Patrick Kicken: Rob, doe het, ga naar Radio Veronica!

[BLOG] Het is eventjes stil rondom Rob Stenders. Maar niet voor lang meer. Van diverse kanten hoor ik dat zijn overstap van NPO Radio 2 naar Radio Veronica nog steeds speelt. Sterker nog: er wordt gefluisterd dat er deze week een klap op wordt gegeven. Ja of nee. Wel of niet. Stenders op 2 of Stenders op V. Ik zal bij deze proberen uit te leggen waarom het voor heel veel dingen goed is als Rob verhuist van het Mediapark naar de Bergweg in Hilversum..

Rob en ik waren een jaartje of twintig bevriend. Vanaf het moment dat hij me onder zijn vleugels nam bij 3FM, eind jaren negentig. Ik werkte voor de Tros maar al mijn initiatieven om te vernieuwen werden de kop ingedrukt daar. Terwijl Stenders het alleen maar leuk vond, iemand die zo brutaal was dat hij niet wachtte op de muziek van de platenmaatschappijen, maar het gewoon van internet plukte en hem zo de ene na de andere primeur bezorgde. Die vriendschap is een jaartje of twee geleden gesneuveld. Ik interviewde Rob op de meest hete dag van het jaar, hartje zomer, in zijn tuin in Almere. Maar hij had net dat gedoe achter de rug met die hele rechtszaak rondom het wel/niet doorgaan van zijn dagelijkse radioprogramma en hij was daar zichtbaar kapot van. Het laatste waar hij op zat te wachten was weer gedoe en dan rondom iets wat hij gezegd zou hebben in het video interview, van meer dan 3 (!) uur.

Het gesprek heeft letterlijk 10 minuten online gestaan bij radio.nl, waarna Rob me via de app voor rotte vis uitmaakte. Niet echt netjes. Ik had hem het interview namelijk gemaild vantevoren ter goedkeuring, maar blijkbaar had hij niet ontvangen of gelezen. Daar raakte we al een beetje in onmin met elkaar. Daarna kwam Rob ter oren dat ik wel eens achter de satirische website Het Knopje zou kunnen zitten, waarop iedereen, dus ook Rob, op humoristische wijze a la De Speld eventjes op de hak wordt genomen. Ik zal niet ontkennen dat ik wel eens wat schrijf voor Het Knopje, maar ik ben zeker niet de oprichter. De volgende deuk in onze twintig jaar durende vriendschap. Rob beloofde me een nieuw interview op een later tijdstip maar zoals je begrijpt is dat er nooit meer van gekomen. En na het schrijven van deze column over Rob’s sabotage van het jaarlijkse kadootje aan de luisteraars van NPO Radio 2 De Top 2000 vorig jaar kerst was het over en sluiten. Je zou toch denken dat de man achter Shock Radio wel tegen een stootje kan, maar nee, das war einmal. Lange Tenen FM. Bon.

Een paar jaar terug, toen Rob al speelde met het idee om naar Radio Veronica te vertrekken heb ik zeker 1,5u met hem aan de telefoon gehangen om hem te overtuigen het niet te doen. Ik was zelf net verlost van het verstikkende pop/rock format met iedere dag dezelfde artiesten en vertelde hem dat hij er ook heel ongelukkig van zou worden. Maar nu denk ik er anders over: Rob is de enige die Radio Veronica nog kan redden. Nu de frequenties verlengd worden tot 2024 en het muzikale format bij VOO weer wat is verbreed is dit hét moment waarop hij Veronica nog kan omturnen. Het zou op zó veel fronten goed zijn dat Stenders nu naar Radio Veronica vertrekt. Even de feiten op een rijtje:

