Mogelijke terugkeer van hitserie Medisch Centrum West

Na bijna een kwart eeuw afwezigheid plant SBS 6 een reboot van de iconische ziekenhuisserie “Medisch centrum west”. Dit gerucht werd verspreid door de mannen van Vandaag inside.

De oorspronkelijke serie, die startte in 1988 en liep tot 1994, was enorm populair en trok wekelijks 3 tot 4 miljoen kijkers. De serie was een groot succes voor het productiebedrijf van John de Mol en won in 1992 de Gouden Televizier-Ring.

In 2020 opperde oud-TROS directeur Karel van Doodewaerd al voor een terugkeer van de populaire jaren ’90 serie.

19 Comments

 1. Hiermee slaat men wel de plank mis anno nu denk ik. Ziekenhuis series zijn er daar zijn er al veel van geweest daarna.

  Ik denk dat een terugkeer/remake van Onderweg naar Morgen of Goudkust beter zal werken voor SBS6 en ook beter zal passen bij goede vooravond voor de zenders in combinatie met Lang Leve de Liefde en Een jaar van je leven/De Bondgenoten.

  Voorafgaand aan deze programma’s Actienieuws en Exclusief op de plek van de goed nieuws show.

  • Dat is grotendeels een programmering van SBS6 van 20 jaar geleden. Echt niet meer van nu. Als GTST het al lastig heeft is er echt geen ruimte voor een tweede soap.

   • GTST heeft het helemaal niet ‘lastig’. Ok, het is niet meer zoals jaren geleden maar het scoort nog steeds lineair en on demand via Videoland en dan kom je alsnog op de kijkcijfers als vroeger uit.

   • Er echt wel ruimte voor een tweede soap als er voldoende budget in word geïnvesteerd. Het is het proberen waard en in de combinatie met de andere programma’s die ik hierboven noem kan het een sterk blok zijn voor SBS6 als zender in de vooravond. Dan kiest het een eigen weg die past bij de zender. Alle programma’s die ik voor de vooravond noem kunnen tevens in samenwerking met Videoland of andere streamingdienst. Wat wel van belang is om te doen i.p.v. maar door blijven klooien op dat KIJK.

    Met 20 jaar geleden doel je waarschijnlijk ook op Actienieuws en Exclusief. Het klopt dat was er 20 jaar geleden maar het scoorde goed, paste bij de zender en is relatief goedkoop te maken zonder dat je dat er aan af hoeft te zien. Daarbij kan de opzet nu wel iets anders. Ik zou het dit keer van 18.00 tot 19.00u in een Boulevard setting doen waarin nieuws en andere onderwerpen worden besproken met wisselende deskundigen. Actienieuws was toen een apart programma. Dit zou ik nu als blokje in het programma doen. Exclusief zou in deze tijd een actueler karakter moeten krijgen. Enkele gezichten van Goed Nieuws zouden met kunnen verhuizen naar dit nieuwe programma aangevuld met al wat bekende gezichten van de zender.

 2. Aan de meeste producties is te zien dat John in de 80’s en 90’s is blijven hangen, en daarmee de mensen om hem heen natuurlijk ook.

 3. @Joep: helemaal mee eens. Het zal nooit meer hetzelfde succes van Medisch Centrum West evenaren. Wat John de Mol vergeet(terwijl hij zelf nota bene producent van deze serie was)is dat Medisch Centrum West in 1988 is begonnen.

  1988! Toen bestond Nederland 3(heden ten dage NPO 3)en RTL4(eerst begonnen als RTL Veronique)nog niet eens. Dat wil je toch niet met het medialandschap van vandaag de dag vergelijken? Bovendien heeft RTL4 met Centraal Medisch Centrum(opgenomen in het dokter J.H. centrum in Emmeloord)als eens geprobeerd Medisch Centrum West te rebooten en dat is ook mislukt.

  In 2000 werd door de TROS(is op Wikipedia niet eens te vinden)Medisch Centrum West al eens een keer herhaald. 6 jaar later toen de serie gestopt was. Door het toen al veranderende medialandschap werd de serie zo slecht bekeken dat men voortijdig besloten had de herhalingen te staken.

  Ik denk dat John de Mol uit nostalgische gevoelens de glorietijd(ik heb de serie destijds ook helemaal bekeken en op tv zender ONS nog een keer de herhaling gezien)van Medisch Centrum West wil herhalen maar het gaat anno 2023 gewoon niet meer werken

 4. Dokter van de Wouden werd doodgeschoten, dokter Koning pleegde zelfmoord, dokter Neerings ontplofte in een auto, dokter Van der Voort werd vergeetachtig en dokter Brouwer bezweek aan zijn ziekte. Volgens mij kan die serie nooit meer terugkomen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*