Talpa Network: Gijs Staverman niet naar Radio 10

Diverse mensen uit de media, waaronder Evert Bronkhorst  (media-adviesbureau Vizeum), Patrick Kicken en Arjan Snijders suggereerden de afgelopen week dat Gijs Staverman een overstap zou maken naar Radio 10. Talpa meldt dat dit niet gaat gebeuren.

Een woordvoerder van Talpa Network laat aan Adformatie weten: ‘Er is absoluut geen sprake van dat Gijs Staverman naar Radio 10 komt. Er zijn geen gesprekken gaande of geweest.’

24 Comments

 1. Jammer. Nu kan NPO Radio 2 nog geen vrouwelijke diskjockey, in de dagelijkse programmering overdag zetten. Het is voor de Nederlandse Publieke Omroep, een belangrijke doelstelling om te zorgen voor diversiteit. Hun doelen worden zo niet gehaald.

  Ik denk dat het voor Gijs Staverman zelf ook beter was geweest om naar Radio 10 te gaan. Hij kan daar met meer vrijheid zich verder ontwikkelen.

  • Er is weinig ruimte voor ontwikkeling over als je al een aantal decennia in de mediawereld zit (tenzij je André van Duin heet, maar uitzonderingen zijn er altijd).

   • Annemieke Schollaardt kan best Rob Stenders opvolgen, maar dat is zeker geen vanzelfsprekendheid ondanks wat dat opgewonden AVRO/TROS-eindbaasje Eric van Stade nu al allemaal loopt te roepen en straks weer gaat dreigen. Het ligt nog allemaal open en Rob zat bij BNN/VARA (was ook al zo opportunistisch van hem om al weer snel van AVRO/TROS naar BNN/VARA te gaan en hij is ook nog eens radiobaas geweest van PowNed, echt een ruggengraat heeft ie niet, maar het zal allemaal wel om de liefde voor muziek zijn geweest …), dus is het ook logisch dat BNN/VARA als eerste weer een nieuwe kandidaat mag neerzetten op de deejay-stoel tussen 14.00 en 16.00 uur en dan denk ik dat Giel Beelen de beste keuze is. Laten we wel wezen, als NPO kan je dan beter – sor Annemieke – voor Giel kiezen als je de concurrentie met Stenders op Veronica op die uren aan wilt gaan.

    (En Frank van ’t Hof neemt nu tijdelijk de uren van Stenders over omdat ie ook BNN/VARA is, maar inderdaad een hoogvlieger in het echelon van de radio-deejays zal ie nooit worden, hij is denk wel een hondstrouwe vriend (nietwaar Wout?) een leuke vader en is denk ook een lieve man voor zijn vriendin.)

    • Er moeten meer vrouwelijke dj’s in de dagelijkse programmering. Het kiezen voor Giel Beelen lijkt meer op een commerciële keuze. Concurrentie moet niet het doel zijn bij NPO Radio 2.

     • Er moet kwaliteit in de programmering. Als dat een man is, is dat een man. 3FM heeft geen luisteraar meer over door al die talentloze vrouwen overdag. Het klinkt daar als theekransjes. Vooral die Eva Koreman heeft een bloed irritant kut stemmetje. Die zit echt alleen op de radio omdat ze vrouw is. Verder kan ze er helemaal niks van. Annemieke zou nog kunnen, maar die Emmely de Wilt is ook een drama.

     • @Patrick Keijzer

      Ja, ik vind ‘concurrerend’ ook niet een zaligmakend criterium, ik schreef al vaker dat ik vind dat – net als Jurre Bosman – de luistercijfers voor bijvoorbeeld 3FM niet bepalend moeten zijn. Maar in dit geval vind ik Giel gewoon de beste keuze, hij heeft muzieksmaak, is een persoonlijkheid en heeft vooral ook veel humor. Ik ben ook voor meer vrouwen op Radio 2, maar ik weet daarvoor gewoon geen goede naam te noemen, Cielke Syben heb ik al eens geopperd, maar ik vind Annemieke Schollaardt hoe dan ook niet geschikt voor vier, vijf middagen in de week. Dus …

 2. Weer zo’n Talpa dingetje. We mogen het nog niet zeggen hoor!
  Dan gaat hij waarschijnlijk naar Veronica. Ik verwacht daar in de nieuwe programmering van Stenders ook Gerard Ekdom. Misschien Rob Janssen. Die zou ik als Talpa sowieso binnen halen voor op een van de zenders. Op 538 in de middag kan ook op de plek van Coen & Sander. Die show is ver over de houdbaarheidsdatum! Rob zou ook bij Q niet misstaan.

 3. Gelukkig heeft de kersverse Coördinator Nieuwswijsheid van Beeld & Geluid Den Haag, Arjan Snijders, meer verstand van het zelf verspreiden van nepnieuws!

 4. Dan “plaatje maar weer”……………………..

  “God only knows” – the Beach Boys.

  @Luuk.
  Arjan Snijders” zie ik eens, toen zei Lex; “wie ?????”

  • 😉

   Snijders heeft best wel een en ander gedaan en gepresteerd (‘De Snijderman’ heeft ook een boek over Veronica (VOO) aan land geschreven), maar weet jij waarom hij vertrok als zendermanager bij NH Radio? Om zich verder te ontplooien als zelfstandige mediacreatieveling? Hij doet ook aan coaching en begeleiding van mediatalenten, mooi is dat, dat kan iedereen op z’n visitekaartje zetten, want als je dan vraagt, Noem eens wat namen?, dan kan dat vanwege privacy niet. LOL!

   Nog de anekdote over Lex Harding en Gijs Staverman. Lex heeft Gijs aangenomen bij Veronica en nog steeds zit het Gijs – terecht – niet lekker dat de laatste vraag van Harding bij zijn sollicitatiegesprek was, Ben je homo? Ik vrees dat als Gijs dat wel was geweest hij nu nog plaatjes zat te draaien bij Galaxy FM.

   *

   PS. Vanmiddag namen tegelijketijd Dionne Stax en Rob Stenders afscheid, Dionne op Radio 1 en keert de radio de rug toe en Rob deed zijn laatste Platenbonanza. Morgenavond (voorlopig) zijn laatste programma bij de NPO, One Night Stenders, ook met Caroline en hopelijk ook Fred Siebelink (zal die ook een baantje krijgen bij Veronica?). Luisteren, mensen! En hoe zal het met De Verukkelijke 15 gaan op de zondagmiddag, ergens wel Rob zijn kindje. Mede-presentator Leo Blokhuis is freelancer, maar bij de radio werkt ie voor de VPRO, hij kan het voortzetten met Giel Beelen, BNN/VARA, die volgt ook nog al die nieuwe ‘verrukkelijke’ plaatjes …

   La die da …

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. 'Gijs Staverman naar Radio 10' - Spreekbuis.nl
 2. 'DJ Martijn Kolkman naar Radio 10' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*