Luistercijfers week 12: Radio 10 doet goede zaken met de 80’s, ten koste van JOE

Er is gebak op de Bergweg in Hilversum: de Talpa radiozenders Sky Radio en Radio 10 hebben een goede week achter de rug, beide stations stijgen een half procent in marktaandeel. Radio 538 blijft ook aardig overeind en boven de 9% marktaandeel. Het nieuwe spel waarbij de luisteraars flink wat cash kunnen winnen lijkt niet helemaal de luistertijdverlenger die ze nodig hebben, beter is het spel nog eens op de tekentafel te leggen en er een spanningsboog in te bouwen waardoor de weggeefacties onderling beter verbinden, het bedrag oploopt en er naar een hoogtepunt toegewerkt wordt.

Over hoogtepunten gesproken: er schijnt afgelopen vrijdag topoverleg geweest te zijn met betrekking tot Radio 10 door algemeen radiobaas Dave Minneboo, John de Mol en.. middagdeejay Rob van Someren. Vanaf aanstaande maandag is hij na een lange afwezigheid weer terug op zender met Somertijd. Dit ondanks hardnekkige geruchten dat hij in gesprek is met RadioCorp om bij 100%NL niet alleen de middagshow te doen maar ook zenderbaas te worden, iets wat hij ook ambieert bij Radio 10.

De vervanging van het hoofd muziek bij 3FM lijkt zijn vruchten langzaam af te werpen: minder geflopte gitaarherrie zorgt ervoor dat de luistertijd langer wordt en het marktaandeel zelfs wat stijgt. Over gitaarherrie gesproken: het lukt KINK maar niet om het marktaandeel te vergroten, ondanks de felbegeerde FM frequenties in de randstad. Tijd om ook daar het format eens kritisch tegen het licht te houden.

14 Comments

 1. Minder geflopte gitaarherrie zorgt er wel voor dat de algehele sound van 3FM nog meer mainstream wordt dan ooit te voren waarmee het bestaansrecht dan ook echt op het spel staat want dat doen ze bij de commercie ook en beter zelfs.

  • Wat KINK nu doet is eigenlijk een taak voor de NPO, maar die laten dat en kiezen voor de makkelijke weg als semi commercieel bolwerk.

   • @Marcel Eigenlijk zou de NPO kleinschalig moeten doen wat KINK nu doet i.p.v. 3FM. Het huidige 3FM en NPO3 (in huidige vorm) opheffen. Dan houd de NPO miljoenen over.

   • over taken voor de npo gesproken: laat de npo eerst maar eens een nederlandstalig station op fm introduceren ipv een alto zender

 2. Graag decibel weer terug op de Fm zender
  90 muziek zonder teveel geouwehoer
  Nu teveel van het zelfde jaren 80 Joe Veronica radio 10 dat is meestal zonder lijstjes altijd dezelfde muziek

 3. Ben benieuwd straks met Wouter zijn vinylplaatjes & praatjes op Veronica. En Frank met zijn gezelligheid & geleuter.

  En een zelfverklaarde popprofessor die na iedere zin “bye bye man” op repeat afspeelt.

  Maar de tandartsassitente tussen 2 en 4 horen we (waarschijnlijk) niet meer terug.

 4. Rob Stenders z’n sabbatical loopt na Pasen af en vanaf dinsdag presenteert hij weer De Bonanza. Caroline Brouwers zal niet aan zijn zijde zitten, in ieder geval voorlopig niet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*