Patrick Kicken: Sander én Frank van 3FM naar Radio Veronica, opgeruimd staat netjes

[BLOG] Afgelopen vrijdag kwamen we hier bij Spreekbuis er al achter dat Sander Hoogendoorn naar Radio Veronica zou vertrekken, vandaag wordt bekend dat ook Frank van der Lende toe is aan een verdubbeling van het aantal luisteraars. Want eerlijk is eerlijk, het commerciële Radio Veronica scoort beter dan het publieke 3FM. Dat het allemaal 50 plussers zijn die naar Veronica luisteren die niet zoveel op hebben met het alternatieve gedoe van zowel Frank als Sander dat vergeten we dan voor het gemak maar even. Of het een slimme move is van die gasten? Verre van. En wat moet Veronica eigenlijk met die twee afgelikte boterhammen?

Och God wordt het weer zo’n column Kicken? Moet je weer wat stoom afblazen omdat het warm is in Nederland? Nee hoor, ik hou gewoon van slimme beslissingen. Door zowel radiomakers als radiobazen. En dit is gewoon een duidelijke middelvinger en fuck you van zowel Rob Stenders als Frank en Sander aan de NPO. Die laatste twee zijn op hun pikkie getrapt omdat ze van de belangrijke uren op 3FM afgehaald zijn. Ze zouden God op hun blote knieën dankbaar moeten zijn dat ze wéér in de dagprogrammering mochten terugkeren, ondanks tegenvallende prestaties in het verleden. Maar nee, het ego van beide heren is zó gekrenkt dat ze beiden in de armen vluchten van hun ontdekker Rob Stenders. En dat terwijl ze allebei al ja hadden gezegd op hun nieuwe plek in de 3FM programmering.

Rob, die inmiddels zoveel mensen verzameld heeft op zijn ark genaamd Radio Veronica dat het bijna lijkt alsof de radiowereld vergaat en hij de laatste redding is. Hoe wil hij in Godsnaam al die mensen een plekkie geven? Radioshows van een uurtje? Het is ook zo onrustig voor die gasten die er allemaal al werken. Wéér drie nieuwe mensen aan boord. He schuif es op joh, ik moet er ook nog bij! Ik zeg drie omdat Sander Lantinga ook nog moet beginnen bij de zender. En dan vergeet ik die twee fossielen nog die Stenders óók nog een programmaatje geeft: Johan Derksen en.. Tineke van tachtig! Sinds wanneer is Talpa Radio een sociale werkplaats voor oude presentatoren die zich zitten te vervelen thuis en jonge gasten die geen serieus werk kunnen vinden?

Stenders maakt eigenlijk dezelfde fout die hij ook maakte toen hij aan zijn ochtendprogramma Stenders Vroeg begon op 3FM. Ook toen verzamelde hij zóveel mensen om zich heen dat bijna niemand nog wist wat zijn of haar rol was. Er onderling een gevecht om de microfoon ontstond. Ik was destijds een van die mensen, waardoor ik het na een half jaar voor gezien hield. Het werd geen succes, Rob’s ochtendshow op 3FM. Ik voorspel je eenzelfde scenario: in plaats van de beste elf mensen te verzamelen voor zijn elftal creëert Rob een surrogaat familie om zich heen waar hij zich veilig in voelt en de Godfather kan uithangen. Maar daarmee maak je nog geen goede radiozender, het wordt een allegaartje, vlees noch vis en één grote chaos waar de luisteraar geen touw meer aan vast kan knopen. Als Stenders Ajax of PSV zou coachen dan haalde hij overal zijn favoriete voetballers vandaan zonder zich te bedenken dat hij eigenlijk al vier keepers heeft, drie spitsen, twaalf middenvelders en tal van verdedigers. En hij zou ze ook nog elke wedstrijd allemaal speelminuten geven ook.

Die jongens die nu de overstap maken denken dat ze een geweldige voortzetting van hun carrière tegemoet kunnen zien. Maar ze gaan naar een station onder de vlag van Talpa Radio. Waar altijd onrust is. Zeker nu de FM frequenties van alle vier de Talpa stations opnieuw gewonnen moeten worden en zeker gesteld door middel van een opbodveiling voor september volgend jaar. Het is een hele slechte beslissing om nu van de publieken naar de commerciëlen te gaan. Ongeacht wat Stenders je voorgeschoteld heeft. Ongeacht welk tijdslot je krijgt. Ongeacht met hoeveel complimenten hij je ook heeft overladen. Dom dom dom. Bij 3FM mogen ze blij zijn dat deze twee egotrippers het pand gaan verlaten. Mensen die alleen maar met zichzelf en hun imago bezig zijn, daar win je de oorlog niet mee.

