Patrick Kicken: Deze 538 ster staat bovenaan het verlanglijstje van NPO Radio 2 om Gijs Staverman op te volgen

[BLOG] Er ging een aardschok door radioland: het voorheen altijd rotsvaste anker in de voormiddag op ’s lands grootste NPO radiozender 2 gaat de publieke verruilen voor de commerciële. Gijs Staverman, inmiddels opa, wil zijn pensioen veiligstellen en het nageslacht nog van wat extra cash verzekeren voor de toekomst. Dit laat twee teleurgestelde luisteraars achter en twee uurtjes zendtijd die de KRONCRV natuurlijk niet kwijt wil raken. Zenderbaas Peter de Vries, al dan niet ingefluisterd door de échte zenderbaas van alle NPO radiozenders Jurre Bosman, moest de boodschap overbrengen aan d’n omroep ‘dat het toch echt een minstens zo grote naam moet worden’ die Staverman opvolgt, anders krijgt een andere omroepverenigingcombinatie dagelijks 14-16u. Wie dat lijkt te worden? Daar heb ik wel wat over gehoord ja..

Eigenlijk moeten we even een jaar terug in de tijd. Toen ging al een commerciële naam rond die naar NPO Radio 2 zou vertrekken. Destijds heb ik het volgens mij in een bijzin opgeschreven maar dacht ‘welk tijdslot zou hij dan in Godsnaam moeten gaan doen’. Maar het verhaal dat Staverman zou vertrekken bij 2 gaat óók al een jaar rond, zie de eerdere columns erover en de ‘harde ontkenning’ van Gijs op de geruchten. Feitelijk kunnen we stellen dat dus al meer dan 12 maanden wordt nagedacht over het feit dat Dhr. Bosman besloten heeft dat Staverman eraf moest en er een waardige opvolger moet komen. Zoals dat tegenwoordig gaat wordt die naam dan aan de omroep gepresenteerd in plaats van andersom. Wil je de zendtijd behouden? Ga dan eens met die en die praten, hij lijkt ons wel wat.

In eerste instantie was alles in kannen en kruiken: Rob Stenders zou terugkeren bij De Grootste. Het contract was al getekend, met BNNVARA. Toch kreeg Rob het in zijn bol en bedacht dat hij schatplichtig is aan het merk Veronica. Als hij daar zou blijven kwamen Ekdom, van der Goes en van ’t Hof ook. En zo geschiedde, contract verscheurd, Dennis Ruyer style. Dus weer nieuwe ronde, nieuwe kansen voor KRONCRV. Maar wie o wie ligt er dan zo goed op de burelen van Bosman, waar volgens de laatste aflevering van Roddelpraat niet alleen gesprekken worden gevoerd maar ook de oudste daad van de wereld. Hou ons niet langer in spanning Patrick, kom met die naam, we houden het niet meer. Nou die naam telt elf letters en zit nu óók van 14 tot 16u, maar dan bij 538.

Juist, Mark Labrand. Hij is volgens Jurre en dus ook ja knikker De Vries, dé perfecte opvolger van Staverman op NPO Radio 2. Eerlijk is eerlijk, ik hoor hem daar ook wel. En je deelt meteen aan twee concurrenten een klap uit: Labrand is ook de stationvoice van Sky Radio, iets wat hij ook perfect zou kunnen doen voor NPO 1 op TV waar Wouter altijd de stem van was. Nu maar hopen dat ik de boel niet ga lopen jinxen hier door het zo aan te kondigen, want NPO audiobaasje Bosman wil natuurlijk alle schijn vermijden dat Radio 2 commercieel is. Maar Labrand heeft op de een of andere manier dat commerciële niet zo aan zijn kont hangen, klinkt degelijk en niet te popi jopi. Geen Rabbering dus, geen Speelman, geen Van Inkel maar de man van 39 uit Pijnacker, die ook nog wel TV ambities heeft dus bij KRONCRV best met zijn fris geknipte en gebruinde hoofd een quizje kan gaan doen: Labrando!

