Patrick Kicken: De radiocarrière van Marieke Elsinga is nu definitief voorbij

[BLOG] Nou dat was me het radioweekje wel he? Wouter van der Goes die zijn nieuwe werkgever Radio Veronica verklaart tot bouwval, Domien Verschuuren die uit de kast komt in de Mezza en dan hadden we ook nog ene Patrick Kicken die in de Veronica Superguide van deze week mag leeglopen over de overmoed van Gerard Ekdom en de ontwikkeling van Ruud de Wild tot vleesgeworden stottermachine in de middag van NPO Radio 2. Is er dan echt niks positiefs te melden? Jawel, Marieke Elsinga wordt voor de tweede keer in korte tijd moeder en gooit haar media/radiocarrière daarmee definitief op slot. Is namelijk niet te combineren, een ochtendshow bij een grote landelijke zender én twee jonge spruiten inclusief de bijbehorende slapeloze nachten, kolven en ander energievretend gedoe.

Het enige dat er voor Marieke op zit nu is natuurlijk: stoppen met de ochtendshow en verdergaan in de middag. Dit valt niet te combineren, zeker niet als je ernaast ook nog wat dingen op televisie wil blijven doen. Dus: op naar de middagshow. Maar waar? Maatje Mattie voelt de bui al hangen en gaat niet voor niks nieuwe sidekicks uitproberen, in de vorm van Miluschka Witsenhuizen of hoe schrijf je die achternaam alweer. Witzenhausen, klinkt als een Comedy Club. Marieke in de middag samen met Domien? Zou kunnen. Maar ik zet mijn ballen eerder op 538. Het zou de kers op de taart zijn voor Dave Minneboo: Elsinga wegtrekken bij zijn vorige club en toevoegen aan het team van Frank Dane. Dane & Elsinga, samen ook één keer in de week een talkshow laten doen op SBS6 en je hebt hun beide aan boord.

Ik was trouwens bij de crematie van Mister Candlelight Jan van Veen in Laren met veel oudgedienden uit radioland: Lex Harding, Ton Lathouwers, Ad Bouman, Carlo de Boer, Jan Paparazzi, Juul Geleick, Ad Roland, Leo van der Goot, Vivian Boelen en Peter Koelewijn (!). Daar ving ik, van laatstgenoemde zanger, tussen de regels door, nog wat interessante geruchten op: o.a. dat de positie van NPO audiobaas Jurre Bosman lijkt te wankelen, dat Rob van Someren toch echt weggaat bij Radio 10, dat het allemaal goed gaat komen met Radio Veronica in 2025 en ze bij SLAM! goed bezig zijn. De crematie zelf was ontroerend, met veel oude foto’s uit Van Veen’s roemruchtige radioloopbaan, een mooie speech van Ad Bouman en heerlijke bitterballen. Het gaat weer alle kanten op deze column he? Gelukkig heb ik hierna twee weken vakantie, even bijkomen van alles. Effe denken, wat is nog interessant..

Uit dat artikel in Veronica magazine van deze week is natuurlijk wel hier en daar wat geschrapt door de hoofdredactie, o.a. een prachtige eindconclusie (vond ik zelf) maar ik had het wat te lang gemaakt. Bewaar ik even tot een andere keer en bouw ik om tot een complete column, oke? Tot slot is het nog opvallend dat Patrick Lodiers ineens moet stoppen op NPO Radio 1. ‘Daar moet iets aan de hand zijn’ fluisteren boze tongen. Zou het iets met dit verhaal van de Quote te maken kunnen hebben? Ja dat is 15 jaar oud maar zegt wel iets over de toenmalige handelswijze van het heerschap. Ik ga vakantie vieren. De koek is op. Mocht er iets pittigs gebeuren dan meld ik me weer en anders tot in maart. Blijven moduleren!

Patrick Kicken

62 Comments

 1. Lees ik het nou goed, dat uitgerekend Peter ‘nooit genoeg’ Koelewijn je informeert over het wankelen van Jurre Bosman? Das toch niet echt geloofwaardig Kickie! En Rob van Someren die bij Radio 10 vertrekt, yeah right! Waarom bel je die van Someren niet, en vraag het gewoon op de man af.

  Het komt op mij allemaal over als ‘de wens is de vader van de gedachte’. Over twee weken zien we wel of Jurre Bosman gevallen is en of Rob nog in de middag op Radio 10 te horen is. Geniet van je vakantie, das ook belangijk.

   • Voorlopig zit Marieke bij Q dus tenzij ze de behoefte heeft dat iemand haar weg komt kopen. Zou 538 daar de moeite voor willen doen op dit moment?

