Patrick Kicken: Wie o wie gaat er toch naar het weekend van Radio 10?

[BLOG] In deze barre winterse tijden kan iedereen wel wat zonnig nieuws gebruiken. Laat ik dan maar de brenger zijn van deze mooie geluiden: het gerucht gaat dat het weekend van Radio 10 versterkt gaat worden. Door een bekende radiodeejay die onder het management valt van discjockeymanager Florent Luyckx. Laten we even samen de mogelijkheden doornemen.

Het zou Barry Paf kunnen zijn, uit de stal van Luyckx. Die is bij 100%NL uit de ochtend gehaald en in de middag gezet. Misschien loopt zijn contract af bij RadioCorp, waar het geld nou niet bepaald tegen de plinten klotst in deze barre coronatijd. Maar Paf bij 10? Daar vind ik hem toch nog te flitsend voor klinken.

Een andere man die zijn zaakjes door Florent laat regelen is Gijs Staverman. En zoals we allemaal weten zat die al eerder op de schopstoel bij NPO Radio 2. Onze vriend J. Bosman wil koste wat kost een vrouw in de dagprogrammering, waarvoor Gijs al bijna geslachtofferd werd destijds. Gijs bij Radio 10 zou natuurlijk een enorme versterking zijn, zeker als hij daar een hitparade achtig programma gaat presenteren in het weekend, zoals Erik de Zwart dat ook deed met het Top 40 Hitdossier.

Dan hebben we nog 3FM’s transgenderneutrale Frank van der Lende, die schijnbaar ook een duit in het zakje doet bij Luyckx in ruil voor keiharde contractonderhandelingen. Maar dat is iemand die je natuurlijk eerder bij een KINK verwacht dan bij 10, dus die valt af.

Die andere Frank, van ’t Hof, loopt al jaren de deur plat bij Talpa, al was het maar om zijn beste vriend of huidige vrouw (die daar leiding geven) een doosje bonbons te brengen. Maar die zit prima in het weekend van 2, dus dat zou dan alleen maar een vriendendienst zijn als hij zijn stoeltje zou verhuizen.

En dan hebben we nog de grootste naam in de sterrenstal van DJ Flo, Rob Stenders. Wiens contract bij BNNVARA tot september loopt. Maar met Robbedoes is iets anders aan de hand. Als we de zoveelste nieuwe programmering van Radio Veronica erbij pakken dan zien we dat voor hem alvast het plekje 13-16u is gereserveerd. Tim Klijn is van dat tijdstip gehaald om de middagdrive vanaf 16u te doen. Dennis Ruyer is weer terug naar zijn oude vertrouwde plek in de na-ochtend en de man die dat tijdstip tijdelijke vulde, Lindo Duvall, doet tot de komst van Stenders 13-16u.

Dat is wat ik er van maak en de geluiden uit het publieke RadioHuis lijken het keer op keer te bevestigen: Stenders stapt over naar Talpa Radio, om bij Veronica allesbehalve Marco Borsato te draaien. Wat natuurlijk óók nog zou kunnen is dat met de komst van Stenders onze soul&funk fanaat Dennis Ruyer verhuist naar het weekend van Radio 10 en Lindo weer naar de ochtenduren van Veronica. Gezellig he, zo’n gezamenlijke puzzel oplossen terwijl het buiten -10 is!

Wie o wie ben ik vergeten uit de portefeuille van manager Florent Luyckx? Zelf hoop ik nog altijd dat het Eddy Keur wordt die het weekend van 10 komt opleuken. Zou perfect de lijn van Van Someren kunnen doortrekken in het weekend, hem vervangen bij vakantie of een snotneus, net als de Keurbaas de ochtendshow van Ekdom perfect voor zijn rekening kan nemen. Maar die beste man doet zijn eigen zaakjes zover ik weet. Of zou hij voor deze ingang even de connecties van Flo gebruikt hebben?

Patrick Kicken

18 Comments

 1. Eddy Keur! Die man verdient een plek op de landelijke radio, het liefst op de plek van Somertijd. En een wekelijkse podcast en vlog met de hoogtepunten. Daar zou ik een gelukkig mens van worden.

