Patrick Kicken: Het mislukte huwelijk van Radio Veronica en Giel

[BLOG] Vrijdag was het zo ver. Iets wat al een jaar of twee gonsde en waar Giel regelmatig zelf de spot mee dreef (op de laatste vrijdag van de maand roepen ‘dit was de laatste’) is dan toch gebeurd: het moeizame huwelijk tussen Beelen en Radio Veronica werd ontbonden. De boedel werd verdeeld. En Giel zwaaide af met piepende bandjes, zijn harnas achterlatend. Waar ging het mis en wat kunnen we daarvan leren?

Ook ik was blij voor mijn oude cluppie waar ik toch 12 jaar ziel & zaligheid in gestopt heb toen Giel in de herfst van 2017 aan boord kwam bij Veronica. Het was zelfs een persalarm bij het ANP. Dat belooft wat, dacht ik nog toen. Het station werd weer geleid door de man die ook de succesjaren van Radio Veronica mede veroorzaakt had (6,5% marktaandeel), Uunco Cerfontaine. Kon niet meer misgaan dacht ik nog. Toch rommelde het al een beetje achter de schermen. De rest van de jocks was bij de overname van Veronica & Sky door de Talpa Radiogroep beloofd dat het station een soort 538 uit de 90’s zou worden. Met de lekkere (dance) kneiters van toen. Vergezeld door de stemmen van Van Nieuwenhuize, Ruyer en Klijn zou je dat gevoel weer kunnen oproepen.

Dat werd het niet. Cerfontaine koos logischerwijs voor datgene waarmee Radio Veronica zo succesvol werd in de periode 2003-2010 en dat was pop/rock. Daar stond en staat het station natuurlijk bekend om. Giel Beelen paste perfect in dat plaatje, met zijn imago van iedere dag in een tentje slapen en aftellen tot het festivalseizoen weer begint. De andere jocks legden zich er morrend bij neer, maar echt motiverend is het niet als je iets anders beloofd is natuurlijk. Dus daar begon al het ‘gedoe’.

Het is natuurlijk altijd cool als zo’n beetje de bekendste deejay van Nederland de gelederen komt versterken. Dat tilt jou als jock ook op, zo’n sterspeler in het team. Maar Giel wilde graag weer Giel zijn uit de succesjaren van 3FM en daar maakte hij de eerste denkfout. Dit is Radio Veronica, geen 3FM. Dus pas je je aan aan de Radio Veronica luisteraar, niet andersom. Je onderzoekt wat je doelgroep wil, je duwt ze niet iets in hun gezicht want ‘ik ben nou eenmaal Giel’. Zoals die livebandjes ’s ochtends vroeg. In de succesjaren van 3FM, met een stuk jongere doelgroep, kwam je daar wel mee weg. Maar in het verleden is al keer op keer gebleken dat bijna niemand bij Veronica daar ’s ochtends op zit te wachten. Waarom het dan toch doen, tot vervelens aan toe? Of lange telefoongesprekken met hippe artiesten die jij wel kent en tof vindt, maar de doorsnee Veronica luisteraar niet.

Dan was er nog de ‘live vergadering’ van 05u30 tot 06u op de zender. Waar het team van Giel samen met hem on-air ging bespreken wat ze allemaal gingen doen in de show. Leuk voor een keertje, hooguit. Maar niet iedere dag. Tune out factor. Je zit daar niet voor je eigen lol, je zit daar voor de luisteraar. En die wil gewoon effe lekker aan zijn of haar dag beginnen, met een goeie mix van leuke items en gave muziek. Ook zo vroeg ja. De on-air vergadering die ook nog voor regelmatig voor een rel zorgde, omdat Giel onvoorbereid over de Michael Jackson docu ging zitten praten.

De zoveelste rel was geboren, iets waar Giel in zijn Veronica tijd maar moeilijk vanaf kwam. Amper een half jaar nadat hij in de ochtend startte bij de commerciële zender was daar al de stripteaserel met Tim Knol. Waar de toon werd gezet en Beelen aardig wat kwaad bloed zette. Radio Veronica had eigenlijk beter moeten weten na het fiasco met Robert Jensen eind 2010, waarna ik begin 2011 weer halsoverkop de ochtend moest gaan doen omdat na een half jaar bleek dat Jensen en het Veronica radiopubliek geen match was. Die houden van vriendelijke radio namelijk, niet te moeilijk, niet te highbrow, met een likeable figuur. En je kan veel zeggen van Giel, hij is superbekend, heeft fans, maar ook veel haters. Dat hij een ‘imagoprobleem’ heeft daar kwamen ze na 1,5 jaar ook achter bij Radio Veronica, hij kon weinig goed doen bij hun luisteraars, veel goed bedoelde dingen werden ook verkeerd uitgelegd.