 • De radiocarrousel komt weer in beweging. NPO opperindiaan Jurre Bosman kan eindelijk zijn belofte waarmaken en een vrouw in de dagprogrammering plaatsen bij NPO Radio 2.
 • Het hele deejayteam van Veronica krijgt een boost. Dennis Ruyer, inmiddels ook aardig bevriend geraakt met Stenders, zal nét wat beter zijn best doen vanaf 16u als zijn held Rob voor hem zit.
 • Stenders is een verbinder: in zijn tijd bij 3FM nam hij niet alleen mij onder zijn hoede, maar verbond hij de hele dagprogrammering. Van Henk Westbroek tot Rob van Someren, hij maakte er één club van.
 • Voor heel Talpa Radio is het goed als Stenders komt. Het is eindelijk, na een flinke tijd van tegenslagen, een oppepper voor de hele club.
 • De kans dat Gerard Ekdom bij Talpa en Radio 10 blijft komend voorjaar wordt ook groter: Gerard kijkt ook tegen Rob op, niet voor niets stond hij jarenlang zijn CD kast af te stoffen en opnieuw te ordenen in Almere.
 • Het hele medium radio krijgt weer een boost als Stenders naar Talpa vertrekt: dit gaat alle nieuwsmedia halen, wat weer mensen op het idee brengt om niet alleen Veronica weer eens te proberen maar uberhaupt radioluisteren.
 • Bij NPO Radio 2 zullen er ook luisteraars zijn die het een verademing vinden als Rob vertrekt.
 • Hij kan voor Talpa weer wat muziekgerelateerde dingetjes gaan doen op TV. Een popquizje bij Veronica op TV, of samen met zijn vriend Ekdom op 6.
 • Het publieke (!) NPO Radio 2 klinkt weer wat minder commercieel, aangezien één van de grote sterren uit de dagprogrammering vertrekt.
 • In het podcastplatform Juke wordt naar verluidt geen euro extra meer gestoken dus de kans dat hij daar rijk van gaat worden is nihil. Bij Veronica kan hij, mits goed onderhandeld met zijn vriend Marc Adriani, eindelijk weer eens gaan cashen, wat ook lekker is voor zijn oude dag.
 • Hij kan mensen die hij talentvol vindt aan een baantje helpen on-air bij Veronica en zijn protegé Martijn Muijs eindelijk verlossen van het eeuwige gezit op de reservebank.
 • Rob kan eindelijk zijn ergernis over het muzikale beleid bij NPO Radio 2, inclusief de gekozen TopSong naast zich neer leggen.
 • Hij hoeft Ruud de Wild niet meer onder ogen te komen, die naar verluidt in het verleden wel eens een mailtje naar zijn baas gestuurd heeft toen hij 2 minuten uitliep in plaats van het tegen hemzelf te zeggen.
 • In plaats daarvan werkt hij samen met mensen waar hij nu toch al wekelijks mee aan de telefoon hangt: Wilfred Genee, Dennis Ruyer, Maurice Verschuuren, Martijn Muijs, Ekdom en vele, vele anderen. Het zal de sfeer op De Bergweg goed doen.
 • Zijn manager Florent Luyckx verdient weer een aardige duit en de positie van Rob’s buddy Marc Adriani als Talpa radiobaas is ook weer wat verstevigd, waardoor hij hopelijk meer vertrouwen krijgt om naast Veronica ook 538 weer op de rit te krijgen.
 • Als je het niet doet zit je over een paar jaar bij NPO Radio 5, een club waar je helemaal niet tot je recht gaat komen, zie het falen van Van Inkel daar.
 • Als je dat Bonanza gebeuren een keertje zat bent en meer wil praten dan platen draaien en Wilfred Genee het over een half jaar toch te zwaar vindt, dagelijks ochtendradio in combinatie met TV, dan kun je moeiteloos naar de ochtend verhuizen. Gaat je bij 2 niet meer lukken.
 • En last but not least: nu kan Rob eindelijk eens bewijzen of hij het in huis heeft een heel commercieel station op sleeptouw te nemen. De positie die hij nu heeft bij NPO Radio 2, als souffleur van zenderbaas Peter de Vries begint ook wat belegen te worden.

