Patrick Kicken: Zelfoverschatting heeft een naam: Ruud de Wild

[BLOG] Was ik net van plan om even een paar weekjes vrijaf te nemen, besluit NPO Radio 2 DJ Ruud de Wild m’n broer live op de radio te beledigen. Ja dan moet ik natuurlijk even in de pen klimmen, al was het maar omdat ik omtrent het heerschap De Wild nog een interessant verhaal hoorde van de week. En er, ondanks de komkommertijd, heel wat ander rumoer is in radioland.

Laten we positief beginnen. Ik heb Ruud de Wild altijd een goeie, eigenzinnige discjockey gevonden. Het programma wat hij destijds maakte samen met Sander de Heer en Jeroen Kijkindevegte op 3FM mag je tot een van de beste shows op die zender én de Nederlandse radio rekenen. En niet eens omdat ik toen de muziek uitzocht voor ze. Daarna ben ik hem eigenlijk een beetje uit het oor verloren, in zijn tijd bij QMusic zat ik zelf de ochtend te doen bij Radio Veronica en dat opgefokte toontje van 538, ook met hem in de middag, heb ik nooit getrokken. Sinds zijn terugkeer bij NPO Radio 2 hoor ik hem zo af en toe nog eens en vielen mij vooral de banale grappen op die hij luisteraars laat vertellen, die daarna viral gaan. En het belachelijke ‘Best of Ruud de Wild’ wat hij aan het begin van de vakantie, op prime time, liet horen toen hij weg was. Wat niet eens een kwartier maar een volle twee uur duurde!

Ik snap dus best dat hij bij het horen van mijn naam eventjes een pijnscheut door zijn lijf voelt schieten. Want onze Nederlandse sterdiscjockeys zijn alleen maar gewend met lof, geld, aandacht en kado’s overladen te worden. De column van een paar weken geleden over vriendjespolitiek bij NPO Radio 2 en 3FM schijnt als een bom ingeslagen te zijn daar in het Radiohuis. NPO radiobaas Jurre Bosman werd er zelfs bang van en heeft er minstens één nacht slecht van geslapen. Ik denk dan op mijn beurt: dan zal je wel nog meer te verbergen hebben. Stenders genoot er zichtbaar van dat ik hem zoveel invloed toe dichtte en had het er zelfs op de radio over. Volgens insiders raakte ik met die column nog maar het topje van de ijsberg. Vindt Ruud natuurlijk ook niet leuk, dat zijn radiozender zo onder vuur ligt.

Toch hebben wij er alle recht toe, onze publieke zenders nauwlettend in de gaten te houden. Wat er met ons gezamenlijke geld gemaakt wordt. Of Ruud werkelijk zo loyaal is aan het station waar hij werkt valt te betwijfelen. Voor een paar euro extra liet hij ooit zijn ontdekker Erik de Zwart in de steek. Jaren later was hij binnen twee maanden weg bij BNR, terwijl Sjors Frohlich net een paar ton uit had gegeven om Ruud voor zijn zender te promoten. En er bereikte me van de week het bericht dat er recent met De Wild gesproken is voor de ochtendshow op Radio Veronica. Zou een goeie match kunnen zijn, de brutale De Wild met een lekker stoer pop/rock format, als opvolger van Giel Beelen. Die dan lekker op zijn beurt 16-18u ipv het onmenselijke tijdstip 04-06u kan gaan doen. Alleen Ruud schatte zijn marktwaarde íets te hoog in, volgens de ’tam tam’ wilde hij 600.000 euro per jaar gaan verdienen. In Hilversum en in Laren werd er eens hartelijk om gelachen. En terecht, die prijzen zijn niet meer van deze tijd. Zeker niet bij een station dat al een tijdje in de etalage staat, net als zusterstation Sky. Daarover zo meer.

Reken het eens uit. 600k gedeeld door 12: dat is 50.000 euro per maand. Om een beetje ’s ochtends vroeg ‘goedemorgen’ te roepen en er weer drie door te starten. Dan mag je Ruud de Wild heten, dat is er maar ééntje waard in radioland en dat is Edwin Evers. Wat ik wel cool vind aan gasten als De Wild, Van Someren en De Zwart is dat het straatvechtertjes zijn. Allemaal afkomstig uit Amsterdam en zoals Ruud uit een gezin van elf kinderen, hij heeft vier broers en zes zussen. Dan leer je wel voor jezelf opkomen en vechten voor je plek. Als er al iets is waar ik jaloers op zou zijn bij Ruud, Rob en Erik dan is het dat. Ik heb het eigenlijk allemaal wel een beetje kado gekregen in mijn jeugd en radiocarrière waardoor ik het ook al gauw best vond als iemand anders die shift of dat tijdstip wilde doen. Dat hij het nodig vindt om mijn vier jaar oudere broer voor schut te zetten bij een radiospelletje geeft wat mij betreft maar weer eens aan hoe droevig het toch gesteld is met de content op de Nederlandse (publieke) radio. Er gaat bakken met geld naartoe en het enige wat je kunt verzinnen is.. een spelletje.

Dan kan zendercoördinator Peter de Vries wel trots roepen in een interview dat NPO Radio 2 echt geen commerciële zender is, zolang het gros van je discjockeys nog moeiteloos met hun show voor veel meer geld kan overstappen naar een commerciële concurrent is dat een wassen neus. Je een paar keer ‘maatschappelijk betrokken’ tonen doet daar niks aan af. De zender teruggeven aan het publiek wel, door luisteraars op een respectvolle manier aan het woord te laten, wérkelijke interesse te tonen in ze en je niet een deejay uit de jaren ’80 of ’90 te wanen die het allemaal zelf voor het zeggen heeft.

Ohja, over die andere hardnekkige geruchten die de ronde doen: John de Mol’s Talpa wil de radiotak minimaal halveren of zelfs helemaal verkopen. Van België tot Afrika is interesse. ‘Als corona niet was gekomen was de deal al rond geweest’, aldus radio insider 1, 2 én 3. Ik geef het je te doen daar morgen weer fris en fruitig je radioshow te gaan doen, na de vakantieperiode. Eerst draconische maatregelen, nu weer de volgende onrust. Ik hoop dat er snel een radiostation komt dat geleid wordt door een paar échte radioliefhebbers. Neem een De Zwart, Van Diepen en Harding. Misschien kunnen zij op z’n minst één Talpa station reanimeren en het merk Veronica weer laten schitteren. Het verhaal dat Sky Radio aan DPG verkocht wordt om daarop Joe NL uit te zenden, daar geloof ik niks van. Je gaat toch niet je concurrent in het zadel helpen nóg een nostalgieformat op FM te lanceren om zo je eigen Radio 10 te beconcurreren? Tenzij De Mol nu in één keer alle stations kwijt wil voor de hoogste prijs, dan doet het er voor hem ook niet meer toe wie wat koopt, als ze maar diep in de buidel tasten. Als het zo is dat Sky Joe gaat worden dan kan De Wild misschien daar wél z’n zakken nog eens gaan vullen? Die hebben geld zat.

