Patrick Kicken: Rick van Velthuysen vanaf maandag uit de ochtend bij Radio Veronica, Frank van der Lende genoemd als opvolger

[BLOG] Het is niet alleen buiten heet, binnen op de burelen van het pas aangekochte Radio Veronica door het Vlaamse Mediahuis worden ook verhitte discussies gevoerd, naar ik hoor. De etherfrequenties hebben een godsvermogen gekost dus er moeten snel meer luisteraars komen zodat de advertentietarieven omhoog kunnen. Je belangrijkste programma is en blijft de ochtendshow en die wordt sinds een paar maanden na het vertrek van Tim Klijn & Co. naar 538 gedaan door radiocoryfee Rick van Velthuysen, ook wel ‘de man die niet stuk kan’ genoemd in radioland. Maar, zoals al weken rondgonst, is zijn overstap van de nacht op NPO Radio 2 naar de ochtend van Veronica van korte duur gebleken: hij zou er aanstaande maandag al niet meer zitten.

Als dit gerucht waar is wat ik van diverse kanten hoor dan zou het wel eens de definitieve nekslag voor Radio Veronica kunnen zijn. Het is namelijk de afgelopen tien jaar al vaker gebeurd dat een belangrijke jock ineens niet meer te horen is op het tijdstip waar hij een vertrouwde stem was en dat neemt de Veronica luisteraar je niet in dank af. Allereerst was daar natuurlijk Rob van Someren die ziek thuis kwam te zitten en later te horen kreeg dat hij niet hoefde terug te komen want hij was al vervangen door Jeroen van Inkel. Hetzelfde gebeurde mij daarna in september 2015: ik deed de middagshow, werd ziek en onze vrolijke vriend Erik de Zwart had zijn plannetje al klaar: op maandag zaten daar Martijn Muis en zijn blonde sidechick. En Van Velthuysen werd na de overname door Talpa destijds ook al op een lullige manier weggebonjourd uit het weekend.

Behalve dat dit personeelstechnisch natuurlijk helemaal niet netjes is snappen de luisteraars er ook niks van en sterker nog: ze verwijten het je als radiostation dat je én zo met je personeel omgaat én je als luisteraar maar moet afwachten wat je krijgt, iets wat natuurlijk al jaren het probleem is met Veronica, zowel op muziek- als discjockeygebied. Rick van Velthuysen nu na een paar maanden alweer vervangen door Frank van der Lende is een zéér risicovolle beslissing. Ik snap wel dat je zo graag die jonge mannen wil bereiken van 20 tot 34 en dat Frank ongeveer de helft van Rick’s leeftijd heeft, maar heeft er zich iemand al in verdiept wat voor luie discjockey die Van er Lende is? Met z’n slome gehannes achter de microfoon, dat is toch niet waar je wakker mee wil worden? De ‘deejay’ die ooit midden in zijn middagshow op 3FM, die ook voor geen meter scoorde, zei ‘ik ben even poepen’. Godsamme wat een giller. Geef dan die Bas van Teylingen een kans, die Rick prima verving tijdens zijn vakantie.

Rick van V zou wel behouden blijven voor Veronica en op vrijdag, zaterdag en zondag overdag te horen zijn, net als vroegah, met WeekendRick. Toegegeven, Van Velthuysen moest zijn draai nog vinden ’s ochtends vroeg, iets wat logisch is als je jarenlang nachtradio hebt gemaakt waarbij het luistergedrag vele malen anders is. Maar zoals het er nu naar uitziet krijgt hij niet eens de kans om dat te doen of om uberhaupt tegen zijn vaste luisteraars te zeggen waar hij zit. Laten we hopen dat dit verhaal maandag niet waar blijkt te zijn en Rick op z’n minst nog tot het einde van het jaar krijgt om zijn kunsten te bewijzen. Kan Frank van der Lende zijn laatste zakjes wiet nog even oproken, ergens slungelend tussen de alternatieve punkers en naar zweet ruikende festivalbezoekers. Keertje fatsoenlijk naar de kapper, nieuwe kleren kopen en verdomme eens wat peper in zijn kont stoppen zodat het in ieder geval klinkt alsof hij er zin in heeft en de Veronica luisteraar een energieke ochtend wil bezorgen.