Patrick Kicken

PS beide radiodeejays zitten bij Wunderbaum management, van de dochter van ex-zendercoördinator van 3FM Paul van der Lugt, Tessel van der Lugt, die op haar beurt weer de vrouw is van.. Sander Lantinga. En natuurlijk ook zijn management doet. Lantinga naar Veronica? Prima. Maar dan ook deze twee schavuiten! Tel uit je winst. Maar niet voor Frankie van der Lende, die als ZZP’er aan de slag schijnt te gaan voor Radio Veronica/Talpa, voor vast één avondje in de week. Dát is pas lef hebben! Wel lekker dat ie de BTW van z’n ongewassen t-shirts nu kan aftrekken.

Fotocredits: Ben Houdijk (u raadt het al, de man van Veronica bazin en Stenders co-host Caroline Brouwer)

81 Comments

 1. Die twee passen helemaal niet bij het nieuwe 3fm wat Menno de Boer voor ogen heeft. Ik kan me voorstellen dat ze zichzelf maar opvulling voelden. Maar idd, hun toekomst blíjft onzeker. Was Radio 2 geen beter idee geweest, desnoods een poosje ‘in de wachtkamer’ op een onchristelijk tijdstip in het weekend?

  • Geen landelijk radioprogramma is het beste, ze hebben de kwaliteit niet die past bij professionele bedrijven. Om nog maar te zwijgen van gebrek aan werklust.

 2. Eindelijk een column waar ik mee eens kan zijn. Ben eigenlijk nooit eens met Kicken maar vandaag heeft die een keer gelijk. Stenders maak dezelfde fout om alleen maar vrienden om je heen te hebben. Nog een jaartje en dan zal Veronica wel worden opgeheven.

 3. Vind het wel een slimme move en inderdaad een dikke veter middel vinger naar hitradio 3FM. Beide zijn muziekliefhebbers en daar is geen plaats meer voor bij het commerciële hitradio 3FM wat op kosten van de belastingbetaler gewoon verkapte commerciële radio gaat maken o.l.v. Menno de Boer die dit soort radio ‘ademt’.

 4. 100% eens met deze column. Een radioprogramma hebben omdat Rob Stenders je aardig vindt, te gênant voor woorden. Frank is twee keer mislukt in de middag en Sander heeft 4 jaar lang mogen laten zien wat ie kan. En wat kan ie? Heeeeeeeelllleeee saaaaaaaaieeee trage ego-radio maken die alleen draait om hemzelf.

  Beiden een bedacht imagootje en dat cultiveren. Maar dat vindt “Robbie” allemaal mooi, die houdt van karikaturen. Lekker skateboarden en praten over hartjes tegen 50+-ers, ik lach de ballen uit mijn broek.

  Succes ermee, ik gun ze een leuk laatste jaar op de FM.

  • Deze 50 plusser was groot fan van Sanders Vriendenteam. Een radiomaker met idealen én zonder anderen af te kraken. Nieuwe muziek slaat ook aan bij 50 plussers. In de reacties staat ook iets van dat het “verwende kindjes” zouden zijn. Mooi niet als je voor een ochtendshow 4 jaar lang je leven om draait.
   Zuur mannetje, die Kicken, is zeker ergens gepasseerd

 5. Daaag Frank en Sander. Succes met het 1 jarige avontuur bij Veronica. Uitgerangeerd en mislukt bij 3FM gaan ze nu als twee boze kinderen bij Veronica zitten. Helemaal prima, kan er nieuw talent bij 3FM erop. Perfecte move. Hele domme move van Veronica om de twee jocks die synoniem zijn voor een falend 3FM binnen te halen.

 6. Ik krijg steeds meer gevoel dat talpa de kavel van sky gaat ruilen met veronica. Waardoor hij geen clausules hoeft na te leven! En er zijn natuurlijk dj’s weg bij 538. Kans is groot dat ze gaan schuiven met de 3 zenders qua dj’s.
  Of stenders de juiste heeft gehaald weet ik niet. Luister al sinds 92 niet meer naar 3fm😅

 7. Je kan van alles roepen kicken maar het is niks en wordt ook nooit weer wat met 3fm. De jeugd luister geen radio en de rest heeft al zijn keuze gemaakt.