Ook al voeren we geen telefoongesprekken meer tot in het holst van de nacht, nog gun ik je het beste Rob. Doe het. Zeg ja deze week tegen Talpa. Vergeet al die roddels over ´John de Mol die zich bemoeit met iedere plaat die hij hoort op een van zijn zenders´. Ga naar Radio Veronica. Het zal je carrière en je leven een enorme boost geven. En de radiowereld ook. De carrousel staat al té lang stil. Het wordt tijd dat er beweging in komt. Je kunt nog wel tot je 65e bij de marktleider werken: het maakt je lui. Zet je tanden weer eens ergens in. En herstel het meest legendarische radiomerk van Nederland in zijn waarde: fuckin’ Radio Veronica! Je bent de enige van statuur die het nog kan. Anders is het over.

Patrick Kicken

49 Comments

 1. Denk je dat Stenders een soort (oude) KX Radio Light van Veronica mag maken? Want alleen dan zou het voor Stenders en de luisteraar interessant zijn. Want je gaat hem niet aannemen om alleen Coldplay, RHCP en Robbie Williams aan te kondigen.

  • Dan heb je al even niet meer naar Veronica geluisterd. De huidige playlist doet niet onder voor, is zo niet beter dan die van 2.

   Verder hoop ik dat Rob Patrick z’n advies opvolgt.

  • Beste Patrick(loser) Kicken, inmiddels is het 5 januari 2021 en heb zojuist weer genoten van 2 uur Stenders op zijn Radio 2!!!!! . Hoop echt niet dat jij voor al die onzin die je schrijft ook echt betaald wordt. Voorlopig zit Stenders nog steeds op Radio 2 terwijl jij beweerde dat wij in december zouden horen dat die naar Radio Veronica ging, hoe naast zat jij er naast hier. Accepteer nu eens dat ze jou!!! Niet meer willen en zeg alleen dingen die je echt hard kan maken

 2. Voor Veronica zou het goed zijn of John weer met een groter salaris gaat strooien is de vraag en waarom heeft hij dan niet geprobeerd Ciel daar te behouden was vroeger Veronica een merk nu nog steeds een zorgenkind .

  • Dat komt niet door het merk zelf maar door hoe er met het merk is omgegaan nadat Veronica uit HMG (RTL) stapte. Daarna kwamen er alleen maar mensen die geld wilden verdienen i.p.v. ook in Veronica te investeren.

 3. Ik hoop het niet voor mijn favoriete zender Radio 2. Voor Veronica zou het echt geweldig zijn mits hij volledig de vrije hand krijgt in alles. Dus de muziek op de zender, aantrekken van meer dj’s, acties, podcasts en weer meer samenhang met het tv kanaal.

 4. Veronica is toch alleen maar een ouwe naam, een leeg merk, vergane glorie. Dan kan Stenders nog beter een nieuwe zender beginnen dan een zender met vastgeroest imago proberen vlot te trekken.

  • @Dirk Totale onzin wat je zegt. Met het merk Veronica valt er nog heel wat op te bouwen. Beter dan met de merken SBS6 en NET5 waar Talpa nu voornamelijk mee aan prutsen is.

 5. Kink. FM, DAB. Whatever.
  Meer is er niet. Wél véél minder.
  Zie de zenders en hun plaatjes-draaiende halfgoden genoemd in het artikel.

 6. Het slechtste advies voor Stenders. Inderdaad zou hij (helemaal samen met Evers) de beste man zijn om het legendarische Veronica te hervormen, maar zal dan alle vrijheid moeten krijgen, en dat zal nooit gebeuren onder de Talpa vlag. Het oude ‘Veronica gevoel’ kan alleen met mensen die daadwerkelijk alleen maar radio willen maken, het liefst alleen in een keldertje, zonder bemoeienis van mensen die alleen maar boodschappen willen verkopen of de wens hebben om BN er te willen worden (lees: het gros van alle huidige dj’s en bijbehorende lachzakken). Echte radiojocks weten de passie voor muziek over te brengen naar hun publiek, zonder allerlei commerciële bijzaken en reclame onderbrekingen. Dit is een utopie bij de huidige verEndemoliseerde radiostations. De publieke omroep blijft de enige mogelijkheid om nog enigzins ‘integer’ te blijven klinken, ondanks dat ook radio 2 afzakt naar bedenkelijk niveau. Mensen als Stenders zijn nodig om de PO geloofwaardig te houden. De enige reden voor Rob zal het geld moeten zijn…en dat blijft iets waar iedereen gevoelig voor is natuurlijk. Als Rob bij radio 2 blijft, zal hij eeuwig heldendom krijgen bij mij…maar dit betaalt geen rekeningen.

