Nieuwe Medisch Centrum West-serie strijkt neer in voormalig Gooi Noord-ziekenhuis in Blaricum

Het voormalige Tergooi ziekenhuis in Blaricum, dat eerder bekend stond als Gooi Noord, krijgt een nieuwe functie als opnamelocatie voor de populaire televisieserie ‘Medisch Centrum West’. Dit nieuws is onlangs onthuld door dagblad De Gooi en Eemlander.

Naast de plannen om het gebouw te gebruiken voor huisvesting van statushouders, zal het dus ook dienen als filmset voor de serie, die door Talpa wordt geproduceerd en eind vorig jaar aangekondigd werd dat het terug zou keren op televisie. ‘Medisch Centrum West’, oorspronkelijk uitgezonden tussen 1988 en 1994, was een groot succes en trok wekelijks meer dan drie miljoen kijkers. De exacte uitzenddatum van de nieuwe afleveringen is nog niet bekend.

Voormalig TROS-directeur Karel van Doodewaerd opperde in 2020 al op Spreekbuis om de hitserie weer terug te laten keren:

7 Comments

    • Destijds werd er in het ziekenhuis van Lelystad gedraaid op de toen leegstaande verdieping, waarschijnlijk kan dit tegenwoordig niet meer daar. Buitenopnames werden destijds ook in Lelystad gefilmd.

  1. Blijft een raadsel allemaal, ik blijf van mening dat ze er beter aan hadden gedaan op een nieuwe ziekenhuisserie te maken, immers alleen de naam blijft hetzelfde, acteurs zullen anders zijn, nu ook de lokatie, wat blijft er dan nog over van het oude mcw

  2. Kijk, we vergeten allemaal dat er al een kopie is gemaakt op RTL4. De naam was toen Centraal Medisch Centrum. Dit was eigenlijk gewoon een remake. Deze serie wordt dan wel geproduceerd door JdM maar heeft verder niets van doen met 35 jaar geleden. De locatie alleen al klopt niet. Medisch centrum West is het pand in Lelystad.

  3. De acteurs mogen dan wel oud(er) zijn; de personages kunnen wél terug keren. Het personage Dokter Koning (de boef) zal zeker een onderdeel zijn. Met wat aangepaste verhaallijnen zal deze serie vast veel bekeken worden.

    • Dat lijkt me sterk aangezien Koning in de laatste aflevering van het originele MCW is overleden, alleen de jongere personages kunnen anno 2024 nog werkzaam zijn in het ziekenhuis maar personages als Reini,Lisa en Ingrid zullen inmiddels met pensioen zijn en kunnen wellicht als patiënt nog terug komen.

      De acteur achter van Lennep is inmiddels overleden dus die kan sowieso niet terugkomen in welke hoedanigheid dan ook.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*