Patrick Kicken

133 Comments

 1. Er kwam bij Harrie Mens regelmatig een dame langs welke de toekomst kon voorspellen. De meeste uitspraken klopten natuurlijk niet. Zo ook met het Medium Kicken. Ekdom blijft, zo ook Zwijnenberg & Lantinga bij Talpa. Even de feiten. Het Min van Economische Zaken is voornemens volgend jaar de kavels voor comm landelijke zenders opnieuw te gaan veilen. Dus de ‘waarde’ van de Talpa Radio zenders is nu nihil. Dus dat verkoop verhaal klopt ook niet. Ik hoorde overigens vandaag je video blog met Ron Bischop. Een iets kritischer benadering van de Almererense lokale omroep EasyFM had wel gemogen. Easy is niet Easy als de populaire lowbudget vliegmaatschappij, maar de zoveelste poging om lokale radio te maken in Almere. Vele faiisementen gingen Easy voor De intentie van de overheid om via Radio lokale informatie te brengen wordt verkracht door radio-boeren welke overdag comm popradio-station spelen en in de avonduren gesprokenwoord, om aan de ICE norm van het CvdM te voldoen. Lokale radio, als in de jaren 80 door de overheid bedacht is in 2020 overbodig en maakt misbruik van overheidsgelden, EasyFM is hier het sprekende voorbeeld van

 2. @Bert
  De radiotak van Talpa staat wel degelijk te koop. Er zijn gesprekken geweest met mediapartijen uit België, Zuid Afrika en China. Tot op heden heeft niemand nog toegehapt. Dat komt wellicht ook omdat FM-radio een slowly dying business is er nog veel onzekerheid is over het wel of niet doorgaan van de frequentie-veiling.

  John wil zich weer meer richten op de productietak. Daar ligt zijn hart. In zijn radio en tv-zender activiteiten zal hij komende jaren amper meer investeren.

  Tja en commercieel regionale stations. Er is er volgens mij niet één die goed draait..

 3. Ik ben ook nog steeds boos ik wilde zeggen ik ben de broer van Patrick Kicken ‘ Dj Kicken‘.Dan hadden ik nog met Ruud over de huidige situatie willen hebben dat Dj’s in het land hun vak bijna niet kunnen uitoefenen

  Toon lef en bel me terug en maak niet weer een luisteraar of luisteraars boos zoals diverse keren in verleden.

  • Ga lekker in een hoekje zitten en wacht tot je boosheid over is Henri, kleine jankbal. Je deed toch zelf mee aan het spel? Je maakte je toch zelf bekend als de broer van? Ga dan niet zitten janken omdat iemand gaver tegen je zegt.

   • Nogmaals P Roelofs, goedzo, door blijven gaan met reageren dan duw je deze column in nog grotere hoogten dan hij al was 🙂

    Misschien moet jij dan ook leren niet meteen met allerlei scheldwoorden als ‘kleine jankbal’ te reageren. Siert je niet, je bent van 1982 volgens je e-mailadres, dan mag je toch volwassener taalgebruik verwachten?

  • Jeetje zeg Henri, grow a pair. Je wilde een beetje interessant gaan zitten doen op nationale radio dat je de broer bent van. Ja van wie eigenlijk? Een uitgerangeerde DJ die nu online zijn gram haalt. De “insider”. Radio zoals het was is aan het veranderen en DJ’s met hun irritante sidekicks zullen straks hopelijk verdwijnen.

   En dus ga je quasi interessant een naam zitten noemen om via een U bocht te laten weten dat je de broer bent van. Wat een triest geval ben je dan zeg. Zeker te lang in de schaduw van je broertje gestaan? Boehoe De Wild zegt “gadver”. Laten we wel zijn ben ook geen fan van De Wild maar dit is misplaatste boosheid. Leer eens incasseren…..

 4. Interessant altijd die automatische reacties van mensen, die zeggen veel meer dan de vooraf bedachte praatjes. Weinig (niet muziek of radiofreaks) luisteraars zal de naam Henri Kicken wat zeggen, en dat die een broer heeft die kritische radiocolumns schrijft, weet buiten ‘het wereldje’ niemand. Dus doe je deze actie puur voor je eigen ego, en laat dat prevaleren boven het belang van de luisteraar. Die was meer gebaat bij een normale afloop van het spelletje, hoe lullig dat spelletje dan ook is. Heeft ie het zelf bedacht trouwens?

 5. Lachen… Ruud Vs Kicken…… je maakt geen schijn van kans joh Kicken. Ga lekker huilie huilie doen met “oohh m’n broertje is gepest”. Voor je broer is het eigenlijk nog zieliger dan voor je zelf dat je zo’n sneu ventje bent.

 6. Blij om te lezen dat iemand het met mij eens, is wat een zelfingenomen persoon,Ruud de Wild is. Sinds hij bij radio 2 zit,gaat de radio bij mij van 16.00 tot 18.00 uur op een andere zender. Hij heeft totaal geen respect voor andere mensen. Tijdens een zogenaamd interview,laat hij de mensen nooit uitspreken,maakt domme of kinderacbtige opmerkingen,en denkt dat hij de wijsheid in pacbt heeft. Van mij mag hij weer zo snel mogelijk van radio 2 verdwijnen. Wat een kwal is hij.

 7. Ik heb zijn shows bij de NPO altijd beter gevonden dan bij de commerciëlen. Zijn show is leuk en past bij Radio 2.

  Hier met de broer van Patrick sloeg hij wel de plank mis. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren maar dan zet je zoiets later even recht. Ruud koos voor het tegenovergestelde en deed er nog een schepje boven op. Zoals Henk hierboven al zegt, voor wie doe je dat? De luisteraars zegt de naam Henri Kicken niets en er is maar een handje vol die weet dat zijn broer Patrick columns over radio schrijft. Patrick die altijd kritisch is en dat is goed. Die soms ook verkeerd zit maar dan altijd de eerste is omdat toe te geven mocht dat zo blijken.

  Off topic: Cielke doet het leuk als de sidekick van Ruud maar wat een ongelooflijke misser om haar Stefan Stasse te laten vervangen! Het was kleuterradio in de overtreffende trap. Niet meer doen Radio 2!

 8. dj Henri Kicken ????
  Moet ik die kennen ?
  Of is het zo’n dj die plaatjes draait in een tent? Ik ben nog uit de tijd dat een dj bij de radio werkte, dat zal het zijn.

 9. Zou voor radio 2(wat mij betrefd) een zegen zijn als Ruud de Wild zou vertrekken! Bijv. dat spelletje waarbij het antwoord altijd C is. Kan een leuke grap zijn als je dat een keer doet, maar na een paar jaar is de orginaliteit er wel af. Geeft goed aan hoeveel tijd de Wild besteedt aan het fris houden van z’n programma. Dan met z’n allen keihard schreeuwen omdat de kandidaat heeft gewonnen. Zo kinderachtig voor een zender als radio 2.

