Patrick Kicken: Waarom Rob Stenders naar Radio Veronica gaat

[BLOG] Op tijd iets melden bij Radio Veronica daar zijn ze, sinds ze eigendom zijn van John de Mol’s Talpa, niet meer zo van. Er komt een dag dat we tot 16u ’s middags moeten wachten op een doordeweekse dag wie er dan nu weer te horen gaat zijn de komende tijd. Toch kun je vaak al 1 en 1 optellen of gonst er zo’n zoemend gerucht door Hilversum dat het al duidelijk is. Nu ook weer: Rob Stenders gaat, na jarenlang flirten met De Bergweg in Hilversum, naar Radio Veronica om de (vroege) middagshift te doen. Tim Klijn schuift een plekje omhoog. En nog veel meer.

Het begint me toch een gezellige vriendenclub te worden daar bij Talpa Radio. Bij het vertrek van chef Dave Minneboo naar QMusic om daar zijn kindje Radio 538 van de troon te stoten, wat volgens de laatste luistercijfers aardig aan het lukken is, deden onze overjarige pubers Coen & Sander samen met Ome Ekdom erg hun best om hun oud-BNNVARA collega Marc Adriani binnen te hengelen als opvolger. En met succes, hij werd het en niet NPO opperindiaan Jurre Bosman die zelf verstek liet gaan. Logisch dus dat deze trend van vriendjespolitiek wordt voortgezet. Menno de Boer, die wel eens een kritische noot losliet op Coen & Sander, moet weg en wordt binnenkort vervangen door Coco Hermans, uit dezelfde vriendenkring.

Florent Luyckx werd ooit interimbaas bij Radio Veronica omdat hij wel even Rob Stenders zou binnenhalen. Hij was immers al zijn manager. Ondanks volop getouwtrek en hier en daar een onhandige verspreking van Stenders on-air met de mededeling dat ‘John ons wil hebben’ ging het allemaal alsnog niet door, terwijl er al volop besprekingen waren over de nieuwe koers die Radio Veronica moest gaan varen, in de tuin bij Rob thuis in Almere, met diverse hot shots uit de radiowereld. Veenstra, Beelen, Hoebee: allemaal uit de inner circle van Robbie. Allemaal goed in ja knikken en zeggen: Rob, wat heb jij er toch verstand van.

De beste man heeft natuurlijk ook verstand van radio. Maar de toekomst moet uitwijzen of hij het lekke schip genaamd Veronica weer vlot zal kunnen trekken. Waarom ik denk dat hij het middagslot op Radio Veronica gaat doen? Omdat ook hij behoort tot de vriendenkring van Marc Adriani, radiobaas bij Talpa Radio. En die alles uit de kast trekt om Rob binnen te halen. Het begon met een eigen podcastkanaal op Juke, samen met omgevallen boekenkast Leo Blokhuis. Nu zal Rob waarschijnlijk carte blanche krijgen bij Veronica om ook muzikaal en programmatisch het station van A tot Z te vullen.

Muzikale vrijheid tussen 14 en 16u bij marktleider NPO Radio 2 is niet genoeg voor Stenders. Hij maakt er geen geheim van het vaak niet eens te zijn met de muzikale koers, de Topsong die gekozen wordt etc. Of zijn we vergeten hoe hij vorig jaar de Top 2000 saboteerde? De wandelgangen zeggen dat hij dit jaar sowieso niet in de line-up voorkomt van de NPO hitlijst. En dat hij van de zomer naast een toegangspas al de hoofdprijs mocht ontvangen i.v.m. onderstaande podcastdeal. Zeer opmerkelijk in Talpa’s draconische maatregel-tijden. Ook een manier om onder je lopende contract uit te komen: gewoon al iets gaan maken voor de concurrent.

Het is voor de hele Talpa radiogroep goed als Stenders komt. Je deelt een klap uit aan marktleider NPO Radio 2, waar Radio 538 én Radio 10 van profiteren. Bovendien is met Stenders aan boord het voor andere jocks interessanter om over te stappen. Zelfs Evers kijkt tegen Stenders op, waardoor hij zich wellicht ook weer makkelijker laat overhalen voor een invalbeurt op Veronica ‘s ochtends of een vaste show bij 10. Wat ook mee helpt: soon to be ochtendjock Wilfred Genee en Rob Stenders zijn goede bekenden van elkaar. Idem voor Rob en Veronica deejays Ruyer, Verschuuren en Muijs: allemaal vriendjes. Da’s wel anders tussen De Wild en Stenders. En Rob is nou eenmaal gevoelig voor dat vriendenclubgevoel. Sterker nog: in het Hilversum 3 verleden bleef hij wel eens in de auto zitten totdat zijn voorganger, Eddy Keur, de studio uit was. Gelukkig hebben de twee laatst bij NH Radio het live on-air bijgelegd en kan hij mooi meneer Keur binnenhengelen voor het weekend of zelfs wel drive time.