 7. Wanneer is Stenders voor het laatst in de Radio 2 studio geweest? Hij zit continu op de zolderkamer in Almere uit te zenden. Doet niet mee met de Top2000. Het opeens stoppen van de Klantenservice op YouTube. En die jaren 90 thema avond van afgelopen vrijdag was een complete chaos. Stenders stoorde zich aan ieder een. En in de Stenders uren kregen we geen vergeten nummers, maar de klassiekers uit de jaren 90.

  Ook in zijn eigen Bonanza is de programmering van nummers erg safe. De A lijst van Annemieke draait veel meer avontuurlijke platen. Misschien af en toe teveel Engelse gitaarbandjes. Maar beter dan continu Fleetwood Mac of The Eagles bij de Stenders uren.

  Dus Stenders gewoon vertrekken naar Veronica. Kan Annemieke eindelijk haar uren terug krijgen. En komt er weer ruimte vrij vrijdag en in het weekend voor nieuw talent of 1 van de andere Radio 2 “sterren”.

  • En dan vertrekken naar Veronica!? Een station dat draait op een geclausuleerd kavel. Met het merkimago van een afgebladderd kozijn. Uitgekauwde muziek, en luistercijfers om te janken? Niet bepaald een vooruitgang lijkt me. Integendeel.

 8. Rob Stenders op Veronica?De wens is de vader van de geachte.
  Deze eigenzinnige muziekliefhebber pur sang, met een brede progressieve muziekkennis is op z’n best als hij totale muzikale vrijheid krijgt!
  Wanneer hij carte blanche en de tijd krijgt om het programmatisch en muzikaal in te vullen zie ik Veronica nog wel een grotere rol dan nu spelen in het huidige
  radiolandschap.
  VERONICA FOR OLD AND NEW FRIENDS!

 9. Voor mensen onder de 40 jaar is Veronica niets meer dan een oudbollige radiozender met een hoge rotatie van uitgekauwde meuk. En op TV hetzelfde verhaal. Maar dan met oude series en films. Dat merk imago ga je in deze tijd never nooit meer krijgen zoals het ooit was. 538 heeft dat imago jaren geleden al overgenomen. Het is klaar met Veronica. We leven in 2020. Het Veronica tijdperk is voorbij. Als ik Stenders was bleef ik op Radio2 zitten. Waar je nog enige vrijheid hebt. De meeste luisteraars hebt, en de druk niet zo hoog is. Bovendien is Stenders de jongste niet meer. Wat heeft hij nou te winnen met een overstap naar een uitgerangeerde Talpa zender. Die op de rand van de afgrond staat? Komop Patrick we leven in 2020. Laat varen dat Veronica. Netflix, Spotify en Disney, maken tegenwoordig de dienst uit in het medialandschap.

  • @Ice Dat imago van jaren geleden heeft 538 ook niet meer hoor.

   Het merk Veronica is een sterke naam die met een goede investering en lancering en plan best op te lappen valt. Het is een oer Nederlands merk dat het in elk geval verdiend om het te proberen. Een naam die sterker is dan bijvoorbeeld SBS6. Een naam die altijd een negatief en goedkoop imago heeft gehad en dat dit ook nooit meer van zich zal afschudden. Zelfs niet met Linda de Mol. Als Talpa echt op radio en tv echt de weg omhoog wil vinden dan zullen ze om te beginnen meer eenheid moeten brengen in de 4 radio en de 4 tv zenders. Alle zenders moeten herprofileren en de hoofdzendera urgent moeten maken. Van alle merken die ze in huis hebben kan dit het beste met het merk Veronica. Hiervoor zal het merk breed en volledig nieuw gelanceerd moeten worden.

