Commissariaat voor de Media stuurt informateur Plasterk brief met media-aandachtspunten voor nieuw kabinet

Het Commissariaat voor de Media heeft een brief gestuurd aan informateur Plasterk, met daarin de belangrijkste aandachtspunten voor het toekomstige kabinet op het gebied van media. Denk daarbij aan het beschermen en verstevigen van een pluriform mediabestel, met daarbinnen een sterke en onafhankelijke publieke omroep.

De belangrijkste aandachtpunten zijn:

  1. Het beschermen en verstevigen van een pluriform mediabestel met
    daarbinnen een sterke en onafhankelijke publieke omroep.
  1. Het behouden van onafhankelijk en integraal toezicht op zowel publieke als
    commerciële media-aanbieders, waaronder grote internationale platforms en
    influencers die hierop actief zijn.
  2. Het inspelen op veranderend mediagebruik, in het bijzonder onder jongeren,
    en technologische ontwikkelingen zodat iedereen toegang heeft tot mediaaanbod van algemeen belang, zoals betrouwbaar nieuws en informatie.

Een kopie van de brief is verstuurd aan de partijleiders van de vier onderhandelende partijen.

Klik op de afbeelding hieronder om de brief te lezen.

9 Comments

  1. Ze kunnen beter dit soort organisaties opheffen en alle s aan de markt over laten wat media betreft, dan reguleert het zich zelf wel.

      • Ik neem aan dat dit sarcastisch is bedoeld? Of wil je echt een tv app met daaronder hakenkruizen en doodsverwensingen?

  2. Amma Assante was en gemeenteraadslid (1998-2006) en tweedekamerlid (2016/2017) voor dePvdA en is zowel lid van de PvdA als Bij1. Oftewel ze is niet politiek neutraal in deze… maar dat rapport Van Geel is wel waardeloos daar heeft ze gelijk in

    • De rechtse wind draait nu in Nederland en in de rest van het westen. Het wordt tijd dat PVVers op op belangrijke posten in Nederland worden benoemd. PVV op 49 en VVD op 12 zetels volgens nieuwe peiling

    • Hoop dat je een hoop Amerikaanse reality kijkt, want het is natuurlijk niet zo dat jouw favoriete programma’s wél blijven.

      En de NPO is een van de allergoedkoopste publieke omroepen ter wereld.

      • Bedoel je eigenlijk te zeggen, de elite verliest het leidend narratief en de npo moet blijven. Een WSJ journalist heeft op het WEF gezegd dat ze het leidend narratief verliezen te wijten aan sociale media. Ze kunnen niet meer bepalen wat ze de ether in willen sturen. Dit zal ook in Nederland gelden. Als op den duur steeds meer mensen hun informatie van het internet halen en minder kijken naar de npo,waarom kan er dan niet bezuinigd worden op de npo. De dalende trend richting npo is al ingezet.

        Een X gebruiker

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*