Robbie wordt dus niet alleen (13-16u) jock bij Radio veronica, hij wordt ook de (muziek)baas. Niels van Baarlen is ook interim, net als Florent Luyckx. Dennis Hoebee wordt sidekick of gaat op z’n minst terugkeren bij het station. Hiervoor hoef ik de Hilversumse tam tam niet eens echt te beluisteren, dit is gewoon een logisch scenario waar al jaren over gesproken wordt. Gieltje Beelen kan dus al vrij snel promotie gaan maken bij NPO Radio 2. Of Rick van Velthuysen mag 14-16u gaan doen. Maar politiek correct gezien zal het wel ‘dat meisje’ gaan worden wat het nu al op vrijdag, zaterdag en zondag doet. Want Jurre Bosman heeft nou eenmaal beloofd dat NPO Radio 2 een/derde vrouwen in de programmering gaat krijgen. Het is ze allemaal van harte gegund. Ik vind het knap dat je na al die jaren nog de fut en energie kan vinden om je in zo’n avontuur te storten en niet op safe speelt om tot je pensioen voor de publieke omroep te blijven werken. Laten we hopen dat Veronica de tijd krijgt weer uit te groeien tot het waanzinnige radiomerk dat het ooit was. Want 3,6% marktaandeel, daar kan de kachel niet van branden. Zet hem op Rob!

Patrick Kicken

98 Comments

   • Omdat ik de laatste maanden met veel plezier naar Veronica luister.

    En de eventuele komst van Rob zal dat plezier wat wegnemen.

    Ik heb bij Rob altijd het gevoel van: De muziek die ik draai is goed en als je dat niet vindt heb je geen smaak en daar zit ik niet op te wachten.
    En met de Top 2000. Je zit daar een lijst te draaien voor de luisteraar, samengesteld voor de luisteraar en als je dan Marco Borsato moet draaien, draai het gewoon en hou je mening voor je.

    Radio mag best schuren maar schuur dan lekker in een interview ofzo.

 1. Ik zou het heel erg vinden als Rob gaat want ik blijf zeker bij Radio 2.
  Voor Veronica is het goed. Als iemand het kan dan is hij het. Moet hij wel de vrijheid krijgen om te doen wat hij wil. Dat gaat lastig worden ben ik bang.

  • dat hoop ik toch niet. want ook ik blijf bij radio 2. stenders is echt een top dj. dan ga je toch niet naar radio veronica. wat een slechte zender. ook al kent rob iedereen daar. ik hoop dat kicken ongelijk heeft.

 2. Als dit klopt is het wel slim gespeeld van Stenders. Eerst vriendjes van Inkel en Beelen binnen halen bij Radio 2. Het opeens stoppen van de Klantenservice op YouTube, En het wachten met de publicatie van zijn nieuwe boek als het laatste contract is getekend. De podcasts bij Talpa.
  Of het een succes wordt is maar de vraag, maar dan kan Rob vast nog wel een keer terug bij de VARA toch?

 3. Jammer, jammer, de beste dj gaat dus weg, Veronica? Word je ook schijt ziek van. Maar npo5 scoort de laatste tijd ook goed. Het was dat Rob nog bij npo2 zit anders waren al veel luisteraars overgestapt naar npo5 . Ondanks alles , Rob veel succes . Neem je Carola ook mee?

 4. Alleen maar winnaars! Als luistraar/fan krijg je meer Stenders op de radio. Veronica wordt als muziekzender beter.
  Verandering van spijs doet eten. Rob is de Kasparov van de NL radio!

  • @martin en de Koot Dit maakt voor de muziek op de zender Veronica niets uit. Die is en blijft het zelfde. Daarom zou het een rare keuze zijn van Rob om het te doen. Nu mag en kan hij namelijk alles draaien wat hij wil op NPO2.

 5. Rob Stenders in dienst bij John de Mol dat is echt een verkeerde keuze. Veronica is en blijft een zinkend schip daar kan niemand nog verandering in brengen. Het begint al met hun etherdekking in Nederland, die is heel slecht.

   • Op veel plekken. Het is een lappendeken aan frequenties. Alleen in Rotterdam een hele sterker zender en in Lelystad. Een andere sterke zender in het Noorden staat uit omdat ie zou storen met de andere frequenties. Althans, zo was het tien jaar geleden, misschien zijn ze slim geworden en staat ie nu wel aan.

