Patrick Kicken: Na Gerard Ekdom gaat er nog een grote naam vertrekken bij Radio 10

[BLOG] Wat een heerlijke radiotijden zijn dit he? Ekdom, Van der Goes en Van ’t Hof doen een sprong in het duister zoals Peter Koelewijn dat ooit zo mooi zong, door van een top drie station met minstens 10% marktaandeel over te stappen naar het lekke zendschip Radio Veronica. Ook al zit Rob Stenders daar samen met wat andere matrozen, die schuit zal eerst weer vaarklaar gemaakt moeten worden voordat er betere tijden aan de horizon komen. Ze hebben een kansje zo, maar het merk is aardig verpest. Mediahuis lijkt in de tussentijd het geld maar niet op te krijgen, want er wordt óók nog aan een andere grote naam uit de dagprogrammering bij Radio 10 getrokken..

Laten we vooropstellen dat het knap is dat Talpa’s radiobaas Dave Minneboo Dennis Ruyer heeft kunnen behouden voor 538, al dan niet met wat hulp hier en daar. Maar in de tussentijd loopt bij het lievelingetje van John de Mol, Radio 10, de ochtendjock weg. En dat is gek, zeker omdat hij ook TV programma’s voor De Mol maakt. Daar is meer aan de hand. Ekdom en Minneboo boterde niet meer zo, Dave gaf terecht kritiek op zijn radioshow die al jaren stilstaat. Dan is daar Radiogod Rob Stenders die iemand als Ekdom altijd al op handen droeg. Gerard wil freakplaatjes draaien en tonnen met waardering en euro’s, ondanks dat zijn ochtendshow regelmatig beneden stationsgemiddelde scoort. Dus loopt hij nu in de armen van Stenders, die hem wél appt als hij een lekker tipparadeplaatje uit de 80’s draait. Overigens voelen ze bij Talpa Radio ook allemaal de onrust dat de complete leiding wordt vervangen door iemand die bij Deloitte vandaan komt, die natuurlijk volop gaat reorganiseren. Lees: bezuinigen.

Naar het schijnt heeft Mediahuis óók zijn zinnen gezet op de middagjock van Radio 10: Rob van Someren. En dan niet om Radio Veronica nog verder op te leuken, maar voor dat andere station: 100%NL. Rob en Nederlands product is altijd een match geweest, gezien zijn TROS verleden. Maar ook hier speelt meer: Van Someren is/was zwaar ontevreden over vanalles en heeft naar verluidt drie (!) rechtszaken aangespannen tegen Talpa radio, o.a. over salaris en belangrijker: gewonnen! Ook heeft hij meerdere malen de ambitie uitgesproken om programmaleider bij Radio 10 te worden, wat hem niet wordt gegund. Carlo de Boer en Herbert Visser, bazen bij 100%NL, bieden hem die kans wel: dus én zenderbaasje én middagjock. Plus nog lekker veel euro’s uit de Belgische miljonairspot.

Ik zie die combi wel, Van Someren op 100%NL. Maar ik zie zo De Mol’s favorietje 10 helemaal kaalgeplukt worden. Enige die ze dadelijk nog hebben om een van de twee drivetime slots op te vullen is Lex Gaarthuis. Tenzij ze natuurlijk slim zijn en even bellen met.. Eddy Keur! Da’s de enige die beide timeslots met succes zou kunnen opvolgen, maar die heeft net voor een jaar bijgetekend bij Powned voor NPO Radio 2 en 3FM. Geen leuke tijden voor Talpa radiochef Dave Minneboo als ook dit doorgaat. Misschien moet hij toch eens de strijdbijl gaan begraven met een aantal oudgedienden, Van Someren dan toch maar dat baasje laten zijn bij 10, Keur bellen voor de ochtend en mij voor het weekend of als invaller. Zit je nou schaamteloos te solliciteren hier Kicken? Nouja, m’n relatie is uit dus ik heb weer wat tijd over.

Patrick Kicken

56 Comments

 1. Naar mijn mening, was Radio 10 Gold AM675 het beste Radio 10. Op de AM scoorde ze hoger dan mening grote zender op FM destijds.

  Het station klonk gewoon geweldig, het jingle pakket, de lach, de galm, de koffie. Tante mien die een plaatje aanvroeg voor de buurvrouw, heerlijk.

  Dave Donkervoort, Jos van Heerden, Peter Holland, Eddie Keur.
  Maar goed tijden veranderen. Kijk naar Joe, mijn tandarts heeft Joe opstaan. Waarom? “Niet zoveel slap gelul”.

  Ik stel voor dat ze bij Radio 10 de rust bewaren en even gaan voor meer muziek.