In plaats van daar wat aan te doen maakte Giel het eigenlijk voor zichzelf alleen nog maar erger, door niet alleen on-air maar ook online vooral met zichzelf bezig te zijn. Iedere dag een foto uit de sportschool. ‘Kijk mij eens in de touwen hangen’. En ik vergeet vast nog wel wat relletjes. Giel zei in zijn afscheidsshow dat dit niet de plek is waar hij zou moeten zitten. Dat hij weer radio wil gaan maken zonder harnas, lekker vrij, met luisteraars lullen en allerlei soorten muziek draaien in plaats van de commerciële goed geteste platen. Toch vind ik dat een brevet van onvermogen. Dan ben je dus geen professionele discjockey maar een verwende hobbyist die vooral wil doen waar hij zelf zin in heeft.

Het is ook bijna niet te doen, om na 20 jaar 3FM, grote succesjaren, veel (muzikale) vrijheid ineens naar de commerciëlen te gaan. Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn 10 jaar bij 3FM nooit echt verder kwam dan weekends, invallen overdag en nachtshows, waardoor ik die vrijheden graag opgaf voor een vast tijdstip in de ochtend. Ik haalde mijn lol uit de items, bellers korter knippen, een/tweetjes met de sidekick/nieuwslezer en vooral veel (positieve) free publicity scoren voor het station. De muziek was voor mij secundair. Giel dacht van Radio Veronica wel een soort 3FM voor volwassenen te maken, zeker met hoop op de komst van Rob Stenders en/of Michiel Veenstra. En ja ook ik heb me er schuldig aan gemaakt de muziek de schuld te geven, toen de lol voor mij ophield na een jaar of tien Veronica. Maar de muziek is nooit de schuldige. De luisteraar ook niet. Jij bent de schuldige, omdat je niet meer kunt brengen wat je ooit zo succesvol maakte.

Wat nu bij Veronica?

Laten we er dan toch maar meteen twee-blogs-in-een van maken, aangezien we het ook even moeten hebben over de opvolging van Giel. Zoals Spreekbuis al een dik twee weken geleden aankondigde wordt het Wilfred Genee in combinatie met Florentien Goedhart (zo blijf ik haar noemen, het is toch je artiestennaam) wat we hier ook al vorig weekend meldden. In een ochtendshow van twee uurtjes. Vier keer per week. Hmm, ja da’s wel heel schraal. Een twee uur durende ochtendshow, ik zou er de wekker niet eens voor zetten. Als je goed en wel bent opgestart (want dat moet je ’s ochtends) is het alweer afgelopen. Heel andere dynamiek dan aan het einde van de dag. Het is dat ik Wilfred zeer mag dat ik hem het voordeel van de twijfel gun in deze constructie, maar het is wel weer ‘op zijn Talpa’s’. Waar ze blijkbaar heilig geloven in twee uur durende radioshows, naar publiek voorbeeld. Zucht. En dan nog ook met vier verschillende stemmen, bellers en veel reclame: dat wordt hooguit zes/zeven platen per uur.

Het middagshow timeslot komt nu vrij, eigenlijk hebben ze een discjockey tekort nu bij Veronica maar daar weten ze vast intern wat op te verzinnen. In Duitsland zetten ze gewoon een strakke jock neer die de highlights uit de ochtend herhaalt. Zou hier ook makkelijk kunnen. Gewoon ook Veronica Inside in de middag, ik kijk de TV variant ook wanneer het mij uitkomt. Maar moderne manieren van radio terughoren bij de landelijke commerciële zenders daar hoop ik al tijden niet meer op. Vooral lekker ouderwets blijven denken! Gewoon een jock met een sidekick en een nieuwslezeres, vrolijke muziekjes, prijsjes weggeven, plaatjes draaien, telefoontjes in de show en slijmen met BN’ers, zoals dat al 25 jaar te horen is. Wat dat betreft kan je net zo goed ons aller Eddy Keur daar neer zetten. Als we dan toch voor die stijl kiezen, dan is dat de man die dat nog steeds het beste kan: sfeervolle personality radio. Alleen of Rob van Someren daar zo blij mee is? De twee Talpa stations 10 en Veronica beconcurreren elkaar al vaak op muziekgebied, met bijvoorbeeld allebei een 80’s lijst, dan dus ook nog op stijl van middagshow.