    • Lappendeken kan niet anders, Patrick. Er zijn simpelweg te weinig hoogvermogen zenderfrequenties beschikbaar voor 13 landelijke zenders in heel Nederland. Daar heeft overigens ieder land last van. Zoals Bo al reageerde is de sterke 103FM in 2016 van Lelystad naar Hilversum verplaatst en sluit naadloos aan op de 103.2 Rotterdam (_https://mediamagazine.nl/radio-veronica-verplaatst-fm-zender-lelystad-naar-hilversum/_). Evengoed nog steunzenders in Amsterdam en Lopik. De lappendeken kun je hier zien: _https://fmscan.org/net.php?r=f&m=m&itu=HOL&pxf=Radio+Veronica_ (liggende streepjes weghalen, gewone links worden hier verwijderd). Radio Veronica heeft eigenlijk alleen in Limburg geen bereik. Verder heb jij toch ook een goed werkende RDS op je FM radio?

 6. Rob Stenders heeft een contract bij BNNVARA tot en met eind 2021. Een contract voor bepaalde tijd kan over het algemeen niet tussentijds worden opgezegd. En dat zal gaan betekenen dat Rob Stenders met eerder vertrek bij BNNVARA, schadeplichtig is. Hij zal het geld er dan ook wel voor hebben om de schade van de contractbreuk te kunnen betalen.

  Rick van Velthuysen binnenhalen bij Radio Veronica is een goed idee voor het weekend. Bijvoorbeeld het programma Weekend-Rick weer laten terugkeren tussen 12:00 en 15:00 uur. Voor de namiddag op werkdagen, moet Radio Veronica de volgende generatie creatieve dj’s inzetten. Neem Qmusic als voorbeeld. Die radiozender is groot geworden door nieuwe talenten in te zetten. En het bieden van groeimogelijkheden, met ruimte om nieuwe dingen te kunnen doen.

   • Als Rick van Velthuysen bij NPO Radio 2 blijft, dan is een verplaatsing van zijn programma, naar het tijdslot 00:00 – 02:00 uur een oplossing. Er zijn rond die tijd meer mensen wakker, dan tussen 02:00 en 04:00 uur. Als je als dj tussen 02:00 en 04:00 uur zit, besta je over het algemeen voor radio luisterend Nederland niet meer. Niet gek dat Rick van Velthuysen om zich heen blijft kijken, en zelfs in gesprek is met Radio Veronica. Het radiostation waar hij eind 2016 plaats moest maken voor de volgende generatie dj’s. Wie weet is er inderdaad nog kans voor een terugkeer van het programma Midden In De Nacht Rick, tussen 00:00 en 02:00 uur. Nieuw bij Radio Veronica!

 7. Ik heb eens voor een professor mogen werken, die tegen mij zei: “Belangrijker dan kennis zijn kennissen.” Ik had kennis, kunde, creativiteit en EIGENZINNIGHEID. Vroeger had je daar in de wetenschap nog wat aan. Ik was echter heel slecht in hielen, kloten en konten likken, ruggen boenen en populaire personen zoenen. “Paul je moet eens wat vaker na vergaderingen naar recepties gaan.” Had ik zelden zin in, want na vruchtbare deelname aan een groepsgesprek was ik gewoon moe en wilde ik thuis wat gaan eten en drinken en nog een beetje na mijmeren. FOUT, FOUT, FOUT. Eind jaren ’80, begin jaren ’90 luidde het toverwoord voor loopbaanopbouw: NETWERKEN. Contacten leggen, vriendjes maken, bluffen en branie botvieren. Bescheidenheid was niet van deze tijd. Vorm verdrong inhoud, kwantiteit overtrof kwaliteit en schijn werd belangrijker dan de blijk. Nepotisme lijkt van alle tijden, plaatsen en branches. Als ik het bovenstaande verhaal lees, dan vlamt er in mij op: “DEJA VU(UR)!”

   • Als een eiland autarkisch of geheel zelfverzorgend en zelfvoorzienend is, kun je dat proberen. Nu biedt You Tube natuurlijk aan iedereen elke gelegenheid om een eigen spreekbuis en roeptoeter op te richten en te laten rondbazuinen. Maar je hebt behalve een platform ook kompanen en een doelgroep nodig. Het zoeken en vinden van gelijkgestemden, niet noodzakelijk vrienden, betekent dat je je eigen ego altijd moet verdunnen of minstens dient te combineren met varianten van jezelf. Het organiseren van een beweging, team of omroep kan bijna niet zonder het aantrekken van geest- en gevoelsverwanten. De vraag is: “Hoe maak je onderscheid tussen verenigen, verwerven van steun en vriendjespolitiek?” Dat verschil is vloeibaarder dan je denkt, vrees ik.

 8. Zal Rob’s maatje van weleer Fred Siebelink ook weer een rolletje gaan spelen?

  Dit zou wel eens weer wat worden met Veronica Rob’s muziek keus kennende.