  Maar wie ben ik, ik heb nooit op het schip gezeten…

 2. Rob van Someren naar 100%NL, geen gek idee.
  Ik hoop dat ze bij die zender nu wel eens echt de keuze gaan maken om hun zendernaam eer aan te doen. Volgens mij kun je met *uitsluitend* Nederlands product prima een hele leuke muziekmix in elkaar sleutelen.

 3. Ik snap niet dat ze bij Talpa de boel zo kunnen verzieken dat iedereen wegloopt. Zou het ego van de heer De Mol hier een rol in spelen?

 4. Het zou wat zijn, ook Daniel (Henk) is zo gecharmeerd van Nederlands product zoals we weten. Als Rob die liefde ook gaat uitdragen bij 100% dan zou ik dat wel ironisch vinden. Eens de zo vooruitstrevende DJ’s van Decibel Radio Amsterdam, het station van de nieuwste en heetste import uit de US, nu liefhebbers van muziek waar de spruitjes lucht vanaf druipt. Het kan verkeren.

  • Ik dacht hetzelfde Marcel, in de jaren 80 draaiden Daniël Dekker en van Someren alleen maar dance en new wave. En bij de ‘nummer 1 van Amsterdam’ op 96.2 werd altijd wat meewarig naar Hollandse hits radiostations gekeken.
   Curry en van Inkel pompten daar ook alleen maar US import dance hits weg. De overstap naar een station met Nederlandstalige muziek was toen ondenkbaar.

 5. Gaat het met 538 en Skyradio de goede kant op, gaat het radio station dat jarenlang stabiel en rustig was onrustig worden en zakken in marktaandeel (sinds nieuwe FM frequentie al). Denk dat het ook de cirkel is die altijd terugkomt. Een station kan een aantal jaar rustig zijn, maar uiteindelijk komt er weer een mindere tijd.

  Het had een voordeel moeten zijn voor Talpa dat Veronica weg is: volle focus op radio 10 en 538 (sky is natuurlijk weinig werk aan), maar Veronica wordt nu echt een concurrent vanaf de zomer. Ekdom blijft namelijk nog tot juli bij radio 10 volgens Talpa zelf.

 6. Het zal helemaal een stunt zijn als Coen en Sander als nog bij Talpa blijven en dat hun de ochtendshow gaan doen op radio10. Dat blijft ook erg stil. Wat gaat Martijn muijs ?

 7. Patrick, je loopt wel al jaren te roepen dat je met de het hele radiogebeuren in NL wel klaar bent en nu zou je evt terug keren als ze jou vragen bij de grote jongesn ? Het is je van harte gegund hoor, daar gaat het niet om.

 8. Ben benieuwd naar het format bij Veronica. Een soort Radio2 van 6 jaar geleden? Het onderscheidend vermogen tussen al het commerciele radiogeweld wordt een grootse uitdaging, wat denk jij Patrick? Marktaandeel van max 4,5% in de totale doelgroep over 1 jaar?

 9. Vind het heel kinderachtig van talpa dat gerard geen televisie werk voor talpa mag doen omdat die naar radio veronica gaat,als je dan zo stoer bent omdat te beslissen gooi dan ook wilfred genee van sbs 6 en veronica af,dan trek je 1 lijn

  • Daar is nog niks over bekend dat Ekdom géén TV mag doen op sbs6….Volgens mij blijft hij gewoon te zien op 6, er komt immers een vierde seizoen van Battle of Tribute-bands.

   Ik vind het jammer vinden dat Wouter en Frank Radio 2 gaan verlaten.
   Vanavond al hun laatste uitzending.

 10. John is klaar met Ekdom. Dit hing al veel langer in de Lucht. Is het werkelijk toeval dat Eef er even tussenuit is… Wat denk je zelf. Als je bij John onder het gemiddelde scoort is het over en uit. Zelfs als je Johnny heet en dezelfde achternaam draagt. Als er bij John nog enige interesse in Ekdom geweest zou zijn, was dit echt niet gebeurd. Maar nog niet alle konijnen zijn uit de hoge hoed getoverd. Heb alsjeblieft nog heel even geduld.

 11. Gerard, Wout en Frank storten zich in een ongewis avontuur dacht ik vanmorgen. Deze column begint met bijna identieke woorden. En ook heb ik vanmorgen al aan Eddy Keur gedacht. Die zei bij zijn afscheid op de middag als invaller voor Ruud de Wild dat hij graag bij de grootste zender wilde werken, maar Peter de Vries had toen niks voor hem. Ja een troostprijs in de nacht.