Nee dan zet ik toch mijn ballen op Wouter van der Goes, nu nog bij de KRO/NCRV op NPO Radio 2. Die is lekker dik met Talpa’s radiochef Adriani en zal nog altijd wel een beetje balen dat hij eind ’16 op moest opschuiven van het middagslot 16-18u naar het minder beluisterde 18-20u toen Ruud de Wild met veel bombarie zijn gram kwam halen bij 2 omdat hij bij 538 moest moven voor Coen en Sander in ’15.

Patrick Kicken

54 Comments

 1. Patrick heb nooit 1 uitzending met Giel beluisterd. Een zegen voor Talpa dat hij weggaat. Heb echt nooit begrepen waarom ze Giel hebben binnen gehaald bij Talpa. Voegde echt niets toe.

  • Nou ja het station kon wel een boost in de ochtend gebruiken, met zo’n beetje de bekendste radiodeejay van Nederland op Evers na is de kans dat het meer luisteraars trekt wel degelijk aanwezig. Alleen bleek het Veronica publiek toch te conservatief voor de grappen en grillen van Beelen.

  • Mee eens. Ik luisterde naar Veronica nog in de tijd dat Patrick zelf te horen was daar en toen was het nog een leuk station. Later, nadat de échte Veronica garde uit de ouwe doos weg was, te denken aan Erik de Zwart, Bart van Leeuwen, Rob van Someren, Ferry Maat en Jeroen van Inkel, ging het gewoon niet goed. Talpa heeft het sterke merk dat het was in het verleden, geheel omzeep geholpen. Patrick, zou jij de ochtend daar niet weer kunnen doen net als in 2011?

 2. Ga giel wel missen in de ochtend! je weet ok dat er veel belooft is aan giel maar nooit echt is uit gekomen ? Veronica is mij kwijt als luisteraar hoef niet naar die lachzakken te luisteren en rick vind zich zelf helemaal geweldig kan ik niet handelen in de ochtend ik zoek wel iets anders

 3. Van Giel zijn stijl moet je houden, denk dat vele luisteraars van Veronica zijn stijl niet kon warderen en daarom afhaakten.
  Giel moet op een alternatieve zender dat is duidelijk, want commercieel stelt Giel niets voor, met die paar luisteraars die hij nog trekt.
  En aangezien Giel zijn radio maken meer past bij alternatieve zenders, en dus weinig luisteraars trekt, zal Giel eeuwig gebonden zijn aan de door de overheid sterk gesponsorde subsidie radio, want zonder die subsidie zal Giel het niet halen in de huidige wereld, vergelijkt het maar met mensen die in een sociale werkplaats werken in die hoek zit Giel ook, want aan passen aan de huidige luisteraar en zijn behoefte kan Giel niet.
  Eens kijken hoe hard de luisteraars weg gaan lopen bij radio 2, wellicht naar de ochtend bij Q, want reken maar dat radio 2 gaat lijden in de luistercijfers, want als een luisteraar een maal vertrekt komt het bijna niet meer terug

  • Bij de nachtluisteraar / vroege ochtendluisteraar kun je heel veel maken hoor. Die zijn al blij dat er iemand tegen ze aan lult. Hij kan weer lekker gaan experimenteren, op z’n Nachtegiels. Beetje drugs gebruiken, beetje laten pijpen, dat sfeertje.

 4. Om een of andere reden vond ik Giel beter toen hij nog op 3fm zat. Misschien blijf ik ook teveel in die oude tijd hangen en herinner ik me de nachten samen met Gerard. Toen was er in elk geval wel nog kwalitatief goeie publieke radio.

  Ik denk trouwens dat het echt geen succes is om een Duitse Jock op de Nederlandse radio te laten uitzenden, maar je weet nooit natuurlijk 😂😂

 5. Hé Patrick, Jensen zat er van augustus 2010 tot februari 2011 bij Veronica. Hoe kom je bij 2009?

  Wat nu bij Veronica: Stekker eruit. Naam teruggeven aan stichting Norderney, 192TV wordt Veronica, zo is het cirkeltje weer rond. De naam is te vaak misbruikt om een gevoel te doen opleven dat niets meer te maken heeft met het Veronica van toen.