   • Ze luisteren nu niet want de zender zat vol met zeikerds en woke mensen die het allemaal voor zichzelf maakten. Een zender kan zichzelf opnieuw uitvinden. Dat zie ik ook bij Veronica maar helaas gaat daar de stekker uit. Stenders gaat terug naar de NPO en de rest staat op straat. Die column kun je nu al schrijven. Voor 3 is dit in ieder geval geen verlies, die kunnen wel gemotiveerde DJs binnen halen en geen diva’s. Bovendien is 3 niet bepaald een jeugdzender. Het is een zender dat niet alleen maar domme pop hits pompt. Zo 538 ook geen jongerenzender.

 8. Het zou ook kunnen dat Stenders live in een programma Tineke heeft weten te verleiden met ‘Veronica’, maar dat ze uiteindelijk enkel op subzender Veronica Vintage te horen is. Een combinatie jong en oud lijkt me inderdaad sterk. Kees Schilperoort was overigens ook best lang en met succes op 538 te beluisteren. Het kan dus wel.

 9. Sander is een zeer middelmatige DJ en Frank en zijn zeurstem moet je van houden. Ik vind het goed dat 3FM weer lucky krijgt om het verleden achter zich te laten. Dat je een goedbetaalde baan bij de NPO verlaat om een showtje bij Rob te maken is een domme keuze. Zeker als je weet dat Veronica over een jaar geen frequentie meer heeft. Want de kosten op Sky zijn 0 en een tv bedrijf als rtl zal geen oren hebben naar dure DJs en ego projecten ala Veronica. En de stress zal toeslaan bij talpa want de NPO zal terugslaan met mensen daar weghalen en een veilige haven te bieden in het veiling geweld. En Dave? Heb je het al naar je zin op de Bergweg? Woohaa.

 10. Hoezo mislukt? Wat een negatief gedoe! Ik vond de programma’s van Sander en Frank op 3 FM altijd heel leuk. Jammer dat ze moesten stoppen. Ik hoop dat ze meer gewaardeerd worden bij Veronica!

 11. De geruchten dat Sky het veld moet ruimen voor Veronica is gewoon onzin. Rtl is een tv-bedrijf en de kosten voor Sky zijn laag. Niemand daar zit te wachten op een duur hobby project van Stenders. Wat betreft deze heren, kans na kans is ze gegeven bij 3 en ze hebben het niet gehaald. Ik zie dit als een grote overwinning voor de Boer die nergens heeft gezegd er een hit zender van te maken, hij wil terecht af van het gehobby van de 3FM DJs die vergeten zijn dat je radio maakt voor de luisteraar en niet je kleine woke cirkel. De NPO gaat hierop reageren door wat nerveuze commerciële jocks onderdak te bieden, die de veiling zien voor wat het is; Talpa gaat zenders kwijtraken. En deze heren zijn niet van een dusdanig niveau dat Veronica hier blij mee moet zijn. Het wrange is: als Veronica een fm frequentie kwijtraakt heeft Stenders zijn retour naar de NPO al geregeld. Maar de rest? Vraag me af of Dave (waar de leegloop bij 538 nu ook al wordt voorzien) het nog steeds zo leuk vindt om het zinkende radio schip van ome John te besturen?

 12. Als Frank en Sander door deze keuze fijner kunnen werken en zich verder kunnen ontwikkelen, dan is dat voor hen toch een prima keuze? Ze zullen die frequentieveiling vast wel mee hebben gewogen in hun keuze.

  Dat 3FM twee frisse gezichten kan introduceren of misschien Sophie Hylkema dagelijks is mooi meegenomen. BNNvara heeft in de aanloop naar de vernieuwing van 3FM vroegtijdig afscheid genomen van shows en mensen. Het resultaat is dat mensen verder zijn gaan kijken en BNNvara nu wat op te lossen heeft.