  • @Ice en los daarvan, Talpa staat op de rand van de afgrond? Waar baseer je dat op? En Disney, Spotify en Netflix maken de dienst uit? Voor jou als gewone kijker/luisteraar lijkt dat misschien zo. Wat betreft Spotify is het gewoon wachten totdat een groot bedrijf de dienst overneemt voor miljarden. Meestal niet zo goed voor de dienst zelf. Disney is een grote speler maar vaart altijd al zo’n beetje een eigen koers. Gaat niet echt concurrentie aan met landen op zich maar is gewoon wereldwijd een grote speler. En Netflix is heel erg hot op dit moment maar barsten van de schulden. Ik ben benieuwd hoeveel decennia die het gaan redden. Spannende tijden als je van media houd. Geloof me, streaming en lineair blijft nog wel heel lang naast elkaar bestaan.

  • Het Veronica tijdperk is niet voorbij. Het is op radio en televisie aanwezig. Een nieuwe betekenisloze naam bedenken voor de radiozender, is geen oplossing. Kijk maar eens naar het jaar 2006, toen Yorin FM de naam ‘CAZ’ kreeg (een naam die werkelijk helemaal nergens op slaat). En het trok in elk geval geen luisteraars, want na een jaar, was het radiostation al aan het verzuipen. Dus, de oplossing is de mooie naam ‘Veronica’ behouden voor de radiozender en televisiezender. En zoals Patrick Kicken al aangaf, Rob Stenders (als leidinggevende) aan de touwtjes laten trekken bij Radio Veronica. Zo kan er een mogelijkheid ontstaan dat Radio Veronica weer populairder gaat worden.

  • @Erik Radio en gewoon zelf muziek luisteren (bijvoorbeeld met Spotify) kan prima naast elkaar bestaan. Nieuwe manieren van kijken en luisteren komen en gaan. Het een blijft een tijdje en het andere verdwijnt weer net zo snel als het gekomen is. Radio en Televisie zal altijd bestaan in wat voor vorm is alleen de vraag. Zolang jij leeft ga je het einde van radio niet meemaken hoor. En daarbij. Als je radio niets vindt wat doe je hier dan?

 10. Nee, niet vertrekken. Dan krijgen we meer Annemiek op radio 2. Meest slaapverwekkende uren op 2, met muziek keuzes die echt niet op 2 passen.
  Rob draait tenminste goede muziek, met steeds weer verassende keuzes tussendoor.

 11. Helaas, de meeste commerciële zenders zijn er niet voor de luisteraars, maar voor de reclamemakers. Het product is niet de muziek, niet de programma’s en zelfs niet de “radiogoden”, het product is “het aantal luisteraars” (en dan tel je alleen mee als je nog geen 50 bent) en dat product wordt verkocht aan de reclamemakers. Er zullen wel een paar commerciële radio uitzonderingen zijn die wel voor de luisteraars draaien, maar die verkeren waarschijnlijk in financiële nood, draaien op vrijwilligers, of hebben geen ether-FM.
  De reclamemaker betaalt, dus de reclamemaker bepaalt. Hij mag zich niet rechtstreeks bemoeien met de programma’s, doet ie ook niet, maar dan gaat ie ergens anders reclame maken.
  Alles is ondergeschikt aan deze regel. Daarom zoekt niemand zijn eigen muziek uit, alle muziek is tevoren bepaald door mensen die je niet op de radio hoort. Sky is ermee begonnen: niet irriteren, maar de luisteraar zolang mogelijk vasthouden. Commerciële radio is niet meer trendsettend, maar trendvolgend.
  Als je nieuwe muziek zoekt, zijn er andere mogelijkheden, veel meer dan vroeger.

  “Het Veronica gevoel”?
  Wat is dat dan?
  Inmiddels zijn alle generaties opgegroeid met Veronica, maar dan wel met verschillende Veronica’s:
  1. Zeezender Veronica (1960 – 1974)
  2. VOO met zeezender medewerkers (1976 – ca. 1989?)
  3. VOO zonder zeezender medewerkers (1990 – 1995)
  4. Veronica bij de HMG/RTL (1995 – 2002)
  5. Veronica “geclausuleerd” (2003 – nu)
  De jaartallen zijn misschien niet helemaal correct, maar je herkent de verschillende Veronica’s er wel in.

