Luistercijfers week 7: Qmusic boven de 4 miljoen aan weekbereik, Radio Veronica grootste daler in luistertijd

NPO Radio 2 verliest wat terrein na het vertrek van Wouter van der Goes uit de dagprogrammering en de vervanging door Emily de Wilt, vooral de daling in luistertijd valt op. Qmusic doet het goed, ondanks een daling in luistertijd krijgen ze er flink wat luisteraars bij en zijn daarmee bereiksleider, waarschijnlijk door een grote postercampagne met Mattie & Marieke in heel Nederland. Dit lijkt vooral ten koste te gaan van Sky Radio, waar de daling in luistertijd ook opvallend is.

De groei van Qmusic zusje JOE lijkt gestagneerd, maar ze hebben nog atijd meer dan het dubbele aan luisteraars ten opzichte van concurrent Radio Veronica, waar het marktaandeel op 1,5% uitkomt over vorige week, dik onder dat van 3FM wat tot voor kort het grootste zorgenkindje was in radioland. Bij Mediahuis moeten inmiddels toch ook de alarmbellen afgaan, zeker omdat Gerard Ekdom nog lang niet de gelederen komt versterken. Een daling in luistertijd met 16 minuten voor Veronica is ook opvallend, dit betekent dat de muziekmix nog steeds niet op orde is.

12 Comments

 1. Misschien moeten bij Veronica toch maar is nadenken of wel zo verstandig is om zowel Sander Hoogendoorn en Frank van der lende te laten zitten en misschien op die uren ook nog nieuwe dj’s halen

 2. Wat ik zou doen is van Veronica een zender maken waarin je veel themaweken met een Nederlandse naam erin laat voorkomen zoals de jaren zeventig week bijvoorbeeld. Ik weet dat ze dan in het vaarwater van de NPO een beetje gaan vissen maar ik denk dat je dan op die manier luisteraars bij NPO RADIO 5 weg weet te lokken die graag nog naar FM RADIO luisteren.

  Dus: kaap Staverman en van Inkel bij 2 en doe een goede ruil met KRO-NCRV en BNNVARA voor deze 2 op NPO Radio 2 en die zender is dan kapotgemaakt!

  En, welke naam ik nog aan denk om binnen te halen is bij NPO RADIO 2 is Sander de Heer! Ik denk persoonlijk dat hij prima de schoenen van Wouter van der Goes kan vullen.

 3. Dé radio is niet meer wat het was….
  Vroeger stonden de de radio’s op één zender (Noordzee, Mi Amigo, R. 192 en R. 10 Gold).
  Nu hebben geen vast station meer, blijven zoeken (KBC, Veronica en Radio 2).
  Maar deze week staan bij ons alle radio’s op Radio 5!!
  Echt wát een genot, mieters mooie muziek én minder reclame… (R 5 op FM band zetten!)

 4. Dat de luistertijd op 2 korter is , is natuurlijk zo gek nog niet, na Rudy is het woke-tijd op 2. Na 1 van ‘s lands meest succesvolle avondshows weg te wissen ten gunste van iemand wiens besluitvaardigheid net zo flipflopt als Pieter Omtzigt in de formatieronde.

  Dit is ook 1 van de weinige redenen (en 1 die vaak niet wordt genoemd) van de teloorgang van 3FM. Zo ooit een stoer geel kuiken , zo nu een deugpiepkuiken.

  Kunnen beter die paar miljoen extravan de NPO lobby in de asiel, defensie, woning, zorg en onderwijs crisis steken. En behoud alleen NPO Radio 1 en Klassiek.

  Scheelt weer stroomverbruik ook en vergroot de capaciteit op het net voor zonnepaneeleigenaren.

 5. Sinds de nieuwe zender indeling is de ontvangst van Veronica op veel plaatsen in Nederland klote, daarom zijn ze veel luisteraars kwijt, online is het goed maar bv in de auto geeft het veel ruis.

 6. De luistercijfers en Kink: Een FM pakket zegt blijkbaar niet alles, goed bereik is nog geen 30 procent, maar er zou toch iets moeten terugzien in de cijfers? Misschien was het al een teken aan de wand dat Kink de kosten voor ontvangst via kabel en Digitenne te hoog vond.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*