 13. Veronica, op het zendschip, Noordzee. Het was een vergaarbak van allerlei. Lex Harding draaide uitsluitend alternatieve muziek m.u.v. de Top 40. Vader Abraham en ga zo maar door. Het focussen op doelgroepen in de zin zoals dat tegenwoordig gebeurt is, met z’n allen vissen in dezelfde vijver. Als je je wilt onderscheiden, dan moet je wèl dj’s hebben die ‘iets’ hebben met de muziek die je draait. Daar zijn deze jongens te jong voor, die hebben niets met de Veronica muziek. Een database met 5000 nummers moet je hebben. De rest is achterhaald. De magie is weg bij de radio. Videocamera’s, wegwezen. Radio is niet een verkapte televisie. The Theater of the Mind, dat is radio. En dat kan helaas niemand meer in Nederland. Men denkt met iedere keer nieuwe jingles en side-kicks (killing), lachzakken, domme inside jokes het publiek te winnen. Veel succes, de radio in Nederland is al jaren geleden overleden.

  • @ Rob de Mink.
   “Lex Harding draaide uitsluitend alternatieve muziek “.’

   Weinig van gemerkt terwijl ik toch ieder dag met hem werkte.

   • @Juul Geleick. Inderdaad iets te kort door de bocht, ik doelde op de avondprogramma’s zoals ABTT. Waar het mij om ging is, dat je met een breed format, heel goede resultaten kunt bereiken. De afgestompte Amerikaanse formats die tegenwoordig worden toegepast en gericht zijn op target groepen, zijn niet meer van deze tijd. Iedereen mikt op dezelfde doelgroep. Tijd weer voor personality radio i.p.v. “Spreeks” van een paar seconden. Dat kan juist in de avond. Slimme zet om Tineke en Johan Derksen te programmeren.

    • Resultaten uit de jaren 60 hebben natuurlijk geen enkele garantie voor deze tijd.

     Maar ik ben het wel met je eens verder.

     Het grootste probleem is dat dit soort “dj’s” radio zien als een platform om hun ego’s te etaleren, in plaats van mooie programma’s maken voor de luisteraar.

     Het heeft 3FM de kop al gekost, hopelijk voor Veronica hebben Peppi en Kokkie daar wat meer respect voor de zender.

 14. Was redelijk tevreden met Veronica onder Stenders tot nu toe maar nu gaat het toch echt totaal de verkeerde kant op. Waarom moet Martijn Muis al weer verkassen? Vind de Piepshow een lekker programma. En dan Marisa, ik ben geen fan van haar maar in de Slimste mens is ze deze week nog aangekondigd als de 1e en enige vrouw die drive-time radio maakt. Ik dacht dat ze het lievelingetje van Stenders was, maar nee hoor, nu krijgen we daar die vreselijke Lantinga. Willem Dorelijers z’n programma luistert ook lekker weg en die Jordi wordt ook steeds beter. Nu krijgen we s avonds ene Sander Hoogendoorn, fantastisch (maar niet heus) Als het zo doorgaat zal dat toch luisteraars gaan kosten, vrees ik.

 15. Als die Frank en Sander niet scoren op 3FM zullen ze dat op Veronica zeker ook niet halen. De luisteraar is niet gek.

  Ik werkte vroeger een piepklein Free Record Filiaal in een binnenstad van een grote stad. Er gebeurde geen moer daar. Maar toen wij Pinkpop kaarten met Bruce Springsteen gingen verkopen. Kon je over koppen lopen. Ik bedoel maar…

  Kijk als je Edwin Evers binnenhaalt dan gebeurd er iets, maar Frank en Sander…nee, dat is niks en dat wordt niks.

  Het wordt wel een ratjetoe op Veronica. Geen duidelijke koers. Het lijkt wel een commerciële versie van de VARA. Zou Oom John dat wel allemaal prima vinden?

  Want ja, er toch geld verdiend worden toch? Die vergunningkjes moeten terugverdiend worden.

 16. Wat moet die Kicken zich nu opgelucht voelen, nu hij al zijn frustraties en wrok richting Stenders en radio Veronica kan uiten. Het is niet te geloven. Hij was daar als dj niet succesvol en stond bekend vanwege zijn zwakke presentatie en ongelukkige opmerkingen. Waarom die 3Fm jocks afbranden?, als jezelf zo weinig talent had. Stenders is een echte muziekliefhebber en dat hoor je bij veronica. Laat Kicken zijn frustraties maar uiten bij Ongehoord Nederland en bij lange Frans.

