Kabinet zou 200 miljoen euro op publieke omroep willen bezuinigen

Volgens berichtgeving van de NOS, op basis van bronnen dichtbij de formatiegesprekken, zijn de partijen PVV, BBB, NSC en VVD dichtbij een overeenkomst over de toekomst van de publieke omroep.

Er wordt gemeld dat de NPO een bezuiniging van 200 miljoen euro tegemoet kan zien, waardoor het budget naar 600 miljoen euro zou dalen. Dit is een minder drastische verlaging dan de aanvankelijke 400 miljoen euro waar de VVD eerder op aandrong.

28 Comments

 1. Dit heeft de NOS afgelopen maandag al gemeld. PVV, BBB, NSC en VVD zijn niet ‘het kabinet’, maar de formerende partijen. Alles is dus nog onzeker.

   • Dit kabinet komt er helaas niet. Het volgende kabinet bestaat uit: pvda/groenlinks, vvd, nsc en d’66….Geen enkele partij wil met pvv in een kabinet zitten… En we zullen het gewoon moeten accepteren…

     • Hoezo weer?

      En altijd weer dat woke-bashen. Woke staat voor solidariteit en rechtvaardigheid, juist ook voor mensen die op de PVV stemmen, maar alleen maar xenofoob zijn. Woke is altijd in de verdediging, ergens voor opkomen en rechts is agressief offensief tegen alles van waarde. Tel uit je winst. De enige idioot is Wilders.

     • Tuurlijk blijf lekker in je linkse bubbel. Jij snapt er geen klote van.

 2. Wie is de Mol enzo kunnen prima naar de commerciëlen. Focus maar op evenementen, Opsporing Verzocht, Kassa, Radar en doe een nationaal muziekpodium à la Countdown/TopPop maar dan met actuele muziek.

 3. Doe het zoals de vrt…. geen omroepen. Minder basen over basen en managers van managers. Nederland 3, en 3FM en sub kanalen weg.

  Hoe vervelend het is de rest wordt al bedient via internet enz.

  • NPO inrichten als de VRT ben ik helemaal voor. Je moet je misschien wel eens wat beter verdiepen voordat je wat zegt want de VRT zit niet in elkaar zoals jij hier omschrijft.

 4. 3fm en npo 3 opheffen.
  De Vara opheffen is veel te links. Npo 1 en 2 zo inrichten dat we neutraal geïnformeerd worden.ook al die kleine omroepen opheffen.

  • Voor wie rechts is, is al het andere links. De dictatuur aan de macht waar de democratie van bovenaf wordt afgebroken. Arme schapen.

   • De pot verwijt de ketel, schaap. Zo geïndoctrineerd door msm een monarchie democratie noemen. Deze monarchie die goede vriendjes zijn met dictatoriale monarchiën in het midden oosten. Leve de republiek. Die uiteindelijk gaat komen mede dankzij sociale media. In het sprookje wordt steeds minder geloofd

    • Ik ben ook republikein, maar het is niet een echt issue voor mij omdat het de komende decennia, of langer, niet realistisch is. Juist door mijn bubbel op X weet ik dat het ruime merendeel van de bevolking voor de monarchie is, ondanks, of dankzij het sprookje. Of zijn in jouw krochten op X de Oranjefestiviteiten van Koningsdag ontgaan? Of gaan jullie de monarchie straks omverwerpen, net als de bestorming door Trump van het Capitool?

     • Jij denkt dat alle mensen op die Koningsdag deelnemen aan de festiviteiten voor de monarchie zijn?

      We kunnen nog steeds een of meerdere van dit soort feestdagen hebben in het jaar zonder een Koninklijk huis.

     • Je schrijfsel is nogal off-topic en onduidelijk, maar blijkbaar probeer je te zeggen dat Rusland een democratie is.

 5. 200 miljoen is veel te weinig.
  Ze houden zelf hun veel te grote broek maar op, daar zijn ze nogal goed in met alle geldverspilling (publiek geld) en alle commerciële nevenactiviteiten.
  De NPO is ziek en moet in de huidige vorm tot de grond toe worden afgebroken.