  • He Bert, wist je dat er ook andere radio zenders zijn die tussen 16.00 en 18.00 uitzenden? Luister lekker naar een andere zender als je het allemaal zo kinderachtig vind.

  • Haha is dat nog steeds zo dat het antwoord altijd c is??? Oh wat leuk! Ik ben daar 16 jaar geleden mee begonnen en het duurde maanden voor ruud het doorhad 😂

 10. Henri en Patrick Kicken, ga lekker door met jullie huilgedrag. Ruud de Wild zegt over Patrick dat hij kritische stukjes schrijft over mensen die hij niet mag. Je bewijst met dit huilverhaal alleen maar het gelijk van Ruud de Wild. En Ruud de Wild speelt op de radio een spelletje met als prijs een geel hesje, waardoor mensen bij pech onderweg veiliger en zichtbaarder langs de weg kunnen staan. Dat is echt iets waar het Nederlandse publiek op tegen moet zijn. Lekker allemaal onveilig en slecht zichtbaar langs de weg. En als je zo tegen dit spel bent, zou je boos moeten zijn op je broer, omdat hij mee doet aan zo’n spel. Maar in plaats daar van grijp je dit makkelijke middel aan om hem zwart te maken. Want Ruud de Wild mag een salaris vragen wat hij zelf wil. Het is aan andere om te bepalen of ze hem dat willen betalen. Daar heb jij, Patrick Kicken, helemaal niets over te zeggen. Daarnaast is het van een heel treurig niveau om over het salaris van andere te praten. So cut the cape, en ga stukjes schrijven die echt ergens over gaan en laat niet je bitches kant zien.

  • Hee P, ik schrijf niet alleen kritisch over mensen die ik niet mag. Sterker nog: ik mag iedereen waar ik over schrijf. Ik kan wat iemand doet en de mens erachter echt wel scheiden hoor. Iedereen die een radiohart heeft krijgt mijn respect. Het systeem is alleen zo verdomde corrupt, daar ageer ik tegen. We zitten al 25 jaar naar dezelfde stemmen en mensen te luisteren, jonge radiomakers krijgen maar zelden een kans promotie te maken. Heeft allemaal te maken met de vriendjespolitiek en angstcultuur die heerst bij zowel Talpa als de NPO. Ik mag Ruud ook, wat hij ook doet of zegt. Alleen is het zo jammer dat we in Nederland eigenlijk geen publieke omroep hebben. Alleen halve en hele commerciele omroep. Dat is wat ik zo nu en dan ook probeer aan te tonen, als je tenminste als lezer ook onbevooroordeeld mijn columns kunt lezen. Kun je dat, P?

   • Hoi Patrick,
    je schrijft:
    “Sterker nog: ik mag iedereen waar ik over schrijf”

    Geldt dat ook voor jou em mij oud collega Jurre Bosman ?
    Want je laat geen gelegenheid voorbij gaan om hem te “bashen”.

    • Als mens vind ik hem een leuke gozer. Vond hem ook heel goed als presentator van het Weekjournaal voor jonge kinderen op NPO3, heb ik hem toen ook gezegd.

     Als baas van NPO Radio vind ik dat hij hele grote steken laat vallen en een heel vuig politiek spel speelt, ten koste van velen.

     • Valt voor niet spiritueel georiënteerde mensen niet altijd mee om de mens te onderscheiden van wat die mens doet. Uiteindelijk zijn we natuurlijk allemaal prima, maar die rolletjes die we in het leven spelen, die mogen af en toe best wel worden voorzien van de nodige kritiek, ook t.o.v. onszelf.

     • Jurre Bosman is óók de man die op donderdag middag in de TROS kantine bij ons kwam zitten om plaatjes te verzamelen bij de pluggers. Hij incasseerde alleen maar, want hij had géén programma, hij loog tegenover de pluggers als was hij programmamaker . Hij vergaloppeerde zich toen hij ‘ns keer tegengas kreeg door huilend te roepen “Jij lijkt wel ’n plugger !!!” Hij heeft altijd naar boven gelikt en naar beneden getrapt. Hij is nu ’n soort baasje . Waar likken al niet toe kan leiden . Nee, Jurre kan niets, alleen likken !!! ’n Nul van het zuiverste water !!! Over 2 jaar is iedereen hem vergeten . Gelukkig maar !

   • Ik kan dat ja, want ik ken niemand in die wereld persoonlijk. Dus waarom zou ik bevooroordeeld zijn? Feit is dat jij niet meer (heel) actief bent in het radio wereldje, dus jij hebt veel meer redenen om bevooroordeeld zijn? En verder luk je lekker over mijn verhaal heen. Dat je broer populair probeert te doen op een half commerciële omroep, bij een spelletje waar jij ook al geen fan van bent. En leg me uit waarom het relevant is dat Ruud de Wild 600k salaris vraagt? Daar ga jij niet over en het is zo ontzettend laag om over het salaris van andere te praten.

    • Jij gaat er dan weer niet over wat iemand wel en niet schrijft. Fijn toch, in zo’n land wonen waar je gewoon in het openbaar dingen mag bediscussiëren?

     Overigens ga ik wel ook een beetje over de NPO, het is namelijk De Publieke Omroep waar we allemaal aan bijleggen.

     Ga vooral door met reageren, ik geniet intens van je vragen 🙂

     • Iedereen mag uiteraard zeggen wat je wilt. Alleen maak jij mensen zwart.

      En als je er zo van geniet, kun je er misschien ook eens eentje beantwoorden. Anders gaan de mensen dadelijk nog echt denken dat jij een rancuneus persoon bent die ongegrond iemand af probeert te maken

   • Het staat je uiteraard om te doen wat je wilt Patrick maar eerlijk gezegd vind ik het jammer om het talent wat je hebt te verspillen aan al deze zelfingenomen ego’s. Je hebt zoveel moois te geven op het gebied van non-dualiteit, podcasts enz enz. Op dat vlak ben jij als geen ander in staat om mensen in beweging te krijgen en te nadenken aan te zetten. Met de vele omhooggevallen BN’ers zonder zelfreflectie is het volgens mij water naar de zee dragen, hoeveel columns je ook aan ze besteedt.

    • He die Angelique, je noemt het talent verspillen, ik noem het iets toevoegen aan het roerige radiolandschap. Gezien de tongen die het losmaakt heeft het wel degelijk een functie. Zeker in een wereldje waar iedereen gewend is ‘omhoog te likken en omlaag te trappen’ (een advies van Ruud aan een producer, ooit).

    • @Joerie Dat zegt meer over jou en die mensen dan over Patrick en zijn columns. Beter lachen ze wat minder en gaan ze bij zichzelf na of er niet een kern van waarheid in zit. Er zitten een aantal personen op de landelijke radio heel tof te doen maar die hebben daar eigenlijk helemaal niets te zoeken. Ik noem o.a. een Domien, Barend, Wietse en het gros van 3FM.

  • En waarom dan Guido? Het staat je zelf vrij om het te lezen of niet. Schijnbaar was er bij jou toch ook genoeg interesse om het te lezen.