  • Niet succesvol? Heb zo’n beetje alle shifts gedaan daar, van de best scorende ochtendshow in de geschiedenis van het commerciële Radio Veronica tot de middagshow. Totdat ik er zelf op een gegeven moment niets meer aan vond na twaalf jaar, dan is het alleen maar eerlijk als je het bijltje erbij neergooit en wat anders gaat doen. Wel met genoeg reserves om je zo onafhankelijk te kunnen opstellen als ik doe in deze columns. De rest moet vrolijk blijven mee doen omdat ze anders de hypotheek niet meer kunnen ophoesten, terwijl ze er diep van binnen óf ook al lang klaar mee zijn óf zich ook kapot ergeren aan dit soort hobby gedoe op een commercieel kavel.

  • Beste Willem, ik heb nog nooit een radio of tv programma gepresenteerd, en ook ik heb een mening over het doodgeboren kindje, 3FM. Het is eigenlijk een “moetje” omdat Veronica met een bootje op zee lag. (Voor de oudere lezertjes onder ons)
   Hilversum 3, de naam in het begin, was een ratjetoe van programma’s, elke omroep moest zijn “boodschap” daar kwijt. Een echten muziekzender was dat bij lange na niet.
   Wat vaak gebeurt bij bedrijven die niet goed draaien of er is “iets” mee, dan veranderen ze de naam en gaan het anders does. Maar in Hilversum is dat lastig omdat er veel omroepen zijn waar rekening mee gehouden moet worden.
   Nee, 3FM, zal nooit een muziekzender kunnen worden die zij denkt te moeten zijn, daar is het echt té laat voor.
   Er is vandaag zoveel concurrentie, die zonder lange vergaderingen gewoon doen waar ze goed in zijn muziek draaien. En als dat een commerciële zender is dan… dan luisteren ze naar hun doelgroep, ze moeten wel anders lopen de adverteerders weg en is er geen geld voor de dj’s
   Zo zie je maar, dat als je zelf nooit een radio of tv programma heb gepresteerd je toch een mening kan hebben. Beste Willem, als je weer eens naar de bioscoop gaat en een matige film hebt gezien zeg je dat toch ook tegen je vrienden. Wie weet schrijf je er iets over op sociale media. En dan is mijn vraag, hoe vaak heb jij in een kaskraker meegespeeld?

 17. Ik snap de frustratie en het is een duidelijk verhaal maar ik zal dan wel één van die 10 mensen in Nederland zijn die Sander of eigenlijk zijn dynamiek met Thijs Boontjes wel heel erg kon waarderen. Was Sander alleen of met die Britt dan vond ik er geen klap aan maar met Thijs Boontjes de laatste maanden/weken was het erg leuk.

  Verder vind ik Frank eigenlijk altijd wel grappig en vrolijk overkomen dus van mijn had hij echt niet weg hoeven te gaan. Ik vond dat Frank het programma nog aan elkaar praatte… Toen Eva de laatste weken alleen kwam te staan was het een stuk saaier en meesten er allemaal gasten langskomen zoals kraantje pappie om het leuk te houden en het programma een beetje aan elkaar te knopen en praten…

  Noem mij vreemd… Maar ik mocht beiden gasten wel zolang ze maar een (redelijk)goede side-kick hadden.

  • @ Leroy

   “Noem mij vreemd… Maar ik mocht beiden gasten wel zolang ze maar een (redelijk)goede side-kick hadden.”

   Vooral deze opmerking zegt alles. Dus het ging over de “mee lachers?”

   • tuurlijk, het ligt aan kraantje pappie. ik denk eerder dat het aan de wazige vara / vpro rommel ligt gecombineerd met slechte dj’s als Sander H, Sophie, Jorien en een programma als 2 voor 12. Tijd om dj’s aan het werk te zetten die er wel toe doen en niet zo in een kramp schieten bij een liedje wat de muziekpolitie (muziekcoördinator Roosmarijn Reijmer, weg ermee aub!) niet leuk vindt.

 18. Ik mis de momenten dat je naar de radio, wilde luisteren de oude Veronica vrijdag. De frits spits momentjes de girl ochtend show, de ochtend van Evers. Als bijna 50tiger is het nu qmusic in de ochtend daarna is het zoeken. Gewoon een stevig pakket aan nieuwe muziek afgewisseld met mix van oud met wat verhalen achter de nummerd afgewisseld met echt geverifeerd nieuws… tja…

  Roepie roepie (vogel)

  • Als Stenders t.z.t. weer terug gaat naar de NPO gaat hij waarschijnlijk de zendtijd bij NPO Radio 5 vergallen met zijn eindeloze geouwehoer. Zijn muzieksmaak is redelijk okee, maar DJ’s die geen 2 platen achter elkaar kunnen draaien zonder er tussendoor te kakelen – daar was ik 25 jaar geleden al klaar mee. Er werken sowieso al veel te veel narcisten en kletsmajoren op de radio. Ja, ik doel zeker ook op jou Giel Beelen.