 2. Gijs zou mooi passen in de weekend programmering van 10 maar ook in de week programmering Rob naar Veronica zou een super zet zijn van der Lende en Paf passen niet bij 10 Keur zit goed bij NH .

 3. Eddy keur, dat speelt al langer in de wandelgangen. Mark de brouwer, Peter rijsenbrij zou ook een versterking zijn. Waarom eigelijk zou het weekend van radio versterkt moeten worden ? De weekprogrammering is toch het belangrijkste, nog steeds.

  • Vertel, in welke wandelgangen is Keur een serieuze kandidaat om terug te keren naar de landelijke radio? Heel benieuwd, Bart. Vooralsnog is dat vreselijke en narcistische fake-figuur alleen maar in uren teruggezet bij NH Radio. Ik acht het waarschijnlijker dat de volgende stap is dat Keur helemaal van de radio verdwijnt, ik zal er geen traan om laten.

 4. Barry wou zelf uit de ochtend.

  Dat Stenders verhaal is na 10 keer niet meer geloofwaardig.

  En Eddy zit goed bij NH en heeft vaak genoeg gezegd dat die wel meer wilt maar dan alleen in combinatie met NH. Dus Eddy kan je (helaas) ook afschrijven voor het weekend van 10

 5. Eddy Keur is een ongekend goede radiomaker.
  Inmiddels is hij alleen in de zestig, en dan komt er een moment dat de seksuele getinte grappen met poep en plas een beetje genant gaan worden.
  Opa mag grappen maken, maar dan probeer het even op niveau te houden en niet als een vieze oude man in de schaftkeet die het alleen naar over één ding kan hebben.

 6. Luuk, Martin slijper roept dat ook al langer. Patrick kan binnenkort een programma in het weekend maken op NPO radio 5. Gold fm, zo kan radio ook gemaakt worden.

 7. Stenders blijft gewoon op 2 zitten hoor, ben mar niet bang.
  Dan zou hij Caroline Brouwer ook mee moeten nemen en zij wil niet weg op 2, dus dat gaat (voorlopig) niet gebeuren.

  Ik zou ook graag zien dat 3FM van de FM verdwijnt en plaats maakt voor Radio 5, dat gaat ook niet gebeuren helaas.

 8. Het zou mooi zijn als het Patrick Kicken zelf is die naar het weekend van Radio 10 gaat. Het is tijd om terug te keren op de radio.

  Verder zijn Barry Paf en Gijs Staverman vrolijke stemmen, met positieve energie. Die passen goed bij het profiel van Radio 10. De luisteraars van Radio 10 zullen vooral met Gijs Staverman blij zijn. Luisteren naar een vrolijk iemand, om bij weg te kunnen dromen.

 9. @Patrick Barry en Gijs zouden goed bij Radio 10 passen maar zouden meer mensen voor een van hen of beide speciaal Radio 10 opzetten? Ik denk van niet.

  @Kicken Ben je het zelf?
  Het zou ook Gordon kunnen zijn die vorige week aankondigde in gesprek te zijn met Talpa voor een terugkeer op de radio. Dit ging over 538 maar voor die zender is hij wellicht wat te oud.

  En Rob Stenders naar Veronica. Je blijft het zeggen en het zou goed zijn voor Veronica maar ik hoop zelf van niet.

 10. Is Dave rouw -donkervoort- ook te oud voor radio 10 ? Bij NPO radio 5 wat de zaterdag programmering betreft daar worden de presentatoren in volgorde van programma s steeds ouder. Jan rietman – 68 jaar. Felix meuders- 74 jaar En dan Tineke- 79 jaar- Wat is oud ? Deze drie zouden NPO 3FM een boost kunnen geven.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. 'Gijs Staverman naar Radio 10' - Spreekbuis.nl
 2. 'DJ Martijn Kolkman (ook) naar Radio 10' - Spreekbuis.nl
 3. 'Martijn Kolkman naar het weekend van Radio 10' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*