Jack Plooij: ‘Formule 1 volgend jaar weer bij Ziggo’

De uitzendrechten van Formule 1 zijn momenteel in beheer bij Viaplay, maar door financiële problemen bij deze Scandinavische streamingdienst, werd de presentatie van de financiële resultaten uitgesteld. Er wordt ook overwogen om de F1-rechten te verkopen, en er zijn speculaties over de mogelijke nieuwe houder van deze rechten.

In een recent interview met Radio 538, leek pitreporter Jack Plooij, die vaak naast presentator Olav Mol optreedt, een hint te geven over de toekomst van de F1-uitzendrechten. Op een vraag over zijn verwachtingen voor de aankomende Grand Prix van Mexico, antwoordde Plooij opmerkelijk: “Ik zweer het je pik. Als wij volgend jaar weer op reis mogen, ik sla Mexico lekker even over.” Dit suggereert dat Ziggo Sport, waar Plooij en Mol eerder werkten van 2015 tot 2021, mogelijk weer de F1-uitzendingen zal verzorgen.

Toen de radio-DJ’s verder vroegen over zijn opmerking, speelde Plooij even de vermoorde onschuld: “Heb ik dat gezegd?” De stilte en het gelach dat volgde, leken echter veelzeggend: Olav Mol en Jack Plooij zouden in de nabije toekomst weer verslag kunnen doen.

55 Comments

  • Vreselijke commentatoren inderdaad. Het racecafe van Ziggo vind ik wel goed. Maar Mol en Plooij heb ik nog geen seconde gemist.

  • Hij kan wel eens groot gelijk hebben, het is al weken in het nieuws dat viaplay de rechten van f1 heeft aangeboden aan ziggo, rtl en NOS, enkel de vraagprijs wil niemand er nog voor betalen, maar viaplay zit ernstig in zwaar weer, meeste mensen zijn al op de F1 app overgestapt!

 1. Of Jack Plooij een goede tandarts is weet ik niet, maar als pitreporter bij de F1 is hij zeker stukken beter dan die van ViaPlee.

 2. Kan niet wachten als Jack & Olaf samen weer aan het werk mogen bij Ziggo F1 .
  Want die Viaplee is te verschrikkelijk voor woorden .
  Kijk altijd zonder geluid aan .
  En dan die verslaggevers die stemmen en het onwetendheid en nog maar niet te spreken over te weinig beelden als Max op de baan is .
  En dan ook uit zijn mond van die Coronel dat de F1 te saai is met de races van Max als winnaar dat dit niet goed is voor de sport , maar dan wel laten zien dat die is wezen kijken in Max store , ik hoop die zender gauw uit de lucht gaat , en de rechten weer bij Ziggo terecht gaat worden .

  • Ja die Coronel, als die in beeld komt, zet ik niet alleen het geluid uit maar ook de TV. Wat een miskukel is deze eikel. Heeft waarschijnlijk meer verstand van BANDEN PLAKKEN dan van auto races.

  • Al dat gezeik over viaplee. Ze zijn verschrikkelijk inderdaad. Daar hele goede oplossing voor F1 TVpro goedkoper verslag in Engels door echte experts. En veel meer programma’s. Je kan 18 euro per maand blijven betalen en blijven janken en zeiken of 7 euro voor F1 TVpro.En jack plooij is net zo irritant als die van viaplee

 3. Beter komen de rechten bij ESPN liggen. Voor iedereen fair enough. I.p.v. Ziggo exclusive.

  Eigenlijk zou de Europese Commissie moeten ingrijpen.

 4. Deze Fransman, aan het uitaccelereren in bocht 3, temperatuur in de banden, wóóów, dat is wel weer een uuuuuuuultra momentje hoor, baantemperátuur, wóóóów, Vvvverrrarrri, Murzzzzzzzédùs, Seejns, Kaslie, Fernandalonszo.

  Ik krijg jeuk van Melroy Heemskerk.

 5. Je ziet via de ingezonden reaktie’s,de verarming van de meer inhoudelijke reaktie’s>zoals ik al vaker beaamden,het afzeiken door dat WOK-volk.Is er eindelijk Formule 1 op de TV,dan zijn die niet goed onderbouwde weinig zeggende negatieve reaktie’s,behoren niet tot mijn doelgroep.Het is meer voorzien van de narcistische/bipolaire/contradictie hersen-spoeling.25 jaar gekeken via de Duitse RTL FTA(FREE TO AIR) naar Formule 1<en later overgenomen door de Duitse Sky(betaal omroep).En de MODERATORS van de Duitse RTL werden nooit afgezeken.In wat voor land ben ik met mijn huidige leeftijd van 80 jaar in terecht gekomen!.Wees een Heer/Vrouw,en laat iedereen in zijn/haar eigen waarde's,maar ook de presentatoren van Viapay.In Nederland word je altijd door één strontkar overreden,maar nooit door de Gouden Koets.

 6. Corne:volledig met u eens,zap naar een andere zender,of speel Mens Erger Je Niet.Zoals ik de moderne wiskunde gebruikt. Ziet via Google.nl Venn Diagram:inhoudende: Logische Grafische Voorstelling:uitgedrukt in Cirkels,en U inhoudelijke spontane reaktie past meer bij mijn Cirkel,getuigt van meer respect naar de Formule 1 Reporter(s).

 7. Nou Schotelman, ik mag met m’n ruim 70 jaar, tot een jongere generatie behoren, maar de VP commentaren getuigen van weinig achtergrond kennis cq kennis van zaken. Datis warom ik via GP radio naar Mol lister.

 8. vanaf vanavond gekeken,naast een geweldige Formule 1 rees,maar ook voorzien van uitstekende inhoudelijke vooral technische commentaar.En vooral doorgaan.In een uitstekende HDTV beeldkwaliteit via mijn OLED 4 K platte TV,in de 1080 P progressieve beeld-format en niet via: HDTV I: halve beeld-technieken 540 beeldlijnen op de A lijnen en 540 beeldlijnen op de B lijnen vormen 1 beeldraster.Bij 1080 P echte 50 beeldjes per seconden,en vertaald zich: door een hogere resolutie van 20 MB meer band-breedtes en data-snelheden nodig,en vertaalt zich in meer kosten,en verdisconteerd in de abonnements-prijs.Maar dat WOK-Volk zal dat niet of willen begrijpen,maar als je goed over technische kennis beschikt,dan neen je afstand van dat WOK-Volk.Bij echte 4 K Ultra HDTV format heb je feitelijk 40 MB bandbreedte nodig.

 9. Hahaha nou ik weet niet welke zender jij kijkt. Maar plooy en Olav doen het 10 keer beter. Bij viaplay is het net of ze in de kleuter klas zitten en verslag doen hopeloos is het.

1 Trackback / Pingback

 1. Dit zijn de 10 populairste Spreekbuis-artikelen van 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*