 11. Ruud de Wild stottert en hapert…kan vaak niet uit zijn woorden komen, heeft kinderachtige taal, hij komt bij mij over als een onzekere man. Vaak drijven onzekere mensen graag de spot met anderen om ” de lachers” op hun hand te krijgen.Van mij mag hij vervangen worden door een positiever iemand die niet door anderen te kleineren zelf groeit…

  • Ik vond het mooi dat Ruud in dit artikel bij Libelle iets vertelde over zijn jeugd en hoe hij is opgegroeid met een autoritaire vader die probeerde een heel eng geloof bij hem door de strot te duwen: https://www.libelle.nl/mensen/ruud-de-wild/

   Zoiets vormt je en ik hoop voor Ruud dat hij er ooit mee in het reine komt. Ik kon ook pas aan mijn demonen uit het verleden beginnen toen ik me terugtrok uit de heksenketel van iedere dag radio maken.

 12. Sky wordt geen Joe. Veronica wel. Dat gaat eruit. Wordt bewust niet meer in geïnvesteerd (zoals je kan constateren het afgelopen jaar). Veronica naar Q, dat wordt Joe, in ruil voor aandelen DPG. De Mol heeft niks met Veronica, zelfs hekel aan (verleden Noordzee Nationaal en z’n vader). Hij krijgt aanzienlijk belang in DPG er voor terug.

  Zo rolt het balletje momenteel.

  • Dat zou wel behoorlijk stom zijn als hij dat zou doen zolang hij alle 4 de radiozenders in handen heeft. Zoals Richard Otto hier al eens aangaf, helpt John daarmee eigenhandig een concurrent voor Radio10 in het zadel.

   Dom dat de Mol niet in het verleden aan de slag is gegaan met de naam Veronica. Op dit moment geen sterk merk maar wel het enige waar iets mee op te bouwen valt. Vooral met de tv zenders. Dat gaat met de namen SBS6 en NET5 nooit lukken. In geen 200 jaar!

   • Die concurrentie van Joe komt er toch wel. Als de overheid volgend jaar besluit tot herverdeling van de frequenties middels veiling, hoeft DPG maar een zak geld neer te leggen. Daar hebben ze Veronica of een andere Talpa zender niet voor nodig. Denk dat de Mol niet nog eens gaat bieden op 4 pakketten. En er 2 stations simpelweg verdwijnen. Of er moet een partij geïnteresseerd zijn in 1 van de merknamen van Talpa radio. DPG is dat in elk geval niet. Die willen alleen etherfrequenties bemachtigen voor hun merk Joe. Dat kan volgend jaar via de overheid.

  • Hé Arie,

   Bedoel je nu Noordzee Nationaal of Radio Noordzee de zeezender? Waren nl twee verschillende zenders.
   Of gaat je geheugen niet zo ver terug? Wel historisch juiste dingen schrijven hé.
   En ik weet van nabij dat hij het bij Noordzee de zeezender wel leuk vond……………….

  • Waarom zou je een zender ‘kopen’ als de zendvergunning over een 2tal jaren verloopt. Als DPG heeft aan 1 of meer radiozenders, dan doet ze toch gewoon mee aan de aankomende ether-veiling? Saillant detail is dan de huidige ether frequenties van Q, de ‘oude’ RNN (van JdM) frequentie was (als onderdeel van de aankoop door JdM van 538)

 13. Hij ploepte er spontaan “gadver” uit. Dat was het… Het is Ruud de Wild, die kraamt meer onzin uit. Ik luister overigens graag naar zijn onzin, maar ik vind het ronduit bijzonder dat je hem en die opmerking zo serieus neemt.
  Ik lees jouw columns ook regelmatig: Ruud zegt toch niets onwaars? Je bent toch vaak kritisch, met “vroeger (lees: Veronica) was alles beter”.
  Laat gaan gast..

  • Hoi Boaz, je moet mij ook niet te serieus nemen hoor. Ik associeer graag en neem zo’n voorvalletje als aanleiding om erop verder te breien. Er komen me wat dingen ter oren en hup, daar is weer een column. Vind het stiekem natuurlijk zelfs een compliment dat zowel Rob als Ruud er op NPO Radio 2 over beginnen.

 14. Verschrikkelijk die Ruud de Wild in zijn Pedro kinderlaarsjes, denkt nog dat hij schilderen kan ook. Als hij naar Veronica gaat, zeg ik daar mijn lidmaatschap op.

 15. Pick up the pieces and carry on with life. De luisteraar is hier totaal niet mee gebaat. Praat het uit drink samen een biertje op anderhalve meter afstand.

  • Hoi Frank, er hoeft niets uitgepraat te worden hoor. We zitten beide in de entertainmentbusiness. Allemaal niet té serieus nemen he. Om met zanger Armand te spreken: Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.

 16. Uhhh Ruud De Wild, is dat niet die gast die maar door bleef janken in de media over een incident waar toevallig bij was op een parkeerterrein? Heeft toch blijvende schade achtergelaten bij hem. Misschien beter om dit soort gasten niet meer toe te laten op de radio. En zeker niet bij de publieke omroepen.

  • Ja Rick dat is natuurlijk niet alleen maar een incident, er zal voor jouw ogen maar iemand vermoord worden. Ik ben blij dat ik die dag net toevallig vrij was, parkeerde ook mijn auto daar iedere dag op dat kleine parkeerterreintje.

   Wat ik nog altijd weet van dat ‘incident’ is dat er vantevoren gesproken is over of er niet meer beveiliging moest komen bij die uitzending. ‘Niet nodig’ aldus iemand die het toen voor het zeggen had..

   • Ik weet het nog goed, ik keek na een hoop herrie uit m’n raam op m’n werkkamer en zag daar bij het benzine station een man op de grond liggen met 3 agenten boven op hem.
    Ik begreep niet wat er aan de hand was want het was ondanks dat we er maar 200 mtr. vanaf zaten toen de aanslag gebeurde.

    En Rick De Leeuw, weet niet waar ie het over heeft. Lekker makkelijk vanuit de leunstoel zo’n reaktie………………..

 17. Niemand, maar dan ook werkelijk niemand bij Radio 2 of 3FM heeft een boodschap gehad aan die vriendjespolitiek-column van je. Maar blijf vooral dromen over relevantie, gap.

  • Hahaha ‘Ricardo’, wat fijn dat je dat zo stellig kunt zeggen. Ik weet wel beter, zelfs iemand die ik interviewde over iets heel anders zei ‘ik was laatst op een verjaardag en sprak daar iemand die bij Radio 2 werkte. Jij had een column geschreven die aardig wat stof deed opwaaien he?’.

   En dat Bosman zich rot schrok toen ie het las komt ook niet bij de eerste de beste vandaan.

   Potdorie zit ik me ook nog te verdedigen tegen je. Groetjes aan Sandertje, Sharid en Frankie!