 6. Rusland is in de praktijk geen democratie nee. Denk aan de afgelopen fopverkiezing daar. Is offtopic idd maar een reactie op tv kijker en Jordie.

  Extreem rechts zal altijd aan de democratie knabbelen door bijvoorbeeld aan de vrije pers te tornen en de rechtsstaat. (Polen, Venezuela)

  Wilders zal het niet lukken want want wij hebben een grondwet. Het paradepaardje van Omtzigt.

 7. Er kan zeker wel 400 miljoen euro op de publieke omroep worden bezuinigd. Met al die directies en managers en nietszeggende functies.
  Het aantal tv-zenders kan terug naar twee en het aantal radiozenders kan ook verminderd worden.
  Radio 3FM (of heeft die al weer een andere naam) kan sowieso stoppen.
  Radio 2 is zo commercieel als een zender van Talpa of Joe.
  Beide kun je dus beëindigen.
  Ze zijn ingehaald door de tijd!
  Bovendien beconcurreren ze zonder kosten (want al het geld krijgen ze vanuit de belasting toegeschoven- met de beste frequenties de commerciële zenders.

 8. Het hele verouderde oproepbestel,voldoet niet meer,maar ook het verouderde zuilen-stelsel is niet meer van deze tijd. Vooral via onze digitale wereld.kijken de jonge kijkers/Luisteraars naar hun eigenTV/Radio zenders,die oa via Internetradio kunt ontvangen globaal 20.000 Radiokanalen uit de hele wereld,in een uitstekende digitale geluidskwaliteit via je Router.Daarnaast kan ik al vele jaren via mijn schotel,de vele Duitse/Publieke/Deelstaat ontvangen volledig reclame-vrijen FTA(FREE TO AIR).Maar de Duitse Inwoners betalen wel 60 euro per 3 maanden,aan de verplichte omroep-bijdrage.Daarom mijn voorstel,om het verouderde Omroep-Bestel onder te brengen door marsmuziek/volksdansen/handgeklap/ feestgedruis,onder de brengen in het Openlucht-Museum in Arnhem,met de teks erbij: een omroep-bestel uit het Steenen-Tijdperk.De omroep-wereld zal gaan veranderen,verander mee.En al de verplichte omroep-bijdrage bijdragen naar de Regionale Omroepen.Want die zijn zeer belangrijk,wat er in je eigen provincie je woont.en vaak van de eigen-taal wat bezezigd in de provincie,is van een ander karakter en vormgeving,dan wat er in (Amsterdam )Randstad wij worden gefronvonteerd.door de dagelijkse steekpartijen/autobranden/plofkraken/woningbranden die in brand worden gestoken.De Randstad is Nederland,met de hoofdvestiging in Hilversum.voor mij is Omroep Gelderland van meer belang,en wij Oosterlingen worden al vele jaren uitgemaakt:ALS DE BOEREN VAN HET OOSTEN.Maar er zijn al vele Randstadters die zijn gaan wonen in het Oosten van het land.En zich weer druk maken als ze de koeien-schijtlucht ruiken,en dat héél vervelend vinden. En dat geeft allemaal de verkeerde DIFFIRENTIATIE in de provincie-samenlevingsverbanden/gedachtengoed.Maar het zal mijn tijd wel duren met mijn huidige leeftijd van 80jaar.Leve de moderne maatschappij.maar wel met de mentaliteit vanaf de jaren 1950.Toen was geluk nog héél gewoon.En vele ouderen denken daar net zo over.

 9. Aanvulling:ARD/ZDF/WDR/NDR/MDR/SWR/RBB/HESSEN/BR/3Sat/SERVUSTV:en dan alle deelstaat en de publieke Duitse TV/Radio omroepen zijn zonder die vervelende reclameblokken te ontvangen.En dan heb ik nog niet over de vele Engelse omroepen die via de Astra 2 FTA kunt ontvangen.En dat is de ultieme vrijheid van Satelliet-ontvangst.Ziet via Selfsat.com de vlakantenne of via:youtube.nl de div uitvoeringen en zelfs volauto satellietzoek systemen.ook zeer geschikt voor op de carravan/camper/balcon etc etc.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*