  Zou niet verbaasd zijn dat Veronica echte stoere mannen radio gaat worden die zeer gechikt is voor een hoofdsponsor als een bouwmarkt of een merk sterke drank.

  • Stoere mannen radio misschien voor de bebaarde nietsnutten in houthakkersoverhemden in de randstad want voor de rest in Nederland is Veronica bar slecht te ontvangen.

 9. Doe het niet Rob. Veronica is passé, Let it go. Alleen de merk eigenaren vinden het relevant. Het is slechts een lege huls, een naam zonder ziel.

 10. Dat zou echt jammer zijn! Ik ga niet mee naar Veronica maar Beelen trek ik ook niet (op geen enkel tijdstip overigens).
  Dan m’n eigen cd’s maar afstoffen.
  En eigen baas worden (gun het hem van harte hoor) bij John de Mol die in je nek hijgt. Zo hard gevochten om bij BNN VARA te komen. Zou er nog maar een nachtje over slapen….

 11. Rob moet dan wel rekening houden en dus een regeling treffen mocht in 2022 de frequenties worden geveild en Veronica niets krijgt.

 12. @Patrick Keijzer Het contract kan natuurlijk gewoon ontbonden worden. Als het zo is dan zal Talpa die kosten heus wel voor hun rekening nemen.

  @Dirk In huidige vorm en op dit kanaal is er weinig van Veronica te maken. Met goede investeringen en een herprofilering van alle Talpa radio en tv zenders valt er zeker wel weer wat van te maken. Het is het meest sterke merk wat ze in huis hebben om aan de radio en de tv zender te bouwen. De zender en de naam hebben zeker een ziel. Alleen staan er mensen aan het roer die hebben geen hart en ziel hebben voor radio en televisie maar alleen maar voor geld en macht binnen het bedrijf. Dat is het grote probleem van bij Talpa.

  • Waar komt toch telkens dat clausulerings verhaal vandaan. Gewoon oldies draaien en geen gelul.
   (Ja plat commercieel denken, 20-49 denken, dat is het probleem)

  • Die geclausuleerdheid is niet het probleem, Een 60/70 80/90 zender past daar perfect in. Mits het gelul wat wordt beperkt.

   De clausulering erbij halen is het eigen falen verbergen.. En bovendien wist je het toen je het kavel kocht.

 13. Misschien ligt het aan mij en wordt ik oud, maar ik mis het Veronica zoals het was in de jaren 80/90. Jong, snel en wild. Jammer dat ze er dat niet van (kunnen) maken. De geclausuleerde kavels gaan het Rob niet makkelijk maken.

  • Helemaal mee eens! Zowel op radio als tv. Dat format en dan vertaald naar deze tijd. Jong, snel en wild maar toch voor de hele familie. Op radio, tv, online, on-mand, blad en in het land. Dit concept met deze naam hadden ze al lang op SBS6 en 538 moeten plakken. Voor het huidige radio en tv kanaal een nieuw merk lanceren.

  • Het mooiste zou nog zijn om AVROTROS binnen Talpa te halen en met 3 merken aan de slag te gaan. Mensen die hier vorige week beweerden dat dit niet kan. Er zitten een heleboel haken en ogen aan maar het kan wel. Voor op de lange termijn beter voor de merken AVRO en TROS en voor vanaf dit moment al voor Talpa. 3 (sterke) merken waar de Mol mee kan bouwen op alle vlakken binnen zijn bedrijf.

   • Dat zou misschien wel een goed idee. Klinkt ook grappig, want Talpa heeft al Veronica en in 1987 woude de TROS, samen met AVRO en Veronica een commerciële zender starten. Genaamd ATV/EPTV. Helaas was het niet gelukt, maar wie weet zou het een grappig plan zijn.

   • En je bent niet de enige….
    Dat gat kan door Veronica perfect worden opgevuld als molletje maar wil en voor dit ene station van het plat commercieel denken af komt.

    • Ja, John de Mol valt zelf ook al buiten alle leeftijdsgroepen waarop zijn vier zenders zich richten (lees: de jongeren zonder banen en zonder huizen).

 14. Het huidige radio Veronica met die uitgemolken oude gezapige pop/rock muziek is toch echt niks voor Stenders. Stenders staat voor nieuwe muziek, alternatieve muziek en gewaagde muziek. Niet voor die uitgemolken standaard meuk die ze de hele dag op Veronica draaien. Ik geloof niet dat Stenders de NPO verlaat voor een zinkend Talpa schip. Maar een aanbieding met veel geld zal verleidelijk zijn. Het station Veronica is dat in elk geval niet.

