Nieuw boek over Radio Veronica in aantocht

Auteur Leo Weijers heeft vandaag aangekondigd dat hij werkt aan een nieuw boek over de iconische zeezender Radio Veronica.

Het boek, dat in 2025 door Uitgeverij WBooks uit Zwolle zal worden uitgegeven, belooft een diepgaande blik te werpen op de roemruchte jaren van Radio Veronica tussen 1959 en 1974.

Weijers plant een gedetailleerde verkenning van de pioniersdagen van de zender zal ook de populairste singles van die tijd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten belichten. Het boek zal tevens rijk geïllustreerd zijn met foto’s uit het archief van Stichting Norderney. Fans van de zeezenders en de muziek uit de periode 1960-1974 kunnen uitkijken naar de release en de bijbehorende festiviteiten die gepland staan voor het verschijningsjaar.

15 Comments

 1. Ben erg benieuwd naar het boek.En of er nog anekdotes e.d. in het boek verschijnen wat nog niet bekend is bij de zeezenderfans..

 2. Wanneer gaat iemand nu eindelijk eens een documentaire maken over Veronica van 0 tot nu. En hoe het verder zou moeten/kunnen gaan.

  • Veronica nu is niet belangrijk , heeft ook niets met het verleden te maken De gemaakte film docu is nog steeds hoe het was en hoe het eindigde naar een publieke omroep , dat is en blijft de mooiste documentaire die er is, en herinnering

 3. Dat komt omdat” Veronica” over zoveel parijen is verspreid. Met rechten en al. Als je die allemaal moet gaan clearen ben je wel effe bezig.

 4. Voor een docu heb je niet zoveel te maken met rechten. Je kan de naam gewoon gebruiken.
  Wel als je fragmenten wil gebruiken, maar dat is het normale productie werk.

  • ??? Tuurlijk wil je veel fragmenten gebruiken en ja, dat kost tijd en geld. Zo gaat dat met het maken van documentaires. Het is geen weggooiradio.

  • Dag Ruud, Je kan de naam niet zomaar gebruiken in combinatie met radio of tv. Zie onze rechtszaak in 2014. De Vereniging is de rechthebbende……..zeggen ze. En ze geven voor die naam een licentie.

 5. Ik heb het boek van Auke Kok, dit was Veronica. Ik kan me bijna niet voorstellen dat er nog meer informatie of anekdotes zijn over die tijd. Mooi boek, een aanrader voor de Veronica fan.

 6. Een TV docu of docu-drama over de zeezenderij zou welkom zijn.
  Tenslotte is Nederland het land dat hier het meest mee te maken heeft gehad met maar liefst 14 jaar Veronica en zelfs een heuse professionele TV piraat.

  • TV Noordzee was geen piraat, totdat Den Haag de wet veranderde. Voor de wetswijziging kon de PTT TV Noordzee niet beëindigen.
   Radio Veronica is nooit piraat geweest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*