  • de eerder genoemde heren wouden graag weer gezamenlijk (ook omdat ze goed bevriend zijn, dit is (te) vaak benoemd op zender) op 1 zender zitten en daarbij ook de vrijheid willen hebben om te kunnen doen wat ze willen; waarschijnlijk kon/wil een andere zender dit niet bieden, maar verwacht wel weer gezellige freakerige vrijdagavondjes zoals ze dat in het verleden ook op Radio 2 deden

   • Daar hoop ik ook op.
    Vind het jammer dat Wouter en Frank bij 2 weggaan, maar gelijkelijk hoop ik dat ze bij Veronica dezelfde sfeer creëren als voor een paar jaar geleden, de vrijdag op 2, en ook gezamelijk thema uitzendingen maken met z’n vieren, de hele vrijdagavond bv…..Of wellicht dat de Freaeknacht weer terug komt, zoals destijds op 3fm.

    Maar we gaan het zien wat het gaat worden.

 12. JOE zou toch met de grote namen komen? 🙂

  Nu kaapt Veronica de namen weg. Goed gedaan…. ik denk dat ze het wel lastig krijgen om het schip in beweging te krijgen, maar ze proberen het tenminste.

  JOE, lees Iwan Reuvekamp, komt weer aan met Kimberley Dekker, Joe Hereman, Toine van Peperstraten, en Ingrid Perez….. wanneer gaat Iwan toch eens werken met professionele radiomakers, dit word noooooooit wat op deze manier.

  • Beter JOE volledig nonstop laten en Coen en Sander naar Radio 10, lijkt me meer wijsheid. Ook gezien de luistercijfers die ze nu behalen met low profile presentatie.

   • Dat is best een overweging…het idee dat bepaalde radiomakers hebben bij hun toegevoegde waarde op een zender is tenenkrommen. Voor Iwan zou inderdaad de presentatoren strak houden in korte spreektijd en 0% ego profilering the way to go zijn. Dan heb je best een lekkere menselijke tegenhanger van Sky als je de playlist iets oprekt en iets minder herhaalt. Goed voor >6% en daarmee waarschijnlijk snel de meest winstgevende binnen de club. Heeft ie toch een succesverhaal op z’n naam staan.

 13. Yes, van Someren weg. Eindelijk om 18.00 weer fatsoenlijke radio zonder lachzakken. Meer muziek, minder geouwehoer, dat is waar de meeste luisteraars naar snakken. Hopelijk snappen ze het in Hilversum en omgeving.

 14. AD vandaag:

  Radio-dj Gerard Ekdom moet zijn televisiewerkzaamheden neerleggen nu hij van Radio 10 overstapt naar Radio Veronica. Dat laat Talpa desgevraagd weten.

  En Wout en Frank na vanavond per direct gestopt op Radio 2.

 15. Eddy Keur naar 10, ik zei het al eerder. Ze zullen bij Powned wel blij gemaakt kunnen worden met een zakje geld van ome John om Eddy te laten gaan!

 16. Wat meer investeren in jong talent, en specifiek types met voldoende persoonlijkheid voor de ochtend/drive time (naast ‘waterdragers’), lijkt me geen kwaad kunnen.

  Het constant rondpompen van dezelfde gevestigde namen houdt een keer op.

 17. Vandaag geluisterd naar Radio 2 tussen 18.00 en 22.00, de uren van Wouter en Frank……Zij werden vervangen door respectievelijk Paul Rabbering (18.00 – 20.00 en ene Evert (20.00 – 22.00)…..Paul deed de Top 40 Hitdossier twee uur lang en Evert deed Het Platenpaleis….Maar géén woord over Wouter en Frank hè…Vond het wel een beetje kinderachtig en schandalig, net alsof ze nu dood worden verzwegen door hun (ex) collega’s.

  • De uren tussen 18 en 20 uur werden altijd alleen door Wout gedaan en dinsdagavond hebben ze samen tussen 20 en 22 uur uitgebreid afscheid genomen. De honden blaffen en de karavaan trekt verder.

 18. Het zijn kleinzielige idioten bij Radio 2. Maar als het er op aan komt zelf ook niet deugen en Wouter en Frank er uit flikkeren terwijl ze pas van de zomer op Veronica te horen zijn. Wat een pietluttigheid. Bij een John de Mol kun je dit verwachten, maar niet bij de NPO die zo hoog op geven over normen en waarden en kijk ons eens lekker deugen en woke zijn.

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Gerard Ekdom quitte le tube télé The Tribute : John de Mol vraiment énervé ? - Teknomers Nouvelles
 2. John de Mol really pissed off? - World News | TakeToNews
 3. Gerard Ekdom deja el éxito televisivo The Tribute: ¿John de Mol está realmente enojado? - Teknomers Noticias
 4. Patrick Kicken: De radiocarrière van Marieke Elsinga is nu definitief voorbij - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*