  • Peter van Bruggen heeft eens in een interview met Patrick Kicken gezegd, “als Rob Stenders ergens binnenkomt dan breekt de pleuris uit”. Het zou dus kunnen betekenen dat Rob Stenders iets gaat veranderen, als hij bij Radio Veronica aan de slag gaat. Wat zou Rob Stenders volgens jou ‘als ontevreden luisteraar’ moeten veranderen bij Radio Veronica?

   • Stenders kan niks veranderen aan Veronica. Ten eerste omdat ze op een geclausuleerd kavel zitten te zenden. En ten tweede omdat Ome John er de baas is. Je bent niets meer dan een trekpop van de Mol die moet uitvoeren wat de grote baas verlangt. Vandaar Coco Hermans bij 538. Een vrij onervaren meisje die geen tegengeluid zal geven. Stenders weet dat ook. En daarom zal hij die stap niet gaan zetten.

    • Als je luistert naar Platen Bonanza dan valt op dat dit aansluit bij de eisen van het Veronica kavel – het zgn oldies kavel.

     Er zit volgens mij wel een ouwehoer beperking op, en ik heb zelfs het idee dat dit aan de laars wordt gelapt.

     • Bij Wilfred Genee word dat aan de laars gelapt ja. Dan mogen andere dj’s dat compenseren wellicht. Maar Stenders houd ervan om ook nieuwe muziek te draaien in Platenbonanza. Voor het grote deel is dat een verzoekplaten programma. De luisteraar vraagt. Ik weet niet of Stenders van plan is om zoiets door te zetten. Maar goed. Kicken heeft het niet altijd bij het rechte eind. Over de ochtendshow ook al niet. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Stenders naar Veronica gaat. Zeker niet nu zijn maatje Giel Beelen daar net vanaf komt en dit probleem al heeft ervaren.

 15. Even wat losse feiten (en please correct me if I’m wrong):

  1. Radio Veronica zit volgens mij op een frequentie-kavel wat o.a. als belangrijkste voorwaarde heeft: draai alléén muziek van minimaal 1 jaar (of langer) geleden, met daarbij/daarnaast vast nog wel meer regels en voorwaarden, maar die weet ik even niet (lees: geen zin om te googlen, sorry);

  2. Radio 10 Gold heet alweer een tijdje Radio 10 zonder ‘Gold’. De toevoeging ‘Gold’ was volgens mij destijds om aan te geven dat hun muziekformat juist ‘golden oldies’ ─ jaren 60/70/80/90 ─ was omdat zij (ook) op een frequentie·kavel zaten dat niet toestond om de muziek van vandaag uit te zenden maar alleen uit een (ver) verleden. Gold is van de naam Radio 10 afgeknipt, zijn de kavelvoorwaarden dan soms geschrapt en is daarmee hun vrijheid verruimt om nu wél muziek van vandaag en gisteren te mogen draaien? Ik heb ook hier niet naar gegoogled, maar mijn gevoel zegt van wel.

  Nu wat losse gedachtes en fantasieeën:

  Rob Stenders en zijn sterke drang om muziek te willen draaien waar ‘ie op dat moment zin in heeft, zal niet samen gaan als hij bij het Veronica van nu terecht komt zoals ik in mijn bovengenoemde eerste punt beschreef. Rob háát formats (wie hem dat ook oplegt) en wie zijn carrière volgt weet wat ik bedoel. Nee, wil je enige poging doen om Rob naar Veronica te krijgen, dan moet je hem totale muziekvrijheid geven zonder bemoeienis achter de schermen van een muziekredactie of -politie.

  Over Radio 10 (Gold). Als Radio 10 inderdaad geen kavelverplichtingen meer heeft aangaande het draaien van muziek en wil je Stenders naar Veronica lokken én als Veronica wél nog steeds bekneld zit in hún kavelafspraken voor het draaien van muziek, laat Radio 10 en Veronica dan van kavel wisselen!

  Dan sla je twee vliegen in één klap:
  1. Veronica mag draaien wat het wil, muziek van nu en muziek ‘uit de oude doos’ en Stenders geef je een contract met daarin één opdracht: breng het fijne Veronica-gevoel van vroeger terug op de radio;

  2. En Radio 10 op het kavel van Veronica wordt dan een geduchte(re) concurrent voor NPO’s Radio 5, vanwege de muziekbeperking op dat kavel ─ wat overeenkomt met het muziekformat van NPO Radio 5 ─ maar wél met één groot voordeel: Radio 10 zit en blijft ook in de ether te beluisteren (alleen dan op de frequenties van Veronica), iets wat NPO Radio 5 ─ gezien hun succes om onbegrijpelijke redenen ─ nog altijd moet missen.

