(boek) De Jaren 80: Doemdenkers en positivo’s

De jaren ´80, werkloosheid, stakingen en protest tegen bijvoorbeeld de plaatsing van kruisraketten, maar ook economische bloei, de val van de Muur en het winnen van het EK Voetbal. Roerige jaren. De jaren ´80. Doemdenkers en positivo’s is dan ook zowel een beeldbiografie van een bewogen decennium als een feest der herkenning voor iedereen die de jaren bewust heeft meegemaakt – of je nu kind, tiener of volwassene was.

Dit boek over de jaren ´80 geeft een beeld van de belangrijkste gebeurtenissen in dit decennium. Dat gebeur taan de hand van herinneringen die Nederlanders hebben aan de belangrijkste zaken die zich gedurende die tien jaren afspeelden. Daarmee geeft het boek een nieuw beeld van deze roerige jaren.

Persoonlijke ontboezemingen brengen gedenkwaardige mijlpalen, zoals de demonstraties tegen kernwapens, de mogelijke plaatsing daarvan in Woensdrecht, de economische crisis, de sportieve successen van wielrenners en andere sporters, maar ook het hoogtepunt van het Nederlands elftal met de Europese titel in 1988 weer tot leven. Vrijwel alle gebeurtenissen zijn vastgelegd door de Nederlandse televisie en radio. Er is echter ook nog een hoofdstuk met focus op televisie, waarin diverse legendarische televisieprogramma´s aan bod komen, waaronder Zeg ´ns Aaa, Alf, De Playbackshow, Willem Ruis, Miami Vice en Theo&Thea.

Het boek De Jaren 80: Doemdenkers en positivo’s is verkrijgbaar in de online museumshop vna het Museum van de 20ste Eeuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*