Patrick Kicken

140 Comments

 1. Het schijnt dat ze niet zo gecharmeerd zijn van zijn, wat andere zeggen/vinden dan ‘wappie’ achtige aanpak in de ochtend. Het moet natuurlijk allemaal lekker gezellig woky en deugdelijk zijn, ook bij de Belgen. Dus ik zou deze move wel begrijpen, want zo vaart de wereld de laatste jaren. Alles wat schuurt, wat anders is moet gecanceld worden. Denk dat dit met Rick nu ook gaat gebeuren.

 2. Opzich zou ik het terugkomen van weekend Rick wel toe juichen. Maar Frank is de ochtend totaal niet, als ze dan wat willen kunnen ze beter Bas neerzetten die heeft van de zomer bewezen dat hij dat kan. Frank heeft alleen een paar keer bewezen dat hij geen drivetime show kan maken.

  • Eens. En nog eens eens. Wat zijn we het vaak eens. Bij 3FM hoefde je destijds maar een gek hoedje op te zetten en je kreeg de middagshow. Wist jij dat Frank eigenlijk barkeeper was bij BNNVARA?

 3. Ze kunnen dan beter voor Bas van Teylingen gaan in de ochtend. Heeft ervaring inmiddels door inval dus niets staat in de weg zou je zeggen.

  • Wat natuurlijk ook zou kunnen is dat Frank van der Lende de volgende tussenpaus is totdat er genoeg budget vrij is gemaakt om Ekdom weg te kapen. Maar als het merk Veronica dan inmiddels nog verder beschadigd is dan red je het met Gerard Ekdom ook niet meer. Die kwam over van het succesvolle NPO Radio 2 naar het succesvolle Radio 10. Ik voorzie eenzelfde scenario als Giel Beelen naar Veronica destijds, maakte ook niet het verschil.

   Het merk Radio Veronica gaat het merk 3FM achterna. En dat spijt me, voor Nederland.

   • Dat is precies wat Veronica is. Een merk + logo. En de TV-tak en ook het blad hoewn niet eens bij de radio-tak. De mannen die Veronica-radio groot maakten zijn decennia geleden al 538 begonnen. Mediahuis kocht een merknaam en een logo en ja ook sentiment, maar dat sentiment hoor je niet terug op de radio, dat gaat Joe nu muzikaal invullen.

     • Ik vind als belg joe goed klinken
      Je zou joe in belgie eens moeten beluisteren
      99procent egotrippers
      Geleuter op en top om dan nog maar van hun ochtendprog te zwijgen
      Ik blijf joe nederland luisteren
      Die draaien de klassiekers die een mens wil horen en de dj doet perfect zijn job

      Om de 3a4 nummers presentatie

      Perfect voor mij, maar smaken verschillen nu eenmaal

      Groeten van uit belgie

 4. Ik hoop echt dat dit een grap is. Ik luister altijd Veronica. De laatste 15 jaar nog nooit een andere ochtend show bij een andere zender beluisterd. Hoe saai het soms ook was. Maar dit gaat te ver. En niet omdat ik wel fan ben van Rick.

 5. Op de website van Veronica staat Frank al op de plek van de ochtendshow met ‘Ook Goeiemorgen’, dus het lijkt helaas te kloppen Patrick.
  Rick had meer tijd moeten krijgen, niet netjes om hem zo snel al te lozen.
  Bas van Teylingen had wel meer tempo en humor in de ochtend, inderdaad een veel betere kandidaat dan Sander.

  • rick was de definitieve nekslag voor radio veronica. slecht programma, slecht voor de luistercijfers, er was geen luisteraar meer over.

   • Het waren 11 fantastische weken! Even zonder dollen: ja, Rick moest zijn draai nog vinden. Maar er zat zeker potentie in, zie het succes van Vandaag Inside op SBS6. Een rechts geluid mist op de radio. Helaas willen de Vlamingen ook het braafste jongetje van de klas spelen ’s ochtends, met wapperende regenboogvlaggen, klimaatactivisten en andere huilebalkjes.

    • Maar Rick heeft gewoon een contract tot naar verluidt eind 2025, gaat minder en niet meer vroeg werken, dus wellicht denk ie, fuck it, en als hij WeekendRick presenteert verandert dat niet de TOV van Rick en Koert. Misschien wel een tandje erger. Vinden de Belgen dat leuk?