  Ik haakte af toen J.v.d.R. aan het roer kwam en alle oud-zeezender medewerkers eruit werkte. Enkelen daarvan begonnen iets nieuws en daar ging “het oude Veronica gevoel” heen (Radio 538 die het nog steeds in de naam heeft staan).
  Of dat gevoel daar nu nog is, ik weet het niet.

  In deze draadjes reageren enkelen die het oude Veronica gevoel terug willen, maar die bedoelen dan volgens mij periode 2 en/of 3.
  Ik zou wel een mix willen tussen de periodes 1 en 2. Een radiostation waar de DJ’s zelf weer muziek uitkiezen, wel gericht op hun luisteraars. Zoals het ook in periode 1 en 2 ging. Als je zo’n station start, heb je kans op luisteraars, die nu helemaal niet meer naar de radio luisteren. Als je de 200 plaatjes die een gemiddeld station nu draait, gehoord hebt wordt het alleen maar meer van hetzelfde. Zeker een gouwe-ouwe station moet kiezen uit tienduizenden plaatjes, dan wordt het pas interessant.
  Hoe komt het nou dat niemand begrijpt waarom de top 2000 zo’n succes is?
  Nou ten eerste hoor je heel veel plaatjes die je de rest van het jaar niet of nauwelijks hoort en ten tweede is er een week lang geen enkele herhaal plaat op Radio 2!

  Stenders moet alleen naar Veronica gaan, als hij absolute vrijheid krijgt in de muziekkeuze en ook andere keuzes, bv. DJ’s. Maak van Veronica een echt gouwe-ouwe station met 60’s – 90’s muziek. Er mag ook wel iets nieuwer doorheen, maar kijk vooral terug en varieer! Geef ook de andere DJ’s muziekvrijheid, er zijn er nog wel een paar die dat aankunnen. Geen geklets, geen sidekicks, geen sportprogramma’s, misschien een spelletje, maar veel muziek.
  Probeer het! Andere reclamemakers zullen er ook blij mee zijn.

  Zo en nu maar reageren allemaal……

  • Goede analyse! Ik heb mijn hoop ook gezet op een dergelijk station, want er zijn veel 50 plussers die nog niet uitgerangeerd zijn, e relevant, ook voor adverteerders..
   Ik zou een combi Edwin Evers ( die heel goed muziek kan draaien zonder typetjes en flauwe sidekicks, want is muziekliefhebber) en Rob Stenders een goede kans geven. Zij zouden samen een goede sfeer kunnen neerzetten en de juiste mensen om zich heen verzamelen. Een goede mix van ‘gezelligheid, de Top 40 op vrijdag met Erik de Zwart..een mix van de ‘oude’ VARA dinsdag en de Veronica vrijdag. En dan wel een beetje naar deze tijd aanpassen natuurlijk. Zet er een 2 Meter Sessies bij in de avonduren, en voila…een hitstation wat niet alleen maar hits hoeft te draaien! (Btw: de bio van Lex Harding er even op naslaan?)

 12. Dus je interviewt Rob, stuurt het eerst naar hem toe voor goedkeuring, krijgt geen reactie -dus geen goedkeuring- om het vervolgens toch gewoon te plaatsen.

  Nee, das inderdaad niet zo netjes nee.

 13. De NPO 2 progammering is nu op 16.00h tot 18.00h echt super. Met Wouter v/d Goes i.p.v. Ruud de Wild is het af. Om 16.00h schakelen veel mensen weg van NPO2. Iedere DJ heeft hier zijn eigen inbreng en deze is voldoende verschillend om het de hele dag spannend te houden. We hebben in NL gewoon te veel radiostations om ze allemaal relevant te laten zijn. Een aantal zal dus gewoon niet overleven. Rob is fantastisch en ik wil hem gewoon op 2 houden.

  • @Ronald Om 16.00h schakelen veel mensen weg van NPO2?
   Hoe kom je aan deze wijsheid? Denk je dat omdat jij iets doet de rest van Nederland dat ook doet? Ruud heeft de best besluitende middagshow van Nederland dus er schakelen helemaal niet veel mensen weg.

