‘Gijs Staverman naar Radio 10’

Er gaan steeds meer geruchten op dat Gijs Staverman NPO Radio 2 gaat inruilen voor Radio 10.

Begin deze maand meldde Patrick Kicken al in zijn blog:
“En zoals we allemaal weten zat hij al eerder op de schopstoel bij NPO Radio 2. Onze vriend J. Bosman wil koste wat kost een vrouw in de dagprogrammering, waarvoor Gijs al bijna geslachtofferd werd destijds. Gijs bij Radio 10 zou natuurlijk een enorme versterking zijn, zeker als hij daar een hitparade achtig programma gaat presenteren in het weekend, zoals Erik de Zwart dat ook deed met het Top 40 Hitdossier.

Ook Arjan Snijders meldt nu in de laatste aflevering van de podcast ‘Dit was de radio’ dat hij verwacht dat Staverman naar Radio 10 gaat verhuizen. Het podcast-trio Snijders, Vergouwen, Edens zien Giel Beelen, Emmely de Wilt of Annemieke Schollaardt als mogelijke opvolger van Staverman. Er is overigens tot op heden nog niets officieels gemeld over een mogelijke verandering in de middagprogrammering van NPO Radio 2.

update: Talpa ontkent dat Gijs Staverman naar Radio 10 komt

19 Comments

 1. Zonder een overstap van omroep is de enige mogelijkheid Paul Rabbering en Cielke Sijben of Emily de Wild. Ik verwacht dan de laatste.

  Annemieke Schollaardt zou ook kunnen maar dan zou ze over moeten stappen van AVROTROS naar KRO-NCRV. Zendtijd ruilen tussen beide omroepen kan ook nog maar dat zie ik niet snel gebeuren. KRO-NCRV gaat die uren van Gijs van ma t/m vr niet zomaar opgeven denk ik.

   • Ben het een keer eens met wat je zegt Patrick.Radio 2 en 3 zijn niet meer om aan te horen qua nivo, gebakken lucht en fantasieloze items. Wat zeg ik…ze zijn alleen maar de tijd aan het vullen met schoolplein teletubbie vragen die ze halen uit vriendschaps poezie albums of instagram want dat is hun enige referentie en inspiratie bron nog. Waar zijn de Chiels, de Claudia’s, de Fritsen,Felixen en Sjorsen? En die loze muziek weetjes van Gijs en Gerard die al 30 jaar hetzelfde blijven dan draai ik steevast de knop om. Met andere woorden..Ik luister steeds vaker geen radio meer in de auto. Wel sporify en heb m’n cd’s laatst weer uit t stof gehaal.

 2. Inderdaad, 12-14u Emily (waar iedereen zo wild van is) of Annemieke, wat logischer is omdat ze al op vrij-zat-zon 14-16u doet. Zodra Stenders naar Veronica vertrekt 14-16u Giel

  Even slag om de arm want van Bosman mag het niet teveel op het oude 3FM gaan lijken, dus Inkel kan ook nog wel eens de opvolger van Stenders worden.

  Overigens is het voor Staverman ook beter, dit inhoudelijke gedoe met interviews en serieuze onderwerpen is gewoon niet aan hem besteed.

  • @Roy Je hebt gelijk. Dat was ik even vergeten. Emily zal het dan gaan worden waarschijnlijk.

   @Patrick Ik hoop nog steeds dat Rob behouden blijft voor Radio 2.
   Anders van Inkel op de plek van Stenders en Giel op de plek van van Inkel in het weekend. Ik ben geen groot fan van Beelen maar ik moet toch zeggen dat hij voor in de ochtend (de afgelopen 2 weken in het weekend) prettig is om naar te luisteren. Van Inkel is een goede dj maar voor in de ochtend (en zeker in het weekend) wel erg druk.

   Als de programmering weer om gaat dan hoop ik dat ze eindelijk eens Spijkers met Koppen naar Radio 1 verhuizen waar het hoort. Wat een ergernis blijft dat toch op de zaterdagmiddag.