    • er zat geen enkele potentie in. inhoudelijk was het zwak, de luistercijfers zaten in een vrije val, rick in de morgen was niet te redden. een show die van een klik afreed. met z’n loser microfoontje. de man zat niet voor niets in de nacht bij radio 2 en mocht daar zonder opzegtermijn weg, daar ging de vlag uit. rick moet zich schamen voor deze wanprestatie. lekker naar die club ban arnold karskens gaan. je bent zelf natuurlijk net zo geradicaliseerd als rick, hele dag in de kicken rukbunker beetje kritiek geven maar zelf niks meer presteren. bitch gedrag noemen we dat Patje.

     • Helemaal met je eens. Wat is die Patrick nou eigenlijk? Kan alleen maar alles en iedereen neersabelen. Laat hij dat maar bij zichzelf doen.

     • Ho wacht even, ik heb zélf dagelijkse muziekradio vaarwel gezegd omdat m’n hart er niet sneller meer van ging kloppen. En als je hart er niet meer in zit dan moet je het niet meer doen. Ik had als ik braaf ja en amen tegen De Zwart had gezegd best weer wat kunnen gaan doen maar heb op een exit aangestuurd, inclusief een leuke afscheidsbonus na 12 jaar Veronica.

    • Exactly! Je trekt de woorden uit mijn strot. Rick vond ik eigenlijk wel tof in de ochtend, vandaar dat ik bij Veronica bleef. 538 ochtendshow? Okay, nice, maar ik bleef weg vanwege het 538 muziek klimaat.

    • Het is jammer dat je nu weer groepen mensen wegzet, Patrick. En dat in een tijd waarin homohaat online flink is toegenomen. Ik ben met jou opgegroeid op de radio. In groep 8 (in 2002) hadden we zelfs een cd met jouw grappen op de radio. Ik vind het jammer dat je opkomen voor homorechten neerzet als (doorgeslagen) woke en als gejank. Terwijl verbaal en fysiek geweld tegen (jonge) homo’s toeneemt.

     Ik wil hier niet zeggen dat je niets meer moet zeggen. Maar wat je hierboven schrijft is onnodig. Ik heb je hoog zitten als radiomaker en luisterde ook vaak toen je op Veronica zat. Blijf een beetje empathisch en respectvol. En ja, misschien mist er een rechts geluid op de radio of hoe je het ook wilt noemen. Maar laat daar mensen niet de dupe van zijn. Je kan ook heel goed rechts zijn, zonder mensen weg te zetten. Dat lijkt Van Velthuysen overigens soms te vergeten.

     • Vincent, ik neem aan dat dit gaat over de zin “Helaas willen de Vlamingen ook het braafste jongetje van de klas spelen ’s ochtends, met wapperende regenboogvlaggen, klimaatactivisten en andere huilebalkjes.”

      Ik kan niet namens Patrick spreken, maar volgens mij is er wel een verschil tussen echt opkomen voor homorechten, en een beetje voor de bühne met een regenboogvlag zwaaien.

      “Cameraadschap” noemden Koot en Bie dat in 1988: even voor de camera’s laten zien hoe erg je begaan bent met het klimaat en de natuur, om daarna zo snel mogelijk terug te schakelen naar de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

 6. Jammer maar weer eens voorspelbaar dat Patrick het over het uiterlijk van iemand moet hebben. In veel gevallen zeg je dat de schrijver dat niet nodig heeft, maar dat is bij Kicken anders.

  Ben je al uit je bunker Patrick nu je bij Wild aan het prutsen bent en de resultaten dat bevestigen? Weet nog wel dat na wat slechte luistercijfers je bij 3 mailde dat niemand je mocht storen tijdens de uitzendingen. Wat ben ik blij voor je dat er toen niet iedere week cijfers kwamen.

  • Freek, alias Henkie penkie sperma tankie! Ik zat me al te verheugen op je reactie. Wacht, hier de downloadlink naar mijn show van vrijdagavond, wie weet durf je na het beluisteren ook eens wat anders te zeggen dan ‘leuk dat je luistert’ tegen je bejaarde luisteraars tussen de middag. https://we.tl/t-K1Upk0scf4

   PS: Heb je Coco nu al aan een baantje binnen Max geholpen?

