Patrick Kicken: Koning Edwin Evers keert terug op 538 en redt de baan van Talpa radiochef Dave Minneboo

[BLOG] Iets wat natuurlijk al veel eerder had moeten gebeuren is dan eindelijk een feit: de ongekroonde koning van de Nederlandse radio, Edwin Evers, keert terug op de landelijke radio. Dit keer met een vast radioprogramma, na wat invalbeurten bij Radio Veronica. En dat is maar goed ook. Behalve dat het natuurlijk leuk is voor de trouwe schare fans die met hem opgegroeid zijn in de ochtend, is het ook de broodnodige opsteker voor Talpa radiobaas Dave Minneboo, die het afgelopen jaar veel van zijn sterren zag vertrekken naar concurrerende stations van DPG, waar hij voor veel geld weer vandaan getrokken werd door John de Mol. Is het tij nu gekeerd voor Radio 538 en keert de rust nu eindelijk eens terug in het Talpa radiopand?

Laten we even beginnen met het heuglijke nieuws: Evers terug op 538 is natuurlijk top. Al is het alleen maar op vrijdagmiddag. Ook de reünie met zijn oud sidekick Cobus en nieuwslezer Henk Blok valt toe te juichen. Ben ik de enige die wel het knagende gevoel heeft dat het steeds maar teruggrijpen naar oude succesnummers niet veel goeds betekent voor de toekomst van ons fijne medium? Waar is toch de nieuwe Evers, radio heeft dringend behoefte aan een Max Verstappen, nu wordt toch weer Jos Verstappen van stal gehaald. Tuurlijk gaat dit sfeertje weer wat extra luisteraars trekken, maar hoelang houdbaar blijft dit allemaal nog? Evers klinkt dadelijk gewoon weer als Evers, maar het is wel 2024 zometeen, terwijl ik 32 jaar geleden al naar de beste man zat te luisteren ’s ochtend als achttienjarige, op Power FM.

Dan even naar Talpa radiobaas Dave Minneboo: hij zag sinds zijn terugkomst bij Talpa radio een hoop gebeuren bij en met de stations. En met name met de discjockeys. Radio Veronica werd verkocht, Coen en Sander ook, Dennis Ruyer nam de benen en aan veel andere discjockeys werd en wordt getrokken. Daarom is deze opsteker voor Minneboo ook echt nodig: hij is niet voor niets teruggehaald van Q om 538 te ‘redden’. Uiteindelijk natuurlijk met het idee om Mattie & Marieke los te peuteren bij DPG, niet om andersom een hoop deejays die kant op te zien vertrekken. De komst van Evers komt dus als geroepen, eindelijk kan hij zeggen dat hij iets significants voor elkaar heeft gekregen. Reken maar dat iedereen achter Edwin aangezeten heeft, als Evers ervoor had gekozen om iets bij Joe of Radio Veronica te gaan doen dan was dit de nagel aan de (spreekwoordelijke) doodskist voor Dave geworden.

Benieuwd ook hoe het ochtendteam van 538 (Tim, Niels en Rick) zich tot de terugkeer van Evers verhouden. Natuurlijk zijn ze fan van hem, want hebben veel aan hem te danken (ze waren zijn eerdere sidekicks en vervanger). Maar: het sfeertje dat ze ’s ochtends neerzetten is natuurlijk dat vertouwde Edwin Evers sfeertje. Je krijgt dadelijk toch vijf dagen in de week ’s ochtends een soort van kopie en op vrijdagmiddag het origineel. Hopelijk krijgt Talpa’s radiobaas Evers ook zo ver om de ochtendshow te vervangen als Tim & Co op vakantie of ziek, zwak en misselijk zijn. Dat is toch de plek waar je hem mee associeert, Evers Staat Op. Laat hem eerst maar eens op vrijdagmiddag weer proeven van het landelijk radiomaken, wie weet smaakt het naar meer en anders is het een leuk begin van zijn en ons weekend. Een ding is duidelijk: Evers heeft zijn oude radiovriend Minneboo een dienst bewezen, als hij bij een ander station was gaan werken dan waren de rapen gaar geweest.

