Patrick Kicken: Gerard Ekdom gaat naar Radio Veronica dus Rob Stenders blijft

[BLOG] Het verhaal gaat natuurlijk al een half jaar: Gerard Ekdom zou dolgraag herenigd worden met zijn maatje Rob Stenders. Beiden hebben een lange geschiedenis samen, het was Rob die samen met Fred Gerard naar binnen hengelde bij 3FM destijds. We zijn inmiddels meer dan 25 jaar verder en het radiostation Veronica is op sterven na dood. Het siert Stenders dat hij niet met de staart tussen de benen wegpiept, richting NPO Radio 2 waar hij al een overeenkomst mee heeft getekend om voor BNNVARA een dag- of avondprogramma te gaan presenteren. ‘Als Ekdom komt blijf ik’ was steevast het verhaal wat rondging. En dat lijkt nu te gaan gebeuren..

We kunnen duidelijk stellen dat een getekend contract niet veel meer betekent anno 2024. De deejaypoule en het radiowereldje is zó verweven dat niemand het aandurft om elkaar voor het gerecht te slepen. BNNVARA in de vorm van omroepbaas Arjan Penders en NPO Radio 2 in de vorm van zenderbaas Peter de Vries zijn ‘not amused’ oftewel ‘pissed off’ maar Stenders komt overal mee weg, ze hadden al met hem ingetekend op het tijdvak 20-22u en 14-16u ’s middags maar dat gaat dus niet door: Rob blijft bij Veronica. Niet als zenderbaas want daar heeft hij de buik van vol, wel als discjockey. Overigens hoorde ik wel het gerucht dat dat dit keer zónder zijn sidekick Caroline is, zij zou haar ogen op een andere fulltime functie hebben laten vallen.

Dan naar Ekdom. Daar hoor ik de wildste verhalen over. Niet alleen dat hij een enorm salaris gaat verdienen bij Media(Radio)Huis, eigenaar van Veronica, maar ook dat zijn vrouw Nicole Ekdom een rol speelt in dit verhaal. Zij is namelijk de aanjager van de bekendheid van Gerard, zijn manager en zelf ook niet vies van een beetje sterrendom. Zo zou het verhaal gaan (en ik lach me rot als dit waar is) dat als John de Mol háár een TV programma aanbiedt Ekdom wel zou blijven bij 10, anders niet. Maar zoals Luuk Ikink ook al vertelde in de RTL Boulevard podcast: de deal met Veronica is rond. Misschien hebben ze d’r bij Mediahuis wel haar eigen glossy aangeboden om Gerard en haar over te halen? De ‘Nicole’ naast de ‘Linda’ in de schappen dadelijk!

Toch hou ik m’n hart vast, of het Rob en Gerard gaat lukken om Veronica uit het slop te trekken. Ekdom heeft namelijk al zijn hele carriere geluk dat hij bij winnende stations te werken kwam. 3FM, NPO Radio 2, Radio 10. Nu komt het moment dat hij zich echt moet gaan bewijzen. Als Gerard die grote ster en publiekstrekker is dan hadden ze bij Talpa toch wel iets meer hun best gedaan om hem te behouden voor 10 of niet? Als hij dadelijk ook nog zijn eigen favoriete muziek (lees: B kantjes) mag gaan draaien ’s ochtends, waarvan de kans groot is dat ze hem daar ook mee gelokt hebben, dan heb je kans dat het helemaal niet zo gaat aanslaan. De enige die werkelijk het verschil kan maken ’s ochtends is en blijft Edwin Evers en die wil niet meer. Zijn sidekicks doen het aardig op 538 met Tim als stand-in, of dit een droomtransfer wordt of een zeperd voor Gerard Ekdom weten we over anderhalf jaar. Wanneer hij gaat beginnen bij Veronica? Ik denk in het voorjaar, als tussenpaus Martijn Muijs door z’n tekst heen is.

Patrick Kicken

75 Comments

 1. Radiowereld.nl was je voor Kickie!
  Die hadden dit gisteren al!

  Kom op, wel scherp blijven hé! Laat anderen je niet inhalen met je roddels!

 2. Mooiste van dit nieuws is dat Stenders niet naar Radio 2 komt. Wel jammer van de Staat van Strasse. Dit was nog een onderscheidend programma. Veronica, ik kan er niet naar luisteren en die uitgekauwde woordgrappen van Ekdom. Succes ermee.

  • Van Inkel er nog bij en knallen. Geef Van der Lende een afscheidscadeau of een rolletje achter de schermen om bandjes te regelen die komen spelen.