    Het script voor de ochtendshow bij Q wordt nu soort van herschreven. Dat kan ook met minder Marieke. Aangezien ze de radiofamilie opnieuw in moeten delen kunnen ze dat inpassem en ook nog andere rollen toevoegen. Als Marieke toch zou gaan kan je haar er natuurlijk ook uitschrijven.

  • Het was Richard die de “roddel”over Jurre de wereld in hielp want hij had Frederiek gesproken zei hij…….
   Zo, schrijf ik ook eens een roddel………………………
   Koelewijn vertelde verhalen over Jan van Veen en Veronica in vroegere tijden.

 2. Zou iemand Marieke (Oh oh wat ben ik toch interessant, ik gooi alles op sociale media) Elsinga missen??? Kan het me niet voorstellen.

  • Alleen bij ons in de gemeente ken ik al 3 dames die dit graag (kunnen) overnemen. Immers zoveel bijzonders doet ze niet. Ik zie meer een rol voor haar in BN roddel TV of in het quizjes circuit

 3. “Gelukkig heb ik hierna twee weken vakantie, even bijkomen van alles.”
  “Ik ga vakantie vieren. De koek is op.”

  Waarvan dan? Ben je moe van eens per twee weken zo’n stukkie schrijven? Meer doe je toch niet?

   • Kinderopvang.

    Is zo.n instantie waar ze op je kinderen passen terwijl je je voor 100procent op werk focust.

    Of misschien is de man van Mariekec wel huisman.
    De conclusie Marieke en 2 kinderen kan niet met zo n ochtend programma is kort door de bocht en voorbarig.

     • Huh?
      Hoecdenk je dat verpleegkundigen het met bijv machtdienst doen?

      Je kan met Peter Koelewijn babbelen maar doe het ook eens met werkende moeders.

      Dat je nog voordat kind er is er al vanuit gaat dat Marieke privé en werk niet zou kunnen combineren is voorbarig meneer Kicken.

     • Pappa brengt kids naar de opvang en Marieke slaapt bij en haalt ze weer op. Mamma fris en fruitig bij het avond eten en brengt vol energie de kinderen samen met pappa naar bed. Kindertjes slapen en mamma ook want de wekker gaat om 4 uur oid.. kan best allemaal hoor. Niet als een oude man gaan denken. Hoe doen vaders dat dan als ze de ochtendshow moeten presenteren?

     • Wow, ik heb nooit je collumns en maar het kwam langs op mijn feed. Wat ben ik de hele dag al kwaad over dit bericht. Het is 2024 Patrick. Waarom zet een vrouw haar carrière op slot doordat ze een 2e kind krijgt? Bij de eerste ging ook alles goed. Je hebt geen idee hoe het thuis geregeld is bij haar. Er zijn belangrijkere beroepen (die om leven/dood gaan) waarbij mannen en vrouwen ook jonge kinderen krijgen. Is hun carrière over? Het is al lang gebleken dat Marieke iemand is met veel energie, zo heeft ze al heel wat losgelaten omdat ze eerst de dagelijkste ochtendshow combineerde met bijna dagelijks tv.

      Het bericht dat Mattie nieuwe sidekicks uitprobeert is nergens op gebaseerd, Marieke heeft sinds haar zwangerschap 1 dag per week vrij van de ochtendshow en hoewel het meestal met Kai ingevuld wordt, komen ook wel vaker andere dj’s of gasten aan bod. Dat is niet iets van de laatste 2 weken.

      Het slapen ’s nachts. Niet alle kinderen zijn een drama met slapen. Ik heb zelf weinig slaap gemist, daarnaast hoeft slapen niet enkel in de nacht. Doordat ze de ochtendshow doen hebben ze ook deels een ander ritme tov een 9 tot 5 baan. Er zijn ook andere momenten, wanneer je kind bijv. naar de opvang is dat je zelf even kunt bijslapen.

      En dan, er zijn toch zeker ook voorbeelden van mannelijke dj’s die (voor de 2e x) vader werden terwijl ze de ochtend of de middagshow presenteerden? Zei je daar hetzelfde over?

     • @Marjon Je kunt ook lezen wat je wilt lezen. Wat kom je hier doen? Patrick heeft het helemaal niet persé alleen over vrouwen maar, over het hebben van kinderen en een ochtendshow hebben. Voor een ochtendshow die om 6.00u begint moet je rond 4.00u je bed uit. En na 9.00/10.00u als de show is afgelopen ben je nog niet klaar. Je moet rond 20.00/21.00u (op zijn laatst) je bed om in de ochtend weer fit te zijn voor je show.

      Beter vanwege de combinatie met de kinderen gaat Marieke dus op een ander tijdstip (en dat kan gewoon elke dag) radio maken.