 14. Goed column Patrick. Gaat alleen niet werken. Je denkt te “eendimensionaal” als het op radio aankomt. Dat wat jij wil was 10 jaar geleden of mogelijk eerder nog een leuk idee, maar nu? Sorry, dat het uit de mond komt van iemand die zich nooit bewezen heeft, tegen iemand als jij die er anders tegenaan kijkt. Maar hé, Johan Derksen kwam ook niet verder dan S.C. Veendam, heeft zich nooit bewezen voor het NL elftal maar heeft wél een mening die er toe doet!

  Even van alle voorkeurslijstjes en oude nostalgie af, zoals vaak weer onder je columns worden uitgekakt. Daar gaat het niet om, leuk als borrelpraat hier in de reactie panelen, maar verder totaal niet.

  Wat wel?

  Vergelijk het verhaal rondom Stenders/Veronica/NPO Radio2 met “BigTech”. Wie zit er nog te wachten om Windows ’95 nieuw leven in te blazen? Misschien is Windows ’95 niet helemaal het juiste voorbeeld, pak ik iets succesvollers uit de jaren ’80: de Commodore 64!

  Commodore 64 kende zijn revival na 30 jaar, waarbij de afgelopen jaren nog eens een poging werd gedaan met de uitgave van een C64 mini, en allerlei vernieuwende hardware, van cases tot en met nieuwe toetsenborden aan toe om het succes van toen te evenaren.

  Maar daar bleef het ook bij.

  Zo zie ik Veronica ook: het valt NIET meer te evenaren, bovendien leven we in een ander tijdperk. Radio toen: eendimensionaal. Radio nu: cross-over multimediaplatform. Denk nog aan de uitspraak die Giel Beelen deed een paar maanden terug, en hier op Spreekbuis stond te lezen.

  Welnu, ik kom even terug op een uitspraak die ik eerder deed over Veronica: “Het merk Veronica moet terug gegeven worden aan Stichting Norderney!”. Sta ik overigens nog steeds achter, maar als je wil dat het echt een succes wordt met Rob Stenders, zal er iets moeten veranderen. Dan komt inderdaad deze stichting en 192TV erbij kijken.

  Hoe ik het zie: Talpa neemt 192TV over, en bouwt Veronica TV (ouwe meuk als Rambo, The Terminator en stomme lachzakkenseries eruit) uit tot een echte muziekzender wat zijn directe verbinding heeft met radio Veronica. Het is een integratie van alles! Het merk Veronica vormt het hart van echte muziek, en muziekgeschiedenis. Als Rob dan toch komt, neemt hij Leo Blokhuis mee.

  Het TV station zendt alles wat maar muziek is uit, en in het weekend zien we Rob en Leo live op TV, en alle beschikbare platformen zoals de radio en de streams. We kijken niet suf naar een studiowebcam, maar een echte muziekzender met een desk, en echte clips. Beetje in de lijn van RTL.it (RTL 102.5 uit Italië).

  Muziek docu’s van o.a. de VPRO maken het geheel af. Leuke clips via het TV kanaal Veronica van 192TV (het oude Veronica).

  Belangrijk speerpunt: De TV dient namelijk de radio en niet andersom. De TV (Veronica waar o.a. VI op te zien is) is gewoon het verlengstuk van radio Veronica. En in het weekend is de zender vrij voor live platenbonanza met Rob & Leo, en muziekdoc’s.

  Als Talpa zich nog wil bewijzen in dienst te staan van het medium radio en Veronica nog wil ‘redden’, dan dient het zich nu aan. Anders is het inderdaad over en sluiten. Maar ik verwacht hier niet teveel van. Het blijft Nederland, en dat staat nooit open voor vernieuwing. Beetje het probleem waar John de Mol mee worstelt.