Patrick Kicken

Overigens is het nu ook wel duidelijk dat dit verhaal waarheid gaat worden in 2024: Wietze de Jager gaat naar het buitenland

75 Comments

 1. Cobus Bosscha! Naar mijn mening één van de beste sidekicks en meest ondergewaardeeerde sidekicks van het ganse land.
  Op mijn YouTube kanaal staan wat fragmenten van Cobus Bosscha bij Van Inkel op de AM828 waar hij de opmerking maakte:
  “Hier moet je je voeten vegen als je naar buiten gaat.”

  Wat een goed nieuws, Evers terug op de zender. Die heeft inmiddels alle straten in Harderwijk wel weer gezien en wil weer eens Hilversum in op de vrijdag.

  Leuk de radio kan weer aan!

 2. Leuk dat Edwin Evers op vrijdagmiddag terugkeert op Radio 538! Helemaal mee eens met Kicken dat het bij een trouwe schare fans nostalgische herinneringen oproept.

  Het is echter wel zo dat wanneer je iets jarenlang succesvol doet en er dan mee ophoud en het een paar jaar later oppakt het nooit meer hetzelfde zal zijn. Het zal er op lijken maar het zal toch niet hetzelfde zijn.

  Ook de remake van Medisch Centrum West zal op Medisch Centrum West lijken maar toch niet helemaal hetzelfde zijn. Het is misschien een idee om in de remake van Medisch Centrum West Rob Verhulst(dokter Eric de Koning in het origineel)de rol van keiharde directeur te laten spelen. Zo kun je van de acteurs van de originele Medisch Centrum West die nog in leven zijn vergelijkbare rollen geven die in de originele Medisch Centrum West door andere ontvallen acteurs werden gespeeld.

 3. Cobus Bosscha Zit toch al bij somertijd ?
  Vind het wel weer jammer dat Henk blok weer van stal gehaald word heeft die het niet te druk bij Ekdom ? En waarom geeft Evers niet een nieuwe talent de kans als nieuwslezer ? Ben nog niet overtuigd om te gaan luisteren heb ook niet die ochtendshow geluisterd. Ik blijf wel bij de keurbaas

   • Dat talent is er wel maar daar is geen radio luistergroep voor. De luisteraars die dat soort talenten leuk vinden die luisteren geen radio!
    538 zit natuurlijk in een hele lastige groep te graaien: is het nou een jongerenzender? Jong volwassenen? Of 45 plus?
    Even de commerciëlen op een rijtje…(met Jocks)
    SLAM! Voor 16 tot 21?
    Q Music 21 tot 35?
    538 30 tot 45?
    Veronica 40 plus?
    Radio 10 45 plus?
    JOE 45 plus?
    Ik zou wel een groep jongeren tussen de 25 en 35 willen testen die nog nooit Edwin Evers gehoord hebben en die laten luisteren wat ze er van vinden.
    Misschien is Edwin wel tijdloos?

 4. Ik weet het niet, teren op oude successen kan nooit goed zijn. Ik snap ook niet waarom ze bij JOE of Veronica niet harder hadden getrokken aan Evers want die wil je echt wel hebben. Nu toch maar weer dat 538 wat dolende is in hun profiel. Denk dat Will Luikinga met ‘Harry’ en Erik de Zwart binnenkort daar ook weer te horen gaan zijn. Kortom, denk dat ze wel wat gaan doen aan de profilering van het station.

  • 538 wil luisteraars waar ze advertenties voor kunnen verkopen. als evers meer oplevert dan dat hij kost is het geslaagd.

   en teren op oude successen is standaard op de radio met top 2000/4000 evergreen foute uur enz. enz.

 5. Dhr. Evers heeft in een interview bij zijn oude radio maten al aangegeven dat hij Tim Klijn gaat vervangen bij afwezigheid.

  Zou Dennis Ruyer ook weg gegaan zijn als Dave Minneboo hem zijn kindje (Samen met Wessel van Diepen en Prins Jan groot gemaakt) had teruggegeven? Dat was de grootste fout van mevrouw Hermans als je het mij vraagt.