  • 1. Op het kavel van Radio Veronica moet voornamelijk muziek van 5 jaar of ouder gedraaid worden. Er mogen 1 of 2 nieuwere plaatjes per uur tussen zitten. In de nacht is het allemaal wat vrijer. Verder gelden de voorwaarden die Sky als 1e winnaar zelf heeft opgesteld.
   2. Sky heeft in juni 2003 Radio 10 uitgenodigd om op dit gouwe ouwe kavel te komen uitzenden. Door wat onderlinge mot heeft Radio 10 er maar 5 dagen opgezeten. Toen heeft Sky de samenwerking opgezegd, de Gouwe-ouwe-zender computer aangezet en even later een contract gesloten met de eigenaar van de naam Veronica, die er sinds 31 augustus 2003 op uitzendt.
   Radio 10 heeft dus maar 5 dagen een clausulering gehad. De naam Radio 10 Gold is al veel ouder. Radio 10 is zonder Gold begonnen ergens rond 1990 (exacte jaar weet ik niet meer). De zender stond toen in Milaan.
   Na juni 2003 heeft Radio 10 op middengolf uitgezonden, totdat ze het huidige kavel te pakken kreeg (ex Arrow Classic Rock, ex Caz). Op dit kavel geldt geen clausulering en mogen ze de muziek draaien die ze willen. Dus ook nieuwe muziek.

    • Ik denk dat 103 FM in 1999 géén gouwe-ouwe-kavel was, want 4 jaar eerder, zo rond mei/juni 1995 dacht ik, was 103 FM de allereerste — én via campagnes en de rechter zwaarbevochten — etherfrequentie voor Radio 538. En 538 heeft altijd op kavels zonder beperkingen uitgezonden.

     Of 103 FM moet bij de overdracht naar Radio 10 van clausules zijn voorzien(?).

 16. Laat rob maar gaan en laat carolien brouwer dan wel op radio2 en geef haar dan een eigen programma en laat dan annemiek meer zendtijd geven

 17. Ik denk dat het voor Veronica een goede zet zou zijn als Rob Stenders daar naartoe zou gaan. Ik zie het helemaal voor me: de vrijdagavond met zijn One Night Stenders (of Stenders Late Vermaak, als hij dat zo mag noemen) en misschien de Freak-O-lympics (zou dat wat niet zijn). Of wat denk je van Shockradio (wel ver voor mijn tijd, ik kom zelf uit 1997) misschien kan dat ook weer terug. Tenminste voor het oudere Veronica-generatie dan… Kortom misschien zijn het wel goede ideeën ? Is iemand het daar mee eens of niet…

  • Vooruit, ik ben het met je eens. Maar Stenders is al lang niet meer de Stenders waar ik zo’n fan van was in mijn jeugd. Hij klinkt fragiel en onzeker bij tijd en wijlen. Zou hem nog wel eens een keer solo wil horen, het gevoel hebben dat hij tegen mij praat in plaats van tegen zijn sidekick

   • Daar hebt u een goed punt in. Al ken ik niet de Stenders van Veronica (toen ik geboren was zat hij als ik het goed heb op Radio 3FM, het station waar u vroeger ook zat), maar ik heb zijn programma weleens geluisterd en het lijkt erop alsof je in een denkbeeldige cafe zit, met Rob aan de bar en de sidekicks die mee zitten lallen alsof je een avondje in de kroeg zit. Best gezellig, en leuk, want af en toe moet je er ook om lachen. Maar voor een goede dj als hij zal het ook beter zijn als hij ook een programma in zijn eentje zal doen. Maar we zullen het zien als hij eventueel bij Veronica zou komen.

 18. PATRICK een luistertip op Mixcloud Rob Stenders solo in Stenders Sixties & Seventies Standards.Met veel oude Veronica Jingles, gewoon lekker ouderwets plaatjes “jassen”!

 19. PATRICK een luistertip op Mixcloud:XXLStenders weekend Rob Stenders solo in Stenders Sixties & Seventies Standards.Met veel oude Veronica Jingles, gewoon lekker ouderwets plaatjes “jassen”!

 20. Hier is weer duidelijk zichtbaar in welke bubbel Hilversum leeft, en helaas ook de schrijver van dit Blog. Met alle respect, dat wel. Maar kom op, een ex radiobobo die een blog schrijft over de komst van een andere radiobobo, en de verhaaltjes en roddeltjes incluis. Wtf? Gaat het hier om de luisteraar?

  Nee.

  Gaat het hier om het belang van de radio?

  Nee.

  Gaat het hier om meer dan enkelzijdige media?

  Nee.

  Wie van tussen de 15 en 30 jaar kent Rob Stenders?

  Haast niemand.

  Gaat het hier om een handjevol radior*kk*rs en freaks (40+) ?

  JA!

  Dus mijn boodschap aan al degenen, en aan Hilversum incl. Talpa is:

  Dood aan de radio!

