de YouTube-serie de prijs voor Beste YouTube-serie.

Alle audiencewinnaars
Een overzicht van alle audiencewinnaars van The Best Social Awards 2022: BROERS (Beste Podcast), Jutta Leerdam (Beste Sporter), Rob Jetten (Beste Politicus), Esmee Zizzy (Beste Nieuwkomer), Cor Hergaarden (Beste Spontane Viral), Funda Makeovers (Beste Interieur Content), Rhodé Kok (Beste TikTok’er), Puck (Beste Gamer), Qucee (Beste Twitcher), Antoon (Beste Artiest), How Can I Make This About Me (Beste Twitteraar), Eva Kroot (Beste Instagrammer), BOOS (Beste YouTuber/YouTube-serie), Rijk Hofman (Beste Personality) en BOOS (Beste Positive Impact).

Diederik Broekhuizen, founder en CEO van The Best Social is enorm trots op deze negende editie van The Best Social Awards: “Winnaars als BOOS van BNNVARA (Best Positive Impact), Eva Kroot (Beste Instagrammer) en Rijk Hofman (Beste Personality) tillen met hun content social media naar een hoger plan. The Best Social Awards is een visitekaartje van de Nederlandse creativiteit, kwaliteit en innovativiteit op het gebied van social media, aldus Broekhuizen. Met The Best Social Awards vieren we het mooie en beste van social media en hopen daarmee anderen te inspireren. Dit doen we met ons platform The Best Social Media en onze studio The Best Social het hele jaar door. Tijdens The Best Social Awards brengen we alle social mensen uit Nederland (digitaal) samen om ze te belonen en om aan de buitenwereld te laten zien wat je met social talent kunt bereiken.”

Tim Hofman neemt de award voor Beste YouTube-serie in ontvangst, uitgereikt door Sosha Duysker. Bekijk de hele awardshow hier terug

Livestream REM-eiland Amsterdam
The Best Social Awards werd dit jaar uitgezonden via een livestream, rechtstreeks vanuit REM-eiland Amsterdam. Zowel de business- als de audienceshow werden gepresenteerd door Sosha Duysker. Zij werd ondersteund door meme-koning Jules de Keiser, die als social media host de kijkers meenam door de social media trends van het afgelopen jaar.

De uitreiking van The Best Social Awards wordt opgevolgd door een exclusieve afterparty op REM-eiland Amsterdam, samen met alle genomineerden, juryleden, partners, creators, social media experts en winnaars van The Best Social Awards 2022. Daarnaast worden ook andere content creators als Monica GeuzeFamke Louise en Oscar Aerts (GTST/Vakkenvullers) verwelkomd op de paarse loper om vervolgens te proosten op het beste van social media!

The Best Social Awards wordt dit jaar ondersteund door Logitech for Creators (een merkextensie van Logitech die alle creators helpt hun passies na te streven en hen ondersteunt met producten en diensten), Bol.com, Radio 538, IVC (International Video Company), dentsu ACHTUNG!, Snap, Legion by Lenovo en Boomerang Agency. De livestreams worden verzorgd door Hof Broadcast Services.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*