Oud-TROS directeur wil Medisch Centrum West terug op de buis

Door de coronacrisis is er weer meer aandacht voor de zorg. Karel van Doodewaerd, TROS-omroepdirecteur tussen 1994 en 1996, hoopt dat de legendarische tv-serie in een hedendaags jasje weer op de televisie komt.

Karel van Doodewaerd: “Als de creatieve nood zo hoog is dat we oude programma formats gaan recyclen stel ik voor een nieuwe dramaserie te maken van Medisch Centrum West. Oude kijkmagneet van de TROS. Bovendien nu een actueel onderwerp met “helden van de zorg ” en virus ziektes. ‘Kunnen we het liefdesleven van de viroloog op 1.5 meter afstand ook eens uitdiepen.”

Medisch Centrum West, geschreven door Hans Galesloot, was een Nederlandse dramaserie op televisie, die zich afspeelde in een ziekenhuis. Medisch Centrum West werd van 1988 tot 1994 uitgezonden door de TROS. De hoge kijkcijfers, variërend van 3,0 tot 4,5 miljoen wekelijkse kijkers, zijn tot op heden de hoogste kijkcijfers ooit gehaald door een Nederlandse dramaserie. De makers van de dramaserie besloten in het seizoen 1993/1994 om op het hoogtepunt bij aflevering 100 te stoppen. De door John de Mol-producties ontwikkelde tv-serie wordt regelmatig herhaald door nostalgiezender ONS.

De populaire serie werd opgenomen op een lege etage van het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Later viel dit ziekenhuis onder Ijsselmeerziekenhuizen. Eind 2018 kwam het ziekenhuis door een faillissement voor het laatst in het landelijke nieuws.

5 Comments

  1. Dan moet een aantal personages weer tot leven worden gewekt. Dokter v/d Wouden werd doodgeschoten, dokter Koning pleegde zelfmoord, dokter Brouwer stierf aan zijn ziekte en dokter Neerings en zuster van Loon kwamen om bij een ontploffing. Of de acteurs die ze speelden moeten ingezet worden in gastrollen. Of natuurlijk een heel nieuwe verhaallijn in een parallel universum.

    • @Michel Parallel universum… Waarom precies? De serie kan toch ook gewoon 25 jaar later oppikken in hetzelfde MCW, waar de generatie van nu nooit van de doktoren van toen gehoord heeft, omdat dat ruim 25 jaar geleden was?

1 Trackback / Pingback

  1. Mogelijke terugkeer van hitserie Medisch Centrum West - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*