Patrick Kicken: Een NOS nieuwslezer met een pijnlijke verspreking en Qmusic Vlaanderen met dé viral van dit WK

[BLOG] Er gaan weer twee stukjes radio massaal viral via whatsapp. Een hele pijnlijke en een hele grappige. Dit keer is het de beurt aan Robert Baltus, nieuwslezer voor de NOS en Qmusic had cabaretier Jeroen Verdick over de vloer die een goede grap maakte over het WK in Qatar:

Wat me wel weer irriteert aan bovenstaand fragment is dat de discjockey of sidekick de grap nog even moet saboteren door in het gelach ‘HARD!’ te roepen. Dankjewel voor je nutteloze toevoeging en het verpesten van het sfeertje. Helemaal niet hard, gevat juist. En zoiets roep je toch ook niet als je naar Jeroen in het theater aan het kijken bent of wel?

Normaal is het natuurlijk aan radiojournalist Ron Vergouwen om de bloopers van de radio te laten horen, als hij cool is heeft hij deze afgelopen weekend of gaat hij deze komend weekend laten horen in de Perstribune op NPO Radio 1. Of zou hij zijn collega Robert Baltus willen sparen:

Dit laatste zou toch eigenlijk niet moeten mogen bij de NOS. Neem dat nieuws toch gewoon vlak ervoor in het reclameblok op zodat je zo’n grote fout (want dat is het) niet meer live kunt maken. Je ziet hoe genadeloos het internet is en social media zijn, dit soort fragmenten worden meteen opgepikt, geknipt en massaal gedeeld via whatsapp als audiofile, als je pech hebt nog jaren lang. Het deed me trouwens denken aan dat fragment van Harmen Siezen die enorm in de lach schoot in verband met ‘zadelpijn’:

Ook al meer dan 30 jaar een klassiekertje! Uit 1991. Laten we hopen dat dat nieuwslezer Robert Baltus bespaard blijft. Een geluk: tegenwoordig gaan zoveel dingen viral dat het na een paar weken wel weer uitdooft.

Patrick Kicken

PS: Deze die ik direct na de uitschakeling van Duitsland op het WK lanceerde via TikTok gaat ook goed:

@patrickkicken Even #Duitsland bellen! #wk #wkqatar #voetbal #elftal #naarhuis #patrickkicken #deutschland #costarica #telefoon #humor #radio #fy #foryou #fussball #voorjou #oranje #nederland #doelpunt #prankcall ♬ origineel geluid – Patrick Kicken

5 Comments

  1. Patrick jij trekt volle zalen en doet alles goed, je kan niet eens op een radio een programma presenteren. Kraak jezelf eens af.
    Of ik laat site een uit de lucht halen

  2. Weet je wat een grote fout/fake nieuws is. De rellen door Marokkanen een feest noem bij het jeugdjournaal. Is er al een rectificatie bij de npo geweest. Filmpje kreeg ik binnen via WhatsApp

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*