Patrick Kicken: Wat gaat Wouter van der Goes toch doen bij een van de drie Talpa radiostations?

[BLOG] Pak je slabbetje want er bereikt mij weer een sappig gerucht! NPO Radio 2 DJ / Ster / NPO 1 voice-over Wouter van der Goes zou een overstap overwegen en meerdere malen gesignaleerd zijn op De Bergweg in Hilversum. Wat daar zit, een goedkoop bandencentrum? Nee, het grote gebouw van De Mol Senior en Baantjer Junior: Talpa Radio. Maar wat moet die Van der Goes daar nou? Feit is dat hij in het verleden al eens op gesprek schijnt te zijn geweest samen met zijn bloedbroeder Frank van ’t Hof, bekend van zijn vrouw Coco. Dat was destijds voor de ochtend op Radio Veronica, maar dat station huist tegenwoordig in een boerderij in Naarden. En je gaat toch niet van marktleider Radio 2 met 12% naar Radio Vergane Glorie met 2%? Nee, Wout is verstandiger dan dat. Laten we de opties eens even doornemen wat Wout van Oud kan doen bij Talpa in plaats van Veronicaaaaa, waar de showtitel Veronica GOES Amsterdam al klaar ligt!

Ze hebben daar nog drie radiozenders over bij Firma de Mol. Sky Radio, Radio 538 en Radio 10. Beginnen met die eerste: daar moeten ze het al jaren doen met drie man en een paardenkop. Zelfs de Sky studio stond een tijdje ter discussie, want dat kon toch ook vanuit een bezemhok? Dus personele uitbreiding op of voor de 101FM lijkt me stug. Ze hebben pas een tijdje als voice-over Mark Labrand. Tenzij die op omvallen staat of niet meer mag van Talpa radiobaas Dave Minneboo dan zou Wouter van der Goes een prima neutrale stem zijn voor Sky en alle aanverwante substations. Zijn Engels is prima dus Merry Chrismus zeggen lukt hem ook nog wel. Maar Sky is de minst logische optie voor ons Goes.

Dan Radio 10. Daar zitten ze al een paar jaar zonder echte programmaleider en zowel de positie van Ekdom als die van Van Someren staan onder druk. Op beiden wordt gejaagd en Rob ligt in de clinch met zijn zender over een bonus die maar niet uitgekeerd lijkt te worden. Als Ekdom toch naar Veronica vertrekt dan kan Wout mooi de ochtend gaan doen daar samen met Frankyboy, wat hij nu al tijden doet als de ochtendshow van NPO Radio 2 met vakantie is. Baasje spelen erbij is Van der Goes niet vreemd, hij deed dat o.a. eerder bij Qmusic in de beginjaren. Kan ie lekker classics rammen, veel meer cashen dan bij de publieken en heeft hij eindelijk dat o zo gewilde drive time slot wat hem bij 2 maar niet gegund lijkt. Als Stenders dan dadelijk van de zomer weer bij Radio 2 landt dan kan Wout 10.0 mooi zijn maatje Staverman halen voor de middag. Qua voice-overwerk is er ook nog zat te doen bij Talpa TV.

Maar waar ik dan toch mijn ballen op zet, voor zover ik die heb, is Radio 538. Dave Minneboo is zijn lievelingskindje aan het reanimeren en met het wegvallen en naar ik hoor niet meer terugkeren van Niek van der Bruggen hebben ze daar een deejaytekort. Dat hadden ze al maar nu helemaal. Tuurlijk zijn Evers en die Slam! dude Martijn gehaald, maar het houdt niet over allemaal. Bij 538 missen ze óók iemand die de dagelijkse gang van zaken kan regelen, alhoewel ik ook hoor dat een of andere chica van de burelen wat taken bij Minneboo wegneemt. Wouter van der Goes is een ex-538 DJ uit de beginjaren van het station en zal ook nog wel ergens dat paars/groene hart voelen kloppen. Ook lekker: weer eens wat hits knallen in plaats van al die gezapige, ouwe meuk bij ’s lands grootste. Hoedanook: nog effe die Top 2000 wegtikken en op naar Ome John, Neef Goes! Ik ben voor, weer wat reuring in radioland. En bij R2 is er vast nog een vrouw die in de dag/avondprogrammering moet van Tante Bosman. Die trouwens sinds een maand of twee zichzelf ook als ‘coach’ profileert aldus deze pagina met nevenfuncties bij de NPO. Is Jurre soms eindelijk (ook) aan het voorsorteren op een exit, net als zijn favoriete Radio 2 deejay?