  JOE is nu populair doordat er weinig gelult wordt. Zodra daar ook meer gelult wordt is het natuurlijk snel over met het hoge marktaandeel van JOE.

  • Dat gaat sowieso veranderen vanaf volgend jaar als alle DJ’s van start gaan. Het is nu een soort low profile radio maar dat gaat er wel vanaf. Eens zien wat er dan aan luisteraars over blijft uiteindelijk.

 6. Betaalt de Mol hem nou zoveel geld om oude paarden van stal te halen? Wat een totaal gebrek aan creativiteit van de keizer zonder kleding. Niet voor niks is vriendeloze Dave zo alleen tegenwoordig. Hij vergeet vaak dat iedereen met elkaar praat.

 7. Laten we even met het heugelijke nieuws beginnen: Patrick heeft een scoop gemist. Eigenlijk is dit natuurlijk geen nieuws meer want het missen gebeurt vaker wel dan niet. Met hoeveel informanten heb je ruzie Kicken? Bij Talpa had je altijd wel je bronnen.

  • Nieuwtje: Freek is niet Henk/Daniël Dekker. Dat merk ik al maanden lang aan Freek’s tone of voice en woordkeuze. Eerst bewijs voordat ik geloof dat Freek Henk B is. Ik heb Henk vaak meegemaakt en gesproken, geloof me, die is uit ander hout gesneden.

   • Dat is nou het leuke aan onze Henk, hij doet zich (als je hem tegenkomt) voor als je beste kameraad, met een handje hier en een schouderklopje daar. Maar ondertussen..

    Het is op zich wel fijn dat hij hier zijn masker wél af durft te zetten en gewoon zijn ware aard toont. Dat is er eentje van véél rancune, cynisme en jaloezie. Waar je het ook aan merkt is dat hij iedere keer zo’n beetje hetzelfde schrijft, net als hij iedere dag zo’n beetje hetzelfde zegt in zijn radioshows. Je kunt er bij de NPO heel ver mee komen! Stiekem een beetje tro(t)s op onze Henk.

    • Ik heb Daniel Dekker gevraagd of hij Henk/Freek is. Dat is hij niet zegt hij. Je mag hem bellen als je ergens mee zit.

     Zonder bewijs iemand zwart maken is niet netjes.

     Je schrijft pittig column met veel zinnigs. Iig met veel liefde in je radio hart. Mijn tip om Daniel hier buiten te houden.

     En is het een idee om iets tegen anonieme/fake accounts te doen?

     • @Madelief In grote lijn eens met wat je zegt. Alleen is Daniël Dekker wel degelijk ‘Henk’. Want dat is zijn echte voornaam 🙂
      Maar hij is niet ‘Freek’. Tenzij het tegendeel wordt bewezen.

     • Geloof me nou maar, het is hem. Iets met IP adressen en het altijd opnemen voor zijn goede vriendinnetje Coco. Jij denkt overigens dat radiobaasjes en deejays in Hilversum als je het ze op de man af vraagt gaan toegeven dat ze onder een andere naam hier en op het radioforum zitten te reageren? Je zou ze allemaal met kerst aan tafel hebben, dan ga je het nog druk krijgen 😉 Liefs aan alle (ex) collega’s, het is allemaal wat he

     • IP adres komt inderdaad in de buurt van bewijs. En wat je al eens eerder zei komt ook in de buurt:

      Postte in het begin onder de naam Henk met e-mailadres henk@henk.nl, later onder de naam Freek en e-mailadres freek@freek.nl. Best origineel voor een dertien in een dozijn jock 😉

      Het blijft een mysterie!

   • Ik ben er ook steeds minder van overtuigd. In den beginne dacht ik het ook, maar het is steeds minder ergens op gebaseerd dat hij het is.

    Als je dat zelf blijft geloven en verkondigen dan gaan anderen het ook geloven. Maar echte feiten die het bewijzen heb ik hier ook nog niet voorbij zien komen. Misschien hoopt Patrick gewoon heel erg dat hij het is, dat kan natuurlijk ook!