 3. Verstandig van Stenders om te blijven. Dat Heintje Davids gedoe van hem moet maar eens afgelopen zijn. En bovendien wat schiet een Radio 2 op met Stenders, denk dat die het nu prima doen. Hij werd niet bepaald gemist na zijn vertrek me dunkt. En als hij dan terug gegaan zou zijn dan heb je weer allerlei woke/deug profilerings regeltjes binnen de NPO waar je weer rekening mee moet gaan houden. Daar zal hij ook wel klaar mee zijn kan ik me zo indenken.
  Sta ergens voor en geloof daar in. Nu hij geen zenderbaasje meer hoeft te spelen lijkt me dat een last minder en dan kun je gewoon lekker doen wat je moet doen. En wie weet mag hij nog wel blijven freaken op Vintage Veronica met wat mede oud Veronicanen.

  • Kickie, wanneer ga jij weer naar Veronica?
   Je bent inmiddels wel weer fit en uitgerust dus je kunt er wel weer even tegenaan.
   Du mos solliciteren Pat
   Hubste-n-al geschreeve?
   Dan schrief mar opnu.😬

   • kicken moet niet naar een landelijke station gaan!
    1: is ie niet meer onafhankelijk met z’n collums
    2: hij krijgt z’n vrijheid niet wat hij wil.
    de goede oude tijd van 3fm krijg je niet meer terug.
    luister al die vodcasts van hem terug met de radio-dieren van toen.
    de enige die radio veronica weer kan oppimpen is lex harding.
    gebruik zijn kennis en je komt ergens!

    • Maar dan ben ik “bang” voor een hoop dat ie er een hoop uit flikkert!……………………………
     Nee die is er wel kaar mee.

     • Zou niet heel erg zijn dat ie er een hoop uit flikkert toch. Even een jaartje om de boel op de rit te zetten. Misschien doet hij het wel. Of Eric de Zwart weer aantrekken. Deed het eerder niet slecht als zenderbaas bij Veronica. Volgens mij waren de luistercijfers goed. Nu met een andere eigenaar wil hij misschien wel.

 4. Voor wat betreft Ekdom, leuk dat hij naar Veronica komt. Hij heeft altijd wel een beetje dat Veronicaanse toontje over hem, natuurlijk omdat hij deels opgevoed is door mensen als Van Inkel. Gouden zet dus van Mediahuis.

 5. Dat Ekdom komt is niet persé goed nieuws, dat Stenders blijft wel. En het allerbeste nieuws, als het waar is, dat mevr Brouwer wat anders gaat doen.

 6. Waarneer liep ekdom zijn contract bij radio 10 ook alweer af + Talpa kennende een concurrentiebeding erbij kan het dus nog lang duren voordat Ekdom begint hij Veronica

 7. Zal mooi zijn dat Gijs Staverman en Jeroen van Inkel ook dan naar Veronica komen.
  6-10 Gerard Ekdom
  10-13 Gijs Staverman
  13-16 Rob Stenders
  16-18 Jeroen van Inkel

 8. Toch wel grappig om te zien dat :

  – Een freakolympic zender langzamerhand wordt getranformeerd tot een belegen zender. wordt weer het 80s & 90s Hits format zoals voor 2018.
  – De meest belegen DJ van de ene belegen zender naar de ander wordt gehaald.
  – Verder in de inboedel : Vetrokken 3FM Gen Z jocks.

 9. @Patrick In Boulevard zojuist gezegd dat Gerard en Wout & Frank naar Veronica gaan. Dat het niet officieel naar buiten is gebracht maar dat alles zo goed als rond is.

  • Wout en Frank maakten er een grap over net door eerst te zeggen: we moeten het hebben over het nieuws op RTL Boulevard om daarna te zeggen dat Jan Willem Start op genomineerd is voor een radioring

  • Als deze line-up er gezamenlijk een toegankelijk HitRadio Veronica (voor volwassenen) met niet enkel pop en rock, maar ook de Radio 10, Radio 2 en 4ever49-mix aan toevoegen, dan wordt het wat mij betreft zeer interessant!

 10. Ok, Ekdom en Wout & Frank gaan de boot op, of het schip in.

  Ik heb altijd gedacht dat de dj het belangrijkste is voor succes, de muziek secundair. Daar ben ik van teruggekomen. Je kiest voor een zender met jouw muziek en velen willen toch ook nieuwe muziek horen. Goud van oud kennen we wel na 60 jaar.

  Wat nu? Is het niet – weet ’t niet zeker – dat de 1.6 procent van Veronica niet grotendeels wordt bepaald door De Bonanza met Stenders? Kan je nagaan hoe weinig er naar de rest wordt geluisterd. Gaat dat nu verbeteren? Ik vrees van niet. Alleen Stenders is van het kaliber Messi. Waarom? Hij combineert rust met liefde voor muziek, radio en de luisteraar. En z’n stem.