  • Freekie

   Zeg nou gewoon even of je Daniel Dekker wel of niet bent. Scheelt een hoop giswerk. Zo’n herhaling van stappen dit. Ik kom hier om een column te lezen, niet om Wetransferlinkjes in de comments te vinden… dus kom maar door!

   • Freek-Henk is de meest gewiekste radiobaas van heel radioland, die gaat natuurlijk nooit onder zijn eigen naam commentaar geven. De club met mensen die hem door hebben of een akkefietje met hem hadden groeit gestaag. Toch mag ik hem wel hoor, lekker toch beetje anoniem je gal spuwen, heerlijk!

    • Dat heb ik ook al eens gevraagd. Het blijkt de manier van typen te zijn die ervoor zorgt dat hij het is volgens Patrick.

     Of misschien wilt hij heel graag dat hij het is, dat kan natuurlijk ook hahahahaha

    • “Daniël Dekker is geboren op 8 april 1960. Na zijn middelbare school gaat Daniël werken bij een bank.” Daar had ie beter kunnen blijven.

     • Hij had ook beter bij Decibel kunnen blijven en omdat in leven te houden. Ooit een vooruitstrevende programmamaker met dito muzieksmaak. En wat doet hij nu, platte volkse muziek draaien het liefst op een landelijke zender en baasje spelen. Het kan verkeren…

   • Die Belgen hadden beter vooraf een paar programma’s op radio2 kunnen terugluisteren. Wel een meesterzet van JdM, die verkoopt Veronica met de clausule dat de populaire ochtendshow naar 538 mocht, en zette er een DJ voor in de plaats die de Belgen nooit zouden trekken, en dus vervangen en meteen de concurrent verzwakt.

    Al had De Mol beter Wietze bij de Veronica-inboedel kunnen stoppen, die daar de ochtendshow kunnen laten doen, was ie meteen van een duur contract af.

 7. Het rommel al een tijdje bij Veronica. Stenders maak een soort hobby radio van. Ik denk zelf dat het niks gaat worden meer met Veronica. Denk ook dat Mediahuis op ten duur gaat ingrijpen want de luistercijfers zijn niet echt goed te noemen.

 8. Voorstelletje voor die Belgen

  06.00 Ook Goeiemorgen met Bas van Teylingen
  09.00 Goud van Oud met Jeroen van Inkel
  12.00 Jordi Mulderij
  14.00 Rob Stenders
  16.00 Middagshow met Edwin Evers
  19.00 Martijn Muijs
  21.00 Sander Hoogendoorn

 9. Ik luister van 07:00 tot 12:00 Npo 2 van 12:00 tot 16:00 Veronica en om 16:00 gaat Spotify aan tot 18:00. Ik vind de rest niet te pruimen bij Veronica.

 10. Helemaal eens, Cor.
  Ik zou zeggen, wie durft een ouderwetse ochtendshow te maken met gewoon 1 dj, veel muziek, op half en heel uur nieuws, weer en verkeer en gewoon veel muziek zonder schijtlollige side kicks en hahahahaha (wordt daar zo doodziek van)
  Vele zullen zeggen, dan moet je niet luisteren maar er is weinig anders.

  • Volledig met je eens, klaas.
   538 heeft posters hangen voor hun ochtend show, waarop 4 of 5 personen staan, waarvan ik denk dat het dan wel een kippenhok zal zijn, met zogenaamd grappige items, waarbij men zich vooral zichzelf erg grappig vinden.
   Afgelopen week een aantal keer naar Joe geluisterd en hoorde vooral ‘1 dj, veel muziek, op half en heel uur nieuws, weer en verkeer en gewoon veel muziek’ al is de muziek niet heel spannend. Leuk die allergrootste hits, maar ik wil ook wel ‘ns verrast worden.

  • Ga je lekker met je polarisering?! Lekker alles in hokjes stoppen, nee daar schiet de wereld wat mee op. Feit is dat er voor andere meningen/zienswijze maar weinig ruimte is blijkbaar, en ik denk dat dit mee gespeeld heeft om te stoppen met Rick zijn programma in de ochtend.

     • Rick en zijn team zijn wappies en rechts. Dat is na één uitzending beluisteren al overduidelijk.

      Stenders is meer VARA dan Veronica.

      VARA is links. Frank ook. Mooie match.

