‘Haags Halfuurtje’-podcast over de toekomst van de publieke omroep

Tijdens de huidige formatieonderhandelingen lijkt de toekomst van de publieke omroep onzeker. Partijen van verschillende politieke spectrums, waaronder PVV, NSC, VVD en BBB, stellen voor om ingrijpende bezuinigingen door te voeren. PVV-Kamerlid Martine van der Velde heeft de NPO omschreven als “een nutteloos ding” en pleit voor de volledige afschaffing van de publieke omroep.

Hoewel de formatiepartners niet zover willen gaan, zijn er voorstellen zoals het verminderen van het aantal zenders. De discussies tonen een gebrek aan een gemeenschappelijke visie over de precieze invulling van de bezuinigingen. Dit roept vragen op over de impact op de Nederlandse mediakwaliteit en -toegankelijkheid.

In de Trouw-podcast ‘Haags Halfuurtje’ bespreken mediaredacteur Nienke Schipper, chef politiek Niels Markus en presentator Christoph Schmidt dieper ingaan op deze kwestie. Samen analyseren zij de plannen en bespreken ze wat deze betekenen voor de toekomst van de NPO.

3 Comments

  1. ‘Wat als’ en aannames van trouw-‘deskundigen’. Een gesprek met npo-bestuurder over wat hoe zij t zien en hoe ze omgaan met de scenarios. Daar zou je wat aan gehad hebben.

  2. ziet mijn ingezonden reaktie’s,inzake de toekomst van het zowel verouderde omroep-bestel en de toekomst van onze(Nationale) Trots de NPO !Ziet via thema:bezuinigen 200 miljoen euro publieke omroepen.Datum 30-04-2024.En wat voor investering moet er opgbracht,inzake de nieuwe Digitale Technologische Beeldverwerking. Naast de hoogwaardige 4 K ultra-Hdtv zal er ook geinvesteerd moeten worden in de nieuwste 8 K UHD beeldverwerking.Via youtube.nl (tik in) 8 K 120 HZ Demo by NHK Japan.Maar ook de Studeo-Camera’s zullen ook aangeschaft moeten worden.De tijd van de vroegere Glasbak(beeldbuis TV’s met hun zeer lager resolutie ligt ver achter ons.En de meest verkochte zijn de Qled LCD en de OLED voorzien van miljoenen pixels,die zelf oplichten,en daarom al het dynamisch contrast tussen zwart/wit balans op een eenzame hoogte heeft opgetilt.En daarom moeten ook de nieuwe generatie TV progrmamma’s opgenomen worden door de nieuwste digitale beeldverwerking.De huidige verkoop van QLED en de OLED Platte TV’s zijn in volle omvang die steeds meer verkocht worden. Vooral de 65″ beeldformat is op dit moment de meest verkochte.Maar ook inwendige geluids-techniek is vaak van een super kwaliteit te omschrijven,en zullen je muziek-oren blijven strelen.Maar wat er vaak weer ontbreekt bij de Tweede Kamer Fractie-leden de parate digitale beeldverwerking kennis-overdracht.En daarom was mijn voorstel doorgegeven,meer hoog-begaafde met parate Technische kennis in de Tweede Kamer-Fracti’s.Liefs met Prof Dr Ing of voorzien van een BETA Technische inhoudelijke opgedane in het bedrijfsleven opgedaan.

  3. Via youtube.nl (tik in) Technology Demo: Canon 8 K Camera in Paris (tik in) WILD WORLD DOLBY VISION |EXTREME COLORS[ 8K HDR]met HDR voor meer een bioscoop ervaring,zoals de filmmakers bedoelt hebben(tik in) TOP 50-Mooiste plekken ter Wereld 8K ULTRA HD.En vooral de Aziatische Beeldtechniek verbeteraars,uit Japan/Zuid-Korea zullen steeds meer een voorsprong behouden,via de nieuwste oa de Qled en de OLED beeld-technieken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*