Onderzoek: NPO Radio 2 scoort met Top 2000 ook online

De luisterconderzoekcijfers van NLO laten nog wel even op zich wachten, maar het is nu al duidelijk dat Radio 2 met haar Top 2000-lijst de meeste luisteraars naar zich toe trekt.

Het internet luisteronderzoek geeft dagelijks de statistieken weer van de populaire radioplatforms Radio.nl, Onlineradio.nl en NederlandFM. Hieruit zijn goed de grote verschillen in aantal luisteraars te zien. De statistieken van dinsdag 28 december 2021 10:55 geven aan dat 161.656 consumenten momenteel via deze populaire platforms luisteren. Ruim 35 procent van de online luisteraars is momenteel op Radio 2 afgestemd.

Het Internet Luister Onderzoek (ILO) komt tot stand met gegevens van de radioportals www.nederland.fmwww.radio.nl en www.onlineradio.nl . Via de desktop, tablet, mobiele site en android en apple apps van deze websites klikken ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers meer dan 12 miljoen keer per maand op een radiostation.

8 Comments

 1. Snap niet waarom mensen zich nog zo laten inpakken met een zogenaamde hitlijst die aan alle kanten gemanipuleerd wordt.
  Daar mogen ze wel eens een psycholoog op gaan zetten, is dat wel eens gebeurd?

  • Omndat het niemand uitmaakt hoe betrouwbaar de lijst is, het is acht dagen met anderen luisteren naar muziek, het brengt saamhorigheid met zich mee

 2. Ik snap niet waarom mensen telkens zo zuur reageren op een Top 2000 bericht. Of gun je al die luisteraars hun plezier niet. Teveel azijn gedronken met Kerst ?

  • Ik gun ieder zijn lijstje en muziek plezier, maar waar ik niet tegen kan is dat men bij dit soort lijstjes niet open en eerlijk communiceert en bij het stemmen zegt let op je kan overal op stemmen en we willen ze ook wel draaien maar muziek die niet op prime-time overdag in ons format past, zal door onze redactie in de nacht worden gedraaid om zo geen luisteraars weg te jagen deze moeten prime-time blijven luisteren om maar te scoren in de luistercijfers om zo de prijzen van de commercials op te krikken .

   • En daar mee wil ik ook zeggen dat men in Hilversum, bij de publieke omroep men er meer bewust van moet zijn dat men iets maakt wat mede gefinancierd wordt door publiek geld, wat jij en ik dmv belasting betalen, mijns inziens is men zich daar niet bewust van , en doen dingen wat hun uitkomt en waar mee ze goed bevriend blijven met bepaalde politieke stromingen, maar men zich de luisteraar en kijker maar als een wiel aan de kar zien, en deze niet zo zeer op de eerste plaats komt.

 3. Inderdaad, waarom moet ’t altijd zo zuur zijn? En waarom altijd dat gezeur over “onze belastingcenten”? Als je de luistercijfers ziet dan lijkt me dat die belastingcenten prima worden uitgegeven, Nederland hangt massaal aan de radio en dat moet je alleen maar stimuleren lijkt me.

  Natuurlijk, ik worstel me op sommige momenten ook door die lijst heen, vanmiddag in de auto nog Droomland gehoord. Het genre staat me niet aan, de titel past ook beter diep in de nacht, maar ik heb de radio niet uitgezet en ik ben niet doorgezapt naar een ander station. Het hoort erbij dat je af en toe bagger voorbij hoort komen, het zij zo, het hoort nou eenmaal bij de Top2000.

  Wat ik triester vind is dat in dezelfde periode andere stations ook komen met zwakke aftreksels. Ik dacht eerst nog dat de Top4000 een dieptepunt was, maar ik las dat er ook al een Top1008 is met christelijk gekweel. Dan toch liever de Top2000 🙂

  Ik kom straks nog wel even terug om de zuurgraad van de reacties te meten, maar nu is het tijd voor nummer 909, Ed Sheeran met Photograph.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*