Luistercijfers week 25: Start van het EK voetbal doet 538 geen goed maar NPO Radio 1 wel

Weinig veranderingen in de top drie behalve dat de sportzomer zijn vruchten begint af te werpen voor NPO Radio 1. Radio 10 krabbelt weer wat naar boven ivm een ietwat langere luisterduur maar verliest wel wat luisteraars. Hetzelfde geldt voor Sky Radio.

De hoempapa radio van Radio 538 rondom een Nederlands Elftal dat vooralsnog slecht presteert op het EK voetbal in Duitsland werpt zijn zure vruchten af: het station zakt 0,4% in marktaandeel.

Ook NPO Radio 5 levert in in marktaandeel en luisterminuten, JOE stijgt verder door en wordt blijkbaar interessanter voor luisteraars om langer en vaker naar te luisteren, ondanks de beperkte playlist. Ook profiteert hun nieuwe ochtendshow met Coen en Sander van het vertrek van Gerard Ekdom.

Vooral de korte luistertijd van 3FM valt op, ze zitten op 70 minuten en daarmee zelfs nog onder Sky Radio wat normaal gesproken een ‘zap station’ is waar mensen maar kort blijven hangen als ze het even zat zijn bij andere radiozenders.

21 Comments

 1. Even kijken wat deze editie van het cijferraadsel te bieden heeft:
  Radio 2: -100000 luisteraars, +5 minuten luistertijd
  Sky: -300000 luisteraars, +3 minuten luistertijd
  Beide gelijk gebleven in marktaandeel.
  Radio 1: +67000, -1min = +0,4%
  Qmusic: +164000, +3min = +0,2%

 2. Jammer dat de middag voetbalwedstrijden door radio1 werden genegeerd. Ja af en toe een update van Suze van Kleef. Maar verder…
  Zaterdag begint de tour. Ik hoop dan toch wel op aanpassingen programmering.

 3. Logisch als je als radiozender (538) een heel andere genre muziek gaat draaien dat je luisteraars afhaken. Alsof dat EK voetbal niet al erg genoeg is, wordt je ook nog met die vreselijke muziek lastig gevallen.

 4. “De Audiohuis zenders bungelen nog steeds onderaan waarbij vooral de korte luistertijd van Radio Veronica opvalt, ze zitten op 70 minuten”
  PK, no offense maar is de luistertijd van veronica juist niet gegroeid van 85 naar 89 min? of moet ik juist een bril kopen?

 5. In Belgie loste ze dat vroeger op door de AM en FM te splitsen.
  In UK heb je BBC r4 voor de nieuws en achtergrond gesprekken en r5 live op AM voor continu sport en nieuws.

  Radio 1 moet ook gespltst worden.

  • Wat ik opmaak uit het artikel in de T., is dat er kennelijk contractueel niets vastlag dat Rob die middaguren juridisch kon claimen. Dat was geen issue en er is dus geen precedent geschapen.

 6. luistertijd gemiddeld in dit jaar oudjes zetten de radio niet zomaar op een andere zender behalve die van joe

  1. NPO Radio 5 175
  2. NPO Radio 2 122
  3. Radio 10 108
  4. NPO Klassiek 99
  5. ClassicNL 99
  6. NPO Radio 1 91
  7. NPO extra zenders 90
  8. Qmusic 89
  9. Radio 538 84
  10. Sublime 83
  11. Radio Veronica 79
  12. KINK 78
  13. Sky Radio 76
  14. JOE 76
  15. 100%NL 75
  16. NPO 3FM 72
  17. ORN Radio 70
  18. E Power 67
  19. Radio 10 extra zenders 65
  20. SLAM! 62
  21. Radio 538 extra zenders 62
  22. Qmusic Limburg 58
  23. BNR Nieuwsradio 53
  24. Qmusic extra zenders 52
  25. Radio 10 Brabant 49

 7. In een interview met Bart van Leeuwen zei Bart over Veronica dat de hoogtijdagen van Veronica waar nu zo nostalgisch aan wordt gerefereerd, dat die Veronica toen juist heel vernieuwend wilde zijn. Dus muziek draaide die toen in de top40 stond. Voor de jongeren. Veronica van nu speelt in op het nostalgische gevoel. Maar wil je radio maken zoals de oude Veronica dat ooit voor ogen had zou je juist vooruit moeten kijken. Qua muziek als ook dj.s.

  Maar goed.. met de naam Veronica ben je nog geen Veronica. Stel dat Veronica uit de jaren 80 de hele dag Goud van oud uitzond? Dan waren er geen Curry en van Inkel of Countdown enz.

  Was trouwens een leuk interview. Te zien op YouTube,zoeken op omroep West en Bart van Leeuwen.

  Ps Fijne vakantie Bart!

 8. De show van Frank Dane blijft maar voort kabbelen. Echt 0 toegevoegde waarde dat hij in Duitsland is met zijn team. Een nietszeggend interview met de vader van speler x. En hij blijft maar parasiteren op zijn contacten met bekende Nederlanders. Blahhh. Hoe lang mag deze man nog een wanprestatie blijven leveren op 538. Hij mag met Ruud de Wild en Coen en Sander richting de exit.

 9. Alles klopt. In de ochtendshow van Tim Klein hoorde ik afgelopen week ook een ordinaire vrouwonvriendelijke mop, verteld door een fuifnummer met een plat Amsterdams accent van 2e hands auto handelaar. Ik weet niet hoe de vrouw heet die deel uit maakt vanhet presentatieteam, maar die zat luid mee te lachen met het schaterlachende ochtend-team. Geen coach in de verste verte te bekennen die hen had kunnen vertellen dat die ranzige mop beter achterwege had kunnen worden gelaten. Al met al, het gaat beroerd achteruit met de schaterlachers bij 538.

  • Komt een vrouw bij de dokter. Als ze net op de behandeltafel ligt vergrijpt de dokter zich aan haar. Dokter, wat doet u nu! schreeuwt de vrouw. De dokter zegt, Ik werk sinds vorige week bij Artsen zonder grenzen. De vrouw springt van de tafel af en geeft de dokter een ongenadig harde trap tussen z’n benen: En ik werk b ij het Rode Kruis!

   Duyvis als er een fuif is

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Radio 538 presteert net zo slecht als Oranje tijdens dit EK voetbal en dat is geen toeval - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*