Luistercijfers week 7: Sky Radio weer de winnaar

Sky Radio bereikt in week 7 weer de meeste luisteraars in Nederland, net als vorige week, mede dankzij de claim op Valentijnsdag en de Valentijn Top 101. Ook NPO Radio 2 had een (80’s) hitlijst én een actie voor Giro 555 die is terug te zien. Radio Veronica profiteert van haar themaweek met 70’s vanaf de Veronica boot in Amsterdam en de bijbehorende free publicity.

Knap van Sky dat ze voor de tweede week op rij het station met de meeste luisteraars zijn, ondanks een minimale bezetting. Voorbeeld hiervan is het Twitteraccount van Sky Radio dat al sinds 2,5 jaar (!) niet meer wordt geupdate. De andere drie Talpa radiostations 538, 10 en Veronica worden gewoon wél netjes voorzien van tweets over acties en dergelijke, alhoewel daar bij 10 ook nog wel winst te behalen valt.

NPO 3FM profiteert door haar 00’s week met het hoogste marktaandeel in jaren, maar niet meer luisteraars, minder juist dan de week ervoor. Dat betekent dat de doorluistering wel gestegen is door de gezamenlijkheid qua programmering. Werk aan de winkel voor zendercoördinator Menno de Boer om die eenheid ook buiten specials om te creeëren.

Grote verliezers qua marktaandeel zijn Qmusic (1 procent eraf) en NPO Radio 5 (bijna 2 procent in de min). Laatsgenoemde weet het profijt van de 60’s week niet vast te houden. Radio 538 keert na de kleine winst door de 90’s Top 538 twee weken geleden weer terug naar een mager marktaandeel van 7,3%. Ooit ’s lands marktleider in Evers tijden is daarmee de zesde zender van Nederland. nog net boven NPO Radio 5 dat niet op FM te ontvangen is.

2 Comments

  1. Hoe minder 60s hoe minder luisteraars, goed werk Radio 5.
    Oh natuurlijk, ze zijn te oud en vallen buiten de “doelgroep”.
    Wellicht heeft 5 ook een tikje gekregen van Joe dat in de Randstad wel op FM is te ontvangen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*