Patrick Kicken

Vanaf ongeveer 37 minuten gaat het over NPO audiobaas Jurre Bosman en een vrouwelijke collega die later afgekocht is, het verhaal wat al jaren rondgaat maar waarvan geen enkele omroepbaas of medewerker het op schrift of beeld wil bevestigen want dat gaat je zendtijd of zelfs je eigen baan kosten. NPO’s opperbazin Frederieke Leeflang heeft Jurre met dit verhaal geconfronteerd maar volgens hem is het niet gebeurd en zij gelooft hem. Mooi toch? Scheelt weer een duur onderzoek. In de tussentijd kan Bosman lekker aan haar stoelpoten blijven zagen, want dat is zijn uiteindelijke doel natuurlijk: opperbaas bij de NPO worden, House of Cards style.

42 Comments

 1. Waarom kiest van inkel er voor om vrijwillig weggestopt te blijven in het weekend? Nog een keer primetime knallen tot aan zn pensioen daar bedankt hij voor? Kan er met mn pet niet bij. Of heeft hij ook verhuisplannen?

  • denk deels de vrijheid die het hem geeft om doordeweeks andere dingen te doen? en qua uren zou Van Inkel er niet op vooruit gaan 8uren nu vs 8 uren dan, en miss dat het deels ook aan de omroepen ligt? KRO-NCRV hebben nu die uren, ga er vanuit dat zij eerst iemand naar voren mogen schuiven ;P

  • Nou meer om het verhaal dat hij brengt, dat is hier natuurlijk ook al zeker een jaar bekend. We hebben er navraag naar gedaan bij de NPO leiding en hun antwoord zie je onder de video

   • Ik vind dat geen excuus om die achterbakse lul van een Jan Roos aandacht te geven. Waar je mee omgaat word je mee besmet.

     • Wees dan een juice-koning die de roddel met naam en toenaam zelf brengt. Nu heb je Jan Roos de kolen uit het vuur laten halen. Pauper.

     • Neuh daar is echt wel onderzoek naar gedaan hier, maar niemand durft/durfde uit de school te klappen. Bovendien heb ik Bosman en zijn (andere) praktijken hier vaak genoeg aangehaald.

      Nou vooruit, ik zal je nog wat vertellen: er gaat ook nog een verhaal rond dat de nieuwe adjunct zendermanager van NPO Radio 5 zijn baantje gekregen heeft omdat hij zo netjes zijn mond gehouden heeft al die jaren. Hoe vind je die dan?

     • De PO ligt onder een enorm vergrootglas sinds naar buiten kwam wat er aan grensoverschrijdend gedrag plaatsvond. Waarom is dit dan nog steeds alleen maar een Jan Roos roddel?

      Zou het kunnen dat Jan Roos gewoon een rancuneuze klootzak is die zich nergens op baseert, en dat jij er gewoon in meegaat omdat je niet kritisch denkt? He?

     • In een vorige reactie heb je het over ‘we’. Begrijp ik dan goed dat je met Roos hebt samengespannen, jij leverde de juice en de namen die je hier niet noemt van de medewerkster en de adjunct en Roos bracht het naar buiten zodat jij het weer hier kan citeren. Pek en veren.

     • Natuurlijk is dit een 1 tweetje Jordy. Zo stopt Roddelpraat soms het een en ander in de doofpot en soms niet. Maar dat weet Patrick ook.

 2. Dat stations zich nog druk maken over wie de niet-drive-time uren doet. Totaal niet relevant meer. Integendeel, doe een soort non-stop bonanza tussen 10 en 16, en zie uw marktaandeel stijgen.

 3. Roddelpraat, niveautje hoor. Ongelofelijk. Als ik in de schoenen van Jurre Bosman zou staan, zou ik er een zaak van maken. Als het niet waar is, wil je dit toch laten rectificeren. Doe je dat niet, zullen veel mensen denken dat de roddelgasten de waarheid spreken.