      Dit verhaal van Patrick geld voor een man ook alleen gaat het nu toevallig even over Marieke. Zie het verhaal van Wietse die 4 kinderen heeft en een dagelijkse ochtendshow moest doen. Het brak hem zo erg op dat hij er in zijn show over ging zitten klagen.

 4. Wat een gebrek aan inhoud weer, gaat je echt om het aan aantal he dat je volgens afspraak moet publiceren. Maak er een enkeltje van waar je ook heen gaat

 5. Who the hell is Patrick Kicken?
  Ik heb de man nog nooit gezien of gehoord. Weer
  een nieuwe naam…. Pfff
  Het is niet bij te houden al die lui die zichzelf interessant
  vinden. En wat een inhoudsloze rommel schrijft hij…
  Dat je daar geld mee verdient. We zijn toch wel echt de weg kwijt in Nederland..Pfjieuw…..

  • Nee joh, laat hem alsjeblieft dit soort zinloze stukjes schrijven. Hij bemoeit zich ook af en toe met omroep Ongehoord Nederland. Wat hij daar roept is veel gevaarlijker. Laat Kickie lekker dit soort geneuzel doen.

  • Patrick Kicken is een Nederlandse radiodeejay en blogger. Daar is hij zo bekend mee, dat hij zijn eigen artikel op Wikipedia heeft. Twee van zijn oude radioprogramma’s waren volgens de makers van Wikipedia blijkbaar ook encyclopedie-waardig: “Kicken voor je kiezen” en “Keihard Kicken.” Patrick Kicken is al zeker 25 jaar op nationaal niveau aktief in radioland.

   Jouw onbekendheid met hem zegt daarom meer over jou dan over Patrick.

 6. Heerlijk, iedereen die lekker negatief is, maar zich wel verheugt op iedere nieuwe column van PK. Wanneer gaan jullie zelf een schrijven? Oh, wacht, jullie zijn natuurlijk druk met boodschappenkarren vol azijn inladen 😉.

 7. Nou die carrière van Marieke is voorbij!

  Net als een chirurg met kinderen, ik moet er niet aan denken dat hij moet opereren terwijl hij slecht geslapen heeft door zijn kinderen.

  Of een buschauffeur met kinderen: die rijdt het ravijn in.

  Of bouwvakkers! Die beginnen ook heel vroeg. Als ze kinderen hebben krijg je hele slechte huizen.

  Ik ga gelijk checken of mijn tandarts kinderen heeft!

  Een radiopresentator met kinderen, moet verboden worden! Want als die door die kinderen slecht slaapt dan… ja wat eigenlijk?

  En nooit meer klagen over Mark Rutte, want die heeft geen kinderen.

 8. Verstandig doet ze nooit een contract tekenen waar TALPA op staat. Je bent binnen deze organisatie minder waard dan een rol wcpapier.

 9. Ik denk dat Mattie solo niks wordt en anders zie ik Marieke het weekend wel doen. 2 dagen radio en één dag tv. Als ze haar binnenhalen bij Talpa dan zou ze the tribute battle of the bands kunnen presenteren en op 538 de ochtendshow in het weekend….

  Ik ben benieuwd of dat het NPO RADIO 2 effect ook zal aanslaan bij Veronica… Grote namen binnenhalen voor mooie bedragen…. Ik zou voor de diversiteit aan DJ’S nog even proberen om Radio 10 boegbeeld René Verkerk weg te kapen met een flinke som geld….

  Dan is Radio 10 helemaal afgezakt naar de afgrond en krijg je denk ik daar het Veronica effect ondanks dat ik het geen slechte zender vind muzikaal gezien maar ik merk wel dat je het op een gegeven moment wel weer zat bent.

 10. Wat raar om zo na te trappen naar Patrick Lodiers met een of andere 15 jaar oude verdachtmaking. Zit daar oud zeer of zo? Je leest overal dat hij tegen zijn zin in vervangen is door een jongere gast.. dat is toch zo raar niet.. als er iets is lijkt het me eerder dat ze bij bnnvara niet blij zijn dat hij met de lama’s nog steeds geld ophaalt bij de commerciele.

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. 'Marieke Elsinga's radio career is over now that she is pregnant again' - World News | TakeToNews
 2. "La carrière radiophonique de Marieke Elsinga est terminée maintenant qu'elle est à nouveau enceinte" - Teknomers Nouvelles
 3. 'La carrera radiofónica de Marieke Elsinga ha terminado ahora que vuelve a estar embarazada' - Teknomers Noticias
 4. Luistercijfers week 7: Qmusic boven de 4 miljoen aan weekbereik, Radio Veronica grootste daler in luistertijd - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*