   PS: Dat ze bij 3FM hun schouders ophalen bij mijn columns dat snap ik wel, dat gaat ze bijna allemaal boven hun pet daar. Ze zitten lekker op het niveau’tje plaatje/praatje/instagram postje/budgetje/luisteraartje te acteren, over de wetenschap achter radio wordt zelden gesproken.

   • Hier konden we natuurlijk op wachten, het digitaal modder gooien. Ik heb niet zoveel met azijnzeikers langs de zijlijn (analyse is leuk, maar de verhouding commentaarwaardering is hier een beetje zoek), maar wat De Wild bij de radio doet snap ik ook niet. Ben wel benieuwd naar een verhaaltje over welke shows nu echt goed zijn en waarom.

 18. Hoi Patrick: n.a.v. Je column: ik had gehoord dat 10 en 538 naar Z Afrikaanse investeerders zou gaan. Sky inderdaad naar de Persgroep en dat Talpa Radio Veronica zou willen houden. Ook omdat hij tv variant heeft. En omdat hij er wss weinig voor zou krijgen, gezien de marktaandelen. 🙂

  • Geloof me Remko, wat Ruud toen uitzond had ik never ever uitgezonden. Top 5 vrouwonriendelijke grappen: Hoe kun je een vrouw twee keer laten gillen? Haar eerst in haar reet neuken en daarma je lul aan de gordijnen afvegen! [3 mensen die keihard lachen]

   Bij de KRO-NCRV op het publieke NPO Radio 2, omstreeks 17u. Nu jij weer..

    • Ja en ook echt iets om bij de publieke omroep uit te zenden, terwijl papa en mama met de kinderen op de achterbank onderweg naar huis zijn.

     Slogan van KRO-NCRV: Laten we wat meer naar elkaar omkijken

     Slaat werkelijk nergens op zoiets uit te zenden overdag, het is rioolradio die thuishoort tussen 02 en 04u in de nacht.

     Die andere grap om 17u15 op NPO Radio 2 vond je ook zeker briljant Erik: Wat is het belangrijkste orgaan van een vrouw? De neus, dan kan ze blijven ademhalen als ze aan het pijpen is.

 19. Ik lees de columns van Patrick Kicken. Maar ik kan nu niet zeggen dat er “onaardige” dingen geschreven worden. Het is soms positief, soms kritisch, maar nooit zeer kritisch of vervelend naar mensen toe. Voetballers verschuilen zich nu achter racisme om een statement te maken tegen Johan Derksen en VI. Niet vanwege racisme, maar vanwege hun kleine zere zieltjes die niet tegen kritiek op hun persoon kunnen. Zowel radiomakers, als voetballers, als ieder ander publiek figuur moet maar eens leren dat ze nu eenmaal kritiek krijgen, en niet iedereen het goed vind wat hij of zij neerzet. De prestatie maatschappij is zo veranderd dat een mening of kritiek tegenwoordig een directe aanval is. En een persoon die kritiek krijgt volledig doordraait. Dit merk je ook direct als je een bericht op social media plaatst. Mensen pakken de strijdbijl erbij en gaan in de aanval. Want wat je ook schrijft, er is altijd iemand die zich enorm aangevallen voelt. Waar moet dat heen met deze maatschappij waarin kinderen als pure egoïsten worden opgevoed. Waarin ikke ikke en zelfverheerlijking de grootste drijfveer zijn.

 20. Het in Nederland niet al te bekende Zuid-Afrikaanse mediabedrijf Naspers had interesse in een deel van Talpa. Het is van oorsprong een krantenbedrijf, dat zich met slimme investeringen in een online reus heeft omgetoverd. De Nederlandse topman van het bedrijf is Bob van Dijk. Naspers is actief in 120 landen en heeft 30 duizend mensen in dienst. Het bedrijf exploiteert onder meer online rubrieksadvertenties, e-commerce bedrijven en videokanalen. Een gouden greep was de vroege investering in de Chinese techreus Tencent: dat is de eigenaar van WeChat, de grootste chatapp van China waar je allerlei zaken mee kunt regelen. Maar Tencent is daarnaast heel groot in gaming.

  Hierna is er nog een Chinese partij geweest die interesse had in Talpa Radio (niet de digitale radio-activiteiten want die kosten alleen maar geld). Na een kijkje in de boeken hadden ze overigens ook geen interesse in de radio-activiteiten.

  Tv en radio is echt een blok aan het been van John de Mol. Hij had er eerst grote plannen mee maar wil er nu het liefst van af. De goede topmanagers van Talpa (dus niet die 80% ja-knikkers) hadden hem vooraf geadviseerd om niet SBS en al die radiozenders over te nemen, maar John besloot het toch te doen. En nu zie je deze tv en radiozenders heel snel devalueren. John wil zich liever weer helemaal focussen op internationale formats. Na Sport7 en Talpa TV is dit het derde debacle voor hem. Ook de duurste…

 21. Ik vind dat Radio 2 gemakzuchtig wordt. Het ‘KX’ gevoel dat de Bonanza in het begin gaf is helemaal weg. In het weekend is het niet om aan te horen. Alweer mr. Blu Sky en alweer Bohemian Rhap….Het blijft een gotspe dat we geen BBC6 of StuBru’ achtige zender hebben voor radio- en muzikenfanaten. Zoals KX geprobeerd heeft. Puur om de muziek, voor albumlopers, vinylfanaten. Een zender met dj’s die wel van muziek houden en de enorme live archieven van Hilversum eens gaan draaien.
  Ik vind dat Radio 5 nog het meest in de buurt komt….
  Die mogen trouwens wel in de ether, dan kan 3FM naar de kabel.

 22. Al die namen zeggen mij niets. Ik ben een trouwe luisteraar naar radio NPO 2. Behalve tussen 16:00 en 18:00 uur. Ruud de Wild is te blij met zichzelf, flauw en hoort zichzelf erg graag met soms ook nog een promootje over zijn podcast. Die zijn niet van een echt hoog niveau. Sorry Ruud er is een tijd van komen en gaan. Je klinkt op de zender Radio NPO 2 alsof je het niet naar je zin hebt, maar ja wat dan…..

  • Daar snij je iets moois aan Aad. Op het moment dat ik wist dat ik niet meer leuk vond ben ik er mee gekapt. Dan moet je plaatsmaken voor een ander, anders ben je een belediging voor de luisteraar. Helaas kunnen veel van mijn (ex) collega’s dit niet en dus zitten we al 25 jaar zo’n beetje met dezelfde stemmen opgescheept op de Nederlandse radio, wiens ego het niet kan verdragen uit de schijnwerpers te stappen en ruimte te maken voor jong, fris, nieuw talent waar het vuurtje wel nog flink brandt.

 23. Luister eens naar Radio Extra Gold op internet.
  Muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.
  Met dj’s die enkel praten over de muziek en de uitvoerenden.
  Geen domme spelletjes en sidekicks.
  Heerlijk een station dat leeft voor muziek!