  Kom er maar in Def P. (Osdorp Posse):

  “Walgelijk en verderfelijk, super-irritant en ergerlijk.
  De hele dag gaat die shit maar door,
  alleen maar bullshit is wat ik hoor.
  Irritante delletjes in quizzen en spelletjes.
  Mag ik nog de groeten doen? Nu is het welletjes!
  Housemuziek en popmuziek,
  carnavalsshit en flopmuziek.
  Je hoort van alles behalve hardcore,
  waarvoor? De teksten, daarvoor!
  Ze weigeren alles wat jou laat denken
  of bepaalde doelgroepen kan krenken.
  Alle goeie bands die de knowledge verspreiden,
  zijn ze als de pest aan het vermijden.
  Ze willen dat de inhoudsloze shit een hit blijft,
  zodat iedereen van hun omroep lid blijft.

  Dood aan de radio!

  **(Let op Patrick, dit onderstaande gaat over jou en je collega’s: 😉 )**

  Irritante D.J.’s met populair geblèr,
  haal die moederneuker uit de air.
  Want ik heb hier schoon genoeg van,
  bewaar je bullshit voor in de kroeg man.
  Draai je plaat en houd verder je smoel,
  maar dan wel een goeie, weet je wat ik bedoel?
  Ik weet dat jullie ons doelbewust boycotten,
  maar met de O.P. valt niet te spotten.
  Ons netwerk verspreidt onze band wijd,
  dus we lachen om radiobekendheid
  Mijn plaat zal je nooit hoeven te pluggen,
  want ik werk niet mee met bloedzuigende muggen.
  Die enkele keer dat jullie wel rap draaien,
  zijn het van die fakers die de echte rap naaien.
  Radio geeft rap een wack imago,
  maar hardcore blijft en ik doe het graag zo
  dus..

  Dood aan de radio!”

  En zo is het, nog elke dag.

  • O.P. is goud! Ik draai Origineel Amsterdams graag.

   Maar: een goede radiodeejay kan echt wel het verschil maken hoor. Net als een podcaster, een goede interviewer, een goede journalist: allemaal vakmanschap.

   • Natuurlijk kan dat. Alleen krijgt degene geen ruimte om het via de gebruikelijke radiokanalen te doen, omdat Hilversum daar niet voor openstaat.

    Hetzelfde geldt voor de actualiteit. Niemand durft het aan, de discussie over de onthoofde Franse leraar. Enkel Roderick Veelo waagt er een column aan, vandaag. En die is raak! Alleen Hilversum ligt weer te slapen.

    Een grap over iets of wat, zoals jij al hierboven schreef: kan en mag al niet meer!

    In die bubbel mogen zij in Hilversum leven, haal wel even de stekker uit al die radiostations a.u.b. in het kader van een beter milieu. Want het is stroomverspilling!

    De vraag is eerder: wie draait dat vakmanschap de nek om?

    Hilversum! Wie anders!

   • De laatste was @Angelo van 16.07, ik merk dat het systeem mijn bijdrage soms niet onder het verhaal waar ik op reageer plaatst maar toch onderaan.

    Ook voor Angelo,
    De reden dat in Frankrijk wel massaal wordt gereageerd op de onthoofding komt misschien omdat bang is voor Mw Le Pen, die ca 1/3e van het electoraat binnenharkt.
    In NL komen PVV en FvD niet verder dan 1/5e, dus Rutten cs hoeven zich wat minder druk te maken over het Islam geweld.

   • Maar dan moet er wel wat aan de mentaliteit veranderen. Dat gaat niet gebeuren. Men wil radio maken voor de adverteerder, niet voor de luisteraar.

    Ik vind ook dat de naam Veronica terug gegeven mag worden aan Stichting Norderney, zodat anderen er geen misbruik meer van maken. 192TV & radio wordt dan weer Veronica. Weg van alle commercie en Talpa met name. Die misbruiken de naam uit eigen belang.

    • Als de Mol nou eens 192 radio binnen haalt, aan hun de naam Veronica geeft en de mensen die nu 192 Radio maken de vrijheid geeft. Dan wordt (blijft) het een echt gouwe ouwe station gericht op een groep mensen waarop nu geen één commerciële zender zich richt, namelijk de 55-plussers. Allemaal nieuwe luisteraars, geen concurrent, ook niet van 538/Sky/10. Gewoon MEER luisteraars. Tineke doet het nog, Bart kan weer aan de slag. Misschien nog enkele RNI-ers, Mi Amigo, Monique, 819. Vooral muziek uit de vorige eeuw.
     Dat onderscheidt !!
     Adverteerders komen vanzelf wel, wij oudjes moeten ook eten en zo nu en dan een andere auto kopen.