  Veel succes, for the love of music.

 11. Wat wordt de indeling dan?

  6-10 Ekdom
  10-12 Hoogendoorn
  12-14 Van Inkel
  14-16 Stenders
  16-19 Wout en Frank
  Koffie & Catering Frank van der Lende?

 12. Het contract van Ekdom loopt per maart 2024 af. Ekdom ging ervan uit dat Talpa hem heel graag binnen wou halen en heeft te hoog ingezet. Talpa schijnt helemaal klaar te zijn met de houding van Ekdom en zijn manager/vrouw. Ekdom heeft behoorlijke stress want Talpa komt maar niet over de brug met in zijn ogen een mooi contract.

  Mediahuis/Veronica profiteert ervan en kan Ekdom nu voor een schijntje binnen halen.

  1 ding is duidelijk: Ekdom komt hier niet goed uit. Of bij Radio 10 bijtekenen, als het nog kan, voor een lager salaris of voor een schijntje overstappen naar Veronica en je naam op die manier hoog proberen houden….

 13. Dan is de volgende vraag: wie gaat de ochtend dan doen bij Radio10 als Ekdom daar weg is? Eddy Keur? Gijs Staverman? Wat denk jij Patrick?

 14. Mooie lijst namen.
  Nu nog een paar luisteraars.

  Ik heb persoonlijk niet veel met Ekdom (zal vast visaversa zijn) maar hij past wel in dat rijtje.

  Uiteindelijk is de luisteraar de “baas”

  Ps. Heb je al een persoonlijk interviewtje met Ekdom in de planning?

 15. Ekdom kan best nog een paar jaar knallen. Maar herontdek je zelf nou eens Gerard! Weg met de woordgrappen. Ik geloof nooit dat je een onetrick pony bent. Je hebt muziekkennis. Gebruik dat als je usp.

  • Ik hoor hem ook het liefst in music driven hours dan in de ochtend eerlijk gezegd. Volgens mij bloed hij ontzettend dood bij Radio 10 in de ochtend. Hoor hem liever op ‘Arbeidsvitamine’ uren, lekker muziek knallen en verder geen gezeik.

   • Ja helemaal waar dat deed hij leuk. Ook in de lunch show daarna leek hij meer kwijt te kunnen en beter op zijn plek dan in de ochtend. Al kan er natuurlijk op Radio 20 niet veel. Misschien dat hij bij Veronica meer de ruimte krijgt om er echt een brede show van te maken.

 16. Als die grote namen er echt komen gaat het de goede kant op.
  Voeg mijn eerdergenoemde ‘Worst to First’ plan toe, dan kan er misschien toch een wondertje gebeuren. Men zal wel weer allemaal bezwaren hebben, maar droom even met me mee:

  Nieuws+verkeersinfo weg: nieuws vervangen door shownieuws-blokje, liefst op het halve uur. Niet meteen nee-zeggen, het is toegestaan, zoek maar op, wees creatief.

  Korte dynamische uuropener op het hele uur. Van Inkel maakte ze in de jaren 80 al, op de ‘Grote 96.2’ in Amsterdam. Met korte aansprekende muziekfragmenten uit de playlist. Is tijdloos, kan in 2024 nog steeds.

  Meer tijdloze macho hits uit de tijd van Curry & van Inkel in de playlist, voor de Veronica-signatuur. Alternatieve, o zo leuke, maar niet-commerciele ‘Stenders-plaatjes’: verwijderen. Laat de Vlamingen de rest van de playlist invullen, zijn ze goed in.

  Als klap op de vuurpijl en Mega luistercijfer booster: Reclame een aantal maanden schrappen en dit groot communiceren. Luister niet naar Nee-zegger-Kicken, gewoon doen, bedank me later.

  Vlamingen hebben waarschijnlijk meer lef dan wij Nederlanders om dit ‘From Worst to First’ plan uit te voeren. Ze houden van de 80’s, dus kennen ze de Z100-beuk-de-concurrenten-weg-formule nog. En als er in de directie iemand bezwaren maakt dan is het antwoord: Durf eens wat! We hebben maar 1 kans, dit wordt leuk jongens, wie doet er mee? 😉

  • Nieuws mag van mij ook weg op de hele uren, kun je zelf opzoeken als je daar behoefte aan hebt, breekt echt de muziekflow als je dat brengt. Maar dan komt het; radiostations zijn verplicht nieuws uit te zenden op hun kavels. Ik snap niet waarom, laat dat de zender zelf bepalen dus achterlijke regel wat mij betreft.
   Verder wel eens met je betoog eigenlijk. Veronica is altijd op de Amerikaanse leest geschoeid en erg Z100-minded geweest in al die jaren, duw why not.