 24. Beste Patrick, toevallig al surfend op je columns gestuit. Je zegt zinnige dingen en neemt een fijne open houding aan zie ik. Ik heb al sinds middelbare school geen muziekradio meer geluisterd. Cd’s en tegenwoordig ofcourse Spotify. Ik heb lolbroekende dj’s altijd heel vervelend gevonden-publiek en commercieel. Ik heb hoog: Ferry Maat-Soulshow en destijds Felix Meurders- Nationale Hitparade. Ook Tom Mulder was heerlijk: 50 pop etc. Felix draaide de Hitparade hits bewust helemaal zodat je ze op cassette kon zetten haha. Nu even dit: jij hebt o.a. als thema verjonging. Kun je je voorstellen dat ik wel eens moe word van verplicht bewierookte types als bv. Frits Spits. Ik zou het erg verfrissend vinden als bv. hij ook eens een punt achter zijn radioloopbaan kon zetten. De Taalstaat vind ik moeilijk beluisterbaar: er zit weinig lucht in. Spits is zo sturend en dwingend efficiënt, lijkt wel totaal gescript in zijn optreden. Dat vermoeit me. M.i. is Meurders ook te lang doorgegaan. Bij De Nieuws bv (met Willemijn Veenhoven) deed hij modieus “kort, luchtig en snel”, wat afbreuk deed aan journalistieke kwaliteit en aan bejegening van gasten. Kortom: op tijd stoppen is zo verfrissend en schept zuurstof op de publieke radio. Ik hoop dat beroepsseikerd Jurgen van den Berg en babbelkous Ghyslaine ook op tijd van radio 1 verdwijnen. Tenslotte: het zou fijn zijn voor de radio 1 luisteraar (en wellicht ook radio 2) verlost te raken van zendermanagers die voortdurend deze zenders debiliseren. Verdieping, echte analyse en feitelijke documentaire zijn zeldzaam geworden op npo radio 1. Wat je zegt: publiek gedraagt zich als semi commercieel. Zo dit was dan “mijn toestand in de weReld”:) groetjes Niels Zeelenberg

   • @Niels @Juul
    Zeker niet de enigen! Ik erger me al lange tijd aan “babbelkous Ghyslaine” en niet alleen door het irritante gebabbel maar met name ook door het onderbreken van personen (vooral als het haar niet goed uitkomt m.b.t. een andere denkwijze), het gedram, het linksachtige karakter enz. (alsof er geen midden- en rechts is). (m.a.w. politiek onafhankelijke journalistiek)
    Haar huidige vervanger (naam kwijt) zou haar p.o. mogen opvolgen. En stop dan ook met die lullige “kwis”. Tenenkrommend en nutteloos.

 25. Patrick ik lees al jouw stukjes en ik heb respect voor de eerlijkheid van jouw kant.

  De dj’s van de publieke en commerciële radiozenders geven mij steeds meer het gevoel dat ze er enkel voor zichzelf zitten.
  Ik ervaar dat ze de luisteraars niet belangrijk vinden.
  Al het gepraat op de zogenaamde muziekzenders staat mij steeds meer tegen.
  Ook worden luisteraars in belspelletjes wel eens belachelijk gemaakt.

   • @Patrick.

    Inderdaad, er is er maar 1 die telt en da’s de luisteraar !
    En ook niet op al die babbelende jolige “bijzitters”.

    “plaatje maar weer”…………………………

   • Inspiratie zat voor columns. Misschien binnenkort een column over radioforum.nl? Wie is nou wie op dat wonderschone plekje op het internet 😉 Je hebt wel wat nieuws aangeboord met je stukjes over het radiolandschap. Dit zijn we (nog) niet gewend. Het moet allemaal nog even landen zeg maar. Ouwehoeren over bijvoorbeeld voetbal of televisie is al helemaal ingeburgerd, maar over radio …… 🙂

 26. Zo heeft ieder zijn fame momentje weer gehad!
  Dat is media beste mensen.

  Je niet teveel van aantrekken 🙉🙈🙊
  Morgen weer een dag 😉

  Groeten uit den Belgique

 27. Beste Patrick, er is duidelijk te merken dat het tussen Ruud en jou niet botert. Dat kan. Gebeurt wel vaker in de media. Echter is het wel een beetje zielig om via een column zo Ruud de Wild te bekritiseren. Maar niet alleen Ruud de Wild. Door jouw uitingen geef je ook sterk je mening over de mensen die naar Ruud de Wild luisteren. Aangezien Radio2 heb nog steeds op een erg belangrijk tijdstip zet wil toch wel iets zeggen. Of zien zij het ook verkeerd? Er is iets van jaloezie te tussen de regels door te lezen. Dit heeft helemaal niets met je broer te maken. Dit is het moment voor je om er (eindelijk) iets over te zeggen. Overigens, je broer moet toch weten dat als ie Ruud belt. Ruud gaat zo eenmaal met mensen om. En als je dit niet leuk vind, luister je niet of bel je niet in. Een aan de luistercijfers te horen vinden veel mensen dit WEL leuk……

  Ik denk, dat als je in de spiegel kijkt, nu best wel spijt hebt van deze column. Dit heeft je nml geen goed gedaan…..

  • He die Frank, geen zorgen hoor, geen spijt, geen hekel en geen jaloezie. Louter beschouwend.

   Wel vind ik dat het nu eens tijd wordt dat de oude garde plaats maakt voor de jonge garde, het truukje De Wild en Stenders is nu echt uitgewerkt. Het ‘Paul de Leeuw’ effect: heb je hém weer..

 28. Ruud de Wild is echt niet meer wat het geweest is. Wat je zegt, op 3FM was hij top en luisterde ik elke dag, met als sidekicks Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte. Op Q soms geluisterd, maar was het toch net niet, evenzo op 538. Het programma wat hij nu heeft is druk, chaotisch en onoverzichtelijk en de sidekicks voegen niks toe, het maakt het irritanter in plaats van beter. Thijs Maalderink vind ik een verschrikking, voor mij de reden een andere middagshow op te zoeken. Ik zou Ruud wel eens alleen willen horen, zonder sidekicks. Het is nu veel te veel geouwehoer.

   • Jouw houding hier doet me een beetje denken aan Gert-Jan Verbeek. Die stond op zondagmiddag bij Fox Sports te verkondigen wat de trainers van Ajax, PSV en Feyenoord allemaal verkeerd deden, terwijl hij de avond er voor met FC Twente weer eens met 5-0 had verloren. Een beetje een hypocriete houding. Alleen bij jij in dit verhaal niet de trainer van FC Twente, maar eerder eentje van een 3e klasse amateurclub. Je weet het toch allemaal zo goed, waarom ben je zelf niet meer actief op dat niveau? Of is de hele wereld tegen je? Ligt het daar aan?

