Patrick Kicken: Dit is wat Wietze de Jager gaat doen in 2024

[BLOG] Zeg maar nee, dan krijg je er ineens twee. In de comments onder de column die ik gisteren publiceerde stelde ene ‘Nick’ de vraag of ik al iets gehoord had over hoe het nu verder gaat met Wietze de Jager bij 538. Sinds zijn ochtendshow met Klaas van der Eerden daar abrupt tot een einde kwam van de zomer door tegenvallende luistercijfers en gesteggel over papadagen heeft hij geen minuut meer radio gemaakt voor het bedrijf. Terwijl het salaris natuurlijk wel netjes gestort werd. Wat navraag levert het volgende verhaal op: Wietze gaat in het nieuwe jaar dat geld in één keer opmaken: hij vertrekt, samen met zijn gezin, naar het buitenland. Waar naartoe vertel ik je zo. Een tipje vast: het is er altijd zonnig!

Het is nooit leuk, als je programma van de een op andere dag stopt. Dat weet iedere radiomaker. Alleen voor Wietze de Jager kwam het geen dag te vroeg, hij kon het drukke gezinsleven (vier kinderen waarvan één pasgeboren baby!) absoluut niet combineren met de radioshow die het meeste impact heeft op je: de ochtendshow. Inmiddels zal hij hiervan aardig bijgekomen zijn. Zijn prachtige miljoenenvilla in Zwolle zette hij al eerder te koop toen hij de bui bij 538 al zag hangen. En wat doe je dan als dertiger met veel te veel geld: juist, je vertrekt! Weg uit dit naargeestige land waar ze je toch niks gunnen. Ik begrijp dat De Jager, samen met zijn gezin, vertrekt naar het eiland waar Mr. Soulshow Ferry Maat al jaren geland is: Bonaire!

Ik vind het wel een slimme zet. Al is het in het eerste instantie maar voor een jaar om uit te proberen, je kunt zo je radioruzie met Mattie eindelijk een plekje geven. En al dat andere gezeik bij de radio en de televisie, want ook daar werd Wietze eerst volop ingezet. Leuk is anders natuurlijk, dat er eerst volop aan je getrokken wordt, je de gevierde ster bent en daarna via de achteruitgang het pand mag verlaten. Dat de teller blijft doorlopen op je bankrekening is dan een schrale troost. Dan maar naar een eiland waar de kinderbijslag gewoon blijft doorlopen, ze ook Nederlands spreken én het iedere dag mooi weer is. Daar knapt een mens wel van op! En geef toe: je bent pas een échte ster als je met je BN’er gezin naar het buitenland vertrekt. Dat is na de te koop gezette villa in Zwolle echt next-level eerherstel.

Overigens hoeft dit niet meteen te betekenen dat De Jager niet meer op de radio te horen zal zijn. Veel discjockeys maken tegenwoordig gewoon via een goede internetverbinding hun radioshow in het buitenland. Het grote voordeel voor Wietze: het is op Bonaire 5 uur vroeger! Dus als hij bijvoorbeeld de ochtend in het weekend gaat doen op 538 dan kan hij er een nachtshow van maken. Komt het toch allemaal nog goed. Kan Ome Maat lekker op de kinderen passen, Lieke lekker gaan shoppen overdag als hij in bed ligt of op het strand en dan is dat geld binnen een jaar wel op. Op Bonaire zit ook nog een radiostation mocht hij lekker lokaal wat willen doen. TV ster Nicolette Kluijver ging de Jagertjes voor naar Bonaire maar die besluit nu na vier jaar terug te gaan naar Nederland. Misschien kunnen ze haar strandhut overkopen?

Patrick Kicken

39 Comments

 1. Op die eilanden zitten overigens ook voldoende radiostations waar hij aan de slag kan, waaronder Paradise FM en Dolfijn FM. De verdiensten zullen wel wat lager zijn dan wat 538 betaald.

   • Er is nooit een druppel olie gevonden op Curacao of de andere Ned Antillen eilanden.
    Wel stonden er hele grote raffinaderijen, de grootste zelfs ooit ter wereld. De olie kwam uit Venezuela en in WW2 kwam een groot deel van de brandstof voor de geallieerden uit Aruba (Lago en Druif) en Curacao (Isla).
    De Lago en Isla zijn er nog wel, maar zwaar verouderd, op Aruba is Lago niet in bedrijf Isla op Curacao ook niet en staat te huur. Is zwaar vervuilend.

 2. Ik geef Wietze ook gelijk. Om het weer alleen al.

  Maar over zijn papa-dag. Patrick jij weet zelf hoe het is om overwerkt te raken. En tegenwoordig zitten er veel met een Burnout thuis. Die Wietze heeft zichzelf en zijn gezin belangrijker dan zij werk gevonden. Dat is niet eens zo gek toch?
  Nu kan hij zich dat ook wel permitteren qua geld, dat moet gezegd.

 3. Even een kleine correctie…

  Als het in Nederland 6.00 uur in de ochtend is, dan is het op Bonaire 1 uur in de nacht als je ochtendshow begint 😉

  Als je dan ná je ochtendshow gaat slapen, kun je inderdaad om 11 uur opstaan 😉

 4. Prachtig altijd die discussies tussen Henk/Freek/Daniel en Patrick. Wordt tijd dat er een kick(en) box gala wordt georganiseerd tussen deze twee in het Gelredome… Maar goed, over Wietze: groot gelijk. Komt vast weer ergens aan de bak, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

  • Dat er oud zeer zit is duidelijk. Ook Henk wordt een dagje ouder en realiseert zich dat hij wel heel veel spelletjes heeft moeten spelen om zich staande te houden in radioland, meer dan vaak ten koste van andere mensen. Eens haalt dat schuldgevoel je in en dan moet je het hier wel gaan zitten projecteren. Hij weet ook dat hij mede de oorzaak is dat ik op m’n 25e al bijna kopje onder ging in een ziek omroepensysteem.