    • Als je in Google onderstaand intypt dan krijg je alle opmerkingen van ‘Freek’. Als je even goed leest en analyseert dan zie je dat het gewoon een geheel ander persoon is.
     site:spreekbuis.nl “Freek schreef:”

 8. Wat ik me net nog bedacht: het wordt wel één grote punica oase daar op vrijdag bij 538: eerst de ochtendshow, dan even twee uurtjes muziek en vanaf 12u begint het gesidekick, de hele dag door

 9. >>Waar is toch de nieuwe Evers, radio heeft dringend behoefte aan een Max Verstappen, nu wordt toch weer Jos Verstappen van stal gehaald.

  dat komt door de luisteraars die alleen maar gouwe ouwe willen. zowel in muziek als dj’s. of boulevard achtige types als mattie en marieke

 10. Mooi nieuws maar zal niet heel vernieuwende radio opleveren: Evers speelt altijd op safe, wat ook zijn kracht is om een groot publiek te trekken. Veel gezelligheid en af en toe een artiest in de studio vermoed ik. En wie gaat hem vervangen bij afwezigheid? Evers vervangen wordt een lastige klus, dat zagen we al bij zijn ochtendshow toen.

 11. vooropgesteld : ik ben geen kenner, of insider, of claim ergens verstand van te hebben, en ben sowieso geen fan van Edwin Evers

  waarom moeten er altijd die sidekicks bij? Kan een beetje professionele radiojock het niet meer alleen?

   • Het is wellicht ook een idee om gewoon, kweetniet, muziek ofzo te draaien? En niet de hele tijd van dat gelul? Blijkbaar valt het niemand op dat JOE goed scoort juist omdat het nog niet geveel geouwehoer heeft, dat zal vanaf volgend jaar ook voorbij zijn. Dus dan gaat zo’n station méér geld uitgeven om de luisteraars te ergeren. Hebben die programmabaasjes nou nog steeds niet door waarom Spotify en iTunes zo populair zijn?

     • Totdat je naar de leeftijden van de luisteraars kijkt en beseft dat de meeste van deze zenders een uitstervend publiek hebben. Dat kun je van Spotify en iTunes niet zeggen.

    • Nog zo’n eeuwig terugkerend topic hier, spotify en ook Sky Radio zijn geen echte radio. Radio is met presentatie. Dat is juist wat radioluisteraars willen. Terzijde, ik durf te stellen dat Radio 2 mede populair is door het onderschatte aandeel van nieuwslezer- en samensteller Matijn Nijhuis. Hij is radio.

     En Solaris, we zijn allemaal – jong en oud – terminaal.

 12. Evers aan het begin van je weekend: helemaal top! Goeie zet van 538.

  Over je opmerking over de nieuwe Max Verstappen:

  Een aantal jaar geleden heeft 538 Dimitris Kops van Slam naar 538 gehaald. Een enorm talent die het goed deed op 538, maar niet veel kansen kreeg en daarna weer is terug gegaan naar Slam. 538 zou Dimitris kunnen halen voor de lunch 12-2 of de avond. Zie hem als een groot nieuw talent.

 13. Stoppen op een hoogtepunt zorgt altijd voor mythische hoogtes, maar wat nou als luisteraars Everstypetjes moe lijken te zijn en potentiële jonge luisteraars geen radio meer gaan luisteren en van Someren publiek geen Everspubliek blijkt?

 14. “Ben ik de enige die wel het knagende gevoel heeft dat het steeds maar teruggrijpen naar oude succesnummers niet veel goeds betekent voor de toekomst van ons fijne medium?”

  Precies de reden waarom ik hier kwam kijken. Wat een slecht idee dit. Het blijft maar recyclen van oude radiohelden, op verschillende zenders.

 15. Edwin Evers is 538 en 538 is Edwin Evers.

  Net zo goed als dat Radio 2 de Top 2000 is en de Top 2000 Radio 2.

  Sky Radio The Christmas Station en The Christmas Station Sky Radio.

  En Qmusic Het Foute Uur en Het Foute Uur Qmusic.

  Zonder hun paradepaardje zijn deze stations maar de helft.

 16. “Hopelijk krijgt Talpa’s radiobaas Evers ook zo ver om de ochtendshow te vervangen als Tim & Co op vakantie of ziek, zwak en misselijk zijn” Gun het ze niet maar zou mooi zijn, in de ochtend kiezen voor de repeat functie van Ekdom of Evers?