   • Mee eens. Ik heb Radio 2 de hele week aanstaan behalve in het weekend luister ik niet. Dat Spijkers Met Koppen vind ik echt ronduit verschrikkelijk. De programmering op de doordeweekse dagen is ijzersterk maar in het weekend niet zo.

   • Ik luister NPO Radio 1 niet vaak s’middags in het weekend, maar zijn die middagen niet gereserveerd voor de NOS die werkelijk élke scheet over de sport wil én mag uitzenden? Dan is er geen eens plek voor Spijkers Met Koppen op de zaterdagmiddag op Radio 1 ! Onterecht wel hoor, want inderdaad, “Spijkers” hoort absoluut meer op R1 dan op Radio 2.

    Nee, die NOS mogen ze wat mij betreft eens wat minder sportzendtijd geven, zeker ook op TV, want al die overloze sportherhalingen elk weekend weer komt mij geregeld m’n neus uit. Maar dit (misschien) terzijde.

    • @Frits Als de NOS zelf zendtijd heeft en sport uitzend is natuurlijk prima. Al zou je haast zeggen moet dat niet op een apart kanaal want ze hebben werkelijk alles. Wat helemaal nergens voor nodig is. Als de NOS niet alles zou kapen dan zouden veel sporten en competities de weg naar de commerciëlen wel vinden. Doordat er dan meer aanbod ontstaat bij de commerciëlen zullen er ook meer kijker/luisteraars/gebruikers komen en dus zullen de gene die uitzenden dit ook goedkoper kunnen gaan aanbieden. De NOS houd iets in stand waar zij eigenlijk alleen zelf baat bij hebben. Zoals met zoveel dingen eigenlijk.

     Los daarvan vind ik het wel hinderlijk als andere programma’s worden onderbroken voor sport. Ik luister bijvoorbeeld graag naar De Perstribune en het is zo irritant dat interviews een paar keer onderbroken worden voor de sport. Zit echt helemaal niemand op te wachten. De sportliefhebber luistert in de meeste gevallen niet naar deze programma’s en volgt het gewoon ergens waar hij het verslag van de hele wedstrijd kan horen/zien.

 3. Het kan alle kanten op Paul Rabbering (AVROTROS) doet ook wel eens invallen voor Gijs 2.0 (KRO-NCRV). Annemieke (AVROTROS) valt nu in voor Wout2Day (KRO-NCRV) dus het kan alle kanten op. Mocht Gijs gaan naar Radio 10, wat ik denk ik wel een goeie move zou vinden voor Gijs Staverman zelf (schat ik zo in) na circa zes jaar ‘Gijs 2.0’. KRO-NCRV zal dat tijdslot niet snel omruilen. Mits Emmely dat wilt, zie ik dat haar wel doen. Al zou ik Wouter van der Goes ook een goeeie vinden voor 12-02. En Annemieke dan 18-20 uur. Kan Emmely nog invallen doordeweeks voor o.a. de Staat of 12-02, etc.

 4. De Kogel is door de kerk :

  https://www.ad.nl/show/rob-stenders-stapt-over-van-radio-2-naar-veronica~ae26503e/

  ob Stenders stapt over van Radio 2 naar Veronica
  Rob Stenders keert na 25 jaar terug bij Veronica. De dj maakt samen met zijn vaste sidekick Caroline Brouwer de overstap van NPO Radio 2 en gaat op Radio Veronica iedere dag de Bonanza presenteren. Ook is hij aangesteld als nieuwe zendermanager, heeft Talpa Radio vandaag bekendgemaakt.

  Stenders is op 28 juni voor het eerst te horen op Veronica.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Talpa Network: Gijs Staverman niet naar Radio 10 - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Gijs Staverman vertrekt naar de commerciëlen, of toch naar NPO Radio 5? - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*