  Radio anno 2020: ik zet het niet meer speciaal aan voor iets. Het is zoals Giel al zei: “Ik geloof niet meer in enkelzijdige media”.

  • Citeer “Giel al zei , ik geloof niet in enkelzijdige media”

   Mar hoe je het went of keert hij blijft er onderdeel van, Bij Veronica voor de commercie en de centen van de Mol
   En nu weer bij de npo betaald door centen van Rutte/ de eu , en daar door diens propaganda verkondigen , het blijft lood om oud ijzer

 6. Totaal offtopic: waarom bestaan grote delen van de radio2 programmering van vrijdag t/m zondag uit verzoekplaten? Zo divers als de weekprogrammering is, zo houtje-touwtje voelt het weekend.

 7. Giel is een engnek, net als Ruud de Wild van npo radio 2 en die nagemaakte Sander Lantinga en die Frank Dane van 538, als je het over goed day’s hebt, dan denk ik aan Rob Stenders, Jeroen van Inkel, Gérard Ekdom, Gijs Staverman, Edwin Evers,Rob Somers en kornuiten (geweldige radio) en kan zo nog wel even doorgaan.
  Maar die eerste 4 waardeloos.

 8. @Angela Veronica is de enige merknaam binnen Talpa die weer kan opleven. Zeker als de merken van de tv zenders bekijkt. Aan Radio Veronica zal iets moeten veranderen ja. Het hoeft niet het gevoel van weleer te zijn in deze tijd. Zeker niet als je iets wil opbouwen. Het moet het Veronica nu worden voor een breed publiek op zowel radio, tv en alle andere platforms en activiteiten die Talpa in huis heeft. Het zal met de geen van de andere merken binnen Talpa lukken. Het mooiste en Beste zou zijn met de merken AVRO en TROS er naast. Zal ook voor AVROTROS goed kunnen uitpakken.

  • Het mooie vind ik dat ze bij 538 altijd riepen ‘Radio Veronica is de begraafplaats van de discjockeys. Als je daar terechtgekomen bent, ben je eigenlijk al schijndood’. En die mensen werken er nu zelf! Iets met karma.

 9. Patrick, je denkt toch zelf niet dat Talpa voor 2 uur gekozen heeft. Dat heeft Wilfred gedaan. Toen was het voor Talpa kiezen: of 2 uur Wilfred in de ochtend of iemand anders (bijv. Martijn)

 10. Het valt niet mee om elke keer alle fouten van patrick kicken zijn hersenspinsels
  te verbeteren op feitelijke onjuistheden. Dat doe ik dus ook niet. Maar nu gaat het over mezelf en moet ik toch even.
  En dan heb ik niet over de jaloezie die hij blijkbaar heeft omdat ik wel naar de sportschool ga want dat is een mening.
  Maar het gaat hier over zogenaamd onprofessioneel gedrag mijnerzijds en een zogenaamd ongelukkig huwelijk.
  Om te beginnen heb ik de langstlopende ochtendshow ooit bij het commerciële Veronica gehad. 3 jaar heeft geen enkele andere jock volgehouden. Zoals bekend had Talpa het contract graag willen verlengen dus hoe mislukt is het dan.
  Toegegeven ik had er zelf ook een ander beeld van toen ik destijds met rob Stenders samen besloot de stap t zetten.
  Het liep allemaal anders…
  Veronica moest het oude 3fm gevoel laten herleven. En dus werd mij gevraagd Het item de Gielmobiel en de dagelijkse bandjes voort te zetten. Niet mijn one trick maar het idee van Dave & Uunco.
  Toen dit inderdaad niet bleek aan te slaan en te passen heb ik het laatste jaar met veel liefde Veronica radio gemaakt met voetbal formule 1 en de wat oudere muziek met af en toe wat nieuws.
  Van hobbyisme is geen sprake van beperking natuurlijk wel.
  Dat wist ik vantevoren en heb je me nooit horen piepen. Er kwam gewoon voor mij een grotere uitdaging
  Als je elke relatie die uit gaat ziet als mislukt en ook nog eens op zoek gaat naar ‘de schuldige’ dan is leven zonder stress niet te doen.
  We delen de kracht om niet perse geliefd te worden. Maar ik heb dat persoonlijk liever door m’n spel in plaats van door het gezeik langs de zijlijn.
  Zonnegroet,
  Giel

