Chris Woerts: Zware bezuinigingen of stekker geheel uit Viaplay


De Viaplay Group, houder van de Formule 1-uitzendrechten in Nederland tot en met 2024, verkeert in financiële problemen. Dit blijkt uit het feit dat ze voor de tweede keer de publicatie van hun kwartaalcijfers hebben uitgesteld. Sportmarketeer Chris Woerts ziet dit als een teken van slecht nieuws en speculeert dat Viaplay mogelijk drastische maatregelen moet nemen, zoals het verminderen van uitgaven of zelfs het volledig stopzetten van hun activiteiten. Woerts benadrukt dat de aandeelhouders wellicht meer financiële steun moeten bieden, maar dat dit mogelijk niet haalbaar is. Deze situatie weerspiegelt de financiële instabiliteit bij Viaplay en de onzekerheid over hun toekomst in de uitzendrechtenmarkt.

‘’Ze zitten in zwaar weer. Ze hebben een te grote broek aan gehad en ze moeten denk ik morgen bekend gaan maken dat ze gaan bezuinigen of de stekker eruit trekken. De aandeelhouders moeten worden overtuigd om er meer geld in te stoppen, maar dat geld hebben ze eigenlijk niet’’, zegt de sportmarketeer bij Vandaag Inside.

Volgens Woerts is Viaplay onder meer bij RTL Nederland, Talpa Network en VodafoneZiggo op bezoek geweest om met de uitzendrechten te verkopen, maar heeft dat nog geen resultaat opgeleverd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*