Wekelijks nieuwe Wilhelmus op NPO Radio 5

Bert Haandrikman is de nieuwe presentator van de dagelijkse ochtendshow op NPO Radio 5. Hij wil elke dag om 6 uur gaan beginnen met een nieuwe uitvoering van het Wilhelmus. Een radiodag starten met het volkslied is een oude traditie, die Omroep MAX terug heeft gehaald bij haar Radio 5 ontbijt programma.

Haandrikman onthult in de nieuwste aflevering van de podcastreeks over de Nederlandse radio Dit Was De Radio dat hij elke week een andere Nederlandse artiest een speciaal gemaakte uitvoering laat brengen. “Dat Wilhelmus valt op. Ik wil Nederlandse artiesten vragen om een nieuwe versie op te nemen, zodat er elke week om 6 uur een heel eigen manier van het Wilhelmus te horen is. Ik denk dat we dat Wilhelmus een gevoel meegeven van deze tijd.”

Sinds Bert de ochtend heeft overgenomen van Jeroen van Inkel, die om 7 uur begon en voor menig Radio 5 luisteraar een fors tandje te snel en te hard er tegen aan ging. Bert past er beter en begint een uur eerder. “De radio begint gewoon om 6 uur, als je de concurrentie wil aangaan moet je gewoon om 6 uur beginnen. Ik ben overigens helemaal geen ochtendmens, maar de NPO zei: Bert, we roepen je naar het front!”
  
Na twee dagen presenteren hield de net gestarte show ‘Goeiedag Haandrikman’ alweer op, omdat Bert in de buurt van een corona besmette was geweest. Hij miste de eerste weken doordat hij in quarantaine moest en niet vanuit z’n huiskamer ging uitzenden. “Daar baalde ik echt ongelofelijk van. Ik voelde me zo klote, dat was gewoon waardeloos. Ik voelde me een gevangene thuis, echt waar.” 

Verder in de 13e editie van de podcast van radioliefhebbers Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen:
* Edwin Evers is op promotour langs alle radiozenders en komt zelfs in een hoogwerker om aandacht vragen. Of nieuwe ochtendshowhosts advies geven.
* Ruud de Wild zit in quarantaine en gooit zelfs zijn elders werkende team eruit.* Wat hoor je liever, Rob Jansen of een draaiorgel?
* Jan Joost van Gangelen is nu ook morning-dj op een hitzender (Radio Veronica)
* Jort Kelder vindt dat hij alles mag zeggen op de radio.
* Frank & Eva doen nu ook een radio musical.
* Politicus Henk Krol laat zich vrijwillig interviewen door Sven Kockelmann. Waarom doet hij zichzelf dat aan? 
* Mark van der Molen en Alexander Klöpping denken heel verschillend over wat Leuke Radio is.
* Prem Radakishun vindt Ischa Meijer geen goeie interviewer, wel een goeie radiomaker. Heeft hij gelijk?
* Op L1 wordt Anton Dautzenberg geïnterviewd maar die bespreekt vooral hoe hij wordt aangekondigd. Schurende mooie radio is het gevolg.
Verder veel lijstjes, lijstjes, lijstjes, bloopers, Sybrand Verwer audiograppen. En Tonnie (Toine van Peperstraten) heeft nu eens het laatste woord! 

Luisteren kan via elke podcast app en hier: https://ditwasderadio.podbean.com/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*