   • Maar kun je niet gewoon nieuws brengen als ”Guns ‘N Roses komt naar Nederland, in september 2023 staan ze in Stadion X in plek X?

    Dat soort nieuws?

   • Kort showbizz nieuws is ook nieuws. Mag gewoon en is veel leuker en minder depri. Alleen al daarom zullen veel luisteraars de overstap maken, dit gaat scoren.
    En maakt de overheid toch bezwaar? Kom in protest (gratis PR) en wacht rustig een paar waarschuwingen of een boete af. Wat was Veronica oorspronkelijk ook alweer? Juist, een piratenschip dat de randen van de regels opzocht om de luisteraar te dienen.

    • Het is maar hoe, wie en wat voor nieuws je brengt. Dat van Veronica geef ik een onvoldoende, maar Matijn Nijhuis een 9 en is een belangrijk onderdeel van de middaggebeurtenissen op Radio 2.

     Straks om 18 uur overschakelen naar 3FM, Noorderslag live en uitreiking van de Popprijs. Leuke radio.

     Bij de tweede ronde van de Radioring geen enkele vrouw. Kut.

 17. Heel goed nieuws, Stenders blijft,en ik hoop zonder Carolien, ik vindt Rob veel beter alleen, hij is met Edwin Evers de beste dj .

 18. Heel die naam “Veronica”, het was jong, snel en wild. Nu krijgen we weer een leger aan oudere dj’s die naam hebben maar welke nieuwe luisteraars ga je er mee trekken? Voor mij is het gevoel al lang verdwenen en velen met mij. Ik wil ook muziek van nu horen, genoeg moois en goeds. Niet alles uit de jaren ’80 en ’90 is goed. We hebben Radio 10, de luisteraar kent het format en de muziek, waarom zou deze verhuizen? Alleen om Ekdom? Ik geloof daar helemaal niets van.
  Ook een Wout en Frank, het muzikaal behang van Radio2, hartstikke inwisselbaar. Ik ben het als luisteraar ééns dat Stenders een vakman is maar ik heb niet de wauw-factor, dat ik naar hem moet luisteren. Ik denk dat die tijd ook wel voorbij is.

  • Bij Veronica hoor je momenteel veel actuele rock- en pophits hoor, alleen moeten ze wel van een échte band zijn en niet van een computer met een hoop autotune.

 19. Wat ik niet goed begrijp is dat er zoveel concurrentie is voor een klein landje als Nederland op de radio. Zoveel geld valt er toch ook weer niet te verdienen in deze markt toch? Kicken, kun jij daar duiding op geven?

 20. Met al dat geschuif (is dat van Wout en Frank serieus?) kom ik toch weer terug bij een quote van Patrick in een eerder column over de terugkeer van Edwin Evers op de radio:

  “Ben ik de enige die wel het knagende gevoel heeft dat het steeds maar teruggrijpen naar oude succesnummers niet veel goeds betekent voor de toekomst van ons fijne medium? Waar is toch de nieuwe Evers, radio heeft dringend behoefte aan een Max Verstappen, nu wordt toch weer Jos Verstappen van stal gehaald.”

  Ik denk dat het probleem van de radio niet zozeer het gebrek aan talentvolle dj’s is, maar het ontbreken van een succesvol format. Ook 80’s en 90’s hits draaien raakt een keer uitgewerkt, wanneer een nieuwe generatie dj’s dat moet dragen.

 21. Ekdom is zoals een oude c.q. versleten onderbroek. Het ding zit nog lekker maar je weet dat je er afstand van moet doen. Een luie dj met een te riant salaris.

 22. Het is beklonken hoor. Op de site van Veronica een uitgebreid nieuwsbericht en met twee gezamenlijke vriendenfoto’s van de vier gezworen piraten.

  https://www.radioveronica.nl/artikelen/gerard-ekdom-wouter-van-der-goes-en-frank-van-t-hof-stappen-over-naar-radio-veronica

  Zendermanager Robbert-Jan van de Velde: “Dit is de droomprogrammering zoals we ‘m al heel lang wilden. Het is de start van een nieuw spannend hoofdstuk van een legendarisch merk. Radio Veronica wordt het station waar steeds iets kan gebeuren en luisteraars niets van willen missen. Ik heb er vertrouwen in dat dit met deze mannen en alles wat nog komen gaat, zeker gaat lukken.”

  • Ik hoop hard met RJ mee maar zelfoverschatting is in deze een woord wat in me opkomt. Stenders, Goes, Ekdom en van ’t Hof hebben ook -altijd- meegelift op het succes van het station waar ze zaten, zelden andersom

1 Trackback / Pingback

 1. Gerard Ekdom, Frank van 't Hof en Wouter van der Goes naar Radio Veronica - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*