 15. @Angelo Je idee is ook erg leuk als het wat verder uitgewerkt word. Al denk ik dat Talpa er niets in zit. Daarbij krijg je dan steeds die eenheid tussen de Talpa zenders niet. Die ze overigens nu ook niet hebben en dat is een van grootste problemen die ze hebben. Radio 10 zit ook nog eens erg in het zelfde vaarwater als Radio Veronica. Dit komt door eerdere overnames uit het verleden. Eigenlijk is Talpa nu zichzelf aan het beconcurreren met Radio Veronica en Radio 10. Een zender verkopen is is ook geen oplossing want dan hapt Q-music gelijk toe om op een van de zenders Joe neer te zetten.

  Een tv/radio zender is natuurlijk niet te vergelijken met een merk als Commodore 64.

 16. @Patrick Kicken: Wat ik mis in dit verhaal is de naam: Adam Curry.

  Zijn naam past precies in mijn beeld van hoe ik de toekomst van Veronica/Talpa Radio zie. Dit is een bewezen naam, een pionier!

  Adam vormt een belangrijke sleutel, want hij kan de dingen samen doen komen, omvormen tot het geheel zodat we eens daadwerkelijk aan radio v2.0 gaan beginnen.

  Enkel schuiven met DJ’s als Stenders brengt geen verandering. Je hebt daar een sleutelfiguur bij nodig. En ik denk dat dit Adam Curry kan zijn.

  Voor de rest, wat een zielig gedoe met jullie ego’s daar in Hilversum. Wordt eens volwassen Rob en Patrick. Doe het voor een hoger doel i.p.v. elkaar vliegen af te vangen en zo koppig naar elkaar te doen. Ook hierbij geldt: Adam Curry!

  Met hem kun je samen de ‘vredespijp’ roken, want ook daar heeft Adam verstand van, haha 😉

  Word wakker Hilversum, je laatste uur heeft geslagen!

 17. Wat in ieder geval al een probleem is dat Radio 10 en Veronica qua muziek/DJ’S op elkaar lijken! Nu heb je in de ochtend tussen 06.00-10.00 op Radio 10 Gerard Ekdom en daartegen over heb je dan op Radio Veronica tussen 06.30-09.00 Wilfred Genee met zijn voormalige Edwin Evers Sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn. Dat zijn dus twee radiostations onder een holding(Talpa)die op het tijdstip dezelfde doelgroep bedienen elkaar beconcurreren!

  Zo komen beide radiostations qua luistercijfers niet echt van de grond! Ik ben het met iedereen eens dat het een goed idee is dat Radio Veronica onder de leiding van Rob Stenders een ander radiostation wordt om een andere nieuwe doelgroep aan te boren

  • “goed idee” ? Serieus? Wat levert het op? Niets.

   Beetje schuiven met namen. Stoelendans, deden ze op de basisschool ook. Dit geeft geen verandering, behalve in de portemonnee van Rob Stenders. De luisteraar schiet er ook niets mee op.

   Dat ziet Rob zelf ook in, dus hij gaat NIET naar Veronica, het is een muziekliefhebber, geen geldwolf.

 18. @ patrick De Kogel is door de kerk :

  https://www.ad.nl/show/rob-stenders-stapt-over-van-radio-2-naar-veronica~ae26503e/

  ob Stenders stapt over van Radio 2 naar Veronica
  Rob Stenders keert na 25 jaar terug bij Veronica. De dj maakt samen met zijn vaste sidekick Caroline Brouwer de overstap van NPO Radio 2 en gaat op Radio Veronica iedere dag de Bonanza presenteren. Ook is hij aangesteld als nieuwe zendermanager, heeft Talpa Radio vandaag bekendgemaakt.

  Stenders is op 28 juni voor het eerst te horen op Veronica.

 19. @ patrick De Kogel is door de kerk :

  https://www.ad.nl/show/rob-stenders-stapt-over-van-radio-2-naar-veronica~ae26503e/

  Rob Stenders stapt over van Radio 2 naar Veronica
  Rob Stenders keert na 25 jaar terug bij Veronica. De dj maakt samen met zijn vaste sidekick Caroline Brouwer de overstap van NPO Radio 2 en gaat op Radio Veronica iedere dag de Bonanza presenteren. Ook is hij aangesteld als nieuwe zendermanager, heeft Talpa Radio vandaag bekendgemaakt.

  Stenders is op 28 juni voor het eerst te horen op Veronica.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*