     • Wat is daar mis mee. De media stikt van ultra linkse betutteling. Rick deed wat anders en moet gelijk ‘kaltgestellt’ van Mediahuis. Het is toch overduidelijk als wat, wat er nu aan het gebeuren is.

     • kan rick niet naar Ongehoord Nederland? en dan een ochtendshow op radio 2 maken? lijkt mij lachen!

 11. Mijn hemel, begint die wappie discussie hier ook al!?
  Het lijkt me zo vermoeiend om zo radio te moeten luisteren en constant te bedenken of je het ermee eens bent, is de dj links/rechts/wappie/ltbq..etc.
  Waarom moet het toch altijd ‘wij tegen de rest’ zijn… de ander afbranden/neerhalen/beledigen… get a life!

 12. Patrick, je zegt ‘De Belgen’, dat betekent dus dat Stenders weinig meer te zeggen heeft? Hij had in zijn Talpa-contract een soort van volledige vrijheid en zeggenschap. Vind dat zijn eigen show ook wel eens wat frisser mag. Elke dag dezelfde muziek (Queen en Stones) en dezelfde jingles op hetzelfde tijdstip, al jarenlang…

 13. Dat is apart, een dj voor de ochtendshow aantrekken om hem na nauwelijks 3 maanden naar het weekend te gaan degraderen omdat je zijn rechtse meningen niet aanstaat. Rick van Velthuysen zijn opvattingen zijn toch wel bekend en dan blijft het vreemd dat de linkse Rob Stenders een rechtse dj voor de ochtendshow binnenhaalt? Hoe help ik een radiostation net als radio 3FM om zeep.

  Om deze dan voor een linkse Frank van der Lende te gaan vervangen is dan ontzettend onlogisch? Kennelijk heeft Rob Stenders door de overname door Mediahuis niets meer te vertellen. Dat Rick van Velthuysen dit zelf nog pikt. Maar dat zal wel met de riante vergoeding die elke maand naar zijn bankrekening overgemaakt wordt te maken hebben.

  • Rob is ook niet meer zo links hoor. Dat kleeft een beetje aan hem door zijn Vara verleden en zijn links van het midden muzieksmaak, maar volgens mij denkt hij over sommige dingen inmiddels toch ook wat rechtser. Hij heeft ook een broertje dood aan de woke/deugers heb ik wel eens begrepen in zijn uitzendingen.

  • Wat mooi dit: als het misgaat kan het niet aan Rob Stenders liggen en heeft hij kennelijk niets meer te zeggen?

   Rob en Carolien zijn die zender al ruim 2,5 jaar aan het slopen door het in moordend tempo om te bouwen tot een hobbyzender met amateurs als Willem, Snijders, Frank van Ellende, Ed f*cking Struylaart, Ronald Giphart en Jeroen Drogt.

   Dus waarom is dit debacle dan ineens niet op het conto van het duo Sloop & Kogel, maar van Mediahuis?

 14. Frank van Ellende de ochtendshow? Ze zijn daar echt de weg kwijt.

  Die Rob Stenders moet eens z’n geflopte 3FM vriendjes eens de deur wijzen en kwaliteit binnenhalen.

  Vooral die Frank bakt er al jaren geen moer van. De enige die hem leuk vind is ie zelf.

  • Ja, maar Robbie en Supergekke gevaarlijke persoonlijkheid Frankie zijn voetbalvriendjes. Die mogen toch wel op kosten van Talpa en daarna Mediahuis die zender slopen?
   Kom op man, moet toch gewoon kunnen?

 15. Dit Veronica is eigenlijk ook puur ontstaan omdat een kapitaalbedrijf als News Corp met zijn Sky Radio Ltd. toentertijd wilden pronken met de naam Veronica in 2003 geopend vanaf de Norderney, we weten allemaal dat Veronica op houden is te bestaan in 2001, als trendzetter althans. Bij de freqveiling hadden ze met Veronica 80s/90s op het oldies kavel behoorlijk mazzel dat ze toentertijd nul concurrentie hadden van andere stations, Radio 10 (die toen daarvoor op hun freqs zaten en… er nu overigens weer op zitten) werd verbannen naar de AM, Radio 2 was toen nog een echte jaren 50/60 zender. Na terugkomst van 10 op de FM in 2013 en een succesvol jonger NPO Radio 2 (concurrentie verhaal maar buitengelaten) is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