Patrick Kicken

PS: Als we deze posts van de Goesmeister even checken dan zien we dat hij qua politieke kleur best bij dat radiostation van De Telegraaf, Veronica, zou passen. Maar je wil er toch geen 10% in marktaandeel op achteruit gaan?! Bovendien zijn ze daar alleen maar bang voor iemand met een mening on-air.

104 Comments

 1. Maar waarom zou Frank van ’t Hof bij Radio2 weggaan? Hij heeft immers met zijn vader een bedrijf dat alle locatie-uitzendingen van Radio2 verzorgt, waarom dat op het spel zetten, bovendien is hij is de nummer 1 invaller en komt aan zn uren.

  • Zie je mij schrijven dat Frank weggaat? Hooguit als hij de ochtend bij 10 kan gaan doen met zijn stiefbroer.

   Maar ik ga echt emigreren als Goes voor Veronica kiest. Kan niet. Onmogelijk. Zo’n teruggang. Dan is Talpa de enige plek waar je nog van kan zeggen: hier ga ik er niet op achteruit qua aanzien en aantallen luisteraars.

   Tenzij Wouter nog steeds gelooft in ‘de magie van het merk Veronica’, omdat hij er ook mee is opgegroeid. Maar kom op hey, tis 2024, daar is weinig meer van over. Hoeveel geld ze je ook bieden. En bovendien: je gaat Wouter van der Goes niet halen als ’trekker’. Dat is dan alleen maar om aan je investeerders te laten zien zo van ‘kijk wij hebben iemand bij NPO Radio 2 weggehaald uit de weekprogrammering’.

   • Je schrijft dit: “Als Ekdom toch naar Veronica vertrekt dan kan Wout mooi de ochtend gaan doen daar samen met Frankyboy, wat hij nu al tijden doet als de ochtendshow van NPO Radio 2 met vakantie is.”

    Dus ja hint op een vertrek van de Hofmeister.

 2. Maar de naam van Wouter van der Goes en ook die van Gijs Staverman noem je al jaren als het gaat om overstappen naar de commercielen. Ze zitten allebei nog steeds bij Radio2, dus zo slecht zitten ze daar niet denk ik dan.

  • Staverman is sowieso aan zijn laatste jaar bezig, die staat steeds meer onder druk. Voelt de hete adem van Rob in zijn nek. Wouter is zo iemand die ook wel eens graag een carrieremove wil maken, tot je pensioen bij de NPO blijven is zó zaaddodend, kijk naar Freek-Henk.

 3. Volgens mij Heeft die Wouter van der Goes niet kort geleden bij getekend bij radio 2 en BNNVARA weliswaar voor vrijdag middag wand doorweeks zit die voor kro-ncrv

 4. waar haal jij dit vandaan pk voorlopig komt veronica met tijdelijke ochtendshows dus van gerard lijkt me geen sprake of was jij bij zijn contractbesprekingen

   • Zolang Ekdom niet bevestigd is bij Talpa dan kan hij nog naar Mediahuis. Als ik Gerard Ekdom was dan zou ik die twee lekker tegen elkaar uitspelen en bij Talpa blijven zodat je ook The Tribute kunt blijven presenteren.

    Als Veronica-liefhebber hoop ik dat het station er bovenop komt maar ik zie geen enkele kans nu Evers weg is. Of Stenders moet drivetime gaan doen.

  • Ja tijdelijke ochtend shows kan maar 1 dingen betekenen ze willen grote naam in ochtend mocht Ekdom komen dan heeft hij net als Coen en Sander te maken met concurrentiebeding 1 ding is dan wel weer positief dat naar volgende eindelijk die Frank van der lende uit ochtend verdwijnt en hopelijk helemaal van Veronica

   • Ook Ekdom trekt Veronica niet meer vlot. Over en sluiten, naam kapot, deksel erop, Slam! weer terug in de ether > dat zou de slimste move zijn, maarja, slimme moves en radiostations, daar heb je er maar een per jaar van ofzo..

    • Van mij mag slam terug echt gemis op de landelijke fm en daar naast Patrick wat is jou mening over zoveelste rechtszaak van kink tegen Talpa en radiocorp/mediahuis ?

     • Zou zomaar eens iets kunnen opleveren voor ze Jaap! Want eigenlijk zijn die stations allemaal stiekem aan elkaar gelieerd door de reclameverkoop.

