Vertraging in rechterlijke uitspraak over FM-kavels Talpa Network

De bestuursrechter in Rotterdam heeft aangekondigd meer tijd nodig te hebben om een beslissing te nemen in het hoger beroep van Talpa Network over de beperking van het aantal FM-kavels dat zij mogen bezitten. De uitspraak, die normaal gesproken binnen zes weken verwacht werd, is nu met zes weken uitgesteld. Dat meldt Adformatie vandaag.

Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol, ging in beroep tegen de beslissing van demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken. De minister had bepaald dat een commerciële radioaanbieder voortaan maximaal drie FM-kavels mag hebben. Als gevolg hiervan verkocht Talpa Radio Veronica aan uitgever Mediahuis.

De consequenties van de uitspraak kunnen ingrijpend zijn. Bij een gunstige uitspraak voor Talpa zou er mogelijk een nieuwe FM-veiling georganiseerd moeten worden, waarbij meerdere partijen zoals DPG Media, BNR, Radio4All, en Kink als belanghebbenden worden gezien. Talpa Network benadrukt de diversiteit van hun muziekformats en kijkt vol vertrouwen uit naar de uitspraak.

Bron: Adformatie

5 Comments

  1. Diversiteit???? ze draaien allemaal de zelfde shit , computer gestuurd door muizenklikkers die geen ballen verstand van goede muziek hebben , te veel ouwehoeren en denken dat ze zo lollig en belangrijk zijn. Maar in feite zijn het flutzenders met opgelegde muziek formats van de adverteerders

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*