 16. Frank van der Lende is zekers geen boegbeeld voor de start van de dag dat is zeker.
  Maar @PatrickKicken ik heb een vraag aan jou, hoe zij jij de toekoomstige invulling van de radio zenders, de jeugd lijkt niet meer geintereseert in deze vorm van radio maken, lokale omroepen ( veel al de opleidings instietuuten ) hebben geen aanwas meer de jeugd wil niet meer en de lokale omroep is geworden tot een oude mannen hobby ( net als groten deels het zend amateurisme ) nu de aanwas steeds magerder wordt hoe gaan wij dit in de toekomst te lijf hoe krijgen wij weer goede talenten op de radio en hoe ga je de jeugd nog intereseren voor de radio?
  Heb jij daar een antwoord op Patrick Kicken?

   • Als een 15 jarige timmerman wil worden en van school af komt, dan werkt hij in de praktijk zo’n 10 jaar met een leermeester, aangevuld met een theoretische opleiding om zijn vakkennis te vergroten. Als die timmerman een jaar of 25, 30 is, dan gaat hij met een collega van een jaar of 30, 35 laten zien dat hij zijn opgedane kennis ook in de praktijk kan brengen. En als die timmerman dan een jaar of 35, 40 is, dan krijgt hij een leerling mee van een jaar of 15 om daar een vakman van te maken. Moraal van dit verhaal, een timmerman is een jaar of 10 bezig onder de begeleiding van een ervaren rot in het vak, voor die zelfstandig als vakman aan de slag gaat.

    Er zijn echter ook slimme timmermannen die het vak sneller willen leren. Dat zijn die gasten die naast hun werk wat bijklussen als beun de haas. Met de kennis en de fouten die ze maken (en dus ook zelf moeten oplossen) versnellen die hun leerproces aanzienlijk, waardoor het vakmanschap ook beter naar voren komt.

    Mijns inziens gaat het daar mis bij de radio. De betere talenten van de lokale omroep krijgen een landelijk programma in de nacht om daar maar wat aan te klooien. De begeleiding bestaat uit regelmatige sessies met een radiocoach, maar dat is het dan ook wel.

    Wat de radio nodig heeft is een radiotalent die een fatsoenlijk contract krijgt (waar je van kunt leven), als producer gaat meedraaien met een ervaren rot, een eigen show die wekelijks geanalyseerd wordt, een dag theoretische opleiding (de wetenschappelijke benadering), gewoon keiharde meters maken en alle ruimte om het creatief talent te ontwikkelen. Dan komt het vakmanschap vanzelf bovendrijven.

    En nog een laatste dingetje. Een vakman werkt met zijn klauwen in een werkplaats. Zo dient een radiostudio er ook uit te zien, als een werkplaats voor mooie radio.

    Als je dat combineert, dan komt die sexy en spannende radio vanzelf weer uit de speakers knallen.

    • Goed verhaal, Gerjan. En er zit zeker een flinke kern van waarheid in.

     Maar wat nuances wat mij betreft:
     – Wekelijks programma’s evalueren lijkt mij averechts te werken. Volgens mij durf je dan als nieuw talent geen woord meer uit te brengen, elke komma ligt dan onder een vergrootglas.

     – Er is ook nog het type nieuw talent dat zich niet wil ontwikkelen. Die zijn simpelweg meteen tevreden over zichzelf en denken na 2 maanden de Marconi nieuw talent te krijgen.
     En laat dat type dj nou precies zijn wat Rob Stenders vaak leuk vindt en meteen overdag in de programmering zet.
     Zo’n type Frank van de Lende, “want die is zo lekker onbevangen en niet kapot gecoacht”.
     En dan krijg je amateurs op een landelijke zender.

     Mediahuis is echter een commercieel bedrijf en geen 3FM. Dus die Frank krijgt waarschijnlijk iets eerder het deksel op zijn neus als hij niet hard aan de bak gaat om iets goeds neer te zetten.
     Gaat ie waarschijnlijk niet doen, dus ik geef hem maximaal een paar weken en dan grijpt Mediahuis weer in.

     Wat er dan nog over is van Veronica…? Ik ben bang niks meer.

     • Als het talent geen woord meer durft uit te brengen, dan moet de evaluatie beter worden uitgevoerd. Een goede leermeester geeft zijn leerling immers meer zelfvertrouwen in het leerproces.