 19. Ongetwijfeld moeten er dj’s weg bij Veronica. Het blijft Talpa, een commercieel bedrijf. Dus dat er te veel mensen rond zullen lopen bij Veronica zie ik niet gebeuren. Daar wordt door de directie duidelijk op gestuurd richting Stenders. Zo werkt het al jaren bij de radio: als er betere jocks komen zullen de mindere het veld moeten ruimen.

 20. Jaren naar Veronica geluisterd in de tijd met Rob van Zomeren. Daarvoor ook wel naar 3fm. Maar beide zenders trekken mij niet meer. Nu luister ik al weer geruime tijd naar Kink, zoveel beter dan Veronica en 3FM.

 21. Hoi Patrick. Ik vind het prima dat die twee weg gaan bij 3FM.
  Het gaat om de muziek die gedraaid wordt en ik moet zeggen dat ze
  bij 3FM steeds meer muziek draaien waar ik van houd.
  Hopelijk komen er nu DJ’s voor terug die niet oeverloos kletsen.
  3FM is volgens mij op de goede weg.
  En ach zolang Veronica onder de Talpa vlag blijft wordt het nooit
  iets. Net zoals bij Radio 10 met die kwallebak Echtdom weet Talpa altijd weer de fun uit radio luisteren te halen.

 22. Wat een rotzooi is het bij Talpa zeg. Zouden Dave en Rob overleggen? Zou Dave al achter zijn oren krabben? Het is een grote bende daar, waar Veronica vol zit met nieuwe DJs en ik op 538 niks hoor over grote overstappen. De magie van Dave heeft dus vooralsnog niet gewerkt. Is er enige regie daar? Al nieuws over een nieuwe zendermanager voor 10? Met andere woorden, zoals door Patrick al vaker genoemd: De werkomgeving daar is zo giftig dat mensen niet staan te springen om er heen te gaan en de mensen die weggaan blij zijn dat ze onder het juk van radio moordenaar de Mol uit zijn. En daar maakt John gemotiveerde mensen van. Gevaarlijk.

 23. Ik vind Rob Stenders een fijne DJ maar zakelijk zou ik m voor geen meter vertrouwen. Hij heeft vaker bewezen dat contracten niet heilig voor hem zijn, en naaide ooit Beelen mbt Yorin FM en Annemieke met haar programma.

  Als het Veronicaschip zinkt zit hij als eerste in de reddingsboot en mag hij aanmeren bij de NPO. Frank en Sander zullen echter niet (snel meer) aan de bak komen bij de NPO

 24. is Veronica iets voor 50+ ? In die zin dan dat ze denken:” laten we die en die plaatjes draaien, zullen de peetjes & meetjes vast wel leuk vinden “. En verder klinkt het allemaal eender. Veel gekwaak van een relatief klein groepje (slechte) stemmen die van station naar station zwalpen, oeverloos lange reclameblokken met voor 90% ontstellend slechte advertenties (overigens ook overal krek dezelfde, dus totaal niet op de stijl of doelgroep van de radio toegespitst), immer dezelfde soort auditieve branding (het verschil tussen Wise Buddah en co zit echt wel in de miniemste details)… En de mensen, ze luisteren niet meer meneer… tja…

 25. Volgens mij vertrekken Sander en Frank omdat, en dit is speculatie, er nog geen garantie is dat 3fm een fm-frequentie krijgt. Radio 5 zit op het vinkentouw…..

 26. Ik lees net het zure artikel van Sander in het AD. Die man heeft in ieder geval zeker gesteld dat jij heel lang niet meer welkom is bij BNNVARA dan wel de NPO. En dan aangeven dat als je A zegt je B kan verwachten? De arrogantie. Ik heb Rob hoog zitten maar dit is een complete misser van hem, en gezien de reacties denk ik dat veel mensen er over denken. Maar ja, niet getreurd! Sander is in ieder geval over een jaar niet meer te horen op landelijke radio, en de NPO zal wat minder snel de telefoon opnemen van zijn management. Het gaat een spannend jaar worden!