    • Hahaha P Roelofs, ik begin je steeds leuker te vinden. Ik ben niet meer landelijk actief omdat ik het daar wel gezien had, m’n centjes verdiend heb en er geen lol meer in had. De op hande zijnde overname door John de Mol’s Talpa stond me vanaf dag 1 al niet aan, dus koos ik eieren voor mijn geld. En oh mijn God, ik wil niet teveel roepen dat ik gelijk had en het al op m’n klompen aanvoelde wat voor ellende het zou worden met die 4 stations onder één dak daar op de Bergweg, maar wat ben ik blij dat ik november 2016, vlak voor de verhuizing/fusie, ‘in goed overleg’ uit elkaar ben gegaan met toen nog TMG/Sky Radio Group.

     Ook stond het me steeds meer tegen dat ik alles wat ik de jaren mezelf eigen had gemaakt door veelvuldig cursusmateriaal uit Amerika te lezen, luisteren, seminars te bezoeken etc. maar op bar weinig enthousiasme kon rekenen bij collega radiomakers. De wetenschap achter radio interesseert maar weinige radiomensen. Drogredenen als ‘radio leer je niet uit een boekje’ of ‘er zijn geen regels voor radio’. Die discussie ga ik niet meer aan en ik gebruik mijn kennis wel om vanaf de zijlijn te analyseren.

     Als je op een gegeven moment uitgeleerd bent in een vak moet je wat anders gaan doen. Dus ben ik me nog meer op podcasts gaan toeleggen, het schrijven van dit soort columns, het afnemen van interviews, waar ik veel meer plezier aan beleef en dus ook veel meer mensen mee vermaak dan de laatste jaren landelijke radio.

     En wat doe jij eigenlijk P Roelofs, draag jij nog je steentje bij zo, heb jij lol in wat je doet en kun je het goed?

     • In goed overleg, ja, dat brengen ze altijd naar buiten als ze van je afwillen inderdaad. En goed hoor, dat jij bent uitgeleerd, knap van jou. En vooral niet de discussie aangaan, maar vanaf de zijkant staan te roepen dat het allemaal slecht is en mensen zwart maken. En dat dan analyseren noemen. Je bewijst zelf dat je nog zo’n hoop hebt te leren. Want dit zeikverhaal van jou begon toch met een zogenaamde kwade opmerking aan het adres van je broer die op de radio populair wilde doen door zichzelf bekend te maken als de broer van.

      En wat ik doe is totaal niet relevant, maar ik heb er lol in en leer nog wel elke dag bij. Ik ben niet iemand is die afgerancheerd is, doet alsof hij alle wijsheid in pacht heeft en vanaf de zijlijn mensen zwart staat te maken met ongegronde argumenten en roddels. Gebruik je energie eens om iets te schrijven over iets wat je mooi vind of wat goed gaat ipv zo’n flut stukje te schrijven.

   • Blijft erg jammer dat de sidekicks zo’n enorme prominente rol spelen. Jij zegt zelf altijd: het moet iets toevoegen en ze moeten niet fungeren als lachzakken. En dat hoor ik nog teveel. Ik heb 6,5 jaar lang een middagshow gedaan op de lokale streekomroep alhier (Nijmegen) en heb het altijd alleen gedaan. En dat beviel prima eerlijk gezegd. Heb het wel een paar keer geprobeerd met iemand erbij maar dat liep niet echt.

    • Afgerancheerd, ik begin nu toch veel van je te leren P Roelofs.

     Geloof mij dat ze nog heel lang met me door hadden willen gaan. En ze me in de jaren daarna nog twee keer teruggevraagd hebben. Maar je zit zo vast in je stellige mening over mij en mijn columns dat ik de discussie met je maar ga staken. Het ga je goed, fijne vriend! En onderzoek ook eens waarom het je zo raakt wat ik hier allemaal schrijf. Durf en kan jij je in je beroep ook zo eerlijk uiten? Ben jij altijd eerlijk tegen iedereen of dans je vaak om de hete brei heen? Dit soort columns zijn óók therapie voor de lezer he, dat werkt twee kanten op altijd.

     Als je een keer een dag vrij krijgt van je baas, lees dan de rest uit 6 jaar columns eens. Zit vast iets bij wat jij wel omschrijft als positief 😉 radio.nl/columns of patrickkicken.nl

     • Tuurlijk, ik geloof direct dat de mensen je op de knieën hebben gesmeekt om terug te komen op de radio. Je gaat de discussie staken? Je ontloopt elke vorm van discussie. Ik heb je meermaals hier vragen gesteld maar daar ga jij niet op in. Een vraag beantwoorden lijkt me niet zo moeilijk toch? En ik durf op mijn werk ook te zeggen wat ik vind, alleen zeg ik dat direct tegen de betreffende mensen zelf, daar hoef ik geen stukje op internet voor te schrijven.

      Ik heb voor dat ik hier voor het eerst heb gereageerd meerdere columns van je gelezen. Dat jij vind dat de zomerhit uit Zuid-Afrika komt, maar dat de Nederlandse radio deze weigert te draaien. Als het zo collectief geweigerd word, zou het dan kunnen dat jouw smaak afwijkt van wat andere vinden? En ik heb je verhaal gelezen over wat er allemaal mis is met radio 538 en Frank Damen in het bijzonder. Dat versterkte mijn vermoeden alleen maar dat jij het allemaal beter weet dan eigenlijk iedereen die iets met radio te maken heeft.

      Voor jouw gemak zal ik hier mijn vragen nog eens opsommen, hoef je niet het de hele pagina af te zoeken.
      – Waarom veroordeel je je broer niet dat hij mee doet aan een door jou zo’n vervloekt spel op de publieke omroep en zich vervolgens bekend maakt als de broer van?
      – Waarom is het zo erg dat Radio 2 kleine prijzen weggeeft bij een spelletje? Het zijn gele hesjes of mondkapjes (bij Gijs Staverman). Wat is er zo erg aan om mensen veiliger langs de weg te laten staan bij pech onderweg of zichzelf en andere te beschermen tegen besmetting met een virus? Ze geven geen auto’s, vakanties of televisies o.i.d. weg.
      – Waarom is het in jouw relevant dat Ruud de Wild ergens 600K salaris vraagt? Iedereen staat toch vrij om te vragen wat hij wil? Het is aan de andere partij om daar ja of nee tegen te zeggen.
      – En wat ik me als laatste nog afvraag, is de timing van dit stukje. Op de dag dat Ruud de Wild jou en je broer ‘beledigd’ zou hebben met het woord gadver schrijf jij een redelijk negatief stuk over hem. Het lijkt me heel erg toevallig dat je al een tijd liep om dit verhaal te schrijven en dat het toeval was dat dit voorval met Ruud de Wild exact op de dag plaats vond dat jij dit verhaal wilde publiceren. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je dit stuk hebt geschreven nadat Ruud de Wild jullie ‘beledigd’ zou hebben en jij hem met dit verhaal te kakken wilde zetten.

 29. Het probleem met de Nederlandse radio dat zijn de salarissen van de praatjesmakers. Wanneer je voor een beroep als dj megalomane salarissen gaat neertellen dan trekt dat mafkezen aan die in het geheel niet zijn geinteresseerd voor dit vak. Het zijn strontvliegen die op het geld en de status afkomen. Maak het salaris van zo’n dj maximaal 3000 per maand en ze zijn weg.