  • Evers vind ik op zich een aardige vent. Maar dat wordt vooral heel veel lachzakkenradio met daarbij 500x dezelfde shitmuziek van 538. Ik kijk er niet naar uit.

   • De muziek met Evers in de ochtend was beter te pruimen, meer Edwin-momentjes zeg maar, 80’s zelfs een enkele 70’s. Ik hoop dat hij met die speldenprikjes het Edwin-geluid terug mag laten horen.

 17. Ik heb gehoord dat zowel Henk Blok en Kobus per direct bij 10 zijn weggestuurd. Kobus wordt al sinds donderdag vervangen door Nicolai Ruis. Die ook op de vrijdagochtend de vervanger is van Henk, hij krijgt het nog druk. Maandagochtend zullen we het horen of dat echt zo is of dat ze Henk wel zullen houden en Kobus in de middag ook

 18. Reactie op Rico

  [IP adres komt inderdaad in de buurt van bewijs. En wat je al eens eerder zei komt ook in de buurt:

  Postte in het begin onder de naam Henk met e-mailadres henk@henk.nl, later onder de naam Freek en e-mailadres freek@freek.nl. Best origineel voor een dertien in een dozijn jock 😉

  Het blijft een mysterie!]

  In de buurt….Mysterie. Je zegt het zelf
  Net niet

  Misschien heeft Patrick een heel vervelend neefje. We weten het niet. Daarom vind ik dit hier niet netjes wat Patrick beweert. Daniel Dekker zou hier eventjes moeten bevestigen dat hij Henk cq Freek hier op dit forum niet is? En hoe doe je dat? Ik snap wel dat hij daar niet op zit te wachten. Maar de twijfel is gezaait.

  • Ik beschouw het vanaf nu maar gewoon als een vermakelijke soap. Waarbij Patrick, Daniël en Freek allemaal fantasie-figuren zijn 😉

   • Popcorn?

    Zo doen heel veel mensen dat ws. Het vervelende, vind ik, is dat er eentje is die er niet voor gekozen heeft in deze soap “onderwerp” te zijn.

    Er is iemand met veel fantasies ja, doe daar rancune bij.
    Ik heb zelf ook mijn fantasie gebruikt. Misschien is Patrick zelf wel Henk. Alles voor de “likes” toch?

    Fijne woensdag Rico.

    • Madelief, denk nou niet dat als iemand – tegen jou – beweert dat hij hier niet Ome Daan is, dat dit dan ook zo is. De grap is natuurlijk dat je altijd volhoudt dat het een ander is. Ik ben toch ook niet Henk Mouwe? 😉

     • Nee jij bent Frits Avondspits. 😄
      Ik ben er niet ervan overtuigd dat Henk wel Daniel is. (Ondanks IP adres.) Jij wel dan?
      Daniel lijkt mij niet iemand die zich hiertoe verlaagd. Althans…Als ik Daniel was zou ik gewoon onder eigen naam mijn zegje doen… Hoewel Henk dat is maar er zijn veel Henkies. Daar heeft Daniel geen zin in. Olie en vuur? Patrick heeft privé een probleem met Daniel, dat is wel duidelijk.
      Lekker privé uitpraten is mijn tip.

     • Wie is er nu naïef, jij of ik? Ik kan me er niet druk over maken.

      En ook Kicken kan nog welles onder een andere naam posten, alles kan in deze dierentuin vol gekkigheid. Soms noemen ze zich aap en dan weer geit.

      ;-0

 19. Weekbereik Radio 538: 3 miljoen.
  Hoeveel mensen zouden een klein bedrag per maand over hebben voor 538 zonder reclame en zonder nieuws(!)?
  Gaat nooit gebeuren, maar het lijkt mij wel heerlijk rustig zonder die storende meuk tussendoor. Misschien eens een kleine peiling houden. Ik ben in ieder geval wel benieuwd.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Edwin Evers keert terug op Radio 538 - Spreekbuis.nl
 2. Top 5 meest gelezen blogs Patrick Kicken van 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*