 5. Als Kicken het schrijft weten we inmiddels bijna zeker dat Wouter niet naar Talpa gaat. Was iets met Kicken en vergane glorie. Komt onder meer door een bron die vanwege lekken naar Kicken ontslagen is bij radio Veronica. Sneu, maar daardoor loopt Kicken achter persberichten aan en zijn het roddels in plaats van nieuws waarvan je wist dat het waar was.

 6. opzich mooi verhaal PK, maar als de andere roddel waar is dat RS terug keert naar R2 dan lijkt me dit ongeloofwaardig; dat dat de heren RS,WvdG en FvhH graag juist weer samen op 1 zender zouden willen zitten of heb ik dit verkeerd; liefste prob denk ook aangevuld met GE

  • Dat zou ik een domme move vinden, tenzij ze hem een half miljoen per jaar betalen. Maar dan nog, je wil toch graag zoveel mogelijk luisteraars bereiken en niet een handjevol met allemaal deejays om je heen die het alleen maar lachen vinden als het stilvalt op de zender? Of on-air vragen ‘weet jij nog een liedje met regen in de titel’ als het regent? Mijn God wat een armoe.

  • Voice over werk voor een ander bedrijf staat los van zijn radiowerk voor Radio 2. Net als Boulevard en B&B Vol liefde dat is voor Jeroen Kijk in de Vegte. Overigens is Masterchef geen Talpa programma maar, heeft men dit overgenomen van het bijna failliete Viaplay.

 7. Nouja, koffiedrinken bij de concurrent is nooit verkeerd, je marktwaarde beetje peilen, ego boosten, je eigen werkgever onder druk zetten. Wat dat betreft is er niets raar aan.

 8. Wouter wie? Al die Radio 2 types zijn inwisselbaar. Lekker top 2000 rommel draaien en vertellen dat Miep van 53 dit nummer heel gaaf vindt. Cool.

 9. Radio Veronica is te erg beschadigd en zal niet meer, na zoveel wijzigingen, ooit nog in de top kunnen scoren. Tevens zitten ze op de oude SLAM frequenties, ook geen voordeel voor dit station. Lapjes frequenties waar een goede DJ zeker niet op zou willen uitzenden. Ik denk dat Mediahuis, en de miljoenen die betaald zijn voor Veronica en 100%NL, over een paar jaar de stekker eruit trekken en de pakketten teruggeven aan het Rijk. Onhoudbare situatie helaas geworden door toedoen van de overheid.

 10. Gisteravond even na 20 uur werd (voor ’t eerst zoals ze zelf zeiden) Wouter van der Goes bedankt voor z’n vooravondshow door Stefan en Tim in De Staat van Stasse. Nu even voor 18 uur kondigt Ruud de Wild niet Wouter aan, maar komt zo Jasper de Vries …

  Maar 1 + 1 is niet altijd 3.

 11. Wout leidinggevende? Geloof dat hij daar zijn bekomst wel van heeft. Ik zet in op een voice over klus. Als ik Wout en Frank de Soulnight hoor doen denk ik dat hij die vrijheid niet graag opgeeft.

 12. Morgen is de 100e geboortedag van de volksschrijver Gerard Reve en is de verkiezing van de voorzitter van de Tweede Kamer.

  Dagsluiting

  Eigenlijk geloof ik niets,
  en twijfel ik aan alles, zelfs aan U.
  Maar soms, wanneer ik denk dat Gij waarachtig leeft,
  dan denk ik, dat Gij Liefde zijt, en eenzaam,
  en dat, in zelfde wanhoop, Gij mij zoekt
  zoals ik U.

  Gerard Reve

  • Zwarte donderdag.

   Een volk dat voor tirannen zwicht
   zal meer dan lief en goed verliezen
   dan dooft het licht …

   Hendrik van Randwyck

 13. Kicken zwaait hier steeds met ‘wetenschappelijke’ radioboeken waarin de formules voor succes staan. Maar die boeken zijn allemaal van Amerikaanse makelij en hoe Amerikanen radio maken, vooral gericht op de autodriver (bakken commercials), willen we hier absoluut niet. Geldt ook voor de tv. Stel je voor dat we hier Amerikaanse toestanden krijgen op de buis, haakt iedereen af. En ’t is ook niet zo dat iedereen in radioland maar wat doet, ook hier worden onderzoeken gedaan onder luisteraars. En verder blijven goede personality’s heel schaars. Daar valt niet tegenop te studeren. Je hebt ’t, of je hebt ’t niet.

