Frans Klein heeft toch nog niet zijn NPO-werkzaamheden neergelegd

NPO-directeur Frans Klein is deze week nog steeds werkzaam voor de NPO. Klein heeft donderdag namens de publieke omroep deelgenomen aan een mediabeurs in Londen, zo bevestigt de NPO aan BNR. Zijn (tijdelijke) opvolger, Remco van Leen, was hier niet aanwezig. Vorige week maakte de NPO nog bekend dat Klein zijn functie heeft neergelegd. Dit was om de onafhankelijkheid van de uitkomsten van het onderzoek naar misstanden bij de publieke omroep niet te beïnvloeden.

Als reactie meldt de lNPO dat In overleg met de Raad van Bestuur van de NPO is besloten dat hij deze week nog wel zijn al langer geplande bezoek aan het media-evenement Content Londen afgelegd om als toehoorder de ontwikkelingen op zijn vakgebied te volgen. Zijn tijdelijke terugtreding blijft de komende maanden van kracht zolang het externe onderzoek loopt.

Journalist Ton F. van Dijk meldt op social media: “Volgens een bron die de bijeenkomst ook heeft bezocht, zou Klein in Londen tegenover andere Nederlandse deelnemers hebben aangegeven dat zijn afwezigheid als machtige televisiebaas slechts ‘tijdelijk’ is.”

bron: BNR

8 Comments

 1. Uiteraard, die geeft de macht niet op hoor, voor hem staat de uitkomst al vast.

  Laat ik maar zeggen wat heel veel collega’s in het Hilversumse denken: Het wordt hoog tijd dat Frans Klein vertrekt.

 2. Zijn arrogantie kent géén grenzen !! Om Slijmgluip Klein “kalt” te stellen zijn er zwaardere maatregelen nodig,,,nee hij geeft zijn fijne baan niet zómaar op. Wanneer het hem straks toch echt te heet onder de voeten gaat worden, heeft z’n vriend Slagter nog wel ’n Directeur TV-baan over. Welkom in de Slangenkuil !! Vrij naar Apostel Verlind !

 3. Het kan toch niet zo zijn dat Klein zijn snoepreisje niet door zou gaan?

  En dat hij daar zijn situatie baggetaliseerd (maar tijdelijk) en dus de ernst niet snapt, dat kan je hem toch niet kwalijk nemen.
  Tuurlijk Klein maakte het V.Nieuwkerk mogelijk als Bakito zijn redactie te treiteren. 15 jaar!
  Maar om dan ontslag te nemen?!

  Klein niet hoor. Stel je voor. Haha.

 4. Deze meneer kan beter stoppen met werken bij de NPO. Een nieuwe uitdaging, verhuizen naar Amerika of China kan ook een leuk idee zijn.

 5. Naast dat dit weer rolbevestigend voor de NPO is, ben ik wel benieuwd in welk Bed & Breakfast dit heerschap overnacht. Over de declaratie moeten we het denk ik maar niet hebben. Of de NPO al niet genoeg imagoschade heeft.

 6. Kom, laten we Klein nog even die kers op de taart geven met dit uitje. In de hoop dat Klein niet uit de school gaat klappen over andere “zaken” proberen ze nog wat te redden. Zo doortrapt zie je het zelden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*