Viaplay verkoopt uitzendrechten Premier Sports

De door de crisis getroffen Zweedse streaminggroep Viaplay is overeengekomen om Premier Sports in Groot-Brittannië te verkopen aan SSBL, waarvan het de tv-zender vorig jaar heeft gekocht, meldde het zakenblad Dagens Industri woensdag laat.

Viaplay zei in juli van dit jaar echter dat het zich meer zou gaan richten op haar kernactiviteiten in Scandinavië, Nederland en Viaplay Select, en dat het zou overwegen om de activiteiten in te krimpen, partnerschappen aan te gaan of andere markten te verlaten.

“We zijn overeengekomen om onze Britse activiteiten terug te verkopen aan de vorige eigenaars SSBL Ltd (Premier Sports). Dit is in lijn met de strategie en het plan van de Viaplay Group dat we in juli hebben gepresente

9 Comments

  • Hier heb je het over de F1 rechten in Nederland neem ik aan? Dit artikel gaat over de Premier league rechten in GB. Maar dank voor je waardevolle aanvulling op bovenstaand.

   • Viaplay abonnementen worden in NL hoofdzakelijk voor F1 gebruikt. Er wordt niet naar klachten geluisterd. Ben benieuwd hoeveel opzeggingen er zijn/komen.
    F1 TV is echt op alle fronten beter.

   • Het zou uitermate jammer zijn als de rechten voor uitzending van wedstrijden in de Première Leauge, niet meer meer bij Viaplay te zien zouden zijn!!! Dan zou ik mijn abonnement serieus moeten heroverwegen!!!!

  • Wat maakt het uit of het naar Ziggo gaat. Daar zit het ook achter de betaalmuur en goedkoper wordt het echt niet. Voor Rtl7 zijn de rechten veel te duur voor gratis doorgifte.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*