  • Waarheid als een koe Dave. En als ze normale salarissen betalen zou elk radiostation ook veel makkelijker kunnen overleven. Nu staat het water van veel stations tot hun lippen en verzuipen ze er bijna in. Puur omdat dj’s vinden dat ze een astronoom bedrag waard zijn. Maar door het enorme aanbod dat nog groeiende is, zullen de nu nog grote stations steeds kleiner worden. Over 5/10 jaar is het onmogelijk om dj’s grote bedragen te betalen.

  • He ‘P Roelofs’, ‘belediging’ van De Wild was op woensdag of donderdag, dit stukkie op zondag.

   Voor de rest vind ik je vragen suggestief. En heb ik eigenlijk niet zo veel zin er tijd en energie in te steken.

   Nou vooruit, twee vraagjes dan, omdat jij het bent. En ik me toch zit te vervelen:

   – Spelletjes horen niet thuis bij de NPO, wél inhoudelijk sterke radio. Met meer dan een hersencel zou je toch ook eens graag naar de radio willen luisteren?

   – 600k voor een dagelijks radioprogramma is een belachelijk bedrag. Dat Ruud denkt dat hij dit (nog) waard is is de reden voor deze column: totale zelfoverschatting. Had ik ook kunnen schrijven zonder dat relletje met De Wild. Maar het kwam zo lekker uit samen en dus schoot het lezersaantal van deze column door het dak, ondanks dat het zondag was en zomer is.

   Lees voor meer uitleg de column nog maar eens.

   Jij trouwens ook nog bedankt voor de reacties, top voor de traffic! Ik spreek je gráág weer bij de volgende column, even een paar nachtjes slapen nog..!

   PS jezelf Bo Lus noemen en onder die naam reageren is pas zwak. Misschien ben je wel het buurjongetje van vroeger die ik een keer wat knikkers heb afgepakt en nu lekker stom terug komt doen 😂 of je bent een van de vele, vele radiodeejays die het vertikken om over radio na te denken en dus niet anders kunnen dan deze overpeinzingen maar naar beneden te halen.

   PS2: Jerusalema, die zomerhit uit Zuid Afrika, is Alarmschijf geworden bij QMusic en op weg naar de nummer 1. Ik denk dat ik nu wel weet waar jij de fout in gaat, je denkt dat ik dit allemaal schrijf louter gebaseerd op eigen smaak. Ik vergeef het je, de gemiddelde mens reageert of communiceert ook meestal op basis van smaak. Ik schrijf op basis van inzicht, na 30 jaar radioervaring en kennis. Dat in Hilversum en omstreken vaak op basis van smaak programmeringen worden gemaakt en playlists samengesteld is nou juist een van de grootste problemen. Die arrogantie kost me een geld! En luisteraars.

   • Dus je hebt er nog enkele dagen over gedaan om je frustratie op papier te zetten…

    Radio 2 trekt schijnbaar nog genoeg luisteraars, fijn dat jij die wegzet als mensen met een hersencel.

    Nogmaals, Ruud de Wild mag net als ieder ander, tijdens contractonderhandelingen vragen wat hij wil. De andere partij gaat daar mee akkoord of niet. En daar heb jij niets over te zeggen. Je gebruikt dit alleen om Ruud de Wild zwart te maken. Bovendien heb je geen enkel bewijs dat dit echt zo is, want je hebt het via de tam tam. Ik kan je een ding vertellen, de tam tam is maar heel zelden op de waarheid gebaseerd. En juist daarom zou je heel voorzichtig moeten zijn om dit soort bedragen te noemen. Maar het kwam jou lekker uit en alles om maar zoveel mogelijk lezers te trekken.

    En ik kan je alvast uit je droom halen, ik hoef niet meer zo nodig deze onzin van jou te lezen.

    “PS jezelf Bo Lus noemen en onder die naam reageren is pas zwak. Misschien ben je wel het buurjongetje van vroeger die ik een keer wat knikkers heb afgepakt en nu lekker stom terug komt doen 😂 of je bent een van de vele, vele radiodeejays die het vertikken om over radio na te denken en dus niet anders kunnen dan deze overpeinzingen maar naar beneden te halen.”

    Dit geeft aan hoe achterbaks zielig figuur je bent. Er vanuit gaan dat ik een 2e account aan zou maken onder de naam Bo Lus. De enige die iets naar beneden haalt ben jij. Je acteert of je het allemaal zo goed weet, maar zoek eens op wat het spreekwoord ‘de beste stuurlui staan aan wal’ betekend. Want die is voor de volle 100% op jou van toepassing. Je hebt zoveel inzicht, ervaring en kennis dat je bijna nergens meer op de radio te horen bent. Misschien zou je toch eens naar Radio 2 moeten luisteren, dan zou je weten dat die zender Nederlands talent heel veel aandacht geeft. Tot slot ben ik toch nog blij dat we het over één ding eens zijn: Je komt inderdaad behoorlijk arrogant over voor iemand die slechts vanaf de zijlijn staat te schreeuwen om een beetje aandacht.

 30. Er zijn ook internetzenders die goede muziek draaien en waar de dj’s geen of weinig geld ontvangen.
  Zij doen het voor hun plezier en passie voor muziek.
  Dat is aan de manier van presenteren te horen.
  De grootverdieners op de (commerciële) radio zijn ego’s die zichzelf graag horen praten. Het lijkt wel of de muziek bijzaak is.

 31. Toevallig hoorde ik het fragment live en moest er keihard om lachen. Ik kan de dwarsheid van Ruud wel waarderen. Als je daar niet van houdt dan is dat uiteraard ook prima. Luister dan niet en bel dan ook niet naar de studio. Verder mag De Wild iedereen belachelijk maken. We leven tenslotte niet in een dictatuur. Ruud beledigt jan en alleman op nationale radio en wordt daar goed voor betaald. Kicken schrijft rancuneuze columns waar waarschijnlijk ook wel een publiek voor te vinden is. Prima toch?

  • Helemaal mee eens Dennis! Dat rancuneuze valt wel reuze mee. Ik ben kritisch, dat wel. Zou voor de rest met alles en iedereen waar ik over schrijf een biertje kunnen drinken. Of dat andersom zo is valt te betwijfelen en dat zie ik dan maar als compliment.

 32. Beste Patrick,
  ga alsjeblieft door met het aan de kaak stellen van de “heilige” huisjes in radioland. Want zo als je ziet heb je een gevoelige snaar geraakt. Heerlijk om te lezen hoe mensen daar fanatiek op reageren.
  En wat ben ik blij dat ik niet naar die onzin op de Nederlandse radio luister, er over lezen is veel vermakelijker!
  (Ik luister wel naar radio als ik zin heb, en dat is mijn eigen non-stop internet radiostation, gewoon leuk om te doen)

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Ruud de Wild wordt de grote redder van 3FM - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Ruud de Wild wordt de grote redder van 3FM - Todayactu

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*