 4. Patrick, heeft Gordon al bij Radio 10 getekend, is Rob van Someren al weg bij Radio 10 en is Frank van der lende binnenkort niet meer te beluisteren bij Veronica? Nieuwtjes brengen lukt al niet meer, goed gokken ook al niet meer

   • Even geduld nog Henk, het probleem is vaak dat ik iets al in een vroeg stadium hoor. Bovendien zijn plannen ook altijd aan de tijd onderhevig, zie wat er met Stenders last minute gebeurd is. Een toezegging of contract is weinig waard tegenwoordig, dat moet jij toch als geen ander weten. Hoe vind je het trouwens dat jouw protégé Jurre zo onder vuur ligt?

  • Je hebt zeker veel tijd over Freek/Henk/Daniel? Aan je favoriete Amsterdamse clubje valt niet veel lol te behalen? Dan ga je hier maar populair zitten doen. Je bent net zo diep gezakt als je clubje. Best wel een triest persoontje.

 5. Maar in radio weet iedereen dat Labrand een van je bronnen is dus die heeft zeker gevraagd dit te publiceren? Dat onzin verhaal van Bosman is een leuk roddeltje maar iedereen weet dat het onzin is. Waarom lek je toch altijd dingen in opdracht?

 6. had liever een andere schema gezien deze,

  12.00-14.00 Edit Den Doosch
  14.00-16.00 Eddie Keur
  !6.00-18.00 Ruud de Wild

  Denk dat je dan een hele leuke en vermakelijke middag hebt!

 7. Morgen feesten ze op het Chasseveld in Breda met een mooi vooruitzicht dat ze de grootste van het land gaan worden.

  De Staatsomroep wederom verslagen. Daar willen ze best een Sky en Radio 10 voor opofferen, om de zender met de golflengte van Veronica in de hun naam de nummer 1 te laten worden.

 8. Mark Labrand niet echt een hele grote naam. Doet het wel aardig en is leuk voor erbij. Zijn activiteiten buiten radiowerk zijn altijd van korte duur.

  Gezien de al grote dj stal van Radio 2 en ook nog eens 3FM dat vrij wel zeker de volgende bezuinigen niet gaat overleven is het onzin dat er nog een dj van buiten gehaald moet worden voor die paar uurtjes.

  • Je bedoelt Shownieuws waar hij aan de desk stond enzo? Nou je zou dat ook kunnen uitleggen als ambitie en daarom denk ik dat hij wel weer eens wat anders wil dan 538. Bovendien is hij daar ook een tijdje naar het weekend verbannen onder La Coco dus er zal ook nog wat oud zeer zitten.

 9. Jan Roos en Dennis Schouten op radio 2 van 14.00 tot 16.00 uur ma-vrij
  en Eddie Keur van 16.00 tot 18.00 uur.
  De Wild weg of naar de nacht van 3.00 tot 4.00 uur
  Dat zou dat linkse bolwerk goed doen

 10. Ik ben echt blij dat staverman vertrekt. Wat een herrie komt et uit die mond. Pfffff. En maar schreeuwen en maar schreeuwen…
  Samen met Ruud,by far, de zwakste schakel op R2.

 11. Er lopen bij ome John nog 2 DJ’s welk een prima aanvulling kan zijn bij NPO radio 2 en toevallig bij Radio 10..Jan Paul Grootentraast en Martijn Kolkman. Beide doen al voice over werk, en passen prima bij de NPO.

 12. Dit lees ik op radiowereld Rob toch niet naar 100%NL?

  Voor welke uren Staverman zou zijn aangetrokken is nog niet helemaal duidelijk. Geruchten gaan dat hij de middagshow gaat presenteren en Rob van Someren naar de ochtend verhuist om Gerard Ekdom, die naar Radio Veronica vertrekt, op te volgen. Andere bronnen melden dat Lex Gaarthuis het weekend inruilt voor de ochtend op 10.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*