  • Inderdaad een zeer sterk punt van je Giel, ten aanzien van hoe iemand denk dat iets gegaan is en het zo beleeft, en het daadwerkelijke verhaal: dat jij je ding deed zoals ze vroegen, en niet omdat jij dit zelf wilde op jouw manier zoals Patrick in zijn column schrijft (bandjes, Gielmobiel, etc.).

   Ik ben ook wel erg benieuwd waarom het er zo neer wordt gezet, want ik neem aan dat Patrick ook niet van feitelijke onjuistheden houdt als het over zijn carrière gaat en/of persoonlijk.

   Succes bij NPO Radio 2, zolang je je niet weer laat pi*p*n door ‘Sandra’, zegt dat M*in K*mpf een indrukwekkend boek is, of nu iets gek gaat doen met Corona moet dat goed gaan lijkt me… 😉

  • Don’t worry Giel. Vroeger zorgde de verhaaltjes van Patrick er nog wel eens voor dat er een wenkbrauw werd gefronst. Maar tegenwoordig schrijft hij alleen nog maar gefrustreerde stukjes. Ook als hij zogenaamd iets positiefs schrijft (over Q) lees je er heel duidelijk in door dat hij dat alleen doet om ‘de Bergweg’ af te zeiken. Zijn jaloerse afzeikstukjes worden allang niet meer serieus genomen, er wordt hard om gelachen. Het is voor Patrick te hopen dat hij er goed voor betaald krijgt om zichzelf zo voor paal te zetten :-).

  • Beste Giel Beelen. De langstlopende ochtendshow bij het commerciële Veronica was die van Rick van Velthuysen. Hij nam vanaf de zomer van 2011 de ochtendshow van Patrick Kicken over, en bleef de ochtendshow presenteren tot februari 2015. De ochtendshow van Rick van Velthuysen duurde ongeveer een halfjaar langer dan de “Veronica Ochtendshow Met Giel”.

  • Kom op Giel, wees eens eerlijk, ben ik ook. Dat huwelijk stond bol van de spanningen en ongelijke verwachtingen over en weer. De meest liefdevolle beslissing die je kon maken, namelijk uit deze destructieve relatie stappen, heb jij genomen en daar prijs ik je voor. De lengte van de relatie zegt niks over de kwaliteit, er zijn zat mensen tientallen jaren bijelkaar die elkaar eigenlijk niet kunnen luchten of zien maar bang zijn voor verandering. Overigens hebben we er allebei ongeveer even lang gezeten in de ochtend, ik van augustus 2005 tot en met juni 2008. Jij van oktober 2017 tot en met september 2020. Ik 35 maanden, jij 36 maanden. Je wilde in januari van dit jaar al stoppen zei je bij Nu.nl, maar ’toen kwam corona’. Ik moest stoppen vanwege mijn gezondheid. In jouw tijd bleven de luistercijfers hetzelfde, bij mij steeg het flink. Goh wat zijn we onszelf weer belangrijk aan het maken. Maar die stijging kwam vooral omdat ik er niet voor mezelf zat, maar voor de luisteraar. Groot verschil!

   Good luck,
   PK

   • Maar hoe zit het dan met: “Maar Giel wilde graag weer Giel zijn uit de succesjaren van 3FM en daar maakte hij de eerste denkfout.”

    Terwijl Giel juist zegt dat hij o.a. hiervoor werd gevraagd. Dan is dat iets wat je Giel niet kunt verwijten, maar juist de directie die hiervoor verantwoordelijk is. Dat vind ik best wel een belangrijk punt Patrick, want haal je die angel uit jouw column, dan is het juist begrijpelijker waarom het een ‘slecht huwelijk’ was. Het is jammer dat je het Giel persoonlijk lijkt aan te rekenen, zo bedoel ik het.

    Voor de rest, ach joh, ik heb het vaker geroepen hé, zal me aan mijn reet roesten, ofwel op zijn Geenstijls: “Hilversum ga eens deaud…”. 😉

    *kinderstemmetje* “weg met DJ’s!”