   • Er is nog steeds nieuw talent. Ik was erg fan van hoe ilhame ajouaou in de nacht, ze had een eigen inbreng, als jonge single moeder op de datingmarkt had ze een goed verhaal en ze was adrem. Maar dan moet ze weg omdat er geen plek meer is.

 17. Rick is supergaaf om erbij te hebben op Veronica alleen voor de ochtend zoeken ze toch wat anders. Nou dat kan toch?
  Altijd dat gefocus op de ochtend ook.
  Een radiostation is een groep dj’s die het neerzet en uitstraalt. Net als een echte band zoals de Stones.
  Weet iemand waar Marisa is gebleven?
  Ik vind haar echt heel goed klinken en passen op Veronica.

 18. Volgens mij moet Robbie en lientje eens opstappen als leidinggevende en alleen als dj spelen… en iemand komend die echt verstand heeft van leiding geven en programmeren

 19. Na de kavel-wisseling wordt er nog meer geleuterd. Tussen 9 en 14 is het nog wel te pruimen. Dezelfde ouwe meuk wordt gedraaid. Herman Hofman draait 10 keer per uur z’n naamjingle. De afgelopen week schakelde ik regelmatig over naar Joe, hoewel de ouwe meuk die ze daar draaien me ook niet altijd vrolijk stemt. En waarom moeten die ochtend- en middagshows door meerdere personen gepresenteerd worden? Één gezellige dj en in de ochtend een nieuwslezer met korte nieuwsflitsen luistert veel prettiger en voor de telefonische interviews hebben we Radio 1.

  • Dat is inderdaad een groot probleem voor Veronica, het ontbreekt aan ‘stationality’. Met andere woorden: de persoonlijkheid van het station is niet duidelijk, iedere jock doet het maar op zijn of haar eigen manier.

   • Rick kan niks anders, hij moet wel. Het is vooral triest dat een 60er te dom is of een te groot ego heeft om iets aan te passen en na een paar maanden uit de ochtend wordt getrokken. Als je door Stender uit de ochtend wordt gehaald doe je echt iets goed fout hoor. Want je krijgt echt wel een paar kansen, maar Rick is groot fan van Rick en nu mag hij nadenken over de toekomst. Miskoop van de eeuw. nog slechter dan Freddy en Olav in de ochtend van jaren geleden op Yorin Radio.

 20. Ben geen groot fan, maar ik vond hem op 3fm beter in de ochtend dan de middag uit de verf komen.
  Het is wel bizar hoeveel geld die Belgen uit hebben geven aan Veronica terwijl het niet meteen lijkt of er een doordacht plan voor was. Kan me voorstellen dat ze er bij hun andere merken gek van worden.

  • Ze hebben een station gekocht met veel lijken in de kast. Een imago dat behoorlijk beschadigd is. Enige mogelijkheid is zoals met een niet lopend restaurant: menukaart verkleinen en opnieuw extra luisteraars voor je winnen, een voor een.

  • Wat je zegt ben je zelf Dave. Effe serieus, we moeten nou ook niet alleen maar onze frustraties over dat wij zelf niet meer op de landelijke radio zitten projecteren op iedereen die er wél zit. Ja ik ben met je eens dat er veel troep tussen zit wat niks durft te zeggen of niet kan communiceren, maar er zijn er nog wel die er verstand van hebben en het verschil kunnen maken, op progammaleider niveau en deejay niveau.

 21. Mediahuis had het ook beter bij 100% NL en Slam! kunnen laten.

  Radio Veronica -zie comment hierboven- zal op deze manier nooit meer wat worden.

 22. Wat een rancunes, frustraties en jaloezie van dhr. K. Iemand,die blijkbaar van zijn afkoopsom van Veronica leeft en anderen luiheid verwijt en graag roddelt.
  Kortom het gaat niet goed met Kicken en dat spijt mij, voor Kicken

 23. Beste Patrick, wat is jouw verwachting van de carrières van Frank Vd Lende, Sander Hoogendoorn en Herman Hoffman als er ooit een moment komt dat dhr Stenders geen macht meer uitoefent in Hilversum? Zie jij een station waar zij nog toekomst hebben? Of zullen zij dan hun muzieksmaak overboord moeten gooien.