 21. Wanneer zal het nieuws dat Rob Stenders naar Radio Veronica gaat, naar buiten komen? Ik sta er anders niet raar van te kijken, als Martijn Muijs de middagshow in november en december tijdelijk gaat presenteren, omdat er nog geen nieuwe middagshow is. En dat de nieuwe middagshow van Radio Veronica pas in januari van start gaat. Het vertrek van Giel Beelen was ook al ruim van te voren bekend. Maar de start van de nieuwe ochtendshow sluit ook niet aan bij de vertrekdatum van Giel Beelen.

   • Dan kunnen ze beter Martijn Muijs definitief de namiddagshow laten presenteren. En Rob Stenders het voorprogramma in de middag laten presenteren, tussen 12:00 en 15:00 uur, of tussen 13:00 en 16:00 uur.

    • Daar is Martijn mijnsinziens toch niet swingend genoeg voor. ’s middags wil je energie op weg naar huis, op NPO Radio 2 is al genoeg cynisme te horen. Je wil geen Ruud de Wild light tegenover de echte De Wild programmeren.

 22. Zojuist is in OneNightStenders het hele verhaal ontkend. Gerucht is de wereld in geholpen door een “dronken aardbei” (aldus Siebelink), wie zouden ze daar nu mee bedoelen? Misschien die aan obesitas lijdende “deskundige” van RTL Boulevard? Nou, deze column vernietigd zichzelf ongetwijfeld binnenkort.

  • Die Peter.. Nee hoor, heb nooit gezegd dat Stenders de middagshow gaat doen op de plek van Veronica Inside. Wel dat hij daarvoor geparkeerd gaat worden, vanaf 13u. En zich met de muziek gaat bemoeien. Per wanneer staat er niet. Lees anders maar even opnieuw. En.. er wordt hier helemaal niemand beschadigd, als dat al het geval is doen de mensen het zelf. De geruchten kwamen op hetzelfde moment bij mij als bij Rob Goossens van De Telegraaf, vanuit de Bergweg. Dit komt door de incestueze banden tussen leiddinggevenden en publieke omroep mensen, dat zet veel kwaad bloed ook bij Talpa medewerkers. Ik ben louter een doorgeefluik, ik giet er mijn eigen sausje overheen waarom het zou kunnen kloppen.

   Dit zal altijd blijven zolang er nog zoveel angst, wantrouwen en vooral onkunde heerst bij Talpa Radio. Mensen die nog nooit een boek over radio hebben gelezen die denken het wiel wel even opnieuw uit te vinden door op persoonlijke voorkeur mensen en muziek te programmeren. En diegene die er wel verstand van hebben met een kluitje het riet in sturen. Armoe troef. Schandalig voor een medium dat zo onder druk staat en waar zoveel geld en arbeidsplaatsen mee gemoeid zijn. Daarom schrijf ik deze stukjes. Zodat de collega’s die er niks over kunnen of mogen zeggen ook gehoord worden en het voor hun en de luisteraar uiteindelijk beter wordt. ‘De Mol wil nog een keer gaan proberen iets van Veronica te maken’ > dat is niet alleen maar Ruyer van de ochtend naar de middag verhuizen toch? 😉

   • Je zegt inderdaad niet per wanneer. Als het over een jaar nog niet gebeurd is, (waar ik vanuit ga) is iedereen deze column vergeten.

    Maar je schrijft wel dat Tim dan doorschuift. Maar waarom hebben ze nu Tim dan niet doorgeschoven?
    Waarschijnlijk omdat Rob niet gaat komen

    • Nou dat lijkt me logisch Dave: je gaat je programmering in fases veranderen, 13-16u is het tijdstip met het hoogste marktaandeel dus daar zet je nu niet zomaar even een vervanger neer. 10-13u kan minder kwaad.

     • 10-13 uur weegt toch zwaarder mee dan 13-16 uur? Bestaat niet ieder uur/tijdvak uit 100% marktaandeel en zegt dit niets over de weging? Patrick, hoeveel weet je nou eigenlijk echt van Radio?

     • Haha voor iemand die zich Hans Worst noemt en zich verschuilt achter een pseudoniem dat hij niet eens zelf bedacht heeft niet veel inderdaad. Het is niet lastig om meer over radio te weten dan de gemiddelde Talpanees, daarvoor hoef je maar 1 boek over radio gelezen te hebben 😉

      13-16u zijn belangrijkere uren dan 10-13u, neem dat nou maar gewoon aan van me. Zeker wie je daar neer zet, voor de uitstraling van je station. Ze noemen dat ook wel ‘stationality’, google maar eens.

      Wat vind jij trouwens van een ochtendshow die om 06u30 start, maar waar de host pas om 07u aanschuift?

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Rob, doe het, ga naar Radio Veronica! - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Stenders naar Veronica, owjee - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*