 11. Patrick, het was al een veeg teken dat Giel zelf contact ging/moest opnemen of hij niet alsnog de ochtendshow bij Veronica mocht doen. M.i. moeten ze er s morgens een vlotte jock neerzetten plus één sidekick, bv Jeroen Nieuwenhuizen of Gijs Staverman (met bv Rick Romijn) of Marissa Heutink (wel een beetje bijzonder ivm vertrek Giel)er bij betrekken maar ja …. zoveel mensen, zoveel meningen .

 12. Na een tijdje in het buitenland te hebben gewoond merk ik dat de presentators in het buitenland (hier heten ze “Jock”) gewone mensen zijn die net als ieder ander met of zonder broodtrommeltje naar hun werk gaan. In dat buitenland moeten ze zelf zorgen dat hun programma voldoende sponsors hebben om voortbestaan te waarborgen. Hier bij ons worden onze Jocks in de watten gelegd als waren het grote sterren waarvan elke scheet wereldnieuws is. Doe toch eens ’n keer normaal en behandel deze meisjes en jongens als normale arbeiders die werken zoals iedereen.

 13. Dat zou wat zijn ja EDDY KEUR daar 2 uurtjes per dag 4 x in de week. SUperrrrrrr eindelijk pretentieloze top radio. Lach en inhoud kom daar nog maar es om. KEUR DOEN! Im in!! Rene.

  • Waarom niet Piet Keur op de Radio?
   En Veronica is en blijft een rebelse zender! Dan moet je dus ook durven mee te gaan met de hedendaagse muziek!
   ( ik bedoel natuurlijk rebelse dj s)
   Draai bijv. eens de mindere nummers 80 en 90 s…?
   Inside- Stiltskin etc en ook jaren 60 en 70 muziek!
   Mensen hebben het gehad met de radio ..some dance…to…and some dat geld ook voor de radio!
   DRAAI ANDERE MUZIEK EN KOM MET EEN VOLKSE ANTIHELD OP DE RADIO! VERONICA YOUR FAVOURITE RADIO STATION IN THE WORLD!!

 14. Dat zou wat zijn ja EDDY KEUR daar 2 uurtjes per dag 4 x in de week. SUperrrrrrr eindelijk pretentieloze top radio. Lach en inhoud kom daar nog maar es om. KEUR DOEN! Im in!! Rene.

 15. Dat zou wat zijn ja EDDY KEUR daar 2 uurtjes per dag 4 x in de week. SUperrrrrrr eindelijk pretentieloze top radio. Lach en inhoud kom daar nog maar es om. KEUR DOEN! Im in!! Rene.

 16. Goede column van Patrick Kicken. Hij legt de vinger op de zere plek.

  Giel Beelen blijkt achteraf inderdaad minder geschikt voor commerciële radio. Het is natuurlijk wel jammer hij het niet nog elf maanden langer wil doen. Het drie jaar volhouden is wel een compliment waard.

  Net als Patrick Kicken heb ook ik twijfels over de nieuwe ochtendshow Veronica Inside. De tijdsduur van twee uur is te kort om te kunnen scoren in de ochtend. Ik denk meer aan een ochtendshow tussen 05:00 en 09:00 uur, of tussen 06:00 en 10:00 uur. Dj’s als Niek van der Bruggen of Martijn Muijs zijn daar prima geschikt voor.

  • Men denkt dat ik twee uur te kort vind voor de luisteraar, maar ik vind het vooral te kort voor de makers. Je moet altijd opstarten in de ochtend, voordat je lekker in je show zit ben je zo een uur verder. Daarom beginnen de meesten ook zo vroeg, om nog even warm te draaien voor de uren dat het er écht toe doet.

  • De rest van de Radio Veronica dj’s hebben ook een eigen persoonlijkheid. Het is een kwestie van smaak welke persoonlijkheid jou aanspreekt. En bovendien kun je Giel vanaf volgende week prima vinden op NPO Radio 2. Je hoeft hem dus niet te missen.

  • Valt allemaal reuze mee Mart. Maar in een wereld waarin alleen geslijmd wordt om je eigen plekkie te beschermen of bemachtigen smaakt het inderdaad al gauw zuur. Dit is gewoon eerlijk en oprecht iemand van feedback voorzien en het opnemen voor de luisteraar, die altijd gelijk heeft maar zelden echt gehoord wordt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*