Blog

Blog Erik de Zwart: 'Waardering in ons kikkerlandje'

Door: Erik de Zwart - March 19, 2017

Onlangs werden er weer mooie muziekprijzen uitgereikt, de BUMA Awards, bestemd voor de mensen die liedjes schrijven en componeren.

Naast de waardering voor de grootste nationale en internationale hits die ons kikkerlandje voortbrengt, zijn er onderscheidingen voor bijvoorbeeld het complete repertoire van een artiest, auteur of componist. Frits Spits kreeg de Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandstalige popmuziek. Frits is niet alleen verdienstelijk platendraaier, als Neerlandicus probeerde hij met zijn verhalen op de radio net even het verschil te maken. Hij schreef daar een mooi boek over: De Standaards van Spits.

De bassist van Bløf, Peter Slager, schrijft zo’n beetje alle teksten voor de band en dat leverde hem de Lennaert Nijgh Prijs op. Hans van Hemert kon de Lifetime Achievement Award komen ophalen voor alle hits die hij heeft gecomponeerd voor o.a. Mouth & MacNeal, Sandra & Andres en Luv’. Het verhaal van de meisjes Marga Scheide, José Hoebee en Patty Brard begon met een optreden in Het is weer zo laat! (ofwel, Waldolala, de tv-show van Dolf Brouwers, ofwel Sjef van Oekel). Kijk dat nog maar eens terug op YouTube! Luv’ scoorde in 1978 een nummer 3-hit met U.O.Me (You Owe Me).

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« NPO stimuleert jonge filmmakers Blog Jan Emous: ‘Verliezen is lekker.’ »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.