     • Daniel heet eigenlijk Henk?

      Maar Patrick, jij weet hoe hard het radioleven kan zijn. Dan is het niet gek dat er burnouts zijn. Jij kan met jouw ervaring voor de jongere generaties op komen. Voorkomen dat jong talent gemangeld wordt door managers met je columns. Managers met een houding van: “Ik maak je of ik kraak je”

      Wat jou overkomen is heet nu grensoverschrijdend gedrag Patrick.

   • Dag Patrick,

    Met stijgende verbazing zit ik je “opripingen” te lezen. Althans als je het over “Henk” hebt.
    Op Henk Westbroek na ken ik nauwelijks een “Henk’. Maar laten we aannemen dat we het over dezelfde Henk hebben verbaas ik mij over de ongefundeerde aantijgingen. En je haalt dan ook ineens Edwin Diergaarde erbij haalt. Kun je het niet alleen? Goed, over Henk dan, ik heb met Henk, als het dezelfde is, meer dan 10 jaar prima gewerkt. Een uiterst betrokken programmamaker. Daar kon jij in de periode dat je als een jongeman gespeend van communicatievaardigheden over de gang liep nog heel veel van leren. En dan nu een ander de schuld geven van jou “inzinking?”. Kom op zeg. En tot slot vindt je het omroep systeem ziek…….waarom schrijf je er dan over?
    Volgens mij als ik je schrijfsels de laatste tijd lees en waarin je een aantal mensen de maat neemt op een wat mij betreft onbeschofte manier is het weer eens tijd dat je de praatgroep weer opzoekt voor een onderhoudsgesprek. En neem weer effe een paar dagen rust in het mooie Limburgse.

  • Ik vind het met name interessant omdat Kicken maar blijft roepen dat hij het is zonder onderbouwing! Omdat hij op een bepaalde manier typt…. En dus gaan we er allemaal maar van uit dat het Henk Daniël Dekker is…. Misschien is hij het wel helemaal niet?

    • Kortom… je screent op IP adres en komt uit bij zijn huisadres? De laatste keer dat het werd gevraagd begon je over manier van typen…? Ben net als Joep toch weleens benieuwd naar hard bewijs in plaats van iedere keer die berichten over en weer, daarvoor lees ik deze column niet.

 5. Ik weet het schat maar het komt zó veel voor tussen bazen, radiodeejays en producers dat je er simpelweg niet onderuit komt. Bovendien ligt een burn-out altijd op de loer als je van je hobby je werk maakt: je ziet het verschil niet meer en zegt overal ja op, omdat je zo blij bent als een kind dat je uberhaupt betaald krijgt voor wat je het leukst vindt om te doen.

 6. Hé Kickie,

  kom eens met hard bewijs over dat Freek/Henkie gedoe. Zo niet, begin er dan niet meer over. Je hebt het nl niet nodig, en de bezoekers/lezers al helemaal niet.

 7. Wouw Kickie! Wat een scope! Je hebt in het roddelcircuit gehoord dat Wietze naar Bonaire gaat. Wat een nieuws! Wat zullen media balen dat zij dit nieuws niet hadden!

 8. Hey Patrick waarom ga je geen radiomensen meer intervieuwen? Je columns beginnen een beetje op de slaapspieren te werken.;

   • Denk dat iedereen wel eens langs geweest is inmiddels die wilde, de andere wilde blijkbaar niet, te veel belangen en/of mochten niet.

    • Nee, ik vind een interview met Henk D. Dekker nu wel op z’n plaats. Kunnen ze het uitpraten voor de camera. Niemand heeft meer iets te verliezen, dus kom op, wees allebei een vent, vooruit met de geit

  • Joh Frank, wees blij dat ik probeer nog iets spannends te schrijven over een verder ingedut, saai en voorspelbaar medium. Dat interviewen van radiomensen uit een tijd dat er wél nog spannende dingen gebeurden op de radio is inmiddels ook door jan-en-alleman gekopieerd dus daar is ook al geen eer meer aan te behalen. Luister eens mijn podcast met Paul Smit als je wil, daarin gebeuren wel nog eens verrassende dingen.

 9. ff heel wat anders…. Ik hoor / lees niks meer over Stenders en Lientje npor2 / Veronica ….

  Weet niet heb de Jager altijd een rare snuit gevonden of hij zelf nog een kind was… Vond hem ook niet echt passen op 538, was meer voor 3FM in het rijtje bij Rob Janssen…

 10. Radio maken op de Caraïben, lekker man. Lijkt me ook wel iets. Maar wie weet gaat Wietze er iets anders doen. Een B&B runnen ofzo. Of Wietze’s Beachbar.

 11. Ach, ik gun het hem wel. Maar zal hem ook niet missen… Matige radiomaker, bizarre standpunten wat betreft vele zaken (streng christelijk, soms op het extremisme af), maar van naastenliefde nooit gehoord. In Zwolle regelmatig gezien of gehoord: arrogant, uit de hoogte en ronduit asociaal. Ook uit eigen ervaring, in het Zwolse verkeer hem wel meer dan eens tegengekomen. Gaat er steevast vanuit dat iedereen wel voor hem aan de kant gaat… niet dus.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Patrick Kicken: Koning Edwin Evers keert terug op 538 en redt de baan van Talpa radiochef Dave Minneboo - Spreekbuis.nl
 2. Wietze de Jager definitief weg bij 538 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*