 27. Ik ben benieuwd. Een paar jaar geleden ging Giel Beelen naar Veronica, en dat was niet zo’n succes.

  Sander en Frank hebben al bij 3FM niet zoveel luisteraars weten te binden als Giel daar deed, dus ik ben benieuwd hoe die twee een versterking voor Veronica kunnen zijn.

  • Dat met Giel is niet helemaal te vergelijken met nu. Ten eerste was er ander management en een andere koers van de zender. Die niet paste bij Giel Beelen. Ten tweede, zat Giel bij Veronica een slap aftreksel te maken van zijn oude ochtendshow bij 3FM. Dat terwijl hij 2 jaar daarvoor zei helemaal klaar te zijn met die ochtend. Knap hoe Giel zichzelf opnieuw heeft uitgevonden bij Radio 2. Dat zie ik niet snel iemand hem na doen.

   Ten derde, ze waren toen bezig om o.a. Rob Stenders binnen te halen maar, dit is toen niet gelukt. Als dat toen wel was gebeurd dan had dit ook afgestraald op Giel. Hoe zou bij het huidige Veronica niet misstaan (in de ochtend) maar, een paar jaar geleden pasten Giel en Veronica niet bij elkaar. Als hij slim is blijft hij lekker zitten waar hij zit.

   Die ochtend bij Veronica kan nog wel wat sterker en ook de verbinding met de tv zender. Dat meer Nederlandse content kan gebruiken.

 28. Hey kickken als je niks zinnigs kan melden houd dan je mond
  Zal hoop gezeur schelen. Jij maakt echt geen vrienden blij dat Veronica je er uit hebt getrapt. Nu nog een spreek verbod en weg met kicken

 29. Opmerkelijk veel reacties op deze column. En niet voor het eerst, kunnen andere columnisten nog wat van leren. Anyway, Tineke gaat natuurlijk niet op Radio Veronica zitten maar op Vintage Veronica wat via DAB+ is te ontvangen. En daar zou ze prima passen. Een paar jaar geleden was er Veronica Flower Power dan geruisloos is afgevoerd omdat niemand het kende en nooit op DAB heeft gezeten. Hopelijk vergaat het Vintage iets beter. Ik heb regelmatig Radio 192 aanstaan welke ook een voortzetting is van de legendarische zeezendertijd en die zender mis ik ook via DAB+.

 30. Hoogedoorn ken ik niet zo goed maan van der Lend is zo ongeveer de ergste DJ die de laatste jaren bezig was op de radio dus goed dat hij bij R3 weg is slechter kan niet.

 31. Inderdaad niet echt een slimme set om deze 2 dj’s nu juist naar Veronica te halen. De luisteraars bij Veronica zijn toch 3FM vluchtelingen?!

 32. Toen Sander nog in de avond en in het weekend programma’s had op 3FM deed hij het prima hij is een prima dj voor Veronica veel kennis van muziek fijne stem. Alleen snap ik niet waarom ze Frank aangenomen hebben met zijn kleuterhumor en hartjes dat is meer iets voor Eftelingfm

 33. Gezien de vele reacties hier zal ik wel voor idioot uitgemaakt worden. Maar ik heb Sander de afgelopen 4 jaar in de ochtend erg fijn gevonden om naar te luisteren. En zeker de afgelopen tijd met de dynamiek die Thijs Boontjes eraan toevoegde. Granted, als DJ vond ik hem op zich matig. Geen strak schuifwerk en het programma was altijd matig voorbereid. Maar toch altijd leuke interactiviteit met luisteraars en leuke items. Met Frank had ik ook niet veel, maar de haat tegen Sander snap ik zelf dus niet zo.

  Verder vraag ook ik me wel af wat er met 3FM moet. Wat voor zender wil de huidige leiding ervan maken? Wat is nog hun taak als NPO-zender? Radio 2 is tegenwoordig ‘de brede popzender’. Willen ze van 3FM straks een zo goed mogelijk presterende concurrent voor 538 en Q-music maken? Dat zou ik erg jammer vinden. Toen 3 voor 12 er nog was en andere programma’s, was het echt een zender die ook veel (nieuwe) bands en artiesten uit Nederland een goed podium gaf. En dat zie ik eigenlijk ook als hun taak: Alternatief zijn en jong talent (in de muziek) een podium geven dat ze bij de advertentie-schijterige commerciëlen niet kunnen krijgen. Maar ja, als luistercijfers nog het enige criterium vormen, dan kan 3FM net zo goed weg.

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Niels Hoogland weg bij NPO FunX, dit is waarom - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*