Tina Nijkamp sloeg topfuncties AVROTROS en NPO af

Mediaconsultant Tina Nijkamp is gepolst voor de functie van directeur bij AVROTROS én directeur video bij de NPO, vertelt ze in VINK, waar ze aanschoof om over haar nieuwe podcast Tina’s TV Update te vertellen. Voor beide plekken heeft ze bedankt.

Nijkamp: “Ik ben benaderd door AVROTROS en heb meteen gezegd: ik hoef niet eens koffie te komen drinken. Ik wil die functie niet, het is te saai, te bestuurlijk. Ik ben daar te pragmatisch voor.” 

De mediapersoonlijkheid zou zich veel liever bezighouden met het programmeren van tv-shows. “Er komt dan een hele stapel programma’s en daaruit maak ik dan een mooi schema en zorg ik ervoor dat het goed gaat scoren.”

Weeffouten uit de programmering

Toch is de functie directeur video bij de NPO ook niet voor haar weggelegd, vertelt ze. “Het gaat me niet om de functie, maar ik zou wel de weeffouten uit de programmering halen en een jong iemand opleiden. Dat is dan een klus van tien maanden. Zelf ben ik ook al vijftig plus, en ik vind het wel tijd dat er jongere mensen aan de macht komen. Ik was zelf 32 toen ik programmadirecteur werd. Dat ging toch ook goed?”

Nijkamp schoof samen met journalist Mark Koster aan bij VINK. Koster vertelt over zijn nieuwe podcast Hoge Bomen: DPG Media, die hij voor BNR maakt.


4 Comments

  1. Vorig jaar solliciteerde Tina nog wel bij de NPO om directeur video te worden, maar werd toen afgewezen. Jojanneke Doorn en de inmiddels in opspraak geraakte Remco van Leen volgden samen de vertrokken Frans Klein op. Tina vermoedt dat de NPO niet voor haar koos, omdat ze naar eigen zeggen een ‘enfant terrible’ is.

      • SBS6 was onder Tina Nijkamp een succeszender die de competitie met RTL4 en NPO1 goed aankon. Er was destijds ook veel kritiek op de bombastische manier van maken, maar men keek wel.

        Soms mis ik dat SBS6 van toen wel. Er is nu ook veel succes, maar dat hangt vast aan een paar programma’s, wat de zender kwetsbaar maakt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*