  Een andere vraag nog, hoe zou je het muziekbeleid van t noodlijdende 3FM aanpassen?

  • Die drie zijn meteen weg Stenders vertrek. Net als Willem Dorelijers, Jeroen Drogt, Francis Dix, Jannes Drop, Caroline Brouwer en Mark Reman.

   • Als je de uitzending van vanmiddag van Stenders hoorde dreig ik dat sterk te geloven inderdaad; Veronica is weer hitradio geworden met classics en nieuwe muziek.

 24. Ik hoor het Stenders nog zo zeggen: “ik heb altijd al eens zenderbaas willen worden maar ik had 1 hele harde voorwaarde: ik moet volledige de vrije hand krijgen en houden qua programmering” dat was een illusie natuurlijk! Ik mis nog altijd de energie en de strakke radio van Giel in de ochtend, als je naar Giel luisterde op je wekkerradio dan hoefde je geen klok te kijken en was je nooit te laat. Op 2 of3 keer verslapen van Giel in al die jaren na dan… ik mis oom Rick in de nacht, ekstra weekend, simpelweg heel het oude 3FM. Ik heb Veronica meermaals geprobeerd maar al die reclame en dat negatieve kut nieuws 2x op een uur, iedere keer kom ik toch weer terug bij 2 waar ik alleen Annemieke en Gijs een beetje jammer vind. Stefan stasse is ook zo’n dingetje, je moet er lekker voor kunnen zitten en van begin tot eind luisteren anders is het heel rommelig. Murad daar in tegen vind ik weer veel beter dan ik had verwacht! Maar de ideale zender zou voor mij toch bestaan uit: Giel, veenstra, Ekdom, Wouter vd Goes samen met Frankie, van inkel, corton, Rick van v, Caroline Borgers, emely de wilt, rabbering. Maar zoiets als muziekcafe en spijkers met koppen is ook echt een lust voor het oor. Ik geloof alleen niet dat er op 1 zender ooit een gezellige, toegankelijke, onpartijdige, vredige programmering komt.

 25. Veronica blijft nu nog een tijdje de oldieszender die het was onder Talpa vlag en met Stenders. Het zal niet lang duren voordat Mediahuis Radio Veronica gaat ombouwen tot hitradio station. Er moet snel winst gemaakt worden en dat zal alleen op die manier kunnen. Dat plan zal men bij Mediahuis nu aan het uitwerken zijn en daarna word er een nieuw Radio Veronica gelanceerd. Een ander soort zender is simpelweg niet interessant voor een bedrijf als Mediahuis.

  • Mooi die aannames, maar geen werkelijkheid. Mediahuis gaat zeker aanpassingen doen, en die zijn nu al waarneembaar. Conclusie het is al een stukje voorspelbaarder geworden, meer hits en meer bekendere oudere hits. Maar echt heel anders gaat het niet worden anders doen ze zelf een strop om hun nek omdat iedereen al in dezelfde vijver zit te vissen. Dus ze zullen zeker geen hitradio worden…

 26. “Blonde sidechick”, “keertje fatsoenlijk naar de kapper”, hahahaha! Welkom in de jaren 50, heerlijk. Helemaal eens hoor. Al dat alternatieve tuig van de richel, te beroerd om te werken, en maar poepen in de baas zijn tijd. En vrouwen zijn inderdaad niets meer dan hoe ze eruit zien. Goeie!

 27. Blijkt dus toch dat niemand op dat extreem rechtse gebrabbel zit te wachten. Toch maar een meer neutrale show, misschien met Bas van T.

  • Heb je überhaupt wel eens geluisterd naar zijn podcasts? Zo niet.. zeg dan gewoon niets. Rick is absoluut niet extreem rechts maar meer in het midden en een beetje naar rechts. In zijn podcasts komen er regelmatig mensen langs van de SP om je maar een voorbeeld te geven. Insinuaties zonder te weten waar je het over hebt.

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Officieel: Rick van Velthuysen gestopt met ochtendshow Radio Veronica - Spreekbuis.nl
 2. Patrick Kicken: Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan de ochtendshow doen op JOE - Spreekbuis.nl
 3. Dit zijn de 10 populairste Spreekbuis-artikelen van 2023 - Spreekbuis.nl
 4. Top 5 meest gelezen blogs Patrick Kicken van 2023 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*