  (Zondagavond 20 uur sluit de deur van Het Glazen Huis en start een weekje Serious Request. Ik ga wel wat uurtjes luisterkijken en ik denk dat ’t deze keer best weer een succes kan worden in deze barre tijden. Daarom nu nog maar een latte macchiato met havermelk en een klontje droomboter, gemberkoekje bij.)

  • Dat word ook dit jaar weer niks omdat het op de verkeerde zender te staat en de dj’s in het huis te licht zijn om zo’n groot evenement te dragen. Dit al sinds Domien dit moest gaan doen na het vertrek van Ekdom, Coen & Sander, Giel en de rest.

   Jurre Bosman heeft 3FM en dit prachtige evenement helemaal omzeep geholpen. Niet alleen zijn schuld maar, het begint wel bij hem. Het gaat nooit meer goed komen met 3FM en Serious Request. Het kost daarnaast allemaal heel veel publiek geld en het is voor jongeren bedoeld. En die luisteren al jaren massaal niet. Dat moet gewoon de stekker eruit en moet je als NPO is anders gaan doen om jongeren te bereiken en niet maar eindeloos doorgaan met 3FM en NPO3. Serious Request zou nog onder de naam Het Glazen Huis naar Radio 2 kunnen en weer succesvol kunnen worden. Maar op 3FM met deze dj’s nu niet en nooit niet.

   • Er wordt ook veel naar Serious Request via de tv gekeken, denk ik. En het lijkt me minder afhankelijk van de deejays en is het feelgood-radio met een bijzondere live-uitstraling. En vergeet Sophie Hylkeman niet die meedoet, ik vind een talent uit de oude Veronica-school en ze ziet eruit als een dochter of jongere zus van Rob Stenders. 😉

    En ze kunnen een veiling houden, inzamelen tot ze – zeg – 10.000 euro hebben en dan komt Gerard Ekdom Living doll playbacken. Kijk, aan goeie ideeën ligt ’t niet.

    Een vervelend steentje in hun schoen is dat vanmiddag op Qmusic de Escaperoom is gestart. Expres.

    • Onzin wat je zegt, er werd altijd al veel via de tv gekeken naar Serious Request (ook naar de TOP 2000) het ligt zoals ik je hierboven al zeg, aan de zender 3FM en aan de dj’s die zo’n evenement niet kunnen dragen. En daar lag het de afgelopen jaren ook aan. Er gaat hier heel veel publiek geld mee verloren waar de NPO betere dingen voor jongeren en een goed doel kan doen. Daar is 3FM (en NPO3) al heel lang niet meer voor nodig. Serious Request leeft ook helemaal niet meer zoals het deed 10 jaar geleden door onder andere gesleutel aan de formule en door de dingen die hierboven al heb genoemd. Maar jij veel plezier met kijken hoor!

     • Het gaat over nu en zelf ben ik ook niet enthousiast, ga ook niet veel kijken, vanwege Van Deelen en Speelman, maar het kan dit jaar toch een stuk beter aanslaan dan de laatste jaren, dat is mijn inschatting. Het marktplein in Nijmegen staat vanavond in ieder geval vol.

 14. PK, je favoriete sidekick van Veronica gaat voorlopig van de zender af. Je weet wel het vrouwtje naast Stenders. Is het normaal vrij of sebatical of is er iets anders aan de hand daar? Heeft ze wel tijd voor de kapper.

  • Ik kan jullie geruststellen, Caroline maakt al haar opgespaarde vakantiedagen op en keert op vrijdag 1 maart weer terug op de boerderij in Naarden. Sweet Caroline. X

 15. Jut & Jul gaan weer terug naar NPO Radio 2, je weet wel die veilige haven die straks ook weer veilig 2000 nummertjes in willekeurige volgorde vanaf een computer gaat uitzenden.

  En Veronica ? Pure etheropvulling. Kan zo in het rijtje Rubik’s Cubes, Pokemonflippo’s en Furby’s. Het is geweest.

  • Wel een mooi rijtje!

   Misschien het rijtje eens wat langer maken en aan de hand van die items en ideeën een nieuwe radio en tv zenders starten.

 16. Gezellig voor de producers en redactie van Veronica, werken met Wouter “he pik doe dat maar even over” van der Goes. Zeer onprettig heerschap.

1 Trackback / Pingback

 1. Luistercijfers week 49: Radio 10 nog steeds bovenaan, Radio Veronica op dieptepunt - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*