Wietze de Jager en Klaas van der Eerden volgen Frank Dane op bij ochtendshow 538

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden gaan vanaf maandag 3 januari dagelijks de ochtendshow op Radio 538 presenteren. Samen met nieuwslezer en journalist Mart Grol zijn zij iedere werkdag van 06.00 uur tot 10.00 uur te horen. Frank Danen zal uit de ochtend verdwijnen.

Wietze de Jager: “Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken. Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.”

Klaas van der Eerden: “In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!”

Coco Hermans: “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien. Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap. Wietze, Klaas en Mart hebben ook de afgelopen zomer weer bewezen midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken. Radio die perfect aansluit bij de hedendaagse behoefte van de luisteraars. Daarmee nemen we afscheid van de ochtendshow van Frank Dane en zijn team. Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.”

8 Comments

  • Met Wietze en Klaas t tij keren? Ik ben geen kenner van de commerciële radio, maar ik denk dat t tij zo keert voor 538 dat ze met deze twee b-artiesten heel veel luisteraars voor hun ochtendshow gaan verliezen.

   DJ

   En waar gaan die luisteraars naar toe? Ik gok naar Qmusic met M&M, of naar Veronica als Tim er wat van maakt, maar daar is t probleem dat ze nagenoeg geen actuele muziek mogen draaien. Ik zou als Veronica die achterhaalde clausules bij de rechter aanvechten en je beroepen op te veel opgelegde beperkingen van de vrijheid van muziekuitingen. En dat voor een station als Veronica.

 1. Dan start 2022 met twee evers-achtige shows minder: VI en de 538 ochtendshow met Frank Dane. De ochtendshow met meerdere sidekicks lijkt daarmee uit de gratie. Veelal blijven presentator, een sidekick en eventueel een nieuwslezer over. Afgaand op het persbericht kiest 538 daar nu ook voor met Wietze, Klaas en Mart. Ik vraag mij wel af of zij niet teveel energie hebben iedere ochtend.

  • Er komt juist een Evers-achtige show bij (of die blijft, net hoe je het ziet). Want bij VI zal Tim Klijn de opvolger worden, met Rick en Niels als sidekicks. En laat Tim nu net de presentator zijn die altijd Evers verving op 538.

   • Het is mij nog niet bekend hoe de show van Tim eruit gaat zien of gaat heten. Tim is immers geen Wilfred Genre. Dat VI stopt is echter wel feit.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*